Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз"

място за коментар върху текстове от портала
refab
Потребител
Мнения: 1164
Регистриран на: пон окт 09, 2006 7:25 pm

Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз"

Мнениеот refab » вт яну 04, 2011 2:36 pm

(Стефан Чурешки)! :wtf: :shock:

На този объркан, меко казано , човек му е позволено да обсебва статиите в основната страница на сайта!... Наскоро би рекорда от 8 коментара в една тема с ново постижение - 10 коментара!... И както винаги, коментарите му, според мен а и не само, са нелепи, безсмислени и т.н. Те са образац на продукция, която би могла да се посочва на студенти по медицина, които карат една по-специфична дисциплина, или на лекари, специализиращи по нея!... Съвсем резонно и Дон Кихот има своя протест към това безконтролно и неприемливо даване на неограничено пространство на този човек под статиите, още повече, че той, не знайно по каква причина (вероятно счита, че му е под нивото) не прелива (за да се намали под статиите) част от плявата си във форума (за негова , на форума, потенциална беда)!...

Имам конкретно предложение към собствениците и управата на сайта - да ву се определи неофициално лимит от два* коментара под статия!... Извън лимита, нека има възможността да отговаря (без да се отплесва) на конкретни въпроси и бележки по неговите каментари!

*и без това коментарите му от определена гледна точка са еднакви!

Ето една от последните му по-отчетливи глупости, възмутили Дон Кихот. Аз също се присъединявам към това възмущение:

#27 2011-01-03 20:43 " Гигинския манастир, който взе 200 000 лева от Държавата е селски обор, а вярата му е йеховистки будизъм."(Стефан Чурешки)

Дон Кихот: Аз призовавам собствениците на сайта да не допускат явни клевети от страна на психически неуравновесени лица в неговия форум, защото това е подсъдно.


Моля зя извинение работниците в сайта, но се изкуших да попитам: Този Чурешки да не е роднина на някой от вас? :wtf:

ПП Моля уважаемата йойо, ако има поне малко достойнство, добър усет и разум, да не ............... (изтрито поради автоцензура) и опорочава пак темата за дейността на този клет човек, вече символ на "Православие БГ"
refab
Потребител
Мнения: 1164
Регистриран на: пон окт 09, 2006 7:25 pm

Re: Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз

Мнениеот refab » вт яну 04, 2011 2:51 pm

Преди време се въведе контрол на коментарите под статиите!... Моята позиция относно "писателската" дейност на Стефан Чурешки се основава и на тази постановка - след като коментарите са контролирани, нека се оптимизира този процес, да се подобри филтъра!... Ако ли не, да се помисли да се върне старото положение, и да си се знае, че в "Православие БГ" има почти само едни едни и същи коментари - клишета, на Стефан Чурешки, в които само са разменени местата на някои думи и се появява от време на време някоя по-определена и нова глупост, т.е. допускам, че този графоман ще пише непрекъснато коментар след коментар (по 20, 30, 40(?)......) под всяка статия! :wtf:
Peci
Потребител
Мнения: 33
Регистриран на: пет яну 29, 2010 5:05 pm

Re: Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз

Мнениеот Peci » ср яну 05, 2011 10:16 am

Аз имам предложение направо да се махнат коментарите под статиите в сайта - и без това в 90% от случаите двама луди си разменят реплики, а Дон Кихот дава по някой линк и толкова. Който иска да си коментира - има си категория във форума - прочетено в Православие.бг и това е.
Потребителски аватар
m.muladzhikova
Потребител
Мнения: 774
Регистриран на: пет яну 22, 2010 9:04 am

Re: Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз

Мнениеот m.muladzhikova » ср яну 05, 2011 11:15 am

Съгласна с Пеци в частта - изцяло да се премахне възможността за коментар под статиите.
refab
Потребител
Мнения: 1164
Регистриран на: пон окт 09, 2006 7:25 pm

Re: Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз

Мнениеот refab » ср яну 05, 2011 12:05 pm

Защо такава крайна мярка ( отменяне на възможността за коментари)?

Защо досега никой от авторите на сайта не взима отношение по въпроса, обърнете внимание - не за това дали Чурешки да има или не достъп за коментари, а за това да има някакъв разумен, неофициален контрол и лимит за негови "автономни" (несъответни, несъзвучни плетеници от думи и термини) коментари под една тема?... Мисля, че една от целите на редакторски контрол и цензура беше именно това - да има добър краен резултат и за авторите и собствениците на сайта, и за четящите, и за пишещите!... Считам, че изявите на Чурешки обективно компрометират този добър резултат, най-малкото защото са прекомерно обемни и с голяма численост, на второ място (но това вече е по-субективно, а, вероятно, и въпрос на една една една по-специализирана експертиза) - нелепи, несъответни!...
В предишната тема една клета и също така несъответна жена компрометира опита за диалог с авторите на сайта. Надявам се, да има някакво компромисно решение относно случая с господин Чурешки - и той да понаписва нещо, но да не пише по 10 коментара под тема и да се цензурират големи нелепости и глупост в продукцията му!?
Видиш, напр., че има мнения под някоя интересна статия, отвориш ги с интерес, все пак, да прочетеш нечие мнение, а то - безсмислиците Чурешки, после - пак! :wtf:#2 Стефан Чурешки 2011-01-03 23:53 Въпросът с християнството в България е много тежък и той идва още от типа българско християнство и характер на старобългарскат а книжнина, които имат силно влияние от богопредставата и религиозната ситуация в Стария Завет, стремеж към тайнственост и богооткровение и пиетет към пророческия дух на религията. Тези особености, съчетани с идеята за свято общонародно дело на българите, която смазва личността в България ако не се гледа с добро око от полицейско-военната ни Държава, Църквата и по-късно политическите партии заедно с режима на вярата през комунизма и влиянието на американски православни като Серафим Роуз днес водят до едно особено състояние на религията, което аз определям като йеховистки будизъм с преклонение пред абстрактна Родина, мистическо метафизично, ориентирано към Небесата и без грижа за ближния, признание за труда и знанията му и това съчетано с нормите на мистичната конспирация. Пример за йеховистки будизъм са старостилците, интелектуалци като Калин Янакиев и др.

:wtf: :think: :o :shock: :? :crazy: :thumbdown: :!: :?: :idea:

В този коментар има едно изречение с 96 (деветдесет и шест) думи!... Това изречение е ... :crazy: :oops: ............... прочетете го сами - вкл. и хората от сайта, които пишат статии (и то добри!) превеждат текстове.... Ако ставаше дума за еднократна подобна нелепост и безсмислица - иди дойди, но засипването с такъв тип плява и .................. (изтрито поради автоцензура) тук е ежедневно и множествено!.... И редакторите одобряват!......... :shock:
refab
Потребител
Мнения: 1164
Регистриран на: пон окт 09, 2006 7:25 pm

Re: Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз

Мнениеот refab » чет яну 06, 2011 9:09 pm

:)) Класика от Чурешки:

chingis 2011-01-06 10:59 Един от сериозните въпроси пред които са изправени българските християни това е съотношението между християнството като вселенска религия и националната идея в България. За това трябва да има обективни и добросъвестни проучвания от чисто религиозен и българистичен аспект. Ако сложим за императив пазарната икономика и нейните принципи , подчинени на рационализма и на пряката сметка и изгода в живота си и се абстрахираме от идеализма, чувството за дълг, идеята за наследие и духовно-културна приемственост въпросът с логиката на финансиране на интернационални проекти и на национални става много тежък. За съжаление логиката на финансиране на непроизводствен ата сфера в България е мистико-конспиративна и на практика у нас няма реален пазар на труда и знанието там. Ако обаче се въведат реални критерии на качество, на ефективност, на полезни и житейски приложми знания и на извършен труд в полза на хората и народа ще се поставят въпроси за цената на часовника на пловдивския гръкоман Николай.

:wave: :)

И помислете - тази безсмислена салата от думи я е прочел напр. интелигентният и талантлив Андрей Романов или някой като него, и я е одобрил, като нещо смислено? и подходящо да излезе като коментар!
Радослав
Модератор
Мнения: 1530
Регистриран на: ср дек 20, 2006 4:11 pm

Re: Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз

Мнениеот Радослав » чет яну 06, 2011 10:17 pm

Според мен, Чурешки прекалява! Неговото е чиста или писмена . :crazy:
Потребителски аватар
Gunev
Потребител
Мнения: 922
Регистриран на: пон апр 07, 2008 10:58 pm

Re: Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз

Мнениеот Gunev » чет яну 06, 2011 10:46 pm

Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз

Мнениеот Ника » пет яну 07, 2011 9:33 am

Абе да пише човека. Само той си знае какво му е на душичката. sad:
refab
Потребител
Мнения: 1164
Регистриран на: пон окт 09, 2006 7:25 pm

Re: Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз

Мнениеот refab » пет яну 07, 2011 10:16 am

Явно е, че както и при много други хора, и при Чурешки има някакъв по-съществен неблагоприятен личностен проблем!...Както вече поне за 4.-5. път казвам - не е въпросът да бъде изолиран и напълно да му се ограничи достъпа до каквото и да е, а да се намери компромисно решение, основен пункт в което трябва да е, според мен, да се положат усилия от страна на способните и отговорни (както са го доказвали и доказват) деятели и автори на сайта, да дирижират една умереност от страна на този човек!... Специално наблягам на думата "дирижират", защото, според мен, самият Чурешки, поне в този период на живота си, няма достатъчно самокритичност и достатъчно добър усет, и това поне малко (доста) "натежава" на обществото (в сайта)! Пояснявам, че имам предвид не да се "дирижира" самият човек, естествено, а изявите му - количествено (да не пише по 10 (несъответни)коментара под една статия), и на моменти - качествено, т.е. да се тушира или отстрани някоя явна нелепост, каквито, впрочем, вероятно пише поне понякога и всеки един от нас, останалите!...
И пак му препоръчвам - нека той, Чурешки, като възрастен човек да поеме отговорността и да повдига (но не "всеки пет минути"! :wink: ) собствени теми във форума ( и в раздела "Прочетено в "Православие БГ", напр.) и да "отбременява" статиите. Там (във форума) ще се вижда, че темата е повдигната от него, и който желае, ще чете, препрочита и коментира на воля за "мистичните конспирации", "комунизма", "йеховисткия будизъм" и т.н.
Дон Кихот
Потребител
Мнения: 687
Регистриран на: пет ное 06, 2009 8:43 pm

Re: Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз

Мнениеот Дон Кихот » пет яну 07, 2011 8:53 pm

Потребителски аватар
Gunev
Потребител
Мнения: 922
Регистриран на: пон апр 07, 2008 10:58 pm

Re: Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз

Мнениеот Gunev » съб яну 08, 2011 1:40 am

Дон Кихот, предлагаш принципно коректно отношение към проблема. Абсолютно си прав (пак казвам - ПРИНЦИПНО). Как стоят нещата в реалния живот обаче... Да вземем за пример теб... Предполагам получаваш някакви доходи от публикациите и лекциите си. Това ти стига за насъщния, а на теб повече не ти и трябва. От тук насетне - всичко е работа на божията нива. Чудесно, даже малко завиждам... Да разгледаме друг сценарий... В едно попско семейство с две-три деца нещата стоят по доста различен начин. Неслучайно мнозина определят качествата на свещеника като функция от попадията. Понеже ние мъжете доста се литкаме и се реем във висините (гледаме концептуално на нещата, важна е идеята, то другото само ще си дойде), Творецът ни е сътворил попадии, които са достатъчно заземени - с цел все пак някой да се занимава и с битовизмите. Това си е част от ролята на жената. И сега да видим как аджеба съответният свещеник ще устиска със смешната си заплата и приходи от треби, с три ревящи хлапета и изнервена жена, въобще с усещането че не може да обезпечи семейството си - да се ръкоположи, да се научи да пее добре, да си реставрира храма и да обърне внимание на всеки мирянин (а е ясна позицията на Църквата, че който не може да се оправи с едно семейство, няма въобще смисъл да се пробва с пастирствуване)... Един вид пред него се отварят множество бездънни гърла, в които трябва да се пъха, а той самият не получава подкрепа от абсолютно никого (освен свише). Не казвам че е невъзможно, но малцина биха минали успешно и благодатно през всичко това. В някакъв момент идва и "прегарянето", изтощаването, което води до... ясно какво...
За богословите - разбира се, никой не би се гмурнал в това поприще с идеята че ще прави бизнес. Има си други, много по ефективни начини. Хората го правят, защото им е интересно, защото ги вълнува. Би било добре ако могат само с това да се занимават, но у нас това май не е възможно (като изключим неколцина от академичните среди и духовници от твоя калибър).
Не споря с теб, само си разсъждавам на "глас", и се опитвам да си обясня причините за текущото положение... Питам се, дали ако в наше време у нас творяха такива като Лоски, Майендорф, Флоровски и тям подобните, биха получили някаква признание, някаква съответна трибуна... Или пък каква подкрепа и респект в обществото биха имали практици от сорта на Св. Йоан Кронщадски. Ето, о. Йоан от Нови Хан сега пък го изкараха сводник в жълтите вестници...
Има нещо гнило в България. Моля те, ако знаеш какво е, кажи ми... Айде, за шопите знам че е на генетично ниво, но имам нужда и от по-широк поглед.
Да се върна на Стефан (все пак за него е темата). Той е историк а не богослов. Има някои оригинални идеи. Има и такива (доста), които въобще, ама никак не мога да възприема. Той е мой брат во Христа. Брат означава че сме от един родител, а не че мислим еднакво (еле пък дет се изказа срещу Калин Янакиев, много се напрегнАх ;) ). В едно семейство, някой като почне да досажда, друг му казва - айде, млЪкни малко бее ! Ние това и правим. Много сложно би станало, ако на семейната трапеза се въведе правилото всеки да казва по две изречения и после да млъква. Ако направим прецедент за един, трябва да важи после за всички. Дайте да не се формализираме и да не задълбаваме... ще му мине надявам се...
Дон Кихот
Потребител
Мнения: 687
Регистриран на: пет ное 06, 2009 8:43 pm

Re: Но наистина "Православие БГ" в не малка степен е "чингиз

Мнениеот Дон Кихот » съб яну 08, 2011 3:26 am

Ясно е, че само с една свещеническа заплата не може да се оцелее днес. Да не говорим, че в някои епархии дори не дават заплати на свещениците, но нито един владика не е останал без заплата. Затова владиците реагират с такава злоба на синдикализирането на свещениците. Положението би се облекчило, ако презвитерата работи, но в селата и малките градове работа няма. Друг вариант е свещеникът да отвори магазин или да се занимава с земеделие, животновъдство, пчеларство и пр. Аз самият съм пчелар и билкар, но като хоби, а не за печалба. Знам какво казват каноните по този въпрос, но когато се върне Византия и държавната издръжка на клира, тогава може те да се приложат. Разбира се, винаги има опасност да се залитне към другия полюс като един свещеник от Ямбол, който беше мой студент и се оплака, че няма време да учи, защото има четири магазина в града.
:roll:

Върни се в “прочетено в православие.бг”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост