Тежка патология или горчива реалност

място за коментар върху текстове от портала
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот ven4e » съб юни 15, 2013 11:40 am

По принцип харесвам статиите в портала и това е поводът да се разочаровам от цитираната по-долу, която стои като кръпка и определено ме възмути. Поводът да пиша обаче не е, за да обвинявам, ясно ми е колко трудно в днешно време се отсява истината, а за да кажа моята гледна точка и да я обсъдя с хора, които мислят еднакво, подобно, противоположно и т.н. от мен, с други думи за мен тя е полезна дотолкова, доколкото дава повод за дискусии. И тъй като от чужд опит глава не боли, а и в редакцията не сте длъжни да имате психиатри и психолози, се чувствам длъжна да споделя: жената от клипа има ярко изразена параноя със съпътстващи мания за величие и преследване, логорея, емоционална студенина, приемане на собствените фантазии за реалност или преувеличаване и деформиране на фактите до неузнаваемост. Ужасите, които разказва за децата си, без нито една сълза или дори въздишка, могат да се сравнят с разказване на кошмар, който е сънувала, а ние слушаме със затаен дъх. Нямам общо със скандинавските страни, освен братовчедка, която следва там, но определено и аз и всички останали имаме общо и сме застрашени от нарастващите психически отклонения в обществото. Ще се радвам някой да ме опровергае, че напротив, съвсем нормална е, а е искала да отмъсти на бившия си мъж или дори че трябва да сме й благодарни, че ни казва истината? Никого не искам да осъждам, само да предпазя или да бъда поправена, ако греша.
Борис
Потребител
Мнения: 215
Регистриран на: чет май 02, 2013 9:40 pm

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот Борис » съб юни 15, 2013 1:59 pm

Да, нейните изказвания предизвикаха големи дискусии. Напълно е възможно жената да има някакъв проблем и тук-там да преувеличава. Това обаче не променя факта, че в Норвегия християнството никога не е пускало дълбоки корени и последствията са налице. Еднополовите бракове вече са факт (както и в Швеция впрочем). Също, за много хора може да изглежда незначително, но на културната им сцена процъфтява така нареченият блек метъл, който е силно средство за пропаганда на окултизъм, езичество и богохулство. Достатъчно е да погледнете родните ни рок и метъл фенове. Сред тях скандинавската митология, сатанизмът и развратът са редовна тема на разговор и са издигнати в култ. Това влияние идва предимно от Норвегия и от другите скандинавски страни. Казвам го от личен опит, бидейки бивш поклонник на тази "музика" и субкултура.

При тази ситуация не трябва човек да се учудва, че в тази страна има нещо дълбоко сбъркано. Никога не бих съветвал някого да ходи там било за образование, било за постоянно живеене.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот ven4e » съб юни 15, 2013 7:56 pm

Коментарите под статията ги прочетох, както и съм наясно за еднополовите бракове, ръста на самоубийствата, челното място именно на тези страни по разпространение на атеизма като убеждение. Също и за скандинавската музика съм чувала, имат грубо езически текстове също и във викинг метъла, не само в открито сатанински групи като Dimmu Borgir и мн. други, които и у нас са много популярни. И все пак в статията са описани някакви изверги, конкретно по въпроса за изнасилванията на деца, което било културна норма, обичай, задължение. Познавам възрастна датчанка, сега се сетих за нея, щастливо омъжена от 18г възраст и никак не мога да си я представя в ролята, която се приписва на тези хора, на морални изроди. Може би изводът, който трябва да си направим от този шокиращ материал, е точно този, че липсата на вяра в Бог ги е превърнала в чудовища, но ако е лъжа, за какво ни е да приспиваме собствената си съвест, че ние не сме такива? Православните страни живеем в рязко по-лош стандарт от останалите, но да ни избива завистта в бълнувания и хули никак не ни прави чест, както и по принцип никоя лъжа не може да е за добра кауза. Благодаря за коментара обаче, помогна ми да редуцирам първоначалните си емоции, защото признавам, наистина бях шокирана и точно това е и целта на този тип хора, без да гарантирам, че със сигурност е параноичка - да се пренесе собственият душевен хаос върху останалите като единствен начин поне временно да бъде овладян.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот Next » съб юни 15, 2013 8:24 pm

Вероятно това, което се говори в статията е самата истина. Това е въплъщение на комунистическия и илюминатския идеал за възпитание на дете взети заедно.

За да не бъда неправилно разбран: в началото комунистите са искали всички жени да са общи, за да може комуниста да задоволява нуждите си, както задоволява човек нуждата си от храна. Сядаш и ядеш! А децата да отглежда и възпитава държавата. Това бързо е отпаднало като невъзможно за онзи момент, но добре, че някои преподаватели във висшите училища по "История на БКП" го помнят и не са го крили.

Илюминатите пък се посвещават в степен (от най-висшите) задължително със някаква содомия. Има филми достатъчно в нет-а по темата, но не ви ги препоръчвам. Да се гледа бесовщина дори и в редактиран вид е тягосно занимание. Половината свят въздиша по Майкъл Джексън, а колко знаят, че той е илюминат? Света е забравил за съдебните процеси срещу него за педофилия, а наскоро изтеклите снимки от личните му покои нарекоха скандални! Аз не намерих нищо скандално освен многото шишенца дроги всякакви и много умилителни снимки на малки дечица. Сега, да не вземете да ме убеждавате, че тия снимки са там от добросърдечие... няма да мине номера.

Та защо сатанинския план за отглеждането на бъдещите поколения се изпълнява точно в Норвегия? Мнението ми е - защото държавата им е буквално червива с пари. Най-качествения петрол под слънцето, газ, гори, риба и малко население...
Защо точно Содом и Гомор са станали това, което са станали? Защото там местността е била много плодородна и хората са били презадоволени. С малко работа получавали изобилни плодове.
И като няма здрава духовност, стана тя, каква то стана..... Жалко за децата, но пък коренячетата норвежци стремглаво се топят и в скоро време ще са екзотично малцинство. Дано другите народи, които сега им слугуват да въведат здрав разум.
Подай Господи!
Борис
Потребител
Мнения: 215
Регистриран на: чет май 02, 2013 9:40 pm

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот Борис » съб юни 15, 2013 9:15 pm

Последна промяна от Борис на съб юни 15, 2013 9:38 pm, променено общо 1 път.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот ven4e » съб юни 15, 2013 9:34 pm

В християнството обвинение се приема при двама или трима свидетели, а гласът на тази жена е като в пустиня. Колко жени пропищяха в арабския свят, защо и за скандинавските страни няма подобни на нейната изповед, ето това ме интересува - как една жена осъжда цял един народ. Отделно има противоречия в изказванията - хем детето било отнето, хем живее при норвежеца или пък това, че по-старите норвежци били удивени от сегашните и същевременно културата им е такава и традиционно еди-си какво. Признавам, че не съм запозната със световната конспирация и ти на едно място ме беше "обвинил", как съм православна християнка при това положение :) За мен обаче по-вероятно, но не задължително правилно, е че конспирацията не би придобила обществена гласност, т.е. каквото знаем е съзнателна дезинформация и манипулация, а за истинската конспирация, ако има такава, си нямаме и понятие. Идеята за общи жени я има още при Платон, като че ли всяко езичество рано или късно стига до това, но описаните в статията извращения, при това масово разпространени, ми е трудно да възприема като друго, освен като плод на болен мозък. Така че дори да е вярно, това не променя факта, че има и такива хора, които не могат да съществуват, без да всяват паника и нерядко нанасят непоправими щети особено на едно затворено общество, затова да пази Господ от едното и от другото.
Борис
Потребител
Мнения: 215
Регистриран на: чет май 02, 2013 9:40 pm

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот Борис » съб юни 15, 2013 9:40 pm

ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот ven4e » съб юни 15, 2013 10:03 pm

Жената, мъжът - все тая. Може да е роднински кръг, съседи, работно място, може да е кръг от хора, които са гледали предаването. Наричам такова общество затворено, защото се предава от човек на човек като зараза.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот Aurelia Felix » съб юни 15, 2013 10:38 pm

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот Next » съб юни 15, 2013 10:44 pm

ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот ven4e » нед юни 16, 2013 8:29 am

В горния клип са показани уродливите измерения на понятието демокрация и превръщането й в диктатура на малцинствата чрез легализиране на такива бракове и промиване мозъците на децата. Това и да не сме го видели черно на бяло, можем да го допуснем, че управляващите оправдават шантавите си закони с опит да разпространят явлението и да превърнат малцинството в мнозинство. Възпитанието в обърнати ценности със сигурност уврежда детската психика (а се прави с идеята, че я подпомага, но лукавството не е най-големият им проблем), обаче тук не става въпрос за практика на уродливостите, за които пише госпожата, както и за узаконена кражба на деца - харесва ти някое дете и след има-няма месец е твое...и на цялата ти рода...Центърът на тежестта е съвсем другаде и не пречи да бъде използвана и някоя друга истина в угода на цялостната картинка на изопачаване. За педофилия в такива размери и детайли можем да научим именно от нея и това поставя истинския проблем за пропагандата на обратността на заден план. А как да се борим с реалното зло, когато то е омаловажено, то просто няма как да е приоритет, когато ни се пробутват фиктивни злини.
Некст, напълно е възможно процесът на деморализация да е диктуван отнякъде, но е възможно и да е съвсем естествен исторически. Древният Рим бил ли е опорочен съзнателно от група хора или деградиралият морал е следствие от езичество или пък от гордост? Не зная, мътни са тези води и не ми се навлиза подробно, пък и като се занимаваш с кал, трудно ще избегнеш да се изцапаш, за мен по-важно е какви сме ние християните и по-точно защо не сме такива, каквито трябва :?:
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот Aurelia Felix » нед юни 16, 2013 10:38 am

Това, което е в света днес не е никаква демокрация, а скрита и подмолна диктатура.
---------
За да си състави човек категорично мнение за каквото и да било, му е нужна повече информация от различни източници. Поне за ювеналната юстиция в Скандинавските страни рускинята е права. По отношение на масовата педофилия не знам. Може да преувеличава, може и направо да лъже. Но в тези общества хората живеят много затворено и какво става в едно семейство е много трудно да се разбере от външните.
Dmitrij
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: чет юли 08, 2010 1:21 pm

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот Dmitrij » нед юни 16, 2013 12:40 pm

ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот ven4e » нед юни 16, 2013 12:45 pm

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Тежка патология или горчива реалност

Мнениеот Next » нед юни 16, 2013 1:18 pm


Върни се в “прочетено в православие.бг”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост