Отворено писмо до фондация “Америка за България”

място за коментар върху текстове от портала
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Отворено писмо до фондация “Америка за България”

Мнениеот prokimen » пет юни 02, 2017 12:00 am

Най-чистосърдечно приветствам отговора на г-н Пламен Сивов.

Изненадан съм от обвинението на Матакиев. Недоумявам какво ще го ползва безпочвеното му обвинение. Питам се дали лична завист или страстно желание да се направи на интересен са го подтикнали към провокацията.

При всичката ми критичност във форума, мога чистосърдечно да призная, че за мен порталът е образец на коректност и липса на каквато и да била тенденциозност при поднасянето на информация.

Едва ли има друг форум, ползващ се с такава свобода, за което заслугата е най-вече на г-н Сивов. Можем единствено да благодарим за толерантността му и коректността по отношение истинността на информацията, която черпим от портала "Православие бг".
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Отворено писмо до фондация “Америка за България”

Мнениеот Кабрал » пет юни 02, 2017 8:30 am

Опитът ми със всякаква измет ме е научил, че не трябва да й се обръща внимание! Единственият резултат от поста на уважавания Прокимен и отговора на г-н Сивов е, че научих кой е Матакиев и прочетох две статии от него. Загубено време! Влизането в полемика с такива само ги легитимира.
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Отворено писмо до фондация “Америка за България”

Мнениеот Кабрал » пет юни 02, 2017 9:48 am

От прочетеното се вижда, че конкретният господин не е в състояние да направи смислени заключения. Напр. Матакиев твърди, че обявяването на католици и протестанти за еретици от БПЦ застрашава националната сигурност, защото в България живеели общности от католици и православни. Това щеше да е вярно само ако православните бяха длъжни незабавно да изтребват еретиците, съответно същото да направят католици и протестанти с обявилите ги за еретици. Такива религиозни заповеди нямат нито едните, нито другите, а заключението е плод на невъзможност да се възприемат фактите.
Твърди се още, в друга статия, че гръцките емигранти в САЩ "нямали илюзия за ролята на Русия в съвременния свят, защото всички те носили спомен от червения терор в Северна Гърция и Гражданската война - причина повечето от тях да емигрират в САЩ". Липсва всякаква причинно-следствена връзка, от една страна, а от друга и елементарна историческа грамотност. Дори да приемем тезата, че в Северна Гърция е имало червен терор би било безсмислено гърците да бягат чак в САЩ от него при положение, че са могли да се заселят в останалите части на Гърция. Общоизвестен факт е, че в Северна Гърция няма "червен терор". Съпротивата срещу фашизма се осъществява основно от българите в Северна Гърция, както пише в гръцката история "славянофоните", а когато след победата те искат да участват и в управлението кралската гръцка армия се нахвърля върху тях и започват кланета. Естествено българите прегазват гръцката армия и настъпват към Атина, където са разбити от англичаните, поради липса на тежко оръжие. Русия, по това време СССР, безспорно взема участие в събитията и както винаги в ролята на предателя. СССР не само не помага на българите, а забранява и на България, която до този момент е изпращала оръжие на ЕЛЛАС, да го прави. Московският племенен вожд не иска да си разваля отношенията с вождовете на Англия и САЩ, с които са пушили лулата на мира в Техеран и Ялта.
Нека ние си гледаме нашите работи, а откачалките - техните!
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: Отворено писмо до фондация “Америка за България”

Мнениеот prokimen » пет юни 02, 2017 10:59 am

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Отворено писмо до фондация “Америка за България”

Мнениеот Next » пет юни 02, 2017 3:07 pm

От мен поклон на г-н Сивов.
Въпреки, че така се прави и няма какво повече да се напише, ще "доразвия" малко темата за професионалната русофобия. Защото мои братя и сестри могат да се намерят, които да кажат на истината: аууу, руска пропаганда. Независимо, че обективната истината си е истина!

САЩ разнасят демокрацията по цял свят. Това на всеки е ясно, обаче отчасти Китай и най-вече Русия се паентят к'ат магаре на мост. И съответно има мерки. В прибалтийските страни руснаците (няма по-голям народ под слънцето, чиито толкова милиони граждани да живеят извън родината) могат да бъдат глобени с 250 евро за това, че на публично място говорят на руски. А там те са има-няма 40% от населението! В тия страни те се считат за неграждани на държавата! Дори нашите цигани и турци могат да си говорят каквото си искат, само да не е на митинг и в парламента. Но в кафе? В магазин? Болница? И се глобява, това не е кьорфишек. Фашингтон разбира се това подкрепя и одобрява. Справка около
40-та минута и нататък:


В Украйна искаха да правят концлагер за тия, които говорят на руски... Проблема им беше, че той ще заеме половината държава. Поне. Ситуацията там е много подобна на гореописаната.

Имало руска пропаганда. Пример какво е западна пропаганда и как и се отговаря:
По bTV говорителка с назидателен тон (спомних си от тона за издевателствата на старите войници в казармата над младите) казва: Путин и Меркел обсъдиха основни човешки права в Русия.

И така няколко седмици из целия свят!!! И какъв бил проблема? В Чечня мюсюлманите пречукали някакъв гей! САЩ окупира Афганистан, отчасти Либия, Ирак, отчасти Сирия, но не шилосва тамошните мюсюлмани да правят гей-паради. Иначе най-сладко им е в бившите страни на СССР. И след седмици западна пропаганда, филнандски журналист се опитва да пробута номера на руският говорител на Външното им министерство. Красота!


П.п. В Париж мюслитата убиват полицай. Приятелят му, също полицай се опитва да се ожени посмъртно за него. Гей бракове там има. Закона позволява посмъртни женитби, ако има деца от двойката. Ченгето сега мъчи някакви вратички в закона... O sancta simplicitas :!:
Космонафт
Потребител
Мнения: 91
Регистриран на: ср сеп 15, 2010 1:57 pm

Re: Отворено писмо до фондация “Америка за България”

Мнениеот Космонафт » съб юни 03, 2017 1:54 pm

Браво на Пламен Сивов,

много ми хареса отговорът му!
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Отворено писмо до фондация “Америка за България”

Мнениеот Aurelia Felix » нед юни 04, 2017 9:40 pm

laikos
Потребител
Мнения: 199
Регистриран на: чет фев 05, 2015 8:42 pm

Re: Отворено писмо до фондация “Америка за България”

Мнениеот laikos » пон юни 05, 2017 3:19 pm

И от изток и от запад "умници".

Достоен отговор на Пламен Сивов. Не трябва да им се мълчи на такива кратуни.

Междувременно във Великата Северна страна...http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=126146
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: Отворено писмо до фондация “Америка за България”

Мнениеот prokimen » пон юни 05, 2017 11:21 pm


Върни се в “прочетено в православие.бг”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост