Четиво за ксенофоби и ислямофоби

място за коментар върху текстове от портала
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Четиво за ксенофоби и ислямофоби

Мнениеот prokimen » ср авг 02, 2017 10:19 am

Забелязах на стената на фейсбук на групата "Задругата", че неизвестна за мен госпожа Стефка Илчева е споделила публикацията на Светлана Хустик в портала "Православие бг", преведена и обогатена с особена забележка от Андрей Романов

Изображение

“Аз бях спасена от дагестанец”. Четиво за ксенофоби и ислямофоби

Въпросът ми към собственика на портала, преводача и администрацията е дали авторката е дала точно това заглавие с наглата провокация " Четиво за ксенофоби и ислямофоби" или някой го е прибавил от себе си за да се прави на интересен.

Ако авторката Светлана Хустик е озаглавила така свидетелството си за спасения й живот, то струва ми се, че благоприличието би трябвало да задължи Андрей Романов да остави в забелжката си, че България е била всякога образец на мирно съжителство между етносите и религиите.

Струва ми се, че българите нямат нужда от подобни провокационни уроци.

Доколкото ми е известно, в България се появяват частични напрегнати моменти с отделни роми.

Проф. Иво Христов тръби от трибуната на парламента, че пловдивският квартал "Столипиново" е същинска "бомба". Не съм компетентен да се произнасям за квартали, но съдейки от пресата за смъртния случай в гр. Бяла, Русенско и за напрежението в гр, Асеновград, определено мисля, че са нужни християнски грижи за примирие с ромския етнос.

Българската Православна Църква, спасила българските евреи в свое време, би трябвало да използва поне свещениците от етноса за някаква работа с това население, ако самата тя (БПЦ-БП) за момента не е в състояние да организира планирана загриженост към ромския етност и да съдейства за предотвратяването занапред на ненужни напрегнати ситуации.

Един дагестанец спасил живота на една рускиня. Младежът изпълнил човешкия си дълг с достойнство. Бог да му въздаде стократно за добрината.

Защо Андрей Романов не описа случая с чернокожия мохамеданин, спасил десетки евреи при терористичното нападение на парижкия еврейски супермаркет? Чернокожият мохамеданин бил мигрант и без редовни документи. Собственикът на супермаркета му гласувал доверие и момчето спаси десетки евреи, извеждайки ги към хладилното помещение. За тази си постъпка получи на мига френско поданство по най-тържествен начин. Той можеше да се спаси, но рискува живота си, спасявайки десетки френски евреи.

Родният ми град Русе е бил спасен от опожаряване при Руско-турската война от един турчин масон. Бог да упокои душата му. За разлика от едната рускиня и урока на Андрей Романов, турчинът-масон спасил жителите на целия град Русе. В този контекст, за педагогичните поучения на Андрей Романов в областта на ксенофобията бих казал, че ses propos sont très mal placés.

Не познавам руското законодателство, но ако Светлана Хустик и Стефка Илчева виждат някъде ксенофоби и ислямофоби, нищо и никой не би им попречил да наденат големите шалвари и да метнат фереджета в знак на протест.

Преди Андрей Романов да ни дава уроци, по-добре би било да се обреже в знак на протест срещу имагинерната ксенофобия и ислямофобия. Съмишлениците му също, ако имат какво да обрязват.

Нека се възхищаваме от благородните постъпки и човешка жертвеност, независимо от националната и религиозна принадлежност, но да не развиваме имагинерги видения и да не се правим на интересни с нагли провокации без основателна причина.

В България няма нужда от руски уроци против ксенофобия и ислямофобия! Нека Андрей и неговите рускини спасят попадналите руснаци в робство в собствената си държава, по случайност в ДАГЕСТАН!

https://www.youtube.com/watch?v=agvw67k8E7Q


https://www.youtube.com/watch?v=K_RDuzmEj-o

На свой ред ще си позволя да препоръчам на лицето, което е прибавило в заглавието "Четиво за ксенофоби и ислямофоби" да изпълни своя човешки дълг и помогне на нещастните рускини, висящи по египетските тротуари, умолявайки някой да се ожени за нея.

https://youtu.be/2l2GMw_NmYU

Като правоверен изобличител на ксенофобията, Андрей Романов и Пламен Сивов биха могли да отворят агенция за съдействие на православни жени, желаещи да станат част от нечий личен харем.

https://youtu.be/9BVmsDwFfro
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Четиво за ксенофоби и ислямофоби

Мнениеот Aurelia Felix » чет авг 03, 2017 11:03 pm

Живеем във времената на системата антихрист, макар личността му още да не е разкрита. Времена в които лъжата е истина, злото е добро, покварата е политкоректна, грозното е красиво, а ненормалното е нормално. Това, ако още не сте забелязали Е БЕЛЕГЪТ НА ЗВЯРА, който засега е на челото и десницата само символично за приелите този начин на мислене и действие, но като нищо скоро ще стане реално. Защото се силят сериозно да го налагат на всички на сила.
Не одобряваш хомобраковете? Ти си хомофоб.
Не одобряваш ислямският тероризъм и инвазия, против си подмяната на населението? (които между другото и нормалните български мюсюлмани не одобряват) Ти си гаден ислямофоб.

Поне става ясно кой на кой бог служи в тези времена.

Изгледайте как италианският евродепутат Матео Салвини се изказва по въпроса - забивайки камата на истината точно там, където трябва:
Матео Салвини от северната лига в ЕП
ortos
Потребител
Мнения: 68
Регистриран на: пон яну 26, 2015 3:51 pm

Re: Четиво за ксенофоби и ислямофоби

Мнениеот ortos » съб авг 05, 2017 2:18 am

prokimen написа:...Родният ми град Русе е бил спасен от опожаряване при Руско-турската война от един турчин масон....

Принадлежността на турчина към масонството изиграла ли е някаква съществена роля при спасяването на град Русе от опожаряване?
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: Четиво за ксенофоби и ислямофоби

Мнениеот prokimen » нед авг 06, 2017 10:26 pm

ortos написа:Принадлежността на турчина към масонството изиграла ли е някаква съществена роля при спасяването на град Русе от опожаряване?


Някои историци и журналисти слагат акцент на масонската принадлежност. Аз обаче съм убеден за себе си, се човещината е доминирала в онзи драматичен момент.

А Вас какво Ви смущава, ако един масон е проявил човещина и не е изпълнил заповедта за опожаряването на града с всичките последствия от това?

Не вярвам, че християнската Ви съвест би предпочела русенските християни да биха били изгорели, отколкото да имат благодетелството на един масон.
ortos
Потребител
Мнения: 68
Регистриран на: пон яну 26, 2015 3:51 pm

Re: Четиво за ксенофоби и ислямофоби

Мнениеот ortos » пон авг 14, 2017 5:05 pm

prokimen написа:
ortos написа:Принадлежността на турчина към масонството изиграла ли е някаква съществена роля при спасяването на град Русе от опожаряване?


Някои историци и журналисти слагат акцент на масонската принадлежност. Аз обаче съм убеден за себе си, се човещината е доминирала в онзи драматичен момент. ...

Само първият абзац от постинга ви има отношение към въпроса ми, който въпрос съвсем ясно е фокусиран върху мотивацията (външна или вътрешна ) на този турчин.
Доверието в коректността на разсъжденията и изводите, които сте направили, предполага да посочите някакъв източник, където е описан този епизод от Руско-турската война 1877г.
Ето няколко линка, които отстраняват този пропуск:

http://otves.org/bg/index.php?option=com_content&task=view&id=404&Itemid=28
ЦЯЛАТА ИСТИНА КАК МАСОНИТЕ СПАСЯВАТ ПРЕЗ 1877г. РУСЕНСКИТЕ ЖИТЕЛИ ДВА ПЪТИ ОТ КЛАНЕ

http://www.segabg.com/article.php?id=165147
Масонът Иван Ведър спасил Русе от опожаряване

Както се вижда от посочените материали историята за спасяването на Русе изглежда малко по-различно. Оказва се, че главната заслуга за избавлението на русенци от клане принадлежи на първия български масон Иван Ведър, който заедно с италианския консул и масон Енрике де Губернатис осъществява среща с коменданта на града Делавер паша също масон. От разказа за тази среща ясно личи, че именно масонската връзка изиграва съществена роля за решението на пашата да съдейства. Няколко дни преди това Делавер паша не издава никакви признаци на масонски хуманизъм (човеколюбие) наблюдавайки безучастно подготовката на башибузуците и черкезите за клането на русенци без да предприеме нещо за да го предотврати. Едва след срещата с масона Иван Ведър, който има по-висока 33 степен от тази на Делавер, настъпва прелом.
Споменавате, че журналистите слагали повече акцент върху масонската принадлежност на Делавер. Всъщност акцента върху масонството поставят Иван Ведър и синът му Димитър Ведър също масон, който около трийсет години по-късно пръв публикува тези спомени от живота на баща си, а журналистите просто ги преразказват. Освен това вие на два пъти също подчертавате, че турчинът е масон, следователно и за вас тази подробност е важна. Самият Делавер паша на масонския поздрав на Ведър отговаря: „Разчитайте на братска услуга", т.е. без да имам за цел да го демонизирам следва, че в решението си пашата се е ръководил не толкова от хуманитарни съображения, а чисто и просто е оказал масонска услуга.
От казаното дотук връщайки се към основната тема на разговора за "ксенофобията и ислямофобията" намирам, че примерът който сте дали е неудачен.
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: Четиво за ксенофоби и ислямофоби

Мнениеот prokimen » вт авг 15, 2017 3:21 am

ortos написа:...Само първият абзац от постинга ви има отношение към въпроса ми, който въпрос съвсем ясно е фокусиран върху мотивацията (външна или вътрешна ) на този турчин. ...Не виждам с какво историко-научната Ви статия противоречи на моето прескромно указание, че Русе е спасен от турския паша.

По какви причини не сте проявили човешка почтеност или ортодоксална добросъвестност да отговорите на недвусмислено ясния ми въпрос - според Вас, било ли е по-добре Русе да изгори вместо да получи масонската избава?

Върни се в “прочетено в православие.бг”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост