Четиво за ксенофоби и ислямофоби

място за коментар върху текстове от портала
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Четиво за ксенофоби и ислямофоби

Мнениеот prokimen » ср авг 02, 2017 10:19 am

Забелязах на стената на фейсбук на групата "Задругата", че неизвестна за мен госпожа Стефка Илчева е споделила публикацията на Светлана Хустик в портала "Православие бг", преведена и обогатена с особена забележка от Андрей Романов

Въпросът ми към собственика на портала, преводача и администрацията е дали авторката е дала точно това заглавие с наглата провокация " Четиво за ксенофоби и ислямофоби" или някой го е прибавил от себе си за да се прави на интересен.

Ако авторката Светлана Хустик е озаглавила така свидетелството си за спасения й живот, то струва ми се, че благоприличието би трябвало да задължи Андрей Романов да остави в забелжката си, че България е била всякога образец на мирно съжителство между етносите и религиите.

Струва ми се, че българите нямат нужда от подобни провокационни уроци.

Доколкото ми е известно, в България се появяват частични напрегнати моменти с отделни роми.

Проф. Иво Христов тръби от трибуната на парламента, че пловдивският квартал "Столипиново" е същинска "бомба". Не съм компетентен да се произнасям за квартали, но съдейки от пресата за смъртния случай в гр. Бяла, Русенско и за напрежението в гр, Асеновград, определено мисля, че са нужни християнски грижи за примирие с ромския етнос.

Българската Православна Църква, спасила българските евреи в свое време, би трябвало да използва поне свещениците от етноса за някаква работа с това население, ако самата тя (БПЦ-БП) за момента не е в състояние да организира планирана загриженост към ромския етност и да съдейства за предотвратяването занапред на ненужни напрегнати ситуации.

Един дагестанец спасил живота на една рускиня. Младежът изпълнил човешкия си дълг с достойнство. Бог да му въздаде стократно за добрината.

Защо Андрей Романов не описа случая с чернокожия мохамеданин, спасил десетки евреи при терористичното нападение на парижкия еврейски супермаркет? Чернокожият мохамеданин бил мигрант и без редовни документи. Собственикът на супермаркета му гласувал доверие и момчето спаси десетки евреи, извеждайки ги към хладилното помещение. За тази си постъпка получи на мига френско поданство по най-тържествен начин. Той можеше да се спаси, но рискува живота си, спасявайки десетки френски евреи.

Родният ми град Русе е бил спасен от опожаряване при Руско-турската война от един турчин масон. Бог да упокои душата му. За разлика от едната рускиня и урока на Андрей Романов, турчинът-масон спасил жителите на целия град Русе. В този контекст, за педагогичните поучения на Андрей Романов в областта на ксенофобията бих казал, че ses propos sont très mal placés.

Не познавам руското законодателство, но ако Светлана Хустик и Стефка Илчева виждат някъде ксенофоби и ислямофоби, нищо и никой не би им попречил да наденат големите шалвари и да метнат фереджета в знак на протест.

Преди Андрей Романов да ни дава уроци, по-добре би било да се обреже в знак на протест срещу имагинерната ксенофобия и ислямофобия. Съмишлениците му също, ако имат какво да обрязват.

Нека се възхищаваме от благородните постъпки и човешка жертвеност, независимо от националната и религиозна принадлежност, но да не развиваме имагинерги видения и да не се правим на интересни с нагли провокации без основателна причина.

В България няма нужда от руски уроци против ксенофобия и ислямофобия! Нека Андрей и неговите рускини спасят попадналите руснаци в робство в собствената си държава, по случайност в ДАГЕСТАН!


На свой ред ще си позволя да препоръчам на лицето, което е прибавило в заглавието "Четиво за ксенофоби и ислямофоби" да изпълни своя човешки дълг и помогне на нещастните рускини, висящи по египетските тротуари, умолявайки някой да се ожени за нея.Като правоверен изобличител на ксенофобията, Андрей Романов и Пламен Сивов биха могли да отворят агенция за съдействие на православни жени, желаещи да станат част от нечий личен харем.

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Четиво за ксенофоби и ислямофоби

Мнениеот Aurelia Felix » чет авг 03, 2017 11:03 pm

Живеем във времената на системата антихрист, макар личността му още да не е разкрита. Времена в които лъжата е истина, злото е добро, покварата е политкоректна, грозното е красиво, а ненормалното е нормално. Това, ако още не сте забелязали Е БЕЛЕГЪТ НА ЗВЯРА, който засега е на челото и десницата само символично за приелите този начин на мислене и действие, но като нищо скоро ще стане реално. Защото се силят сериозно да го налагат на всички на сила.
Не одобряваш хомобраковете? Ти си хомофоб.
Не одобряваш ислямският тероризъм и инвазия, против си подмяната на населението? (които между другото и нормалните български мюсюлмани не одобряват) Ти си гаден ислямофоб.

Поне става ясно кой на кой бог служи в тези времена.

Изгледайте как италианският евродепутат Матео Салвини се изказва по въпроса - забивайки камата на истината точно там, където трябва:
ortos
Потребител
Мнения: 68
Регистриран на: пон яну 26, 2015 3:51 pm

Re: Четиво за ксенофоби и ислямофоби

Мнениеот ortos » съб авг 05, 2017 2:18 am

prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: Четиво за ксенофоби и ислямофоби

Мнениеот prokimen » нед авг 06, 2017 10:26 pm

ortos
Потребител
Мнения: 68
Регистриран на: пон яну 26, 2015 3:51 pm

Re: Четиво за ксенофоби и ислямофоби

Мнениеот ortos » пон авг 14, 2017 5:05 pm

prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: Четиво за ксенофоби и ислямофоби

Мнениеот prokimen » вт авг 15, 2017 3:21 am


Върни се в “прочетено в православие.бг”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост