Трети Рим???

място за коментар върху текстове от портала
milen
Потребител
Мнения: 60
Регистриран на: вт окт 11, 2005 6:18 pm

Мнениеот milen » пет мар 10, 2006 11:10 am

Определено считам, че правилата, които съм линкнал са необходими. Във форума на в-к Сега (в който участвам от години) в началото режимът също беше доста либерален. Но постепенно тези стандарти на общуване се наложиха, като бяха подкрепени от почти всички форумци, и то именно поради невъздържаността и просташкия маниер на определени участници.
Много ми става неприятно, когато видя амбициозни опити за систематично оплюване на един човек. Много ми прилича като стил на провежданите лисенковски кампании.
Явно във форума има и много безгрешни участници, съдейки по словесните камъни, нахвърляни през последните дни.
kal4o
Потребител
Мнения: 5
Регистриран на: чет мар 09, 2006 12:34 pm

Мнениеот kal4o » пет мар 10, 2006 1:06 pm

Хайде сега, сериозно! Наистина ли смятате, че ВСЕКИ човек, който все пак иска да се включи в дискусията и се регистрира, за да участва, го прави само и само да си "начеше крастата"?
Милен ни е дал много добра препратка, но не съм сигурен, че той също не е от ония "маскираните", за които някой от гостите ви споменава (и защо му е да се беси, или пък да беси другиго? нали имаше там нещо за едни пости, за едно велико смирение и други подобни? лицемерие, милички, лицемерие!). Явно вие си имате вътрешни, форумски, покровски и др. отношения, които не е ясно защо разчиствате помежду си в яростна кампания. "Мъртвата Девойка" доста коректно и интелигентно ви е написала истината в очите, без да коментира нищо друго освен съдържанието на Тодор-Карагьозовия текст. Дори не сте се потрудили да прочетете. Веднага заемате защитна поза и сте готови да се отбранявате - от що бе джанъм? Ами вижте, прочетете, осмислете, може и да е права жената или мъжът (знам ли?), но явно е сериозен човекът, който си е отделил от времето, за да се интересува и чете и да опонира. А колкото до простащината във форума, която съвсем справедливо визира моя милост - така е, Илианче, чедо, така е… Въведете си правила, но самите вие ги спазвайте. Защо ще навирате в очите на хората чужди правила, макар че са доста добри:
1.1 Постингите трябва да показват респект към другите потребители. Оскърбленията ще бъдат премахвани.
Същото се отнася за обидни коментари относно вестника, редакцията или издателя; може би е излишно да се споменава нещо тъй елементарно, но тъй като има неприятни прецеденти, решихме, че се налага. (БЕЗ КОМЕНТАР)
На обсъждане подлежат публикуваните текстове, а не техните автори.
1.2 Потребителите не би трябвало да се държат като "модератори в сянка". Ако потребител забележи нещо нередно, да се свърже с модератора. (НАЛИ ВИ ПОСОЧИХА, ЧЕ ИМА НЕЩО НЕРЕДНО - ОБСЪЖДАТЕ НЕ ТЕМАТА, А ИМА ЗЛОСТНА КАМПАНИЯ СРЕЩУ ФОРУМА или СРЕЩУ ПОКРОВ. АМИ ДЕЙСТВАЙТЕ)
1.3 Форумът е достъпен и за малолетни. Постването (tag images) на порнографски снимки, текстове и др. е недопустимо.(БЕЗ КОМЕНТАР)
1.4 Не забравяйте и че има потребители с по-бавна връзка, не копирайте дълги текстове, а по-добре да давате линк към съответния първоизточник, когато е възможно.(БЕЗ КОМЕНТАР)
1.5 Желателно е постингите да бъдат във вид на чист текст, и то не разноцветен, като се избягва обилната пунктуация (!!??!, ????? и .....), многото емотикони и ползването на главни букви, което се възприема като викане - повишен тон.(МНОГО е БЕЗЛИЧНО)
Потребители, които често нарушават това правило, ще бъдат предупреждавани и при несъобразяване - санкционирани.
1.6 Спамът и флудът (едносрични и повтарящи се постинги, както и оф-топици) са недопустими.(БЕЗ КОМЕНТАР)
1.7 Кое е спам, вулгарно, непристойно и др. е по преценка на модераторите, а не на потребителите. С модератор не се спори!(ТОЙ и потребителят винаги е прав, но…)
1.8 Не се препоръчва писането с латиница и заместването на "Ч" и "Ш" с "4" и "6" и подобни. (Изключват се случаите, когато е наложително: техническа информация, код, release info и др.) Тези, които нямат кирилица, могат да ползват функцията (бутона) Lat->Cyr или режима на клавиатурата KREDOR при даване на мнение. Постингите, които нарушават правилото, ще бъдат изтривани. (БЕЗ КОМЕНТАР)
Уважавайте българския език! (А вие форумци уважавате ли го?)
1.9. Изрично се забраняват мнения с етническа омраза и нетолерантност.(БЕЗ КОМЕНТАР)
1.10. Потребители, които предизвикват спорове и скандали и насаждат неприязън към потребител или група потребители, подлежат на директен бан. Същото важи и за потребители, които открито обиждат или употребяват нецензурни изрази по отношение на модератор/администратор на форума. Наказанията по тази точка ще бъдат изпълнявани директно, без предупреждение.(Решението е на форума и също ще е БЕЗ КОМЕНТАР)
(…)
2.7 Ако някой участник сметне, че модераторите не се придържат към правилата и преценката им е субективна, може да напише възражение до editors@segabg.com(Ами друго си е щом има на кого да се оплачеш)
Прав е гостът, който казва, че тъкмо форумът се е оживил. Безсмислено е това оживление, защото не се коментират проблемите, визирани от Мъртвата Девойка, а се обсъжда простакът Калчо, на когото между другото му допад много вашия форум. Калчо Стефанов Димитров
ПП. За Милен - няма безгрешни хора, мой човек!
--------------------------------------------------------------------------------
Mea Culpa

Към DeadGirl

Мнениеот Mea Culpa » пет мар 10, 2006 2:16 pm

Хей, DeadGirl (незнам от какъв пол сте със сигурност затова се обръщам така закачливо) имам една молба към Вас: Моля Ви, продължавайте да пишете в този стил! Искренно да си призная, никога през живота ми не съм срещал такъв прекрасен и ерудиран изказ и начин на общуване, какъвто Вие със завидна лекота разкривате във всичките си коментари досега. Ако заема израза на г-н Калчо образно мога да оприлича Вашите думи (в пълното значение на това понятие) на райска музика, способна да накара сивите ми клетчици (и не само) да затанцуват в бесен танц на радостта, а ако се заиграя с Вашия псевдоним, мога да кажа, че те са способни дори да възкресят и мъртво момиче. Още по-образно мога да оприлича Вашите думи на Ниагарския водопад-могъщи, шумни, величествени в непокорността си, свежи като миниатюрни капчици вода, но същевременно и с един, според моето скромно мнение, недостатък-студени до замръзване като основата на самия Ниагарски водопад - водата. В тази връзка, с всичкото смирение и братска християнска любов на света, си позволявам да Ви посъветвам да сгреете "водата" с малко (или колкото е възможно повече) ЛЮБОВ и тогава....пак образно казано ще заприличате на исландски гейзер на фона на северното сияние-нещо което прилича във всичко положително на Ниагарския водопад, НО е топло като нежната, любвеовилна прегръдка на някой, които те обича. Ако пък това Ви се струва много романтично и сладникаво като образ, прилагам и апокалиптичния образ на изригващия вулкан, който е прекрасна и величествена гледка до момента в който накрая те залива с лавата си....биваш убит от нещо ,което ти е дало малко преди това неща, които са синоними на блаженството-светлина, топлина, красота....
Ще чакам с нетърпение Вашите бъдещи коментари, за да видя какво ще изберете да бъдете.
ava Agaton
Потребител
Мнения: 16
Регистриран на: вт мар 07, 2006 5:02 pm

Мнениеот ava Agaton » пет мар 10, 2006 2:39 pm

А бе страхотен диалог се заформи, аз в Нитрийската пустиня не съм виждал толкова духове на самодоволство и свещен гняв.Форума прилича вече на защити и атаки, на отстояване на личностни убеждения.Малко пак става психологично.
Няма лошо поне сега се откриват помислите на много сърца.
Възхищавам се и аз на интелигентността на момичето бих го нарекъл:"убийствено"и разбирам защо се е подразнила от неудачната (за да не кажа тъпата)статия.
Гост

Мнениеот Гост » пет мар 10, 2006 4:06 pm

Уви!Уви! - както можем да прочетем в някои лоши преводи на духовна руска литература...

явно едно от малкото достойнства на този форум - да не предлага откровени глупости и злобни заяждания - е на път да се загуби напълно. и тук нашата "православна общност" е в сила да си покаже рогата.

хора, не виждате ли две прости неща:

- предложен ви е достъп до някакъв културен факт-статията на т.к.;

- зад този факт стои човек, до който не ви е предложен "достъп". и така е коректно да бъде.

говорете за идеите (или срущу тях) - това ок; не оплювайте човека и не обиждайте екипа на портала за това, че ви е предложил този достъп - това не е ок. не се занимавайте с контекста, който не знаете, а с текста - който знаете (защото е публикуван, за да го знаете).

и така неусетно разговорът ще стане смислен и човешки.

илиана съм (да не пиша под маската на гост, че забравих да се логна:))

бъдете здрави
морски

Мнениеот морски » пет мар 10, 2006 6:45 pm

Може да се обадим на нашите отци да ни разяснят. Богословите си говорят някакви сложни думи, а нещата са практически. Аз утре ще им обадя на нашите отци във Варна. Иначе може само да ни се объркат нещата.
морски

Мнениеот морски » пет мар 10, 2006 6:48 pm

морски

Re: Трети Рим???

Мнениеот морски » пет мар 10, 2006 6:51 pm

nadia
Потребител
Мнения: 36
Регистриран на: пет ное 04, 2005 7:39 pm

Re: Трети Рим???

Мнениеот nadia » пет мар 10, 2006 7:25 pm

ava Agaton
Потребител
Мнения: 16
Регистриран на: вт мар 07, 2006 5:02 pm

ало, морския

Мнениеот ava Agaton » пет мар 10, 2006 8:19 pm

Гост

Re: Към DeadGirl

Мнениеот Гост » пет мар 10, 2006 8:55 pm

nadia
Потребител
Мнения: 36
Регистриран на: пет ное 04, 2005 7:39 pm

Re: Към DeadGirl

Мнениеот nadia » пет мар 10, 2006 9:41 pm

dead girl определено не е момиче, ни жена. Според мен цялата тази дискусия е писана от един човек, ту в дух на автокритика, ту в дух на взаимоподкрепа - само и само гаргарата да продължава по-дълго. Еднакво съм подозрителна към "Алоооо, морски!" и към репликиращия го Морски.
Дискусията е извратена потребност да се вдига гюрултия и наистина ми е противно да чета всичко това.
Говоренето със самия себе си е отличителна черта на религиозните клубове в дир.бг, явно ще се пренесе и тук. Това е, което мисля.

А, и за писането под сто ника мисля също, че е отвратително и подло. Освен ако не е правено с цел да се сведе абсурдът до абсурд и да се въздейства на ближния да се откаже от тия коварства.
forerunner
Потребител
Мнения: 55
Регистриран на: нед фев 12, 2006 10:30 pm

Мнениеот forerunner » пет мар 10, 2006 9:57 pm

Ех, страсти, страсти, твърде много страсти...

Моля ви, мили хора, не че споделям вижданията на Тодор, но кажете ми, като прочете реакциите към статията си, как би се почувствал той? И как точно смятате да го привлечете и да го излекувате от детската му болест, ако разговаряте така с него (макар и задочно)? А иначе Тодор е много добро момче и заслужава (но не само поради това, а понеже и той е образ и подобие Божие) да се отнасяме по-милостиво към него. Може пък и един ден да му стане ясно за какво говорим, но едва ли точно това е начинът.
Впрочем, не се кахърете, повечето от вас изказват прекрасни мисли и точни в богословско отношение, само още мъничко трябва да се поупражняват в милосърдието.
И пак ви моля, забравете, или поне ограничете страстите, и всичко ще е точно!
Извинете, ползвам чужд потребител.
Презвитера Екатерина Крумова
nadia
Потребител
Мнения: 36
Регистриран на: пет ное 04, 2005 7:39 pm

Мнениеот nadia » пет мар 10, 2006 10:07 pm

основно е как ще се почувства авторът, да. НЕ виждам обаче защо се говори за "повечето от вас", като ако имаше компетентни в богословско отношение хора, които да са повече от един човек, те биха се включвали сега, преди, по друго време и на други места в повече дискусии, а не да се нахвърлят стръвно на т.карагьозов и православие.бг, па портала, па форума.
nadia
Потребител
Мнения: 36
Регистриран на: пет ное 04, 2005 7:39 pm

Мнениеот nadia » пет мар 10, 2006 11:11 pm

впрочем, попитала бях агресора какъв е проблемът с неделните причастници в извънпостните периоди - защото нали имаше злостно ругание по въпроса.
Още нямам отговор, въпреки дълбочините на богословските познания, споменавани няколкократно. Та питам пак, де. Макар тия разговори вече да сме ги водели в дир-а.

Върни се в “прочетено в православие.бг”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта