Правила на форума

обсъждане и актуализация на правилата за публикуване в този форум
Потребителски аватар
plamen
Администратор
Мнения: 799
Регистриран на: ср авг 24, 2005 12:26 pm

Правила на форума

Мнениеот plamen » пон сеп 15, 2008 12:11 pm

Въведение

Форум Православие.БГ към едноименния портал е предназначен за дискутиране на въпроси на вярата на Православната Църква и нейната роля в живота на съвременния човек. Форумът има за цел да изгради общност от хора с интереси в областта на богословието и практиката на православното християнство; да бъде свободно пространство за общуване между вярващи и невярващи; място, където търсещите истината да търсят заедно отговорите на въпросите, които ги вълнуват, в атмосфера на доброжелателство и търпимост.

Функционалности

Форумът е изграден на основата на системата phpBB. За по-лесна навигация, потребителите могат да използват функцията "покажи най-новите мнения", или RSS-емисията на форума, която могат да интегрират в предпочитания от тях RSS-четец от

Регистрация

1. Участниците във форума се регистрират, като регистрацията се одобрява от модератор.
2. Препоръчително е за потребителско име да се използва личното име на участника.
3. Няма да се одобряват участници, регистрирали се с нецензурни, неподходящи или обидни спрямо християнството потребителски имена.
4. За регистрацията е необходим валиден адрес на електронна поща.

Кирилица

5. Писането на кирилица е абсолютно задължително, с изключение на случаи, в които участникът изрично посочи в началото на постинга си, че временно не е в състояние да ползва кирилица. Всички други постинги на латиница без такова уточнение в началото ще бъдат изтривани.

5а. Изключения от горното правило се допускат за потребители, които публикуват постингите си на език, различен от българския.

"Скрита реклама"

6. Публикуването на постинг, съдържащ препратка към външен сайт без отношение към темата и общата насоченост на този форум, ще бъдат изтривани. Това ограничение не се отнася до препратки до лични страници на участниците, оформени като подпис (signature), стига да не водят до страници с порнографско или друго неприемливо съдържание.

Дълги и кратки постинги

7. Публикуването на дълги текстове, копирани от други сайтове, ще бъде ограничавано. Препоръчително е авторите да публикуват кратко обобщение на текста и да поставят линк към целия текст.
7а. Цитирането на мнения на други участници е препоръчително да става в резюмиран или съкратен вид, когато цитираното мнение е по-дълго, като не се позволява цитиране на цялото мнение непосредствено преди публикуваното.

8. Кратки реплики от личен характер не се толерират. За чат функция можете да използвате чат-стаите на портала Православие.БГ на адрес http://chat.pravoslavie.bg

Нецензурни думи и обиди

9. Постинги, съдържащи нецензурни думи, ще бъдат изтривани.

10. Постинги, съдържащи обиди и нападки на лична основа; предизвикателни и груби изрази, ще бъдат изтривани.

Ограничителни мерки

11. Модераторите имат право да налагат следните ограничителни мерки спрямо потребители и техните постинги:

11а. Редактиране. По преценка на модератора, могат да бъдат редактирани (променяни, съкращавани) постинги на потребителите. В такъв случай в края на постинга модераторът поставя кратък текст "редактирано от модератор", като може да посочи и причината (правописни грешки, обида или употреба на нецензурна дума - в случаите, в които не се налага изтриване на целия постинг).
11б. Изтриване на постинг. Виж правилата за изтриване.
11в. Предупреждение. Модераторът може да отправи публично или лично предупреждение към участник при нарушаване на някои от правилата във форума.
11г. Временна забрана на достъпа. По преценка на модератора, може да бъде ограничен достъпът на определен потребител до възможността за публикуване във форума.
11д. Изтриване на потребителски акаунт, бан, блокиране на IP адрес - при драстично и/или систематично нарушение на правилата на форума.
11е. Ограниченията по предходната точка се налагат и от администратора на форума.
11ж. Всякакви оплаквания и коментари на участници по повод наложени ограничения се правят само чрез използване на формата за „Лични съобщения“.

Правила по съдържанието на постингите

12. Постинги, съдържащи расови, полови и други видове дискриминационни или подбуждащи към омраза изрази и текстове, ще бъдат изтривани. Постинги, накърняващи патриотичните чувства на участниците, също ще бъдат изтривани.
13. Постинги, целящи да обидят религиозните чувства на участниците (профанни и необосновани квалификации за светото Православие), ще бъдат изтривани. Форум Православие.БГ е отворен за всички представители на други вероизповедания, които имат желание да водят спокоен и аргументиран диалог.
14. Във форум Православие.БГ се обсъждат основно теми от богословски и практически характер, свързани с православното християнство. Публикуването на постинги, касаещи практиката и богословието на неправославни общности може да става в секциите "Инославие" и "Богословие и праксис"->"Дебати: Икуменизъм", при спазването на правилата в този правилник.

Нетикет

15. Постингите следва да са ясни и четливи. За тази цел избягвайте употребата на твърде много емотикони и пунктоации, писането в цвят и подчертаването, като основен текст, както и прекомерното използване на главни букви. Подобни постинги ще бъдат редактирани.

(to be continued)
Последна промяна от plamen на ср сеп 17, 2008 10:37 am, променено общо 3 пъти.
Потребителски аватар
MacIlian
 Администратор
Мнения: 384
Регистриран на: пон сеп 19, 2005 12:59 pm

Re: Правила на форума - Промени и допълнения

Мнениеот MacIlian » чет май 19, 2011 10:36 am

Точка 11е. се променя от:

11е. Ограниченията по предходната точка се налагат от администратора на форума.

на

11е. Ограниченията по предходната точка се налагат и от администратора на форума.
Потребителски аватар
MacIlian
 Администратор
Мнения: 384
Регистриран на: пон сеп 19, 2005 12:59 pm

Re: Правила на форума

Мнениеот MacIlian » съб юли 23, 2011 1:12 pm

Точка 7а. се променя от:

7а. Цитирането на мнения на други участници е препоръчително да става в резюмиран или съкратен вид, когато цитираното мнение е по-дълго.

на

7а. Цитирането на мнения на други участници е препоръчително да става в резюмиран или съкратен вид, когато цитираното мнение е по-дълго, като не се позволява цитиране на цялото мнение непосредствено преди публикуваното.

Върни се в “правила на форума”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост