Хора във форума работят против него

обсъждане и актуализация на правилата за публикуване в този форум
християнин

Хора във форума работят против него

Мнениеот християнин » ср ное 05, 2008 8:12 am

Има хора във форума като iliana/разгледайте мненията и внимателно/ които съзнателно работят против него и вместо да приобщават нови хора към форума гледат да ги прокудят.На подобни хора целта им е да работят против форума и в общ план против православието.Мисля че има и други неподходящи модератори които толерират мнения насочени против християнството,Има и потребители чиято цел е да провокират.Истинската цел е хората да се отказват хората от форума и от християнството.
Подобни провокативни теми като Ставайки мюсюлманин, човек става по-добър по-християнин целят точно това.
Мисля че форума по скоро е прикритие за хора които са върли антихристи.Нека администратора да пресее някои от хората тук ако наистина тоя форум е за православните християни а не псевдо такъв.
zoro
Потребител
Мнения: 81
Регистриран на: вт окт 28, 2008 10:15 pm

Re: Хора във форума работят против него

Мнениеот zoro » ср ное 05, 2008 10:30 am

Потребителски аватар
iliana
Администратор
Мнения: 281
Регистриран на: пон сеп 19, 2005 12:57 pm

Re: Хора във форума работят против него

Мнениеот iliana » ср ное 05, 2008 10:45 am

ТодорК
Модератор
Мнения: 1140
Регистриран на: пон окт 06, 2008 2:36 pm

Мнениеот ТодорК » ср ное 05, 2008 10:57 am

Здравейте.
Обвиненията, които отправяте са изключително сериозни и може би е добре да ги премислите отново.
Какво ви кара да смятате, че някой работи СЪЗНАТЕЛНО против християнството или православието? По принцип всеки се държи според разбиранията си и според това, което счита за правилно. В зависимост от характера на човека и от това доколко е израстнал в познанието на Бога, неговите убеждения и реакции могат да варират изключително много. Дори да приемем че някой е сгрешил, то пак ще кажа - всеки може да греши за едно, или друго, или за много неща и Бог да не му е дал светлина все още да го види. Но това съвсем не значи че въпросният човек е антихрист или че СЪЗНАТЕЛНО работи срещу християнството. И най-неправилното нещо е да му отрежеш главата.

Ако не сте съгласни нещо с Илиана(пиша за нея защото единствено нея сте посочили по име) считам, че е най-разумно първо да направите опит да се изясните с нея лично - да и кажете какво смятате че ви е онеправдала, да я помолите за обяснение защо е реагирала така и т.н. Знаете какво казва Господ Исус по въпроса.

Ако опита ви за лично изясняване и помирение се е провалил и продължавате да считате че сте онеправдани, тогава вече можете да поставите въпроса публично като обаче посочите КОНКРЕТНИ ФАКТИ. Защото подобни СЕРИОЗНИ ОБВИНЕНИЯ изискват също и СЕРИОЗНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.

Това мисля аз по въпроса.

П.П. Не съм видял че Илиана е отговорила докато съм пишел. Извинявам се.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Мнениеот ven4e » ср ное 05, 2008 9:00 pm

Двамата "християни" обвинители изобличават сами себе си, употребявайки думата антихрист уж за друг, а в Библията е написано съвсем точно и е ясно, че много повече пасва на тях :oops: и сега са се появили вече много антихристи...Те излязоха от нас, но не бяха наши; защото, ако бяха били наши, щяха да останат с нас; но те излязоха, за да стане явно, че не са всички наши. Всъщност това е толкова нелепо, че не ми се обсъжда.
zoro
Потребител
Мнения: 81
Регистриран на: вт окт 28, 2008 10:15 pm

Мнениеот zoro » чет ное 06, 2008 9:13 am

Радослав
Модератор
Мнения: 1530
Регистриран на: ср дек 20, 2006 4:11 pm

Мнениеот Радослав » чет ное 06, 2008 9:53 am

Гост

Мнениеот Гост » чет ное 06, 2008 10:45 am

ТодорК
Модератор
Мнения: 1140
Регистриран на: пон окт 06, 2008 2:36 pm

Мнениеот ТодорК » чет ное 06, 2008 12:24 pm

Здравей Зоро.

Искам да споделя с теб някой неща, които според мен са много важни, та макар и с риск да ми се разсърдиш. Моля те, да не ги приемаш като критика - целта ми не е да те критикувам или обиждам. Пиша ги единствено защото считам че няма да можем да продължим без да сме разрешили въпроса.

Ако в темата за хомосексуализма просто се поскарахте и може би се отнесохте малко грубо един към друг в гнева си, то трябва да кажа че нещата, които пишеш тук, не са добри. След като се скарахте в другата тема ти ожесточи сърцето си и сега пишеш тук търсейки разплата. Изпитай мотивите и сърцето си, защото считам че пътищата ти не са прави пред Господа. С всичко, което пишеш, грешиш единствено против собствената си душа - това че и някой друг се е подлъгал в гнева си да съгреши като ти отговори необмислено и остро, няма да те оправдае в деня на Съда. Покай се и се върни във форума като наш брат в Христа - така ще позволиш и на нас да отворим сърцата си към тебе и да признаем грешките си.
Ето, аз ще изповядам че също имам вина за конфликта, макар и индиректно. Видях онази вечер(мисля че беше вечер когато си говорихте) че се заражда конфликт в онази тема и се зачудих дали да не пиша в опит да го предотвратя, но ме домързя :(. Казах си "И да се поскарат малко сега, като преспят ще им мине. Що да си давам само излишен зор?" Сега съжалявам и моля всички засегнати от конфликта за прошка :oops: :oops: :oops:

Ако съм сгрешил с горното си мнение отново моля за прошка - не на мен е дадено да виждам в сърцата на хората. Но засега така виждам нещата и затова така ги и пиша.

Поздрави.
Потребителски аватар
iliana
Администратор
Мнения: 281
Регистриран на: пон сеп 19, 2005 12:57 pm

Мнениеот iliana » чет ное 06, 2008 6:04 pm

здравейте,

нямах намерение да участвам в тази тема, защото не е коректно, но темпераментът ми е такъв, че за добро или лошо откровено се ядосвам на манипулативни филми, особено пък ако насила ме вкарват в тях .

темата за хомосексуализма е една от острите и провокативни. крайни мнения има много в православните кръгове, в този форум и извън него. личното си мнение изразих чрез цитата на о. хопко.

аз не приемам радикалното и агресивно отношение към хомосексуалистите. както не приемам и хомосексуализма. всяка проявя на "свещен" гняв ме плаши и отвращава. моля се и се надявам "здравите" сили в църквата, които са всякога готови да видят и осъдят греховете на околните, да разберат, че никой не е "здрав". всички сме болни от греха. и ни трябва безкомпромисност към себе си и любов към другия (такъв Пример имаме), а не любов към себе си и безкомпромисност към другите...

да обобщя спора: нареченият зоро без съмнение публикува постинг, който трябваше да илюстрира едно "здраво" отношение към хомосексуалистите, като покаже как се разправят с тях мюсюлманите - екзекутират ги. постът завършваше с изречението "на дърво, което не дава плод му трябва брадва." оставих го, само защото се надявах да е недоразумение и исках да дам възможност на автора да го коригира. също - и като повод да се обсъди това безобразие. не щеш ли авторът започна да суче неясни обяснения, част от които е изтрил, и от които ама никак не става видно проблем ли вижда в тези мюсулмански практики или пример за подражание... докато накрая внезапно се оказа, че някой друг/други пък работели против църквата, за ислямизиране на православните и какво ли не... моите уважения, но това малко прехвърля границата.

нямам нищо против личната симпатия или антипатия към мен; не я обсъждам. но имам много нещо против изопачаване фактите в този разговор и приписване на безумни "цели" на сайта и хора от екипа - от нямане какво да се каже.

поздрави
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Мнениеот ven4e » чет ное 06, 2008 7:05 pm

Илиана, извини ме, че пиша веднага след теб, отговаряйки на по-ранен пост; дано този, който е визиран, все пак ти отговори.
Цитираните толкова нагледно места въобще не доказват тезата на съчинителя. Статията за отреклия се свещеник е сложена в раздел ислям, т.е. не е длъжен да вземе отношение всеки християнин, а само тези, които са заинтересувани от областта. Чудесата на Корана е тема за необикновените явления, описани там, а не за това колко прекрасна е религията ( в случая чудесен е омоним, но програмираното да вижда едно и също съзнание не го забелязва). За сведение, има и тема Аллах - всички тези теми са спрени от дискусия, поради простата причина, че е имало съзнателни християни, които не са имали желание да ги обсъждат безкрайно, а само в съпоставка с християнството. Според мен тяхното място също е в секция ислям, но по никакъв начин не се чувства адмирация към това религиозно учение, с други думи имат място в сайта. По-голям проблем беше протестантското присъствие по догматични въпроси, но и той се разреши с появата на раздел протестантство. За свинския празник мога само да повторя, че който желае да види нещо много силно, може и да почне да халюцинира - тук няма никакъв намек за неяденето на свинско от мюсюлманите, идеята е да не превръщаме празника единствено в храна за корема, а и за душата. И Зоро, не влизай в противоречие със себе си, пишейки се антиислямист, а на дело отричайки душа (интелект) у жената...
zoro
Потребител
Мнения: 81
Регистриран на: вт окт 28, 2008 10:15 pm

Мнениеот zoro » чет ное 06, 2008 7:16 pm

Последна промяна от zoro на чет ное 06, 2008 7:28 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Gunev
Потребител
Мнения: 922
Регистриран на: пон апр 07, 2008 10:58 pm

Мнениеот Gunev » чет ное 06, 2008 7:22 pm

мда...

Мнениеот мда... » чет ное 06, 2008 9:11 pm

Потребителски аватар
iliana
Администратор
Мнения: 281
Регистриран на: пон сеп 19, 2005 12:57 pm

извинения

Мнениеот iliana » чет ное 06, 2008 9:14 pm


Върни се в “правила на форума”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост