Раздумка
Re: Кои християни са в Църквата Христова и кои (като еретици) не
Радо, ще изям един, няма оправия по друг начин!
Випаз, какъв Йоан Кръстител бе, моето момче? Вие с кръщението на Йоан ли се кръщавате във вашата сбирка?
Випаз, какъв Йоан Кръстител бе, моето момче? Вие с кръщението на Йоан ли се кръщавате във вашата сбирка?
Re: Петдесятни проблеми с кръщението и даровете на Духа
Не омаловажавам Силата Господня. Но конкретно говоренето на езици и преместването на планини не бива да ни е самоцел. Смисъл от вършенето на подобни чудеса има само, когато те допринасят за нашето спасение. Ако сега аз проговоря няколко езика отведнъж без да ги уча, напълно възможно е да се възгордея и да не използвам дарбата за добро.
Споменавам светците, защото те са били хора като нас и именно от тях трябва да взимаме пример за вярата, защото те са доказани Божии последователи.
Под "нищо няма да бъде за вас невъзможно" аз разбирам, че нищо, което ми е неодходимо по пътя към спасението няма да ми липсва ако имам вяра, т.е. всичко, което ми потрябва по пътя ми към Бога, ще го имам. Да не се разбира в материален, а в духовен план предимно.
Споменавам светците, защото те са били хора като нас и именно от тях трябва да взимаме пример за вярата, защото те са доказани Божии последователи.
Под "нищо няма да бъде за вас невъзможно" аз разбирам, че нищо, което ми е неодходимо по пътя към спасението няма да ми липсва ако имам вяра, т.е. всичко, което ми потрябва по пътя ми към Бога, ще го имам. Да не се разбира в материален, а в духовен план предимно.
Re: Петдесятни проблеми с кръщението и даровете на Духа
Нямах предвид да не се развиваме. Но конкретно в онзи стих това се е отнасяло за апостолите. Светият Дух слязал над апостолите и те започнали да говорят на езици, защото е трябвало да разпространят Словото Божие. Сега то е разпространено почти по целия свят.
Според 7 Вселенски събор светците са истинските Христови служители. Приживе те наистина притежават даровете на Светия Дух и много от тях са полагали усилия да скрият дарованията си :)
Според 7 Вселенски събор светците са истинските Христови служители. Приживе те наистина притежават даровете на Светия Дух и много от тях са полагали усилия да скрият дарованията си :)