Феноменът Лазар

теми, свързани с протестантството
Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Феноменът Лазар

Мнениеот Zara_83 » чет дек 03, 2009 10:34 am

Ако не сте гледали този филм, който разказва за свидетелството на пастор Екечукву от Африка, който е бил възкресен от мъртвите, както и още едно свидетелство на възкресен човек, който е бил невярващ, заповядайте в събота, 05,12 в Евангелска църква на ул."Иван Рилски" 16 в Пловдив, от 18.00 часа, като можете да доведете свои невярващи приятели. Братя и сестри от други църкви, чувствайте се поканени да дойдете.
small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: Феноменът Лазар

Мнениеот small axe » чет дек 03, 2009 10:50 am

Zara , здравей

ако и да има разни хора дето са изпаднали в клинична смърт , тоест са умрели , но сетне оживяли , то те пак ще умрат.В този смисъл тяхното възкресение няма общо с възкресението на тялото първо и второ , при които вярващите получават славни нетленни тела , а невярващите тела които също са нетленни с които и ще бъдат хвърлени в огненото езеро ( ако не се намерят в книгата на живота).

това го казвам за пояснение , само.Иначе защо ще възкръсне (оживее отново в тленно тяло) , този невярваш човек , аз незнам , (за Лазар имаше причина) , за този незнам (ако изобщо е вярно , разбира се) , има хора които не са умрели , но са изпаднали във някакво състояни почти неразличимо от смърт и сетне се съживяват , без видима причина.. , а Лазар беше от три дни в гроба и даже е бил взел да смърди.
Я разпитай този човек , дали е взел да смърди...и колко време е бил в гроба , ако е бил де , в което се съмнявам.
Не кълвете на всяко нещо като шарани , а проверявайте с писанията..

Възкресението на мъртвите е нещо друго.Те са изгнили направо в гробовете и се съживяват в нетленни тела.
Последна промяна от small axe на чет дек 03, 2009 6:49 pm, променено общо 1 път.
Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Re: Феноменът Лазар

Мнениеот Zara_83 » чет дек 03, 2009 11:06 am

Доколкото гледах в интернет, въпросният африканец е стоял няколко дни в моргата, предполагам си наясно, дори и да не си лекар, че хора в клинична смърт се държат на апарати в интензивното отделение, а не в морги, чакайки ги да "възкръснат" ставайки им хладничко. Относно невярващият - смятам, че това е един от начините,по които Бог среща хората и им се открива - много хора, които са преживели подобни състояния, след като се върнат към живота, се обръщат с цялото си сърце към Исус Христос и променят живота си изцяло. Защо да ограничаваме работата на Бога, Той се открива на хора по най-различни начини. Много мюсюлмани срещат Исус Христос във видение, или на сън и така се обръщат към християнството. Защо да не е възможно тогава за един атеист, който не вярва нито в Бог, нито в живота след смъртта, това да е начин, по който Бог ясно да му покаже реалността на рая и ада и какво чака всеки един, който не се е покаял за греховете си и не е приел Исус за Господ и Спасител?
Колкото за нетленните тела, това е съвсем друг въпрос.
Тук става въпрос за един напълно библейски феномен за възвръщане към живот на мъртвец. Илия го направи със сина на вдовицата, Исус го направи с дъщерята на Яир, със сина на вдовицата от Наин и с Лазар. Сега Божии мъже като евангелизатора Рейнхард Бонке също го правят - в случая с възкресения африканец. Всичко това има за цел да покаже, че Исус Христос е същият, както и преди 2000 години и Той възкресява по същия начин, както и тогава.
Ние не кълвем като шарани, а проверяваме Писанията, и както вече казах, това е библейски феномен, отделен е въпросът, че тази случаи са доказани, проверени и изследвани от лекари.
small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: Феноменът Лазар

Мнениеот small axe » чет дек 03, 2009 11:32 am

едно е моргата , зара , друго е гроба.
Но това в края на краищата не е от такова значение , за Бонке не искам да говоря.
А и не смятам че е нужно.Днес хората имат нужда да слушат словото и друго знамение няма да им се даде освен знамението на пророк Йона.Това е и именно възкресението на Христа от мъртвите.
Дали това дето го прави Бонке е истинно или има други цели незнам , не се наемам да говоря , понеже не познавам хората , ако е истинно ще остане , ако не накрая вероятно ще изгори.Но аз лично съм скептичен и то много към днешното сензационно харизматично вълново движение , понеже в него има откровенни глупости и карайно опасни явления.Затова внимавай и изпитвай с писанията ( не с написаните от бонке и други книги)

Един например ужасяващ за мен човек е бени хин.С такива внимавай , понеже тяхната присъда е отдавна приготвена и ще бъдат погубени , понеже пагубно влекът и други по своя път.
Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Re: Феноменът Лазар

Мнениеот Zara_83 » чет дек 03, 2009 12:03 pm

чела съм книги и проповеди от Бени Хин и не виждам някакви отклонения от здравото учение, напротив човекът има сърце за Бога. Ако ли пък с течение на времето с нещо е започнал да изкривява,което на мен не ми е известно, Бог знае как да го вкара в правия път.За нас е важно да не съдим, и да не вдигаме ръка срещу Божии помазаници и служители. Има кой да ги съди, но не сме ние.
Потребителски аватар
Gunev
Потребител
Мнения: 922
Регистриран на: пон апр 07, 2008 10:58 pm

Re: Феноменът Лазар

Мнениеот Gunev » чет дек 03, 2009 12:08 pm

ТодорК
Модератор
Мнения: 1140
Регистриран на: пон окт 06, 2008 2:36 pm

Re: Феноменът Лазар

Мнениеот ТодорК » чет дек 03, 2009 12:31 pm

Бени Хин наистина е много зле - абсюлютен мошеник. Мога да пратя откъси от собствените му предавания на всеки, който се интересува и знае английски. За който не знае ето една малка страничка на български - Не е кой знае какво, но всеки може да чуе как изрича някой от лъжепророчествата си,а има и откъс от един доста добър филм свързан с него. Филма е на английски, но отдолу има кратко резюме на български. Отделно има стотици допълнителни материали в мрежата - ак оза някой това което може да види на този сайт не е достатъчно.


За Райнхард Бонке не съм се интересувал - той няма много почитатели в Бг или поне аз не съм се сблъсквал с тях и не ми се е налагало да се образовам. Но обикновено го спопменават като част от любимата ми компания - Бени Хин, Кенет Хеген, Кенет Коупланд, Джойс Майер и т.н.
Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Re: Феноменът Лазар

Мнениеот Zara_83 » чет дек 03, 2009 1:03 pm

ок, нека да не се отклоняваме от темата, ние не сме тези, които ще съдим, напомням, че темата е за филм за възкресението на двама мъртъвци, който ще се прожектира безплатно тази събота от 6 часа вечерта. Който се интересува да заповяда.
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Феноменът Лазар

Мнениеот Кабрал » ср май 01, 2013 8:41 pm

Това съм го пропуснал! И какво стана със съживения?
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Феноменът Лазар

Мнениеот Aurelia Felix » ср май 01, 2013 9:42 pm


Върни се в “протестантство”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост