Римляни 6:19 - Придвижване напред

теми, свързани с протестантството
Асен
Потребител
Мнения: 1162
Регистриран на: вт мар 20, 2007 5:16 pm

Римляни 6:19 - Придвижване напред

Мнениеот Асен » вт юни 07, 2011 2:22 pm

Римляни 6:19

19 (По човешки говоря поради немощта на вашето естество). Прочее, както предавахте телесните си части като слуги на нечистотата и на беззаконието, което докарва още беззаконие, така сега предайте частите си като слуги на правдата, която докарва светост.

Пред нас стои един избор. Винаги ще бъдем под контрола на неща. И кое ще бъде то: грехът или праведността? Ако кажем, че това ще е праведността, трябва да сме сигурни, че ще бъдем изпитани! Дяволът няма да се предаде докато мисли, че има шанс да успее. Когато някой е изпитван и изкушаван, дяволът ще продължава докато този човек дойде до мястото, на което изкушението просто не му влияе. Той дори не допуска тази мисъл в себе си. Дяволът е достатъчно умен да не си губи времето с такива хора. Но ако в нас има раздвоение, дяволът ще се възползва. Ние трябва да вземем твърдо решение. Ако изберем беззаконието, то ще се умножава. Ние ще ставаме все повече и повече беззаконни. Мнозина от нас могат да проследят тази реалност в живота си. Вместо да се умножавате в беззаконие, „сега предайте частите си като слуги на правдата, която докарва святост“ (ст. 19). Почти невъзможно е да стоим на едно място в духовния живот. Ние вървим или напред или назад. Или напредваме в святост или вървим напред в бунт.

Нека да се молим с таква молитва, като продължаваме да се придвижваме напред: Благодаря Ти, Иисусе, за Твоята победа на кръста. Аз представям себе си като слуга на праведността и прокламирам, че частите на моето тяло са инструменти на праведност, предадени на Бога в Негова служба и за Негова слава. Амин.
Асен
Потребител
Мнения: 1162
Регистриран на: вт мар 20, 2007 5:16 pm

Re: Римляни 6:12 и 13 - Предаден на Бога

Мнениеот Асен » пет юли 01, 2011 1:05 pm

Предаден на Бога
Павел казва:
„И тъй, да не царува грехът във вашето смъртно тяло, та да се
покорявате на неговите страсти. Нито представяйте телесните
си части като оръдия на неправдата; но представяйте себе си
на Бога като оживели от мъртвите и телесните си части на Бога
като оръдия на правдата.“ (Римл. 6:12,13).

Ние сме освободени. Грехът не трябва да контролира ръцете, краката или езиците ни. Напротив, Павел казва, че трябва да предаваме себе си и телесните си части като инструменти на праведност на Бога. Тук има двойно предаване. Първо предаваме волята си на Бога като казваме: „Не моята воля да бъде, но Твоята.“ В Господната молитва, втората молба е: „Да бъде волята Ти както на небето, така и на земята.“ (Мат. 6:10). Когато се молим „Да бъде волята Ти“, се започва с волята на този, който се моли – този, който иска Божията воля да бъде установена. Щом веднъж сме предали волята си, тогава предаваме физическите си части на Бога като инструменти на праведност. На гръцки думата „инструменти“ буквално означава „оръдия“, което намеква за духовен конфликт. Това не са просто някакви инструменти, като мотика или рало – те са бойни атрибути като меча. Кръщението в Святия Дух е ключово, защото чрез това преживяване ние първо предаваме волята си на Бога. И тогава предаваме единствената необуздаема част , която сме безсилни да контролираме: езикът. Когато сме кръстени в Святия Дух, ние всъщност изпълняваме изискването да предадем частите на тялото си на Бога като инструменти (оръдия) на праведност. Със сигурност, когато езикът е предаден на Бога и превзет от Святия Дух, той става оръдие: в молитва, свидетелство и проповядване.
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: Римляни 6:19 - Придвижване напред

Мнениеот prokimen » съб яну 19, 2013 3:11 pm


Върни се в “протестантство”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта