ЗА КОЯ ЦЪРКВА ГОВОРИ ХРИСТОС

теми, свързани с протестантството
vipaz
Потребител
Мнения: 368
Регистриран на: съб дек 06, 2008 2:41 pm

ЗА КОЯ ЦЪРКВА ГОВОРИ ХРИСТОС

Мнениеот vipaz » пон яну 12, 2015 12:08 pm

В своя прорческа проповед нашият обичан Господ предсказва свършека на века, и събития които ще придружават Неговото второ идване. Говори за бедствията, войнити и катаклизмите по света Той пророкува своето завръщане. Това обаче което искам да се спрем е неговото пророчество за своята Църква и нейната евангелска дейност. Ето го и него:

Матей 24:14 (BUL-1940-RE)
И това благовестие на царството ще бъде проповядвано по цялата вселена за свидетелство на всичките народи; и тогава ще дойде свършекът

Според дуните на Исус Неговото завръщане и царуване тоест краят на века, няма да се сбъднат докато благовестието на царството не бъде проповядвано на всички народи, и чак тогава ще дойде краят.

Моят сериозен въпрос е кой, и по скоро каква е тази църква която ще може да проповядва евангелието на всички народи.

Източно православната църква, винаги заявява че тя е единствената благодатна и спасителна църква, тоест тя единствена според учението си може да доведе хора до истинско спасение чрез вяра в Исус. То тогава Христос да говори за нея самата. Дотук добре.

Възниква обаче един много сериозен въпрос свързан с предсказанието на нашият Господ. Тази църква за която той говори ще разнесе благовестието, или ще проповядва царството Божие на всички народи. Всички знаят че учението православната църква, не толерира проповядването и разпространението на евангелието, всичко това се заключва до неделната литургия, и печатането на богословски книги, но не е свързано с евангелизиране на хората извън църквата това за което говори Христос, не е свързано с проповядването на евангелието.

До колкото аз съм запознат православна църква има мисонерска и евангелизаторска дейност сред народите на света клуняща към КРЪГЛА НУЛА!!!!!!!!!!!!!!!.

Самата православна църква е не евангелизираща такава, а затворена в себе си. Дори хората палещи свещи в нейните църкви нямат грам предства от Евангелието което те трябва да проповядват
Колко са мисионери на православна църква днес? Колко са проповедниците на православанта църква днес чисто като число? До колко народи са изпратени те днес? До колко езици(ако тоговора не е до всички...)? Много тежки въпроси които чакат отговор

КОЯ Е ЦЪРКВАТА КОЯТО МОЖЕ ДА ЕВАНГЕЛИЗИРА ЦЕЛИЯТ СВЯТ ПРЕДИ ИДВАНЕТО НА ГОСПОДА, очаквам вашите разумни отговри в дисукусията
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: ЗА КОЯ ЦЪРКВА ГОВОРИ ХРИСТОС

Мнениеот Next » пон яну 12, 2015 5:25 pm

1. Българския народ обобщено казано е по-скоро суеверен, отколкото вярващ. За разлика от повечето православни народи.
2. Какъвто народа, такава и църквата.
3. Груба грешка. Вече е благовестено по цялото земно кълбо (Вселена). Няма нужда да чакаме някого по тая тема. Или изкаш да кажеш, че някой протестант от вашите стяга куфари за Саудитска Арабия :!: :?:
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: ЗА КОЯ ЦЪРКВА ГОВОРИ ХРИСТОС

Мнениеот Йоан » съб яну 17, 2015 10:48 am

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: ЗА КОЯ ЦЪРКВА ГОВОРИ ХРИСТОС

Мнениеот Next » съб яну 17, 2015 11:06 am

Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: ЗА КОЯ ЦЪРКВА ГОВОРИ ХРИСТОС

Мнениеот Йоан » нед яну 18, 2015 4:50 pm


Върни се в “протестантство”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта