Говорене на езици

теми, свързани с протестантството
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Говорене на езици

Мнениеот Aurelia Felix » чет апр 29, 2010 4:13 pm

да, чрез тези невежи хора, сатаната хули Светия Дух, защото те приписват безумното си поведение на Него.
Адриан
Потребител
Мнения: 19
Регистриран на: ср апр 28, 2010 4:07 pm

Re: Говорене на езици

Мнениеот Адриан » чет апр 29, 2010 6:06 pm

sandi
Потребител
Мнения: 1174
Регистриран на: вт мар 06, 2007 6:31 pm

Re: Говорене на езици

Мнениеот sandi » чет апр 29, 2010 6:31 pm

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Говорене на езици

Мнениеот Aurelia Felix » чет апр 29, 2010 9:09 pm

angelov1

Re: Говорене на езици

Мнениеот angelov1 » пет апр 30, 2010 2:00 am

Бивш евангелист ,живеещ от дълги години на запад,бих казал на българските протестанти-харизматици.
Всички тези никому ненужни за духовното им развитие забавления, отвличат от истинското учение на Христа-ПОКАЙТЕ се и бъдете смирени като Мен,е казал Господ.
Но смирението се добива с години труд и покаяние,което протестантите-харизматици не могат да разберат какво е , и как е,защото говориме на две много различни вълни.
Трябваше да минат години като православен,за да разбера че без истинско смирение(все още го нямам) благият Бог нищо не открива на човек.И след много години в Православието разбрах,че Църквата е една-Православната,а останалото са клубове на християни,но не и Църкви,само в US са 20 000 доминации,и една с една нямат еднакво разбиране за Христовото Учение.
vipaz
Потребител
Мнения: 368
Регистриран на: съб дек 06, 2008 2:41 pm

Re: Говорене на езици

Мнениеот vipaz » пет апр 30, 2010 5:14 pm

Има една поговорка, с глупавите глупав не ставай, ех аз ще рискувам.

За съжаление ще ви разочаровам, клиповете които сте постнали са жалки :thumbdown: и не струват това са вашите отчаяни опити да си омиете съвеста, и още по жалките ви опити да отхвърлите Божието слово и да се съгласите с човешките ви традиции.
Апостол Павел според вас трябва да е бил луд нали:

1Коринтяни 14:5 Желал бих всички вие да говорите езици, а повече да пророкувате; и който пророкува, е по-горен от този, който говори разни езици, освен ако тълкува, за да се назидава църквата.
1Коринтяни 14:18 Благодаря Богу, че аз говоря повече езици от всички ви;

От последния стих ви става ясно че Апостол Павел не е православен, нито горкият се съобразява със вселенските събори, молете се за него дано Господ да му помогне(и да го измъкне от ада защото говори езици, и заповядва и другите да го правят).
А ако види клиповете които поствате и той като мене би казал, че много извращават истината, но истината си остава какво си е, непроменима!!!

САМО СЛОВОТО!
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Говорене на езици

Мнениеот zmianatz » пет апр 30, 2010 5:22 pm

Не всеки, който говори езици - Истината е в него. Не сме жалки - защото не искаме да ставаме посмешище на сатана. Да говориш езици - аз го разбирам така - да кажеш нещо мъдро; Светия дух да остави някакво послание или пророчество. А не крякане и врякане; мятане на коса (като на метъл-купон! :crazy: ); подскачане; истерия; луд смях; и тем подобни.
Ще се съгласиш с мен. wink: Нали?...
Радослав
Модератор
Мнения: 1530
Регистриран на: ср дек 20, 2006 4:11 pm

Re: Говорене на езици

Мнениеот Радослав » пет апр 30, 2010 6:11 pm

Адриан
Потребител
Мнения: 19
Регистриран на: ср апр 28, 2010 4:07 pm

Re: Говорене на езици

Мнениеот Адриан » пет апр 30, 2010 6:21 pm

Радослав
Модератор
Мнения: 1530
Регистриран на: ср дек 20, 2006 4:11 pm

Re: Говорене на езици

Мнениеот Радослав » пет апр 30, 2010 7:49 pm

Гост

Re: Говорене на езици

Мнениеот Гост » пет апр 30, 2010 9:33 pm

Монтанизмът, който започва като строг разкол в църквата през ІІ в. и постепенно става ерес, се отличава с глосолалия - говорене на "ангелски" езици. Ако се съди по описанията на ересиолозите, това е неясно, безсмислено и екзалтирано бърборене. Монтанизмът е възкресен през ХХ в. от петдесетничеството, което е модерно шаманство. Чуйте тяхното празно дърдорене, което те даже тълкуват като "ново откровение":
.
http://www.youtube.com/watch?v=QXjok5DwQ5E
.
Биография на Георги Димитров -
http://archiman.livejournal.com/
ANGEL D.ANGELOV
Потребител
Мнения: 3
Регистриран на: пет окт 31, 2008 1:43 pm

Re: Говорене на езици

Мнениеот ANGEL D.ANGELOV » пет апр 30, 2010 10:52 pm

Има много добри православни примери за езиците в книга на английски.написана от монах от Атон,бивш протестант.
В Египетската пустиня идва отшелник при друг отшелник , за да послуша Божието слово,предизвестен от Aнгел божии,че ще му е от полза.
И тъй като не говори сирийски,се моли на Бога,и двамата си говорят на сирийски цял ден и нощ, след което дарът му е отнет,и той доволен си отива,пренесен от Ангел Божии в дома си,на 5,6000 километра.
Та в тази книга има такива примери за езици,но съвсем различни от тези днес.
Братя харизматици,помолете се на Христа в този момент,дали съм прав,или не,нали претендирате,че го познавате,и ако Той ви каже,че съм прав,помослете върху възможноатта да дойдете в Православието,където е скучно в началото ,без полоагане на ръце,молитви на другите за вас,езиците и т. н....но където е единствената възможност да израстне християнинът,и от бебе да стане мъж(жена) , на пълна възраст.
А на православните,говорещи със злоба,засрамете се . Придобии мирен Дух,и хиляди ще се спасят около тебе-Св. Серафим Саровски.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Говорене на езици

Мнениеот Aurelia Felix » нед май 02, 2010 9:16 pm

космонафт

Говорене на езици и другите дарби

Мнениеот космонафт » нед май 02, 2010 11:27 pm

Хе, ами вие като православни се чудите какво е това "говорене на езици"- от дявола ли е или има някакъв шанс да е от Бог?! Вие разбира се си мислите че е от дявола, без значение какво Писанието казва по въпроса. Как беше- Преданието е преди Писанието, а в Православното Предание такива неща точно нема. ...Ами аз ще се опитам да бъда максимално искрен и честен като човек, който определят като "протестант-харизматик"(въпреки че аз съм последовател на Исус от Назарет, който дойде в плът). Ами бил съм на много молитвени събирания- имаше много смесици, чуват се много често демонични езици, това е истината. Чисто и просто жаждата за чудеса и знамения подлъгва хората в плътта. Ако искаш дара преди смирението и истинската връзка с Господ, дарът ти се дава, ама от кого?... Същото се отнася за съжаление и за лъжепророчествата, гоненето на бесове и т.н. Това обаче в никакъв слъчай не означава че гонене на бесове няма в наши дни, пророчества, чудеса и знамения. Всички тези дарби Бог остави на църквата си....Плътското говорене на езици е част от "Преданието" на протестантите. Вие пък си имате плачещи икони, падащ от небето огън и т.н. Православното Предание е институционализирано-това е. Преданията на протестантските църкви- не. Много Предания-много деноминации.
Картинката в Петдесятната църква тук в бг е плачвна според мен-това е истината. Много хора там са си просто за лудницата. Но аз разбирам същината на проблема понеже бях в кашата. Да не говорим че преди това бях в кацата с бълвоч на магията,астрологията и Ню Ейджа..... Но чета тук вашите коментарии относно недостатъците на протестантите евангелисти и ми става смешно. Леко се подсмихвам когато приканвате протестантите да се покаят и да приемат Православието... Вие толкова ли сте съвършени? Вие нямате ли косури?Ама хич?Толкова ли сте смирени? Как бихте говорили с един магьосник например? Преданието ли ще му цитирате? Ще го заклеймите ли?.....Как ще помогнете на човек, пълен с бесове.Питам понеже аз бях такъв. Имагьосник, и пълен с бесове...............................Тепърва според мен ще се види кой колко истинска вяра има и дали носи името Божие в сърцето си. И то май много скоро. Тогавата значката православен, католик, протестант няма да ни препоръча.
Колкото до религията...... ееееееее, по-коварно зло е и от окулта. И много по-неизкоренимо и бетонирано. Но вие сте правоверни и горди и разбира се няма да чуете думите на клетия заблуден протестант (((((: Не се опитвам да се подигравам, не се сърдете. Наистина,....ех, какво да кажа
vipaz
Потребител
Мнения: 368
Регистриран на: съб дек 06, 2008 2:41 pm

Re: Говорене на езици

Мнениеот vipaz » пон май 03, 2010 11:12 am

Само за Радослав пиша бавно и повтарям :wave: , издаването на животински звуци не е Дарът на Св.Дух съпроводен от говоренето на агелски езици според Писанието, ако още един напишеш такова нещо ще си по-мисля че не четеш това което ти пиша :wtf: .
Ако и след това което ти написахо продължаваш да смяташ че животинските звуци и говорене на небесен език(са синоними), смятам че ти за себе си си прав защото това логическо заключение е дошло при тебе от бабешкото предание на БПЦ :crazy: , там има всичко тай че не се притеснявай дръж се у здраво о преданието :thumbup: .

А ако някой от вас наистина иска да следва Христовото учение и Неговите апостоли(и да загърби лъжата) да последва техния пример:

Деяния на Апостолите 2:4 : И всички се изпълниха с Дух Светий, и наченаха да говорят на други езици, според както Духът им даваше да изговарят.

Върни се в “протестантство”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост