Мръсните дела на католицизма

теми, свързани с католицизма
беба
Потребител
Мнения: 101
Регистриран на: чет ное 18, 2010 6:37 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот беба » пет окт 26, 2012 8:28 am

Не, не визирах вас. Вие имате позиция и я аргументирате, аз поне не улавям голата неприязън и махленсия тип оплюване, за които споменавам.

Не се съгласявам обаче с всичко изложено, просто защото има и други православни мнения, които се различават, за които най- вероятно ще кажете, че са псевдоправославни, и все пак не могат да останат пренебрегнати. Това е големият проблем, който аз усещам в православието, не може да няма единодушие в подобни не без знчение позиции, пък и много други въпроси. За мен е просто неприемливо подобно положение и все си мисля че е временно, иначе започва да заприличва на едни други конфесии дето всеки си е със собствени идеи.
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Кабрал » пет окт 26, 2012 9:52 am

В православието от 2000 години позицията е само една - следваме единственото казано от Иисус Христос! Не от Тома Аквински или Лутер. Относно римската ерес позицията винаги е била еднозначна и тя е да не се молим с тях, за да нямаме проблеми в Съдния ден. Това е официалната позиция на православието! Има и частни мнения на всякакви православни църковни дейци, които по различни причини са влизали в контакти с латинската църква, кой от неизмерна глупост, съчетана с добро сърце, разчитащ еретиците да се покаят, кой от користни подбуди, а трети, най-вече представители на Фенерската патриаршия от смесицата на първите две, неизмерна глупост съчетана с користни подбуди. Така или иначе това са пренебрежимо малко представители на православието, да речем ако за 1000 г. сме имали 5-10 хиляди епископи икуменистите сред тях едва ли са повече от 100-200.
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: православно суеверие и латинска паполатрия

Мнениеот prokimen » пет окт 26, 2012 11:48 am

беба написа:...Това е големият проблем, който аз усещам в православието...


Благодаря Ви за сторения труд и любезен отговор. Че в православието има много проблеми, факт е, но никак не си мислете, че изтъкнатите форумни проблеми не се срещат сред римо-католиците. Ако трябва да се резюмира с две думи днешният облик на двете страни, бих дръзнал да изразя частно мнение, че днешното православие, от евангелски живот, се е превърнало в неграмотно суеверие. Римо-католиците пък в неизлечима паполатрия.

В този форум пишат шепа народ и нашите съждения не отразяват широтата на православната мисъл. Ценно е свидетелството на лицето от римо-католическо изповедание, което указа, че е от осъзнато християнско семейство или както се казва на Запад, практикуващи християни. Това е често срещано явление у римо-католиците и ужасен дефицит у православните семейства. Затова и римо-католиците са съумяли да разрешат въпроса с катехизацията, докато ние, православните, чакаме от безбожния кесар да се погрижи да учи децата ни на християнство, защото родителите са езичници и гледат на вярата през призмата на суеверието и фолклорния естетизъм.

Колкото до суровостта на мнениеята на едните за другите, уверявам Ви, че за болшинството осъзнати римо-католици, ние сме схизматици. Чувал съм критични слова на проповедник в една голяма римо-католическа базилика, както и деликатни намеци на благовъзпитани римо-католици, сред които съм живял и уважавам. В своята неизличима паполатрия, римо-католиците не могат да се примирят, че може да има някакви си там православни, които не признават главенството на папата.

Ето защо и то никак не е случайно, че решаващите стъпки за "сближаване" не започнаха от богословските изравнявания на догматическите различия, а от православното признание на древното главенство на папата. Погледнете безпристрастно към пролатинската дейност на Сръбския патриарх Ириней и на главата на Нова Юстиниана и цял Кипър - архиепископ Хризостом II.

За момоента ярко се открояват само трима православни архиереи, които критикуват налаганата уния или латинизацията на православния свят. Това са т.н. "канонични" митрополити Лимасолски Атанасий (Кипърска църква), Пирейски Серафим (Еладска църква) и т.н. "неканоничен" или "извергнат" Рашко-Призненски Артемий.

Сред българските архиереи един единствен митрополит Николай Пловдивски в битността си на патриаршески викарий дръзна да изкаже истината, противопоставяйки се най-основателно и напълно законно на сервилната блудкаво-мазна дипломация към папския унций в София.

За съжаление, никой от т.н. "апостолски приемници", давали обещание при хиротониите си да пазят чистотата на вярата и никой от прехвалените и самовлюбени богослови не го подкрепи. Сякаш тенденциозната интригантска кампания срещу дядо Николай започна точно от този момент на дипломатическа конфузия в катедралния храм на Софийския митрополит.

Колкото до споменатото тук папско извинение за злодеянията на римо-католицизма, ако не се лъжа, то беше адресирано към протестантите, а съвсем не към православните. То е дипломация или без заобиколки казано - чиста проба демагогия.

Ако римският папа, мислещ се да представлява църквата Христова на земята бе осъзнал някакви грешки, следваше да поправи всичко свързано с тях. В такъв случай предизвиква недоумение как може да се извинява за злодеяния към Православието (де факто папата не се е извинявал и не е искал прошка от Православието) по налагането на унията в Карпатска Русия и същевременно да честват с особена чест паметта на православния главорез Йоасаф Кунцевич?!

Уж осъзнава някакви злодеяния, а същевременно Ватиканът беше в основата на югославските раздори, довели до войната и разкъсването на една суверенна държава.

Сякаш българите не са страдали от римо-католиците, но е факт, че по време на руско-турската Освободителна война, римският понтификат се е молел горещо за победата на турското оръжие.

Фактите си остават факти и човек трябва да се учи от историята за да не бъде твърде наивен в дипломатическите ходове които не са християнско съзнание в действие, а чисто и просто демагогия в името на интересите.

Колкото до съвместните молитви, струва ми се някак неприлично да славословим и убийците и убитите "с едни уста и сърце", освен ако вярата не ни е направила професионални демагози със жигосана съвест :)

Поздрави
kpetrov
Потребител
Мнения: 13
Регистриран на: съб окт 06, 2012 1:23 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот kpetrov » ср окт 31, 2012 9:55 pm

По официални данни католиците са над един милиард?! И това са последователите на религия, която е откровено антибиблейска.
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Кабрал » съб мар 01, 2014 8:58 am

За радетелите на дружбата:

Изображение
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Aurelia Felix » нед мар 02, 2014 2:33 pm

Няма да им се отвори парашута на фашистите, както ясно вече се видя :)))
Дръпнаха сибирския тигър за опашката и сега ще се крият по миши дупки :)))
Борис
Потребител
Мнения: 215
Регистриран на: чет май 02, 2013 9:40 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Борис » нед мар 02, 2014 5:14 pm

Забележете и на чия страна застават украинските униати и разколници - на прозападния евроинтеграторски лагер. Освен това са опитали да блокират Киево-Печорската лавра, която според униатите им "принадлежала", а разколниците са се присъединили към тях. Изобщо както и да се наричат външно, слугите на дявола винаги лъсват, когато решат да действат по същество.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Aurelia Felix » нед мар 02, 2014 7:09 pm

В информационния поток от последните дни и аз мернах нещо, че са искали да правят погроми върху Лаврата, но за съжаление като не букмаркнеш нещо, после ходи го търси.
Борисе, ако имате нещо запазено по темата, може ли да го споделите с нас?

------------

Тези дни са просто празник за истински демократичното човечество :))) Путин нарита здраво задниците на лицемерите, ей не мога да спра да му се кефя :))))))))))

Борис
Потребител
Мнения: 215
Регистриран на: чет май 02, 2013 9:40 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Борис » нед мар 02, 2014 8:36 pm

Aurelia Felix написа:Борисе, ако имате нещо запазено по темата, може ли да го споделите с нас?


Разбира се, ето линк.

А кое е това истински демократично човечество?
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Aurelia Felix » вт мар 04, 2014 10:29 pm

Борисе, благодаря за линка с инфото!
Въоръжения преврат, който видяхме в Украйна е пример по учебник как действа нср. Демократичното човечество е това, което се бори срещу антихриста и неговия нср.
Доколкото разбирам Лаврата се намира на територията на Западна Украйна? Това не е на добре предвид факта кой дойде на власт там. Православните ни събратя ги чакат нерадостни дни. Все пак не очаквам католиците и униатите лично да вършат погроми, но пък може йезуитски да се възползват от помощта на този виден демократ чиято помощ новата власт в Киев е потърсила по следния начин: "„Украинският народ и народите от Кавказ се обединяват съвместно да пролеят кръв."
Нова
Потребител
Мнения: 142
Регистриран на: вт ное 16, 2010 12:22 am

Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Нова » вт апр 01, 2014 10:45 pm

Аурелия Феликс, винаги много са ми били полезни твоите коментари, но този път с позицията си за станалото в Крим просто ме разби от кеф!

Да си жива и здрава и Господ да е с теб и с всички нас в битката ни със злото! :P
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Aurelia Felix » ср апр 02, 2014 8:48 pm

Благодаря Нова, Господ с Вас!

-----
Нещо забавно по темата, намерих го във фейса, за съжаление не знам кой е авторът.

Мисията всевъзможна
Суперагент Джони Уокър лежеше на земята, заобиколен от няколко душмани със зловещи лица. Точно срещу него двама оператори нагласяха камерата и осветлението, а малко по-встрани брадясал мъж точеше огромен касапски нож.
В този момент телефонът на суперагента иззвъня. Той го извади от джоба си.
- Да бе, шефе, да – в Афганистан съм... Да, убих оня талибански водач… Не, не успях да избягам, не… Да, ще ме колят, да… Пред камерата естествено – как иначе?... Какво? В Украйна? Ама те няма да ме пуснат просто така… От кого да предам поздрави? А, от спонсора… Добре, ей сега.
- Вижте, момчета – започна уморено Джони Уокър – Налага се да ме освободите веднага. Трябва да отида на едно място да занеса ценностите на цивилизацията, свободата и изобщо… ще тръгвам.
- Ама дай първо да те заколим – проплака лидерът на групата – Знаеш ли колко струва да си запазиш място в новините на СNN? Да не говорим колко грим си сложихме, за да изглеждаме по-свирепи. Дай да ти резнем главата, а после върви където искаш…
- Глупости говориш – справедливо отбеляза суперагентът и почна да си събира багажа – Я бързо намерете една кола, че да не се оплача и да ви спрат после парите…
.. Самолетът се снижи и Джони скочи. Докато се носеше към земята, той успя да забележи главния площад на града и двата митинга в краищата му. Знамената над тях бяха различни.
Той се приземи, зарови парашута и се отправи към площада.
Участниците в по-близкия митинг твърдяха, че искали да се присъединят към Русия. Суперагентът се смеси с тях, раздаде по една бутилка водка на хората около себе си и в резултат на рязко повишилата му се популярност бе избутан на трибуната. Тук той се покашля и с невинен глас попита събралите се - помнят ли другаря Сталин? Понеже ако тогава за един виц срещу лидера са пращали в Сибир, сега за коментари в интернет направо ще разстрелват, а за един свален торент... Някой се обади, че вярно - за торенти съдят, но не в Русия. Джони ги заплаши, че до края на живота си ще ядат яйца от нещастни кокошки и ще си пият водката с криви краставици, но и това нямаше особен ефект. Тогава суперагентът извади последния коз:
- А вие знаете ли, че в Русия гей-парадите са забранени? Ще ви се прииска да излезете, да покажете на всички истинската си същност, обаче...
- Ти за какво намекваш бе? – изреваха мъжете около него, смъкнаха го от трибуната и дълго го биха.
...Когато отново дойде на себе си, Джони Уокър със залитане прекоси площада и се присъедини към другия митинг. Тези искаха да бъдат част от Западната цивилизация и той реши, че тук поне ще бъде лесно. Отново раздаде бутилки и пак се оказа на трибуната.
- Искам да ви поздравя за правилния избор! – възкликна суперагентът – Сега вие ще можете да се докоснете до неща, за които досега само сте чували. Ето – той посочи една жена на средна възраст – вие например можете да отидете в Италия. Денем ще миете подове, а вечер ще обикаляте галериите и ще се наслаждавате на...
Жената отговори, че била счетоводител и не искала да мие подове.
- Е, може и чинии тогава – съгласи се Джони – А съпругът ви коли. Така той със собствените си ръце ще докосва ферарита и ламборгинита, за което вероятно е мечтал цял живот.
Тълпата изведнъж притихна и почна да го гледа някак странно, но Джони не забеляза това и продължи:
- А дъщеря ви, която сигурно отдавна е искала да срещне чужденец, може да стане проститутка и да общува на воля с...
Този път го биха дори малко повече.
...Когато тълпата се разотиде, суперагентът бавно се изправи, отвори единствената оцеляла бутилка водка и се замисли за тежката съдба на цивилизатора.
Но в този момент телефонът му иззвъня и той се почувства готов за нови подвизи.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Ника » пет апр 04, 2014 7:35 am

Браво! Много вярно!
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Мръсните дела на католицизма

Мнениеот Next » ср мар 15, 2017 6:21 pm

Все си мисля, че имам фантазия за отстъпленията на католицизма, но май била бедна:

Има ли в нас светлина

Дългичко, но информативно!

Върни се в “католицизъм”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост