Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

теми, свързани с католицизма
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

Мнениеот Йоан » вт апр 02, 2013 12:05 pm

Държавен документ е „димящият пистолет”, който доказва, че папа Франциск I е сътрудничил на военната хунта.

[img=center]http://www.pisanoe.com/uploads/1/1/8/8/11887903/666573.jpg?193[/img]

Източник -

Повече информация на български език -
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

Мнениеот Чехълче » вт апр 02, 2013 3:05 pm

Не знам дали сте забелязали, че тази година нямаше поздрава "Христос воскресе" на различни езици на католическия Великден. Изобщо не се каза, дори и само на латински...
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

Мнениеот Йоан » вт апр 02, 2013 8:00 pm

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

Мнениеот Aurelia Felix » вт апр 02, 2013 8:38 pm

И на мен светкавиците ми направиха много силно впечатление, възприемам ги като знамение. Папата ме вълнува дотолкова, доколкото той има много голямо влияние не само в религиозната, но и в политическата сфера и световните игри не могат да минат без него.
Още щом целият свят започна да хвали папа Франциск, се сетих за думите на Спасителя: "Горко ви, когато всички човеци ви захвалят, защото бащите им така правеха на лъжепророците". Странно е наистина, че дори и православни фанатици (които реално са по дух римокатолици) също захвалиха Франциск... Странно и показателно.

А ако това, което пише чехълче е вярно (не че лъже, а може ТВ, по която е гледала месата, да не е показала всичко), е наистина знаменателно.
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

Мнениеот Йоан » вт апр 02, 2013 10:51 pm

Радослав
Модератор
Мнения: 1530
Регистриран на: ср дек 20, 2006 4:11 pm

Re: Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

Мнениеот Радослав » ср апр 03, 2013 10:25 am

Интересно е това, което споделяте - за светкавиците и за поздравлението.
Ето и нещо, прочетено от мен - за пръв път в историята е избран папа йезуит, при това от високата 4-та степен (имат йерархична структура, подобна на масонските организации).
И да завърша с един цитат от Наполеон:
„Йезуитите са военна организация, не са религиозен орден. Техният лидер е генерал на армията, а не баща на манастира. Целта на тази организация е силата в нейното най-деспотично изпълнение, силата да контролират света с унищожение на обикновения човек. Йезуитството е най-абсолютният деспотизъм и едновременно най-голямата заплаха“ ::o
Dmitrij
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: чет юли 08, 2010 1:21 pm

Re: Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

Мнениеот Dmitrij » ср апр 03, 2013 12:32 pm

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

Мнениеот Next » пет апр 05, 2013 12:05 pm


Берголио беше първият неевропейски папа след 741 г. Преди това беше архиепископ на Буенос Айрес от 1998 г. Беше издигнат за кардинал през 2001 г. от Йоан Павел II. През 1958 г. се беше присъединил към Ордена на Исус, тоест йезуитите, беше завършил философския и теологически факултет в Сан Мигел, където стана и професор по теология. След това беше ректор на семинарията до 1986 г., след което замина за Германия и направи докторска дисертация. Оттогава беше и приятелството му с досегашния папа Йозеф Ратцингер (Бенедикт XVI).
.......

Но най-голямата изненада, която тепърва ще бъде всестранно анализирана беше, че за нов папа за първи път в историята на римокатолическата църква беше избран йезуит. Това веднага води към следващия въпрос - дали нещата във Ватикана през последните години се влошиха до такава степен, че кардиналите трябваше да се обърнат към Ордена на йезуитите, за да въведат ред във Ватикана и да дадат "нов тласък на вярата" на обикновените хора.

Несъмнено изборът на Берголио беше все пак компромис с италианските кардинали, ако се вземе предвид, че той е с италиански произход. С една дума - полуиталианец, но йезуит.

Това е голямата изненада, със сигурност по-голяма от абдикацията на Бенедикт XVI.

Никой досега в историята на папството в Рим член на общността на йезуитите не е бил избиран за глава на Ватикана (поне официално). Йезуитите не са част от началния католицизъм и са почти огледална структура на свободната масонерия, с йерархия и степени до върха на пирамидата, където е Върховният генерал, наричан Черния папа.

Йезуитите винаги са имали доста напрегната история с католицизма. През XVIII век те бяха изпъдени от Бразилия (1754 г.), от Португалия (1759 г.), Франция (1764 г.), Испания и нейните колонии (1767 г.) и Парма (1768 г.). Папа Клемент XIV през 1773 г. забрави ордена.

Но историята на йезуитите е доста по-дълга и пълна със задкулисни операции. Като военна организация те изискват тайна клетва и безусловно подчинение на прекия началник, в крайна сметка на Черния папа, "облечен в черно, който стои в сянката на Белия, официалния, папа".

Орденът на йезуитите в началото беше използван срещу различни реформаторски течения в Европа, заради което Ватикана загуби много от своята религиозна и политическа сила.

След споменатата забрана Орденът на йезуитите беше възстановен през 1814 г. от папа Пий XVII.

Абрахам Линкълн, 16-ят президент на САЩ (1809-1865 г.) написа "Гражданската война в САЩ (1961-1965 г.) нямаше да бъде никога възможна без влиянието на йезуитите.

"Йезуитите са военна организация, не са религиозен орден. Техният лидер е генерал на армията, а не баща на манастира. Целта на тази организация е силата в нейното най-деспотично изпълнение, силата да контролират света с унищожение на обикновения човек. Йезуитството е най-абсолютният деспотизъм и едновременно най-голямата заплаха" - това пък каза френският император Наполеон.

Проследяването на историята на йезуитите разкрива и други опасни неща. Така например основателят на прословутото движение на Илуминатите Адам Вайсхаупт, роден през 1748 г., получи образование от йезуитите, които имаха силно влияние върху политическата и образователна система на Бавария.

Финансистът на Суверенния военен орден на Малта, тоест на малтийските рицари, и на свободната масонерия Амшел Майер Ротшилд, също беше йезуит. Двуглавият орел - символ на византийската империя, гравиран върху червен щит през 1743 г. стана знака на златаря Мозес Майер, основател на клана Ротшилд във Франкфурт. След това Ротшилд станаха банкерите на кралете, папите и на най-богатите династии в света. Те бяха зад всички големи войни през XIX и XX век, финансирайки и двете воюващи страни.

Ротшилд и Рокфелер създадоха и тайните общества в САЩ като Череп и Кости, те родиха идеята за Глобалното правителство и Новия световен ред. Основателят на ЦРУ Бил Донован беше малтийски рицар.

За да се стигне до висшите постове в ЦРУ и Пентагона кандидатите трябва да са или малтийски рицари или масони.

Сред тях бяха:

Райнхард Гелен (нацистки военен престъпник)
Хайнрих Химлер (нацистки военен престъпник)
Франц фон Папен (спонсорът на Хитлер)
Фриц Тисен - финансистът на Хитлер
Рупърт Мърдок
Тони Блеър
Прескот Буш
Личо Джели - шеф на ложата Пропаганда Дуе
Едгар Хувър - шеф на ФБР
Роналд Рейгън
Алън Дълес
Франк Карлучи
Хуан Карлос - крал на Испания
Оливър Норд
Аугусто Пиночет и др.
През последните десетилетия кризата във Ватикана се задълбочаваше, за да кулминира с отстраняването на Бенедикт XVI и избора на Франциск. Това е отражение на кризата на католическата църква и нейната неспособност да се противопостави на дехристиянизирането на западното общество, както и криза на самата папска власт.

И през всичките тези години зад кулисите се водеше и безкомпромисна война за поставяне на финансите на Ватикана под контрола на глобалната банкерска мафия, чрез Банката на Ватикана (IOR). Папата е единственият акционер в тази банка и напълно я контролира с помощта на комисия на пет кардинали.

Елиминирането на Бенедикт XVI се дължеше именно на тази битка. Сега идва ред на йезуита Берголио. Какво означава това още не е ясно, но във Ватикана започва нова битка за вярата и парите на католицизма.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

Мнениеот Aurelia Felix » пет апр 05, 2013 3:43 pm

Некст, това е много интересно, особено за т.н. черен папа. Май смол акс беше писал тука някакво инфо, че последният папа щял да е именно "черен папа".
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

Мнениеот Next » пет апр 05, 2013 5:21 pm

Aurelia Felix, "силните" на деня знаят баланса на силите и затова предварително знаят резултата (до голяма степен). И така, за да преглътне масата това, което иначе засяда на гърлото, пускат слухове през многобройните си медии.

Като тоя за Черния папа...... като тоя, че накрая на 2012 всички сме щели да се преродим и т.н. според интереса.

А някои накрая на 2012 се преродиха и вече в 2013 пламнаха буквално, но то е друга тема.

Като плъзнат предварителни слухове е добре човек да се замисли в повече и да се опита да разбере за какво аджеба ще иде реч.... Упражнението има смисъл.
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

Мнениеот Йоан » ср апр 17, 2013 8:45 pmKtfministry пише:
"В пореден скандал, свързан с Римокатолическата църква, ирландското правителство се извини за изпращането на хиляди жени в католически приюти между 1922 и 1996г. Монахини, които държали повече от 10 000 жени и тинейджърки против волята им в приютите „Пералните на Магдалена” през тези години, управлявали пералните свързани с техните манастири.
Заклеймени като „паднали жени” – проститутки или деца на проститутки, въпреки че повечето са просто неомъжени майки, жените били карани да перат и гладят повече от 12 часа дневно. Много избягали оттам били заловени от полицията и върнати обратно. Без съмнение, ирландското правителство и Католическата църква преиначават злоупотребата на тези жени и момичета като опит да им се помогне да се реформират в полза на обществото и общото благо.
Извинението от ирландското правителство прокарва път за оцелелите да получат изплащания от правителството.
Ktfministry завършва: „Затова в един ден ще дойдат напастите й мор, печал и глад и тя ще изгори на огън; защото могъщ е Господ Бог, Който я съди. И земните царе, които са блудствали и живяли разкошно с нея, ще заплачат и заридаят за нея, когато видят дима от изгарянето й.” Откровение 18:8, 9."

Източник -
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

Мнениеот Next » вт апр 30, 2013 7:40 pmИзбирането на първия папа - йезуит Франциск доказа, че предшестващата титанична работа за отстраняването на папа Бенедикт XVI не беше отишла на вятъра, за да потвърди, че йезуитството съдържа и религиозен фанатизъм и обикновено фарисейство, заради което още преди векове беше определено като "най-голямото нравствено зло за църквата".

Най-напред да отговорим защо беше отстранен Бенедикт XVI. Това стана след безпрецедентно давление върху него от страна на националните финансови кланове, които отдавна искат да извършат "перестройка" във Ватикана.

Появиха се и нови подробности, които обясняват технологията на натиска. Както стана известно от някои публикации в САЩ, зад започналия през май 2012 г. скандал във Ватикана, определен като Ватилийкс, стоеше ръководителят (до август 2012 г.) на Отдела за информация и регулирани въпроси в Белия дом във Вашингтон Касс Санстейн, считан за основен юридически съветник на президента Барак Обама. Едновременно Санстейн координираше и други операции - срещу Русия, Сирия, Иран и т.н.

Ватилийкс се разгръщаше по подобие на Уикилийкс, в чиято реализация същият Санстейт играеше важна роля. Когато Уикилийкс, който в началото започна атаката срещу Китай, беше току-що основан през 2006 г., именно Санстейн му осигури първото проникване на страниците и екраните на американски основни медии. В своята лична авторска колонка във "Вашингтон пост" тогава той написа "WikiLeaks.org, който беше основан от дисидентите в Китай и други страни има намерение да публикува в Интернет тайни правителствени документи и да ги защитава от цензурата с помощта на мека война."

Същият Санстейн през януари 2008 г. в "Теория на заговора", подготвена за Харвардския юридически колеж, искаше правителството на САЩ да използва група тайни агенти или независими агенти за влияние и проникване в екстремистките групи, под което се разбираше организации, уебсайтове и отделни активисти, "произволно интерпретиращи фалшивите теории на Заговора". Инфилтрирането трябваше да се осъществи с цел да бъде отклонена широката общественост от дискусията за това как да се освободи съвременния свят от властта на олигарсите и от нежеланите промени в икономическата политика.

През пролетта на 2012 г. дойде ред и на Ватикана. Добре осведомени източници в Рим съобщиха, че през май 2012 г. Санстейн заяви на своето близко обкръжение: "След арабската пролет ще имаме и ватиканска пролет". Непосредствената причина за това решение стана подкрепата на Ватикана на инициативата на блока БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и ЮАР) да започнат реорганизиране на световната финансова систем, а към която биха могли да се присъединят страните от Латинска Америка, Арабската дъга и т.н.

Именно за да не бъде допусната каквато и да било финансова самостоятелност, започна засилването на скандала Ватилийкс, в който като главен злодей беше представен нещастният папски камердинер Паоло Габриеле, докато реалните организатори на тази операция бяха специализираните служби, структури и медии, свързани пряко с Белия дом и с Държавния департамент по времето на Хилъри Клинтън.

В началото скандалът беше предшестван от няколко специални операции. Финансовият холдинг J. P. Morgan в Милано блокира сметките на Банката на Ватикана - IOR, под предлога, че липсва "необходима информация". След това Държавният департамент на САЩ за първи път включи Ватикана в списъка на страните, уязвими от прането на пари. Това също ставаше под контрола на Санстейн и неговите колеги от Департамента на финансите. От същия център през май 2012 г. започна кампанията под лозунга "Емануела Орланди е била отвлечена за секс-услугите във Ватикана", което може и не беше далеч от истината, имайки предвид, че информацията за Орланди е била получавана от човека на ЦРУ по онова време във Ватикана Пол Марчинкус, близък приятел и лична охрана на Йоан Павел II.

В рамките на същата кампания бяха използвани и гей-скандалите във Ватикана и разпространените слухове за нетрадиционната сексуална ориентация на представителите на вишето католическо ръководство. Но и без тези слухове папата и Курията бяха добре информирани за слабостите на католическите духовници.

Известно беше например какви усилия бяха предприети от висшето ръководство на Ватикана, за да покрият скандала с хомосексуалността на Марсел Масел, основател и ръководител на най-консервативната конгрегация "Легионерите на Христос", които бяха една от основните опори на Бенедикт XVI. И чак след смъртта на този църковен деец през 2008 г. беше съобщено, че е имал "някои действия, несъвместими с католическия морал" и Ватикана започна разследване на дейността на легионерите по целия свят. И това беше разтръбено именно през 2012 г. По този начин информационната война срещу Ватикана прие глобален характер и покриваше вече всички страни на дейността му - финансовата, административната, политическата и религиозната. Целта беше да се докаже несъстоятелността на ръководството на Светия престол и неспособността му да управлява църквата, която се нуждае от коренни промени.

През януари 2013 г. финансовите кръгове преминаха към последния етап от операцията "ватиканска пролет". На 1 януари Банката на Ватикана прекрати обработката на всички операции по банковите карти и всички електронни плащания на територията на Ватикана, отново заради неспазване от Светия престол в пълен обем на международните правила за борба с прането на финансови средства. Само за един месец загубите на Ватикана от продажбата на билети с банкови карти възлезе на 1,7 милиона евро.

След това към операцията се включиха и специалистите по преговорните процеси - рицарите на Малтийския орден.

На 9 февруари в базиликата "Свети Петър" във Ватикана, в чест на ордена, основан през 1113 г., бяха открити тържества, на които пристигнаха над хиляда рицари, за да получат благословията на Бенедикт XVI. С "малтийците" папата проведе разговори няколко часа и на 11 февруари изненадващо съобщи за отказа си от престола. Буквално на следващия ден на територията на Ватикана бяха възобновени операциите по банковите карти, а на 15 февруари (точно в рождения ден на Малтийския орден) папата прие последното си решение - за нов директор на Банката на Ватикана, чиято длъжност беше свободна от май 2012 г., беше назначен "малтиец", немският юрист и финансист Ернст фон Фрайберг, който е и специалист по сливанията на финансовия бизнес.

Ще припомним, че Малтийският орден, който е държавно образование със своя конситуция, е един от най-влиятелните католически ордени, тясно свързан с големите масонски ложи и имащ разклонения в различни сфери - търговията, политиката, банките, специалните служби, армията, образованието и т.н. Много рицари на Малтийския орден са членове на Съвета за международни отношения на САЩ, други - на наднационалните сенчести структури и подкрепят силите, които активно работят за така наречения "нов световен ред".

Достатъчно е да припомним, че рицари на Малтийския орден бяха бившият директор на ЦРУ Уилям Кейси, неговият заместник Върнън Уолтър, държавният секретар на САЩ Александър Хейг и т.н.

Отчитайки ролята на Малтийския орден, назначението на Фрайберг за шеф на Банката на Ватикана може да се разглежда и като подготовка за превеждане на финансовата система на Ватикана под прекия контрол на световните финансови кланове, начело с Ротшилд. Именно за това става дума. Интересно е, че Бенедикт XVI никога не се беше виждал с новия директор Фрайберг, въпреки че и двамата са немци.

Ясно е, че елиминирането на Бенедикт от взимането на това решение беше едно от условията на договора, приет по време на неговата среща с "малтийците".

С оставката на Бенедикт XVI завърши първият етап на "ватиканската пролет". На 12 март 2012 г., с откриването на Конклава започна вторият етап на този процес. Въпреки че явен фаворит нямаше, италианските и международни експерти считаха, че италианският кардинал на Милано Анджело Скола е фаворит. Но последните събития в Италия, предшестващи Конклава, показаха, че върху италианската мафия беше оказано силно давление. В началото на март беше осъден Силвио Берлускони, приятел на Скола и най-влиятелната фигура на италианския бизнес, станал неудобен на ЦРУ, защото беше открил конфиденциална информация за покупката от застрахователната група Unipol на банката BNL. Почти по същото време от прозореца на своя кабинет скочи главата на пресслужбата на най-старата банка в Италия Siena - Rossi. Около него през януари също се разрази скандал, когато стана ясно, че банката е укривала данни за своите загуби. След това ръководството на Siena беше уволнено и прокуратурата започна разследване. Както показаха експертите, смъртта на Росси трябваше да скрие цялата верига от събития, свързани с преустройството на управлението на световните финанси. И отново всичко се случи "точно навреме".

На 13 март 2013 г. за нов папа беше избран архиепископът на Буенос Айрес Хорхе Марио Берголио, приел името Франциск. Въпреки че той не беше сред предварителните фаворити, неговият избор не беше съвсем неочакван. Съдейки по рекордно късата работа на последния Конклав, въпросът за новия папа беше решен предварително, което означава, че нещата във Ватикана наистина са по-зле и от най-песимистичните оценки.

Голямата новина беше, че Берголио стана първият папа-латиноамериканец и първият папа йезуит.

Първият факт би трябвало да свидетелства, че в условията на рязкото падане на значението на католицизма в Европа расте ролята на латиноамериканската църква. Но не трябва да попадаме в тази илюзия. Вървящият по света процес на изтласкване на християнството обхвана и латиноамериканският континент, в това число и Аржентина. Показателно е, че Аржентина, откъдето идва Франциск, е единствената страна в Латинска Америка, която узакони еднополовите бракове през 2010 г., и където църквата не се ползва с високо доверие сред младежта. Ватикана, според запознати със ситуацията свещеници, днес не е авторитет за католиците в Латинска Америка, и доверието към него спада.

Така че изборът на латиноамерикански папа е свидетелство не толкова за силата на латиноамериканския католицизъм, колкото че трябва да се укрепи отслабеният авторитет на Светия престол на този континент.

Със сигурност неслучайно това съвпадна със смъртта на венецуелския президент Уго Чавес, който въплъщаваше антиглобалистката боливарска народна Латинска Америка. Чавес беше убеден, че раковата му болест беше предизвикана по изкуствен начин от ЦРУ и Моссад. Това се отнася и за други латиноамерикански леви политици. Отношенията на Чавес с църквата бяха толкова напрегнати, че не се изключваше и разрив на Венецуела с Ватикана. Чавес се изказа за католическите свещеници по следния начин: "Те все още си мислят, че са господстваща сила в обществото. Забравете за това, пещерни обитатели." Чавес подкрепяше Реформираната католическа църква на Венецуела, която симпатизираше на неговия социален проект.

Заради това с идването на латиноамерикански "народен папа" става дума за опит на католическата църква да прехване социалните лозунги на национално мислещите политици и да им даде такова съдържание, което да ги направи безопасни за глобалните елити.
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Папа Франциск I е сътрудник на военната хунта

Мнениеот Йоан » нед май 12, 2013 11:27 pm

Странни неща стават -


"Ватикана. Израелският президент Шимон Перес по време на първата си среща с новия католически понтифик днес покани папа Франциск да посети Израел. Папата прие поканата „с готовност и радост”, заяви говорител на Ватикана, без да посочи точните дати на посещението, предаде Ройтерс.
„Очаквам Ви в Ерусалим, не само аз, но и целият израелски народ”, посочи Перес пред папата в присъствието на журналисти, след като по-рано двамата проведоха разговор на четири очи в Апостолския дворец във Ватикана.
Папа Франциск във великденското си послание миналия месец призова за мир между израелците и палестинците."

Източник -

Дали Израел ще последва Ватикана?
Знаем, че Израел показа някаква"склонност" да въведе втори почивен ден - неделя.
Дали има някаква връзка между тези две събития...

Върни се в “католицизъм”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта