Ислямът vs. Триединството

теми, свързани с исляма
Потребителски аватар
Aykut
Потребител
Мнения: 40
Регистриран на: вт юни 16, 2009 1:40 pm

Ислямът vs. Триединството

Мнениеот Aykut » пет юли 03, 2009 12:37 am

Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот Кабрал » пет юли 03, 2009 3:13 pm

Срещнали се двама политици и единият казал:
Въобще не разбирам какво става.
Другият:
Няма проблем, аз ще ти го обясня.
А първият отговорил:
Абе то и аз мога да го обясня на всеки, но не го разбирам.

Та историята с Корана. Той бил много точен, ама първите преписи са 200-300 г. след като Мохамед го получил. Първата сура била 96-тата, въобще нещо станало, дето го знаели само мюсулманите и го доказвали само мюсулманите. Глупости без край. Даже ми е обидно да ги дискутирам тези неща. То както е тръгнало утре ще започвем да обсъждаме виденията на някой брушо от Амазонка. Кой каза, че първото било 96-тото? Кой подреди Корана по този вачин, след като не е ниспослан по този ред? Човекът бил от съсирек, пък другаде от суха пръст, пък още по другаде и от сперма, спрете му ракията на Джибраил, не знае какво говори човека. Какво означават "сатанинските строфи" и кой ги е отличил от другите/на алкохолика Джибраилчо/. Може ли Бог да не знае планетите?
Потребителски аватар
Aykut
Потребител
Мнения: 40
Регистриран на: вт юни 16, 2009 1:40 pm

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот Aykut » пет юли 03, 2009 4:28 pm

Да зема и аз да кажа някой виц ли ; )

Вървели двама. В далечината видели някакво животно, стоящо на една скала.
- Коза е - казал първия
- Не, орел е - поправил го другия
- Коза е като ти казвам - упорствал първия
Спорили така доста време. По едно време орела литнал.
- Видя ли как литна. Орел е
- Коза е, пък ако ще и да лети

Та не мен не ми е ясно защо се чувсваш обиден. Ако някой трябваше да се чувства по този начин то не си ти. (справка: прочети си постовете към мен в предната, където демонстрираше арогантното си държание)

Но няма проблем. Видно е че не познаваш добре Исляма и това те поставя в неравностойна позиция на моменти. Така и така съм тука. Ако някой като Радослав се чувства сигурен в познанията си за Исляма и има смелостта да твърди, че е християнски апогет да заповяда.
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот Мария » пет юли 03, 2009 4:50 pm

Господине, (Aykut), аз за нищо не мога да кажа за съжаление, че го познавам достатъчно добре, още по-малко пък корана, който нямам никакво намерение да отварям и дългите мнения като вашите, и на акте-то или vipaz, не ги чета (освен понякога отгоре-отгоре). Единствените дълги мнения, които си правя труда да чета тук са на prokimen и понякога на на някой друг православен съфорумник. Но искам да ви кажа, че многословието ви не може да ме убеди в нищо. :)
Пак ще ви го кажа - аз лично нито в протестански форум ходя, нито в мюсюлмански, нито в къф`то и да било ралигиозен друг, освен в православен - вярата, която изповядвам.
И не мога да ви разбера вас - все една да искаде да убедите някой си будист, че не е прав и нам`си ко. Между другото има и такива, които намират общото между будизма и християнството.. жалко за тези хора само мога да кажа. :? (за мен вие сте в неравностойна позиция, че и се препирате за нея...)
:wave:
vipaz
Потребител
Мнения: 368
Регистриран на: съб дек 06, 2008 2:41 pm

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот vipaz » пет юли 03, 2009 5:13 pm

Aykut
Бог наистина е един Бог -Отец Син Святи Дух- Слушай, Израилю: Господ, Бог наш, е Господ един- прав си Той е един
Но ти не познаваш Бог нито неговият характер нито неговата любов
Бог обича всички дори и неверниците за разлика от Алаха, Той даде своя единствен Син за да имаме само в Неговото име опрощение на Греховете. И Той сам каза това за себе си

Йоан 14:6 Каза му Иисус: Аз съм пътят и истината и животът; никой не дохожда при Отца, освен чрез Мене.

Ако не вярваш в Христос невярваш в Бога:

ЙН 5:23 за да почитат всички Сина, както почитат Отца. Който не почита Сина, не почита Отца, Който Го е пратил.

Йоан 14:9 Исус му казва: Толкова време съм с вас и не познаваш ли Ме Филипе? Който е видял Мене, видял е Отца; как казваш ти: Покажи ми Отца?

Вие не почитате Сина следователно не почитате и Отец.

Йоан 3:18 Който вярва в Него не е осъден; който не вярва е вече осъден, защото не е повярвал в името на Единородния Божий Син.

Писанието нарича осъден всеки който не вярва в Божият Син в това число си и ти- истината боли но сме длъжни да си я кажем.
Нямам намерение да споря за неща по ясни от бял ден- ако невярваш в Христос невярваш в Истинския Бог и душата ти е осъдена за вечността.
Радослав
Модератор
Мнения: 1530
Регистриран на: ср дек 20, 2006 4:11 pm

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот Радослав » пет юли 03, 2009 7:45 pm

Бай Иван
Потребител
Мнения: 375
Регистриран на: чет ное 02, 2006 10:23 pm

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот Бай Иван » пет юли 03, 2009 9:26 pm

Господин, Молла,
да ви кажа и аз нещо. Вие знаете исторически, че територията, където се е подвизавал пророкът Ви, Мохамед е територия откъсната от нормалния и цивилизован свят, освен по море от юг-юзозапад. Вашият пророк е имал следните две простичкти истини за да набере инерция и да се "прочуе":
1. Досегашни учения - естествено знаете, че в пустинята са се подвизавали монаси "несториани" и "донатисти", но до там са нямали достъп православните по простата причина, че по това време църквата се е борела упорито с по-важни ереси тези жалки недомислици. Съжалявам, че вашия "пророк" се е "сблъскал" с невежи хора и с юдеи, от които освен изопачена Тора нищо не е могъл да получи.
2. Той е искал да забогатее, ах как е искал! И да властва, но как да го стори в условия на строг контрол от роднини, нали така? Намирайки за свои приятели, няколко разбойника той предприема, знаеш, едно малко разбойническо пътуване. Но му харесва грабежа! И как според теб да убеди тълпи бедняци да го следват и да продължат разбойничеството - естествено - трябва нова "религия", която да оправдава напълно рухването на цивилизации и опустошаването на земи. Нека де се спрем на алтернативата, която войнстващите последователи дават на друговерците и другоземците: данък, приемете Аллах или меч! Първите две предполагат обир и то пладнешки/справки съдбата на Персия/, а третатата е с летален изход.

И после елате и ми говорете за някакви си три точки, които оправдават грабеж и убийства. Единственото, което вашата религия е допринесла, е че благодарение на грабежа е успяла да развие медицината, математиката и някои други науки по време на династията на истинските халифи. И - дотам! И после пак грабежи и убийства....
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот Кабрал » съб юли 04, 2009 11:49 am

Нещата, за които си говорихме в предните постове бяха:
1. Триединството в Корана vs. Мохамед в Новия Завет.
2. Опит за доказване божествеността на Иисус
3. Историческата достоверност на евангелията и Корана

Триединството присъства в Корана, докато Мохамед липсва изцяло в Писанията. Нито в Стария, нито в Новия завет се говори за Последен пророк, което твърди Мохамед. За сметкана това се казва, че ще дойдат лъжепророци.

Това, че съществуват юдаизма/още/, християнството и исляма се дължи само на един факт - че Христос е възкръснал. Иначе още наследниците на Мохамед щяха да обикалат около огъня край Медина окичени с кокали и маймунски опашки и да призовават великият дух на ловците.

Историческа достоверност Корана няма и не може да има, защото не разкрива почти никакви исторически факти, освен това по някакви причини текстовете са разместени, за да позволят всякаква интерпретация. Когато можем да хванем някоя дата по съдържанието, няма гаранция, че следващото изречение не се отвася за нещо станало след или преди 20 г. Въобще в Корана не пише нищо освен заклинания на Мохамед, или който го е писал. Някой говорил високо и Мохамед написал нещо срещу това. Айша кръшнала с един от обоза и Алах веднага изпопържал тези дето се подигравали на Мохамед. Мохамед се скарал с жена си, поради настъпила старческа немощ и веднага Алах ниспослал напътствия, как жените да се подчиняват на мъжете. Но дакато Мохамед бил в мъжката си сила, Алах ниспослал друго, че ако мъжа е потентен може да има няколко жени. Несериозна работа.

Библията също не е историческо четиво, но това което знаем със сигурност е, че Старият завет е писан векове преди Христос да се роди, заедно с пророчествата свързани с него. Текстовете са безброй, включително и коментарите върху тях. Като историческо четиво книгите на Новият завет са писани непосредствено след смърта на Христос и само от очевидци и участници в събитията, или такива, които са научили за тях от очевидци. Единствено Тукидит от древните историци е описвал събития, в които е участвал, но те са малка част от "История на Пелопонеските войни", повечето е писано по разкази и преразкази. Литературата за Иисус е изключително многобройна. Има общо/само намерените/ 36 евангелия и още десетки какви ли не писма, посланиа и коментари. Още десетки извори писани от църковни дейци в новозаветно време, преди даже Евангелията да се канонизират и те цитират техните текстове. Когато например Климент пише посланията си винаги се позовава на Старозаветните автори - напр."както казва еди кой си и следва текста или пише текста, който е по Септуагинтата. Кагота цитира Иисус просто казва, че кагато говорил с Петър, казал следното и следва нещо, което го има и в Евангелията. Но има и неща, които ги няма в евангелията, което показва, че отразеното в евангелията е само част от казаното от Христос/тук да внимават и другите еретици/. И това е така, защото не всяка църква разполагала с писаните евангелия, но всяка знаела какво е казал Христос по Светото Предание. Само 20 г. след смърта на Христос Клавдий започва гонения на християни, а 30 г. по-късно християните вече са заплаха, която Нерон се заема да ликвидира. За разлика от исляма където принципът е убивайте мъжете, взимайте жените и крадете всичко останало безнаказано при християнството е било обратно - те са били убивани и преследвани и въпреки това християните заливат империята, проникват в Партия, Армения, стигат до Индия и Етиопия. Без никаква аванта, а само гонения. Кое е правило вярата им толкова силна? Имало е един файтон месии, а кръстители - два. Но само последователите на Иисус завладяват света. Къде са другите? няма ги никакви, съществуват на секти от по няколкостотин човека, защото Бог не е с тях, Той е с християните. Защо евреите търпят всякакви секти векове, но скачат обезумели срещу християните? В техните писания тази барба е описана като борба на живот и смърт. Защо не правиха това срещу есеите или другите древни протестанти, дето припечелваха по площадите проповядвайки или кръщавайки?

Цитирал си някакъв англичанин, който бил казал, как възприемали евреите "син Божий". Само дето англичанина никой не го пита, защото се е родил 2000 г. по-късно. Как са възприемали "Син Божий" евреите си го пише в Библията - взимали веднага камъни, за да убият богохулника, който се правел равен Богу.

Та вземи и чети. Останалите еретици също.
sandi
Потребител
Мнения: 1174
Регистриран на: вт мар 06, 2007 6:31 pm

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот sandi » съб юли 04, 2009 6:07 pm

.

Aykut, понеже се опитваш да изтъкнеш " силата и величавостта на Корана", аз те приканвам да дадеш сходно по величавост послание от Корана на това :

(Мат.5) 43. Слушали сте, че бе казано: "обичай ближния си, и мрази врага си".
44. Аз пък ви казвам: обичайте враговете си, благославяйте ония, които ви проклинат, добро правете на ония, които ви мразят, и молете се за ония, които ви обиждат и гонят,
45. за да бъдете синове на вашия Отец Небесен; защото Той оставя Своето слънце да грее над лоши и добри, и праща дъжд на праведни и неправедни.
46. Защото, ако обикнете ония, които вас обичат, каква вам награда? Не правят ли същото и митарите?
47. И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не постъпват ли тъй и езичниците?
48. И тъй, бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец.


.
Потребителски аватар
Aykut
Потребител
Мнения: 40
Регистриран на: вт юни 16, 2009 1:40 pm

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот Aykut » вт юли 07, 2009 2:52 pm

Потребителски аватар
Aykut
Потребител
Мнения: 40
Регистриран на: вт юни 16, 2009 1:40 pm

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот Aykut » вт юли 07, 2009 3:55 pm

Потребителски аватар
Aykut
Потребител
Мнения: 40
Регистриран на: вт юни 16, 2009 1:40 pm

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот Aykut » вт юли 07, 2009 4:27 pm

Последна промяна от Aykut на вт юли 07, 2009 4:50 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Aykut
Потребител
Мнения: 40
Регистриран на: вт юни 16, 2009 1:40 pm

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот Aykut » вт юли 07, 2009 4:40 pm

sandi
Потребител
Мнения: 1174
Регистриран на: вт мар 06, 2007 6:31 pm

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот sandi » вт юли 07, 2009 10:47 pm

Потребителски аватар
Aykut
Потребител
Мнения: 40
Регистриран на: вт юни 16, 2009 1:40 pm

Re: Ислямът vs. Триединството

Мнениеот Aykut » вт юли 07, 2009 11:36 pm


Върни се в “ислям”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта