СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

теми, свързани с исляма
simon
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: нед яну 03, 2010 11:05 pm

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот simon » пон май 31, 2010 9:11 pm

Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот Йоан » пон май 31, 2010 10:40 pm

Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот Йоан » вт юни 01, 2010 8:50 pm

simon
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: нед яну 03, 2010 11:05 pm

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот simon » ср юни 02, 2010 12:37 am

Йохан:
Целият хадис до написах най-вече заради думата "Спомени".
Това означава, че Коранът не съдържа точните слова на Бог


Симон:
Лошо превеждаш, "спомени", Йохан. Имам, чувството, че преводите ги правиш, на автоматичен преводач. Ако е така, грешиш, и с това неволно заблуждаваш, себе си, а и "общественото мнение". СПОМЕНИ, няма. ИМА РЕЦИТАТОРИ. Както са рецитирали, "Хамлет", или, хайде по нагледно,.."Аз см българче", "Опълченците на Шипка" "Каменарче". и др, така са рецитирали и Корана. Рецитаторите са ги "тупали по рамото". Мислиш ли, че рецитаторите, си позволят да правят грешки. Та нали, другите веднага ще го "поправят" с 80 пръчки по задника, за "акъл парасъ".
Ще се наложи, отново да повторя. Аз, не знам много. Сега се уча, но много внимавам, да не се изкажа неподготвен. За това, те моля да четеш внимателно и да забелязваш думички като, не съм сигурен, мисля че, може би, по логика. Признавал "Книгите", исторически документи и факти, и евентуално, здрава човешка логика. Въобще, не мога да се меря с теб, по знания. Моята цел, е само да се ограмотя с Истината. Ето, ти един пример, за логика.
Един от възможните сценарии, при съставянето на Корана, е следният, в основата на който са твоите "спомени", а не "рецитатори на Корана". Ти искаш да кажеш, че нещо подобно се е случило, и за това Корана не е Божие слово:

"Всичкото мюсюлман, пише, лепи и кърпи Коран.. Едно време, ... Омар опитва от Мюмюн:
-Ей,Мюмюн! Ти, там ли беше ве,?
-Да, Ефендим! Аз, там беше!-А, приятелят му Хафъз добавя:
-Да, дааа имаше, имаше!-Тогаз, Омар отново опитва от Мюмюн:
-Ей Мюмюн, ти, помниш ли, ко каза Мохамет (ц.а.ц.д.е..ф.з) за жените. По, колко да земем, по 4, или по 9.
-Май, че беше казал по 4. Ама, чакай, чакай, май не 4, ами 9. Девет, ама аз съм, несъм сигурен ве! Помня, че каза със дясен ръка, да хващаме всичкото жени, от войната и... на къщи.. Спомням, ама не добре, ве Омар! Пиши там, отколкото искаш. Ша земаме там..по 4 сега, пък и времени бракове после ша праим и хареми. Ох бабааа!! Мойто спомени няма много, ва Омар, ама..ШАА ОПРАИМ!

Ето Йохан, твоята версия,която искаш да прокараш. Със "спомените", единият от сценариите, е този. Ако, продължаваш да твърдиш, че Корана се е писал по спомени, а не от писари, които са писали върху костилки, пергамент, палмови листа и др. значи, грешката е в мен. Но, тогава трябва да приемем, подобен на горният вариянт на писане. В случай, че не си съгласен с него, кажи да чуем, как другояче по "спомени" се е писал Корана.


Йохан:
Приятелю, много неща не са точно така, както ги пишеш. Трябва да знаеш, че и сто души да са писали Корана на Куфик - скрипта от времето на Мохамед - пак не е сигурно какво са написали. Само ще спомена - дори в съвременния арабски няма гласни букви, а по времето на Мохамед дори не е имало точици и ясни правила за определяне на съгласните! Писал съм по този въпрос!

Симон:
Не знам, дали правилно разбирам, но ти искаш да кажеш, че 30 години след смърта на Мохамет, никакаъв Коран не се е писал, защото в тогавашния арабски скрипт, не е имало гласни, ясни правила за определянето им, и точици. Ако е така, ти си прав, Йохан. Аз мисля, даже и да са писали нещо нещо арабите (само че защо ли са писали, след като са знаели, че от това Коран няма да стане, а "манджа с грозде", на която даже и липсвали ,много "дафинови листа". Тъпи араби, бе брат), нищо не се е получило. Би ли, ми отговорил, на един въпрос. МОЖЕ БИ, 600 години преди това, нашите евреи, са писали Стария завет. Те като са писали, имали ли са точки, мочки, запетайки и тирета. Дали, при нас всичко е било Ок. Не оспорвам, само питам. Знам, че свитъците от Червено море, почти не се различават от това, което четем днес. (Това знам, от пресата и телевизията).

Йохан:
Приятелю, ако модераторите не бяха забранили да се публикуват теми в раздел ислям, вече щеше да знаеш, че Коранът е дописан по времето на втория халиф в исляма - Омар

Симон:
Искаш да кажеш, че една част от Корана, е писана по преди, а втората, по времето на Омар.
Аз, наистина не знам. Можеш ли да разкажеш, цялата история, по написването на Корана, с твои думи, базирани на исторически документи, и "техни свещени писания", или не знам какво още.симон беше написал:
От оригинала, са направени 2 копия, и всички те, до ден днешен съществуват и се съхраняват в Мека и др. градове(които аз не знам).


Йохан:
Сто процентова лъжа!!!
Това не го твърдят и заклетите мюсюлмани!
Има само три стари Корана и те не са написани скрипта от времето на Мохамед! А и липсват толкова много страници от тях, че е чудно от къде в съвременния Коран са намерени липсващите страници!
Това е един от въпросите, които обичам да задавам на мюсюлманите и те да се чудят какво да ми отговорят!
А наличието на два ръкописа е също лъжа!
Виж какво пише Бухари в края на хадиса, цитиран от мен:
"Ръкописът на Корана, които бе събран, останаха с Абу Бакр докато Аллах го взе при него, а след това с "Омар докато Аллах го взе при него, а накрая те останаха с Хафса, дъщерята на Омар."
Ръкописът е в ед. число! Два ръкописа няма!


Симон:
Аз, писах това, което твърдят мюсюлманите. И чети Йохане, по внимателно какво пиша. Не уточнявам, кога са направени копията. Не бързай, да обвиняваш в смъртни грехове и "лъжи". Може, и да се засегна.. Сега.. чувам шепот" дреме ми на......че ще се..". Недей така брат, недей.... Чети, мисли и тогава натискай копчетата на компютъра. Също не съм казал, че има два ръкописа, а "един оригинал, и 2 КОПИЯ". Караш ме, да се повтарям, ама щом е за общото благо, няма как. И ще потретвам, стига да разбереш.

Йохан:
Приятелю,
Би ли представил цитати от Свещенните за исляма книги, за да потвърдиш написаното от теб!
Само едно ще спомена - в момента съществуват 7 Свещенни Корана по света, всеки с по двама Предаватели / т.е. общо 14 Корана /.
Ако си мюлюлманин - само кажи и ще ти покажа истината!

Симон:
Приятелю, кои са за тебе, "Свещените книги на исляма". Аз, наистина не знам. Знам за хадиси. Имало, само 14 Корана. Само аз имам в бюрото си още 2. Значи, стават 16. Шегувам се, разбира се. Би ли "разшифровал", това което казваш. Не съм наясно. Знам, че арбите, не признават за Коран преводите, но другото, което е написано на арабски..за тях е Коран, и не го пипат, с мръсни ръце. Не, като нас. Моята, приятелка (неверница-адвокатка. някой път ще я шамаря, яко ама..), ми вика "Ама Симоне бе, миличък, Библията е само една книга и мястото и е в Библиотеката. Защо, всеки път трябва да си миеш ръцете, преди да я отвориш. Казвам и "от уважение към Бог". Старая се, да съм винаги чист, когато влизам в църква. (а на нея и ставало лошо като влезела). А, бе Йоахе, според Библията имам ли право да я шамаря. Даже по шесто, така.. профилактично. Ти Йохане, спазваш ли ги тези неща. Ходиш ли на църква, всяка неделя. Питам, ей така, приятелски. Не се обиждай. Нищо лошо, пък, ако не ходиш редовно на църква. Аз, уважавам всички течения на християнството. Штом признава, Исус-той е наш. Това е. Ти, и евангелист да си, пак си добре дошъл. Ама хубаво е да се ходи на църква. Сега в неделя бях. Много туристи с апаратчета бе. Щрак, щрак, светкавици. Човек, не може две думи да си каже с Бог. Наплаках се Приятелю, ама "Какво да се прави"-от "Чайковски" ли беше.. или.. кой там..


симон беше написал:
Има хадис, който казва, че няколко седмици преди да почине, Мохамет е имал многократни срещи с Джибраил, който настоятелно и прецизно е проверявал аятите още веднъж. След това, Пророка е изнесъл една последна "реч" и починал, спокоен, че няма нищо променено в Корана.

Йохан беше отговорил:
Само едно ще ти кажа - реч не е имало! Мохамед е умрял внезапно от треска!
Но мюсюлманите казват така, защото в Корана е казано, че Мохамед предавал части от Корана под въздействието на Сатаната! Ако никой не провери Корана, би следвало, част от него да съдържа думите на Сатаната!
И още - шив какшо пише ибн Ишаq http://www.wikiislam.com/wiki/Qur'an,_. ... ларс:Аиша
Аиша каза: Апостолът загина в обятията ми… Това се дължи на моето невежество и първата младост, че апостол умря в ръцете ми.

Изтоюник - http://www.wikiislam.com/wiki/Qur%27an, ... ларс:Аиша
Никаква реч не е държал Мохамед! Умрял е в ръцете на Айша, следствие на нейното невежество!

Симон атговаря сега:
Йохан, аз не уточнявам, къде кога и как е умрял Мохамет. "Чул съм", означава, че почти не е вярно, но може да има, доза истина. Как, е умрял Мохамет, не знам. Сега, научавам от теб, че е издал Богу дух, в ръцете на любвебилната Айша. Също като, нашият велик Пророк на поезията, Иван Вазаов. Чува се, че Вазов е умрял, в краката на една ученичка. За това, днес съществува крилатият поздрав: "Желая ти, Вазова смърт"!. Това ако е вярно, не му ли викат педофилия. А бе, какво ли не се "чува", в тази България. От мухата, слон се прави, ама българо-балкански манталитет...Нема как...

симон беше написал:
Йначе, чувам че починал в мъки. Ето един въпрос, които е много интересен. Защо в мъки. Но Божиите мисли не са нашите мисли. Те си знаят двамата. А БЕ,СПОРЕД МЕН,.. НЕЩО Е ОБЪРКАЛ С ЖЕНИТЕ ТАМ...ЗНАЕШ ЛИ... То не беха, Хатиджа, Матиджа ,Бехиджа, Айша.. Заболия ме ръката от писане... И е казал, да не слагат името. МЬЬЬ..на децата си, защото жените с такива имена, били много противостоящи на мъжа. Всъщност, той е имал жена, с такова име. Весело.. нали. А сега, колеги се сещам, че Кабрал, беше "набедил" Мохамет в импотентност, обаче не знам къде четох(мисля,че Йохан цитира силен хадис от Муслим. Както казах, вече Йохан "работи в полза на мюсюлманите", и в това няма нищо лошо). Там се казваше, че "този ден Пророка"обхожда жените си". Друг пита: "че как може да се справи с девет жени". Първият отговаря" "Пророка, има сила да обходи 30 жени". Така, че аз мисля (ама никак не съм сигурен и ако не е вярно си вземам думите назад), че Мохамет, е объркал нещо с жените. Даже, в Корана се казва "моли се за греха си". Това е друга тема, ама нали стана на въпрос.


Йохан каза:
Написах го за да покажа, че Мохамед не е изпълнил Корана - да има 4 жени!

Симон, като прочете това, изрева:
СТО И ДЕСТ ПРОСЕНТОВА ЛЪЖАААА!!!
И най върлият, еничар няма да твърди това. В Корана, има цяла страница,в която пише, че Пророка може да се жени, за.......и ги изброяват, близки, роднини, на лели, на чичовци и какви ли не още дъщери. Никъде, не е казано, че Пророка трябва да се жени, само за 4 жени. Това, важи за останалите мюсюлмани, но не и за него! Голяма лъжа! Как можа, бе Йохане? Как можа.. бе. Ти, не видя ли в Корана, че човека може да се жени за цялото си племе бе?!Йохан каза:
Приятелю,
Познанията ти и в Библията са доста противоречиви

Симон:
Прав си Йохане. Може да сбъркам, някое име, но чак пък да си противореча... То, ако беше така, ти си първият, който щеше да кресне "Това е лъжаа!.. и да ме "поучиш" най културно, нали!? Ако, само на още едно място съм сбъркал с Библията, моля кажи. Аз, ще ти бъда благодарен, за корекцията. На мен, това ми е и целта. Да ошлайфам "знанията си".


Поздрави:
Симон
Последна промяна от MacIlian на ср юни 02, 2010 8:20 pm, променено общо 1 път.
Причина: Редактирани пунктуационни (неправилно поставени празни интервали) грешки
simon
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: нед яну 03, 2010 11:05 pm

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот simon » ср юни 02, 2010 12:54 am

Последна промяна от Чехълче на пон юни 14, 2010 6:24 pm, променено общо 3 пъти.
Причина: Редактирани пунктуационни (неправилно поставени празни интервали) грешки
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот Йоан » ср юни 02, 2010 7:13 pm

Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот Йоан » ср юни 02, 2010 9:09 pm

simon
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: нед яну 03, 2010 11:05 pm

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот simon » ср юни 09, 2010 12:15 am

Здравей,Йохан!
Извинявай, че не съм като теб, "торпедо" в отговорите, но все така става.

Йохан написа:
Става въпрос, че аз превеждам английската дума мемориес = спомени!!!
Сега искам да чуя твоят превод, Приятелю на английската дума мемориес, за да разбера къде греша - нали сам казваш, че моят превод на тази дума е лош? Така ли е?
Бих искал да помоля и ако някой друг пишещ тук знае английски, да даде превод на думата мемориес, за да се разбере - Кой крив-кой прав

Симон:
Йохан, не е ли по целесъобразно, да проверим какъв е превода, на тази дума, от АРАБСКИ НА БЪЛГАРСКИ. Много добре, знаеш че става въпрос, за хора които са НАИЗУСТИЛИ КОРАНА. Не става въпрос, за спомени. Вече, ти казах един възможен сценарий, за написването на Корана по "твоите" "спомени".Тези, специални хора, имат особен статут в ислямското общество и религия. Не знам, как ги наричаха, но може би рецитатори, или учители.Ето ти оshте един пример, за 83 годишен старец, пишещ Мемоарите си по твоя вариянт: "Еех,къде останаха добрите стари времена! Когато бях млад, ако ти кажем какво биче бех самоо! Леле-е! Спомням си(е, не мога да се сетя сега коя година беше, 681-ва ли , 691-ва ли), ама си спомням, че... Не, така Йохане, не. Освен това, как "спомнящият си", ще "уйдурдисва" неповторимите стихове, които до ден днешен, "НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НАПИШЕ". А според твоята версия, помнещият като слон, "Абу-Джабу", от раз ще скалъпи, две три фрази "и хоп, на ти Мъдър Коран!". Несериозно бе, Йохане! Започвам, да се съмнявам, в безпристрастноста ти. Кажи ми, нещо Приятелю! Ако ти докажа, че думата от арабски не е "спомени", а нещо от рода на "рецитиране", това ще задоволи твоята любознателност, или ще те озлоби, за това, че е отпаднало едно от "силните ти оръжия срещу Корана". Кажи,честно! За първото, бих ти помогнал (само ако го пожелаеш, честно пред Бох по Християнски). Всъshност, давай, карай в същия боен дух. Така, истината ще излезе наяве. Иначе, ако я карме, миеко, миеко, няма как да помогнем на мюсюлманина, да си свери Корана.

Йохан:
Парет пише в предговора на Коран-превода си: “Нямаме основание да си мислим, че дори една единствена строфа в целия Коран не е произнесен от самия Мохаммад.”
С това той иска да каже, че не може да се твърди, че след смъртта на пророка Мухаммед някой променил дори и една дума в Корана.”
Източник - http://www.way-to-allah.com/bul/topics/ ... ritik.html

Това е част от това, което мога да кажа


Симон:
Йохан, ти потвърди научно, че мюсюлманите са прави, че Корана не е променен и с една точка.Показа, безброй цитати и доказателства, от техни видни учители(като нашите Отци), които говорят Боговдъхновено за Корана. При нас, съшто тези неща са Боговдъхновени. Накратко, от това което казваш, следва, че ако някоя от нашите пра-пра баби(в епохата без азбука, точки, запетаи, въпросителни, удивителни..), е запомнила, от своята пра-пра баба, песента "Изкарай Гано говеда", и ние я имаме от нашата мayка, то при днешните обстоятлства, можем да я запишем на един бял лист, и всеки да чете и пее правилно, както се е предала песента от поколенията.Разликата е само, че крилатата песен, "Изкарай Гано говеда",може да получи кавърверсия и едно съвремено звучене, докато при Корана, това не може да се случи, тъй като той е рецитиран от много рецитатори едновремено(което и ти потвърждаваш), и нямат право на "импровизации". Ако, някой знае добре "една песен", и я чува в грешно изпълнение, ще направи веднага забележка на изпълнителя, или най малкото, ще го критикува "зад кадър", както си е редно, по star български обичай. А при Корана?..Ха, сбъркал..,ха светкавична среща с "Косачката". Те, мюсюлманите, за това че, някаква жена пийнала, само чаша(гледах го по телевизията),с което нарушила, (не Корана),а вероятно Суната, я предадоха на Граждански съд.(а там знаеш как е:"Камъните падат, падат от небето")
Но, иначе, поздравления Йохан, за дълбокото познаване на Исляма.Доста неща, научих от теб. И всичките те СЪС СТАБИЛНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА.При мене,за съжаление има само "спомени", и жалки опити на логика. Без нея, обаче(логиката), не можем да открием Истината.И ако ни отнемат логиката(защото, "само Отците може да тълкуват Писанията"),те ще ни отнемат, и "Свободната воля", която, уж имамае, и която според мен е частична).

Йохане,кажи си последно мнението, за достоверноста на Корана. Ако, може с твои думи, подкрепени с неопровержими доказателства, ето така:
Корана, е написан...от.....не по спомени, а от рецитатори, които чак след....години, когато вече арабите са открили точките, са написали днешният Коран.Обаче, от него загубили, доста страници, и през...г. имам Шукри, добавил загубеното. Сега вие четете едно четиво, което е писано, дописвано, редактирано, лепено, шито и чак тогава,прошноровано, подпечатано и одобрено, от комисията на имамите в Мека, начело със главен имам и мюфтия, Сюлейман Безумнии....

След като го напишеш, с доказателствата, на английски или на френски, аз ще се помъча, да ги изпратя, на компетентни лица, за да ти отговорят, на трудните въпроси, за Корана, писмено. Така, Йохане ще имаш "достойни" опоненти, които се надяваме да сразиш. Ние пък, ще научим от вас,най после, ИСТИНАТА ЗА КОРАНА, А НЕ, СЛУХОВЕ.. КАЗАНО НЕДОИЗКАЗАНО, ПРЕДПОЛОЖЕНИЯ И Т.Н.

Ето, ти едно предложение, което ще те зарадва много, защото ще имаш възможноста да сразиш "елита", на този кошер с пчели.

Поздрави:
Симон
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот Йоан » съб юни 12, 2010 6:42 pm

namakavi
Потребител
Мнения: 6
Регистриран на: нед юли 18, 2010 11:49 am

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот namakavi » нед юли 18, 2010 10:25 pm

Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот Йоан » пон юли 19, 2010 12:16 am

namakavi
Потребител
Мнения: 6
Регистриран на: нед юли 18, 2010 11:49 am

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот namakavi » пон юли 19, 2010 8:48 am

Никът ми е по технически причини различен, оказа се, че някой придвидливо се е регистрирал с него и така си седи от няколко месеца с 0 мнения. :biggrin: от АБВ и Калдата, сигурно ще се сетиш кой съм. :thumbup:

Някой по-нагоре в темата беше дал едно много точно мнение за начина, по който са изграждали своя свят ранните мюсюлмани. Абсолютно е очевидно, че в началото това е било просто християнство, предназначено за арабите и всички сегашни разлики са просто умишлено създавани и натрупвани през вековете до сега. Първоначалната, обаче, сериозна разлика е просто грешната и изопачена представа, която е имал Мохамед за християнството, поради факта, че е бил неграмотен и всичките му знания са получени чрез вербален контакт на принципа на разваления телефон.
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот Йоан » пон юли 19, 2010 12:30 pm

namakavi
Потребител
Мнения: 6
Регистриран на: нед юли 18, 2010 11:49 am

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот namakavi » пон юли 19, 2010 9:45 pm

Проблема им, приятелю, е че никога няма да се и опитат да премислят критично всичките лъжи които им се поднасят. Това също е забранено, а и твърде неудобно. Защото истината е доста трудна за разбиране понякога. А и кой ще изостави това удобство, нали се сещаш какво пишеше Алия - приела исляма защото и давал успех в тоя свят и в другия/ не ми се търсят точните думи, така че може и да не е напълно същия израза, но се надявам да съм предал точно смисъла на писанието и/
Между другото, най вероятно и тя да се е регистрирала тук. Бай Бадр и Арсен ги видях ,че с голямо самочувствие се са развихрили , само дето не получих отговора на въпроса какво точно търсят съвършените мюсулмани в православен форум.... :biggrin: Ама аз съм търпелив , още повече че написах отговора и все още не съм получил опровержение. wink:
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: СЪПОСТАВКА МЕЖДУ УЧЕНИЕТО НА МУХАММЕД И ХРИСТИЯНСТВОТО

Мнениеот Йоан » вт юли 20, 2010 8:02 pm


Върни се в “ислям”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост