Кой е Авторът на Корана?

теми, свързани с исляма
sahibusseyf
Потребител
Мнения: 20
Регистриран на: ср мар 28, 2012 1:46 am

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот sahibusseyf » съб мар 31, 2012 3:37 am

Ама аз ти разяснявам кое как е на арабски ти пак си говориш своето, дори жена ми не е толкова заядлива.
Ahmed
Потребител
Мнения: 423
Регистриран на: ср фев 29, 2012 10:38 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Ahmed » нед апр 01, 2012 11:27 am

Йоане, как си днес приятелю!
Като си написал следното в отговора ти, сигурно най-случайно не си обърнал внимание на подчертания от мен текст или пак не ти е достигнал разум за да разбереш очевадното -


"Той надбавя в творението, каквото пожелае" - по своята същност Архангел Гавраил или /Джебраил/ също е ангел, но с по-големи и важни задължения и казвайки сам Бог, че може да надбави в творението каквото пожелае, защо да не го направи с 100, 600 или 1000 крила, така както например от теб е отнел поне до сега разума ти да осъзнаеш доста неща. Моли се на Единствения, Неделимия, Създателя,най-прекрасния Творец - Бог, да отвори душата и съзнанието ти за скритото от теб. Амин.
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Йоан » вт апр 03, 2012 1:43 am

Ahmed
Потребител
Мнения: 423
Регистриран на: ср фев 29, 2012 10:38 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Ahmed » вт апр 03, 2012 9:53 am

Ех, Йоане, Йоане, в Корана и Сунната има, колкото си щеш примери за това, че ангелите могат да приемат човешки облик и естествено, че няма да им видиш крилата и детето ми не прави толкова неразумни изводи. С малки изключения ангелите не се явяват в истинския им облик и думата "крила" поне според мен е образна и едва ли Господ има предвид досущ онова, което знаем за крилете на птиците примерно, това е само оприличаване, понеже знаем, че ангелите са сътворени от светлина. Йоане скъпи братко, препоръчвам ти да използуваш по-добри преводи за Ислямската литература, защото и останалото ти знание, ако си го придобил с Google преводач, не се учудвам на странните ти изцепки, но пък радостното в това за теб, е че до някъде те оневинява за неразбирането на Исляма.
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Йоан » вт апр 03, 2012 7:32 pm

Ahmed
Потребител
Мнения: 423
Регистриран на: ср фев 29, 2012 10:38 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Ahmed » вт апр 03, 2012 9:29 pm

Йоане, какво направиха последователите/не евреите/ на Исус борейки се по между си след, като беше прибран при Единствения Създател на световете - разпънаха на кръст Бог и го разчлениха на 3. За целта изравниха до Бог едно негово създание и пророк, кето му се молеше с чело до земята - Исус, после същото направиха с един от главните ангели - Архангел Гавраил и стана неочаквано добра комбинация /т.е.математическа анумалия за пъви клас/- 3 е равно на 1, и какво остана, изпуснали са да сложат представител и от последните разумни същества - Демоните за има равностойно представителство и плурализъм, та да стане света четворица, сигурно на някои от духовниците при напъните си, да обори други последователи на Исус в надпреварата, чие Евангилие е вярното, просто не му е хрумнала тази идея, а знаеш перфектно Йоане, дори в първия век след Христа Евангилията са били вече в десетки варианти, в последствие, когато компромисно избрали познатите ви 4 през, около четвърти век, тогава са наброявали над 100, като първите написани са били въз основа на песни и предания и всяка група променяла нещо в тях, къде користно, къде не, за да обори другите, а такива групи последователи имало доста. В това отношение не е нужно да се вярва на мен, защото аз съм пристрастен, а пък и нали арабите са ме излъгали, както казваш, Просто прочети, някои от трудовете на проф.Морис Бюкай, който не е мюсулманин и постигнал много в изучаването и изследването на религиите използвайки чисто научни методи и повечето значими християнски трудове от християни разбира се, без да стига до безсмислени изцепки, сигурно и защото не е използувал чуждоезични преводи от непотвърдени източници прилагайки сложни транслитераторски суплеси от един език на втори та на трети и то, чрез машина. Йоане започни да четеш авторитетни и официални книги и издания, та да проумееш нещата, иначе жалко за усърдието ти. Но да си дойда на думата. Господ е ЕДИН, ЕДИНСТВЕН, НЕДЕЛИМ- той е Създателя на всичко и при сътворението не е използвал чужда помощ, нито се удивлявал на всяка своя стъпка, нито се изморявал от творението си, а предците му са му вменили човешки качества, като уж се бил изморил/Богохулство/ и много други подобни с които сте изгубили цялостната същност за Бог и целта на сътвореното от него. Бог е създал ангелите, така да се каже, като своя администрация подчиняваща му се безприкословно, те и да искат не могат да съгрешат, не се хранят, нямат пол и именно и такъв е светия дух Гавраил, чиято задача е пренасянето на Божиите повели къмпратениците му, както си цитирал -
Сура16, 102. Кажи [о, Мухаммад]: “Светият Дух [Джибрил] го низпослава от твоя Господ с истината, за да укрепи вярващите, и за напътствие, и радостна вест за мюсюлманите.”
Термина "дух" използва, както знаеш и за пратениците в Библията, "лъжлив дух", "истински дух" в прилагателните може и да бъркам, така в крайна сметка с дух не се олицетворява, част от Бога, която действа самостоятелно.
И много интересно, как така неможеш да разбереш Исляма за разлика от хилядите и не само мюсулмански учени, да не говорим и за множество Християнски висши духовници и деятели, нали сигледал клипчето за в крайна сметка съдбата на света, след около 30г., както е предаден хадис, че светлината на Исляма ще влезе във дом.Не знам дали не е време да си посипеш главата с пепел - направо ужас нали.
И пак за кой ли път, че ти казвам, че има достатъчно от Сунната преведена на Български и то официално има и в Българския нет, аз лично нямам професионални чуждоезикови познания иначе бих направил доста неща, така,че обвиненията ти за това към мен са неоснователни. Още повече, че Сунната не един сборник и е необятна и не е нужно задължително цялата да е на БГ, защото, част нея има непотвърдена, друга припокриваща се т.н.
Боже напъти по правия път всички твои разумни създания.
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Йоан » чет апр 05, 2012 12:26 am

Ahmed
Потребител
Мнения: 423
Регистриран на: ср фев 29, 2012 10:38 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Ahmed » чет апр 05, 2012 4:10 pm

Абсолютно нищо не си схванал от онова, което съм искал да кажа в предишния си пост, та ще очаква някой да схванеш Божиите писания - просто няма как, даже си излезнал, както предполагах с нови трейлърчета по въпросите, наистина си много забавен. Йоане, тая работа тук не е за теб, вземи се спри и не мъчи с невероятните ти шарлатанства останалите и себе си. Вярно е, че форума няма да е толкова цветен без теб, но знай, че Господ ще те възнагради за проявената въздържаност от твоя страна относно научно-фантастичните ти религиозни изблици. Бог е доволен от онези, които спират лошото и в себе си и в другите. Дай Боже. Амин.
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Йоан » чет апр 05, 2012 11:09 pm

Ahmed
Потребител
Мнения: 423
Регистриран на: ср фев 29, 2012 10:38 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Ahmed » пет апр 06, 2012 4:32 pm

Ех, на Баба глупачето, я вземи бабиното една книжцица и я тури под мищница, та да усвоиш наука. Йоане такава случка, като цяло съществува, макар някои части да липсват тук от нея, а други са добавени, но да се замислим първо малко върху нещата, така както си ги цитирал. Защо според теб са отишли въпросните хора да приемат новата Божия религия и то да я засвидетелстват пред Божия пратеник, защо от него са потърсили съвет за проблема си, защо след, като са получили излечение по посочения начин, /който има доказан прочистваш ефект на тялото, колкото и нередно да изглежда отстрани, понякога клин клин избива и нима химиотерапията например не е вредна за тялото, но е често единствената надежда/ тези хубостници са се отказали от религията, убили са собственика на камилите и са ги откраднали. Между другото тези доста приличат, като на твоя древна версия на човек. И как според теб трябва да се отнесат към тези изроди, може би да им направят паметници или икони и наказанието според мен са си го заслужили , с изключение на жигосването там или си се оплел в превода, както обикновенно или публикуващия хадисите в този неофициален сайт е изопачител, като теб, защото Бог е забранил наказанието, чрез огън на Земята и така представено от теб, не може да е истина в тази си част. :wave:
Искам да добавя, че има страшно много препоръки сведени до знанието на пророка по отношение на човешкото здраве и опазването му . И то на български , Йоане, за да не те затрудни, включително и в Корана, но ако срещаш затруднения, ще ти помогна.
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Йоан » пет апр 06, 2012 7:50 pm

Ahmed
Потребител
Мнения: 423
Регистриран на: ср фев 29, 2012 10:38 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Ahmed » пет апр 06, 2012 8:34 pm

Ех, на Дядо калпазанина.
Казах ти, безброй пъти, че източниците и преводите ти са виновни, а не достойните предавачи на хадиси.
Матей ,ГЛАВА 15
4.”Защото Бог е заповядал и казал: "почитай баща си и майка си"; и "който злослови баща или майка, със смърт да се накаже".

Йоане забележи, че се предписва смърт само заради зословене, какво остава за нещо още по-сериозно. Май не познаваш Господа така, както иска и смятам да не ти давам още примери от Евангилията и Стария завет, защото и сам ще ги намериш, ако се затрудниш, аз съм насреща. И кой е казал че Бог е разрешил убийството освен по право. И защо толкова се страхуваш, нещо май си се изплашил от Господ, не се коси нали и да те убият, знаеш че си директно в Рая :lol:, целта на Бог е да се спазват стриктно повелите му, за да се изгради здраво общество и се предпазва от лошите според Бог неща.
Ahmed
Потребител
Мнения: 423
Регистриран на: ср фев 29, 2012 10:38 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Ahmed » съб апр 07, 2012 4:41 pm

Едно полезно инфо за Черния Кимион и качествата му.
http://www.zdravoslovno.biz/%D0%9D%D0%9 ... e.tpl.html
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Йоан » пон апр 09, 2012 10:59 pm

Ahmed
Потребител
Мнения: 423
Регистриран на: ср фев 29, 2012 10:38 pm

Re: Кой е Авторът на Корана?

Мнениеот Ahmed » вт апр 10, 2012 4:38 pm

Бреей, да му се не види! ::o :crazy: :clap: :biggrin:

Върни се в “ислям”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост