Мохамед ще съди тези, които не защитатват християните!

теми, свързани с исляма
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Мохамед ще съди тези, които не защитатват християните!

Мнениеот Йоан » вт сеп 23, 2014 10:40 am

Мохамед – основателят на Исляма – конкретно осъди като грешник всеки, който пропуска да защити християни или възпрепятства способността на християните да практикуват собствената си вяра.
Мюсюлмани, които преследват християни, нарушават пряка заповед на Мохамед.
Конкретно, през 626 год. сл. Хр., Мохамед издаде Фермана на Мохамед, познат също и като Завета или (Светия) Завет на Пророка Мохамед.
Ферманът заповядва на мюсюлманите на защитават и отбраняват християните и осъждаше като грешници мюсюлманите, които се отнасят зле с християни:Това е писмо, публикувано от Мохамед, Ибн Абдулла, Посланикът, Пророкът, Верният, който е изпратен до всички хора като доверие от страна на Аллах към всички Негови създания, който не биха могли да имат жалби срещу Аллах в бъдеще. Наистина Аллах е Могъщият, Мъдрият. Това писмо е насочено към последователите на исляма, като завет, даден на последователите на Назарянина [т.е. християните] в Изтока и Запада, близо и далеч, арабите и чужденците, познатите и непознатите.
Това писмо съдържа клетвата, дадена на тях, и този, който проявява неподчинение към това, което е в нея, ще бъде сметнат за неподчиняващ се и правонарушител на това, което му е наредено. Ще бъде считан за човек, който е нарушил клетвата на Аллах, проявил е неверие към Неговия Завет, отхвърлил е авторитета Му, презрял е религията Му и е заслужил Неговото проклятие, независимо дали е султан или друг вярващ в исляма.
Когато и да се съберат монаси, поклонници и посетители на светите места, независимо дали в планина или долина, или в пещера или често посещавано място, или равнина, или църква, или в домове за поклонение, ние наистина [заставаме зад] гърба им и трябва да защитаваме тях, имотите и етиките им, чрез Мен, приятелите и асасините ми, защото те са мои поданици и са под моя защита.
Ще ги освободя от това, което може да ги безпокои, от товарите, които се отдават от другите като обет за вярност. Те не трябва да дават нищо от дохода си, освен това, което ги удовлетворява – не трябва да бъдат засягани или тревожени, или принуждавани или да бъде налагана върху тях власт. Съдиите им не трябва да бъдат заменяни или да им се попречва да изпълняват службата си, нито монасите да бъдат обезпокоявани в упражняване на религиозния си ред, или хората на уединението да бъдат възпирани от пребиваване в килиите си.

На никого не се позволява да ограбва пътуващите поклонници или да разрушава или уврежда някоя от църквите им, или от домовете им за поклонение, или да взима някое от нещата вътре в тези домове и да го донася в домовете на исляма. И този, който вземе нещо оттам, ще бъде човек, нарушил обета на Аллах и наистина проявил неподчинение към Неговия Посланик.
Не трябва да бъдат поставяни поголовни данъци върху съдиите им, монасите им и тези, чиято длъжност е служба на Аллах, или някакво друго нещо да бъде отнемано от тях, независимо дали е данък, налог или някакво несправедливо право. Наистина ще запазя договора им, където и да бъде той, в морето или на земята, на изток или на запад, на север или на юг, защото те са под моя закрила и завета на моята сигурност от всички неща, които презират.
Никакви данъци или десятъци не трябва да бъдат събирани от тези, което се посвещават на служенето на Аллах в планините, или от тези, които обработват Светите земи. Никой няма правото да се намесва в техните дела или да предприема някакво действие срещу тях. Наистина това е за нещо друго и не е за тях, вместо това в сезоните на прибиране на реколтата на тях би трябвало да бъде дадена една када за всеки ардаб от пшеница като запаси, и никой няма правото да им каже, че това е твърде много или да изиска от тях да платят някакъв данък.
Колкото до тези, които притежават имоти, богатите и търговците, поголовният данък, който трябва да бъде взет от тях не трябва да надвишава дванадесет драхми на човек за година.
Не трябва да им бъде налагано от никого да предприемат пътуване или да бъдат насилени да отиват във войни или да носят оръжия, защото ислямистите трябва да се борят за тях. Не спорете и не се карайте с тях, но постъпвайте според стиха, записан в Корана, а именно: „И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин” [29.46]. Така те ще живеят в благосклонност и защита от всичко, което може да ги засегне страна на Представителите на религията (исляма), където и да се намират те и което и място да обитават.
Трябва ли някоя християнка да бъде омъжена за мюсюлманин: такъв брак не трябва да се сключва освен след нейното съгласие, и на нея не трябва да се пречи да ходи в своята църква за молитва. Техните църкви трябва да бъдат почитани и те не трябва да бъдат възпирани от построяване на църкви или поправяне на манастири.
Не трябва да бъдат насилвани да носят оръжия или камъни, но ислямистите трябва да ги защитават от другите. Положително е възложено върху всеки от ислямския народ да не противоречи или да проявява неподчинение към тази клетва до Деня на възкресението и до края на света.”

За мен остава да попитам - Изпълняват ли ислямистите Светия Завет на Пророка Мохамед?
Тълкуват ли ислямистите Корана според както им е разпоредил Пророкът Мохамед в Светия Завет или използват лъжливи тълкувания /Тафсир/ на фалшиви лъжеправоверни, които са в пълно противоречие със Светия Завет на Пророка Мохамед?
Ако Коранът се тълкува от арабските улеми по различен начин от написаното в Светия Завет на Пророка Мохамед - то тогава вярващият ще бъде категорично съден от Господ Иса.
Борис
Потребител
Мнения: 215
Регистриран на: чет май 02, 2013 9:40 pm

Re: Мохамед ще съди тези, които не защитатват християните!

Мнениеот Борис » вт сеп 23, 2014 11:28 am

[..........]

Върни се в “ислям”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост