Същноста на исляма

теми, свързани с исляма
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот Йоан » съб май 15, 2010 9:08 pm

Ivan_77
Потребител
Мнения: 91
Регистриран на: пон май 10, 2010 10:46 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот Ivan_77 » съб май 15, 2010 9:36 pm

Йоан ТВЪРДИ > И всеки от вас ще мине през Ада. Това е окончателна присъда от твоя Господ.

ivan_77 каза>. Всички ще минат през Ада, т.е. -; ще минат по моста Сират, който се намира над Ада и грешниците, натежали от бремето на своите товари, ще изпаднат в Огъня.

http://www.islamforbulgaria.com/koran/q ... Mariam.htm сура19 айет 71

Йоан каза> За мен едно е ясно - Аллах е проклел мюсюлманите и много мюсюлмани приемат християнството, за да избягнат попадането в Ада!
Помисли над тези въпроси, Брате!


ivan_77 - каза >Отговор на въпроса на Йоан>

(19:71)И всеки от вас ще мине през Ада. Това е окончателна присъда от твоя Господ.10*

10*Всички ще минат през Ада, т.е. -; ще минат по моста Сират, който се намира над Ада и
грешниците, натежали от бремето на своите товари, ще изпаднат в Огъня.

източник http://www.islamforbulgaria.com/koran/q ... Mariam.htmсура19 айет 71

...................................................................................................................................

Йоан каза> Това са само прилагателни, с които е обозначен Аллах от смъртните, понеже в Корана не му е дадено име!
А част от 99-те имена на Аллах са дадени от смъртни и ги няма в Корана!
Истинското има на Аллах е Син - езическият арабски Бог на Луната!

ivan_77 каза> Думата Аллах, не може да се превежда на никакъв език!
В корана ясно е казано кой е и какъв.

Аллах! Няма друг Бог освен Него -; Вечноживия, Неизменния! Не Го обзема нито дрямка, нито сън. Негово е онова, което е на небесата и което е на земята. Кой ще се застъпи пред Него, освен с Неговото позволение? Той знае какво е било преди тях и какво ще бъде след тях. От Неговото знание обхващат само онова, което Той пожелае. Неговият Престол вмества и небесата, и земята, и не Му е трудно да ги съхрани. Той е Всевишния, Превеликия.(2:255)

Всичките(99) имената на Аллах са в Корана!

Имаш ли още някаква неоснователна клевета срещу религията ислям, да ти докажа кое е истината както съм ти го доказвал преди и сега !
Последна промяна от Ivan_77 на нед май 16, 2010 3:20 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
m.muladzhikova
Потребител
Мнения: 774
Регистриран на: пет яну 22, 2010 9:04 am

Re: Същноста на исляма

Мнениеот m.muladzhikova » нед май 16, 2010 9:02 am

Иван 77,

Регистрирал си се на 10.05.2010г в 21:46h. Първото пуснато мнение от теб е в тема "Съпоставка между учението на Мохаммед и християнството" от 11.05.2010г. Следейки написаните от теб отговори ми направи впечатление / освен агресията, неграмотността, незрялостта и пр. /, изключително многото пъти, в които използваш думата "контекст" - основно като обвинение към Йоан.

Днес влязох и прочетох отново всичките ти мнения / много от които вече са коригирани от теб, а част от личните обвинения към участниците тук си премахнал ти или са изтрити от Модератор /, за да преброя колко пъти си използвал думата "контекст". За съжаление съм закъсняла със статистиката, защото с направените корекции по мненията ти - е намален първоначалният брой - и сега тя се среща едва 10 пъти / при първоначално два пъти повече /.

Понеже е видно, че думата ти е любима, питаш дали знаем смисъла й, и я използваш като едно от снованията си за обвиненията към Йоан / както писах по-горе / реших да те помоля да ни кажеш какъв точно смисъл й придаваш, защото разяснението за смисловото значение на думата "контекст" така - както е описано в Тълковният речник - явно не се покрива с твоите представи.

Да прочетем какво казва Тълковният он-лайн речник по въпроса:
http://talkoven.onlinerechnik.com/duma/ ... 1%81%D1%82

Сега да отворим "Малък речник на чуждите думи в българския език" - изд." Слово" 1999г, на стр.216 и да погледнем какво пише като обяснение за думата:

контекст м. 1. Част от текст около дума или израз, чрез която се уточнява значението. 2. прен. Обстоятелства, обстановка, събития, в които се вмества дадено явление. Пример: В контекста на всички неуредици постъпката му е оправдана.
/ Френски - Contexte; Немски - Kontext; Латински - Contextus - съединяване свръзка /

Уточнили вече значението на думата, да прочетем отново обвиненията към Йоан:


„ Заглавие: Re: Най-кървавата религия на всички времена
Публикувано на: 11 Май 2010, 20:45
- Ей Logoc, Йоан или къвто профил да използваш, казваЙ от коя твоя измислена тема да почвам да доказвам, че лъжеш(умишлено -взимайки от контекст, даден айет, добавяйки свои идеи и мисли ) казвай !!!
Последна промяна Ivan_77 на 12 Май 2010, 14:40, променена общо 1 път

„ Заглавие: Re: Мойсей и Аарон – вуйчовци на Исус!? - Според Корана.
Публикувано на: 11 Май 2010, 23:09
- Кое те кара да мислиш така ?? доказахме защо хората са се обърнали към майката на Исус с думите - о, сестро на Харун .... ? това за рода означава, че както пророка Мухаммед (с.а.с.) е от потеклото(рода) на пророка Исмаил(а.с.), така и потеклото (рода) на Исус е от ...... нямаш основание да твърдиш казаното от Йоан !!и прочети добре какво пише в сайта, без такива смисли от контекст http://www.islamforbulgaria.com/islam/p ... /isus.html
Последна промяна Ivan_77 на 12 Май 2010, 14:42, променена общо 1 път
Публикувано на: 15 Май 2010, 19:55
- ivan_77 -каза - Мога да ти дам много айети, и ти ги знаеш, но си избрал за себе си Йоане-да си трупаш грехове като по цял ден се чудиш кой айет да го извадиш извън контекст!
..."

„ Заглавие: Re: Ислямът vs. Триединството
Публикувано на: 11 Май 2010, 23:21
- Да пророка Мухаммед (с.а.с.) е бил обикновен човек( някои хора се обръщали към него с клеветите ,че е магиосник -има доста цитати от Корана ,мога да ти ги пратя ) ,всеки пророк изпратен на човечеството ,на всеки му е дадено чудо с което доказва истинноста на това ,че е пророк и това да правиш чудеса (не означава ,че си магиосник) а означава ,че като доказателство за истинноста ,че си пророк имаш дадено чудо -пример да изцеляваш болни,слепи и др. -не означава че имаш някавки магически сили ,а че Бог ги изцелява ,чрез "тебе" (след молитва или др.) мога да ти дам доста примери от Корана -а ти Йоан ,знаеш доста добре за тези примери и клевети на хората към Мухаммед (с.а.с.) и по цял ден се чудиш какво да извадиш от контекста му и каква своя идея и смисъл да му включиш за да навредиш умишлено на исляма ,но ти беше до тука - вижте в http://www.kaldata.com/forums/index.php?showuser=269593
Публикувано на: 12 Май 2010, 14:13
- Не съм пророк , и като казах че Йоан е до тука беше защото съм доказал -( НЕУСПОРИМО) начина по-който вреди умишлено и неоснователно на религията ислям и това което твърди за исляма -вредейки на него (неоснователно) - са айети от Корана взети от контекст и негови мисли и идеи !!
....”
Публикувано на: 12 Май 2010, 14:15
- Защитам Религията Ислям от - неоснователните клевети на Йоан ! като доказвам истината за исляма - проверете ако искате ! това което го е взел от контекста Йоан и вижте -какво пише ПРЕДИ и СЛЕД тези айети !!!

" Заглавие: Re: Къде е кръчмата на Сатаната???
Публикувано на: 12 Май 2010, 14:18
- Не правя "РЕКЛАМА" на исляма, целта да вляза в този форум, беше да ви кажа и докажа истината за религията ислям - че това кеото го пише Йоан са негови идеи и мисли и взети от Контекс айети ! ако не ми вярвате, проверете, това което го пише, преди и след айета !! Мирът да е с вас !

"Заглавие: Re: Същноста на исляма
Публикувано на: 13 Май 2010, 19:53
ЕЙ, ЙОАНЕ ,ПРЕКАЛИ ДОСТА, ВЗЕМАШ ОТ КОНТЕКСТА , Я ИЗКАШ ЛИ ДА ВИДИМ КАКВО ПИШЕ ПРЕДИ -СУРА 5 АЙЕТ 12(КОЙТО СИ ГО ИЗКАРАЛ ОТ КОНТЕКСТ) КАКВО ПИШЕ ПРЕДИ АЙЕТ 12,сура 5 И СЛЕД АЙЕТ 12,сура 5 ?? И ТИ БЕШЕ ДО ТУКА, КОЙТО ПРОВЕРИ, ЩЕ РАЗБЕРЕ КАКЪВ "МОШЕННИК" СИ
...
лъжеш и лъжеш, никъде в Корана не пише. че Библията е в оригиналния си вид, пише че Корана е низпослан на пророка Мухаммед(с.а.с.) и вече да се пази, това е задачата на Аллах(Аллах - това на никой език не се превежда ! Може да се каже, че Едно от имената на Аллах е Всемогъщия, Всемъдрия, Всевиждащия, но не може да се каже, че едно от имената на Аллах е Всемогъщия !
И колкото и да се стараеш да вадиш от контекст дадени айети и да се правиш на по добър преводача от проф. д-р Цветан Теофанов, ясно се вижда че си лъжец”

И така, след като прочетохме значението на думата "контекст" и разбрахме, че е част от текст около дума или израз, чрез която се уточнява значението - се получава много интересен парадокс:

1. Иван 77 обвинява Йоан, че взимал от от контекста на аятите от корана, за да докаже твърдението си.
2. Контекста / като понятие / разяснява смисъла на текста в аятите - т.е. по този начин Йоан допълнително и напълно осветлява написаното там, за да се избегне двусмислие.
3. Иван 77 твърди, че Йоан грешал и умишлено вредял на религията ислям като вземал от контекста около аятите в корана - т.е. излиза, че контекста е грешен.
4. При положение, че контекста е част от текст около дума или израз - т.е. е граматически, смислово и пр. логически свързан с аята - и е невъзможно да бъде грешен / защото ако е - ще се наруши цялата смислова връзка на текста / - излиза, че Иван 77 е недоволен от това...т.е. не иска да има осветляване на смисъла на аятите.
5. Постоянното повтаряне, че Йоан взима от контекста на аятите в корана от Иван 77 - всъщност е лично признание и потвърждение от Иван 77 за честността на Йоан при цитирането на текстове от корана.

Благодарим ти, Иван 77, че ни показа колко отговорен и начетен събеседник е Йоан! От сърце ти пожелавам да станеш като него!

P.S. Лични въпроси и един съвет към Иван 77:

„ Заглавие: Re: Къде е кръчмата на Сатаната???
Публикувано на: 11 Май 2010, 22:04
- Eто ви истенски отговор ,срещу ,неоснователните клевети на Йоан в този сайт(калдата) той(Йоан) използва -ник нейма -Logoc , (Йоан) има също в abv регистрация ......
В този форум ,спряха ми правата да пиша (без да имат никакво основание) и нито нова регистрация мога да си правя ,нито да пиша , помолих един от моя клас да им отговори с моите думи ,само че от неговия профил (и после да не се занимава(ако му пишат) с тях ,защото в отговора ми бяха дадени всички отговори )
http://www.kaldata.com/forums/index.php ... 94&st=2040 >>> ник нейм >>> Psihara92(даже си го направил профила тогава , за да не го занимават с въпроси) <<<”

Иван 77,
1. Би ли обяснил какво според теб означава думата "контекст"?
2. Явно още ходиш на училище. Защо не наблегнеш повече на изучаването на българския език, отколкото на чата в нет-а ?
3. Как искаш да те уважаваме и да те взимаме на сериозно - щом всяка твоя втора дума е обида към пишещ тук? / от уважение към Йоан не съм цитирала грозните лични обиди към него /
4. Разбирам, че ти харесват интересните и чужди думи в българския език, но наблегни повече на изясняване на смисълът им за себе си, преди да ги използваш - защото иначе се получават смешни неща / както при един индонезиец, който си кръстил детето "Пост скриптум" - т.е. послеслов - само защото много му харесвало как звучи /.

Поздрави
Ivan_77
Потребител
Мнения: 91
Регистриран на: пон май 10, 2010 10:46 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот Ivan_77 » нед май 16, 2010 12:33 pm

m.muladzhikova >Писала доста неща


ivan_77 каза> Върни се в училище и се научи какво означава >взето, ИЗВЪН КОНТЕКСТ< Писала си доста неща за мене, но не всичко което съм писал, да правих корекции на темите, поради грешка в думата или пропусната запетая(и какво от това ) и до колкото до триенето на моите теми- аз си ги запазвам на отделен файл. Постарай се да отделиш малко време, и виж какво е писал Йоан в послените си 2 теми, и се увери , как лъже и се прави на "не чух", "не видях", постепенно, постепенно, въпрос на време е да се откаже сам да клевети неоснователно религията ислям, като се прави на преводач от арабски, английски език на български език, като взема айети извън контекст, като си добавя нови правила и идеи в религията ислям.

ivan_77 каза> Този е "колега" на Йоан, обаче не се прави като него на преводач и не вреди умишлено и неоснователно на религията ислям, а търси грешка(вече от 25г) в религията ислям!
Колега на Йоан, От 25г. вече изучава исляма и не може да го оправергае, обаче Йоан си избрал да вади айети извън контекст, да добавя свои идеи и нови правила в религията ислям, http://www.vbox7.com/play:a8219ffa -почва от 5та минута
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот Йоан » нед май 16, 2010 3:05 pm

Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот Йоан » нед май 16, 2010 3:17 pm

Ivan_77
Потребител
Мнения: 91
Регистриран на: пон май 10, 2010 10:46 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот Ivan_77 » нед май 16, 2010 3:25 pm

Йоан каза- Моля християните да забележат как започват да ми подменят мислите, пишещите тук ислямисти!
Това, което е написано тук като моя мисъл е ПРОМЕНЕНО! Ето истината:
viewtopic.php?p=41129#p41129


ivan-77 каза> Не подменям мислите си , просто няма смисъл от цитиране на това което твърдиш, и аз съм ти го доказал истината .Как си с очите виждаш ли ?И защо лъжеш да не би да си Шизофреник?Ще те посъветвам отново, както те е посъветвай в профила си теодосий, http://www.kaldata.com/forums/index.php?showuser=269593 и кое те кара да мислиш, че този съвет не се отняся за тебе ?Преясно и очевидно е ! Защо предния път писа,че не се отнася за тебе?
И защо ме цитираш и променяш част от това което съм цитирал?Направи това което е посъветвал в профила си теодосий, ако няма резултат, ела пак пиши в този форум да ти докажа истината за истината!
Йоан
Потребител
Мнения: 914
Регистриран на: вт апр 20, 2010 4:19 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот Йоан » нед май 16, 2010 3:50 pm

Ivan_77
Потребител
Мнения: 91
Регистриран на: пон май 10, 2010 10:46 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот Ivan_77 » нед май 16, 2010 3:53 pm

Йоан каза- Моля християните да забележат как започват да ми подменят мислите, пишещите тук ислямисти!
Това, което е написано тук като моя мисъл е ПРОМЕНЕНО! Ето истината:
viewtopic.php?p=41129#p41129


ivan-77 каза> Не подменям мислите си , просто няма смисъл от цитиране на това което твърдиш, и аз съм ти го доказал истината .Как си с очите виждаш ли ?И защо лъжеш да не би да си Шизофреник?Ще те посъветвам отново, както те е посъветвай в профила си теодосий, http://www.kaldata.com/forums/index.php?showuser=269593 и кое те кара да мислиш, че този съвет не се отняся за тебе ?Преясно и очевидно е ! Защо предния път писа,че не се отнася за тебе?
И защо ме цитираш и променяш част от това което съм цитирал?Направи това което е посъветвал в профила си теодосий, ако няма резултат, ела пак пиши в този форум да ти докажа истината за истината!

отговорил съм на въпросите ти :thumbup: виж в предишните теми ,мненията ми


viewtopic.php?f=27&t=859&p=41174#p41174 вчера 21:36
Последна промяна от Ivan_77 на нед май 16, 2010 5:18 pm, променено общо 1 път.
Ivan_77
Потребител
Мнения: 91
Регистриран на: пон май 10, 2010 10:46 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот Ivan_77 » нед май 16, 2010 3:56 pm

Последна промяна от Ivan_77 на нед май 16, 2010 5:18 pm, променено общо 1 път.
sandi
Потребител
Мнения: 1174
Регистриран на: вт мар 06, 2007 6:31 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот sandi » нед май 16, 2010 4:38 pm

Ivan_77
Потребител
Мнения: 91
Регистриран на: пон май 10, 2010 10:46 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот Ivan_77 » нед май 16, 2010 4:41 pm

Последна промяна от Ivan_77 на нед май 16, 2010 5:04 pm, променено общо 1 път.
sandi
Потребител
Мнения: 1174
Регистриран на: вт мар 06, 2007 6:31 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот sandi » нед май 16, 2010 4:57 pm

.


Еееех момче ... !!! :lol:.
Ivan_77
Потребител
Мнения: 91
Регистриран на: пон май 10, 2010 10:46 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот Ivan_77 » нед май 16, 2010 5:03 pm

Потребителски аватар
plamen
Администратор
Мнения: 799
Регистриран на: ср авг 24, 2005 12:26 pm

Re: Същноста на исляма

Мнениеот plamen » нед май 16, 2010 5:54 pm

Темата нещо се разми и участниците като че ли нямат какво друго да си кажат, освен лични обиди и нападки. Затова я заключвам.

Върни се в “ислям”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост