Бахайска религия

будизъм, хиндуизъм и др.
християн
Потребител
Мнения: 14
Регистриран на: ср дек 28, 2011 11:07 am

Re: Бахайска религия

Мнениеот християн » съб дек 31, 2011 7:32 pm

[quote="chacho"]hameleon4o, ти не си на прав път. Освободи се от предразсъдъците си. Не отричай това което, не познаваш. Религиите си при личат в своята основа, защото имат един автор и той се нарича Бог. Остави настрана политиката, тя не води до нищо добро. Целта на човека е да се доближи до Създателя, кой колкото може по-близо. Ние сме на този свят само за кратко, а после ни чака още дълъг път.


Бог не е автор на нито една религия, Той е автор на Библията, живото Слово Божие: ''Защото Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето. Еврей 4''. Божието Писано Слово е записано за нас хората.
-Божието Писано Слово е непроменимо, Господ е дал дума!
Не може и няма да се промени!
-Божието Писано Слово е Божия Закон, който Бог желае, може и изпълнява.
-Божието Писано Слово разкрива Божието Сърце.
-Божието Писано Слово съдържа цялата истина възможна да се открие на хората.
-Бог никога няма да ни каже нещо, което е извън Писаното Слово.
-Всяко Богослужение, учение и морал, който са отречени или не съществуват в Божието Писано Слово са лъжа на дявола.
-В общуването си с хората Бог не излиза от рамките на Писаното Божие Слово. Бог е поставил Словото Си над Името Си.
-В Божието Писано Слово са описани всички възможни практики за общуване с Бога.
Библията е наречена Божието Слово. Също и Господ Исус Христос е наречен Божието Слово.
Затова нито една религия не спасява, спасява само Исус Христос, който е самият, съвършеният и безначалният Бог.
Както дадох пример в трета книга на Ездра-Господ Исус е говорил на пророците още преди да се яви в човешкия си образ, защото който е видял Христа, видял е и Бога, защото Бог е точно такъв, какъвто е Исус! Бог никога не се променя!
chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Re: Бахайска религия

Мнениеот chacho » нед яну 01, 2012 4:24 pm

Християнчо не си прав. Божието слово не се променя. Бог е дал дума че ще го допълва и го прави. Божието слово е като пътеводна светлина за човечеството. Човечеството се развива. Потребностите му се увеличават, появяват се нови предизвикателства и Бог ни помага да ги преодолеем. Освен това Божието слово е голямо, безгранично, не се побира в една книжка. Помисли само преди Исус е имало и други пророци, чрез които Бог ни е разкривал словото си. Да не си сляп. В Библията се говори за три Стари и един Нов Завет. Освен това хората подменят Божието слово , така че да им служи и да им е от полза. Исус не е записал нищо. Има 20-30 евангелия, преразказа за това което Исус е казал , но дори те не са достигнали до нас в оригинал. Църквата е избрала 4 от тях. Останалите? Има съществени разлики в самите Евангелията, липсващи моменти.

Господ не е създал религията, казваш. Ти какво разбираш под религия?

Господ Исус не е говорил на човеците. Според Езра Господ Йехова е говорил на човеците, после се е "въплатил" в Исус и затова Исус го е казал , но пак е говорил Господ. Той е говорил и чрез Горящия храст и по много други начини вероятно. Трябва, длъжни сме да примем всички, ако искаме да вървим по Божия път. Божия път е тесен и малцина минават по него. За сметка на това пътя на суеверията, предрезсъдъците , догмите и заблудата е широк и по него ще минат останалите. Всеки е свободен да направи своя избор.

[u]31. О, СИНЕ НА БИТИЕТО!

Проверявай всеки ден делата си, преди да бъдеш призован да дадеш сметка за тях; защото смъртта ще дойде без предупреждение и ти ще бъдеш повикан, за да отговаряш за делата си.
[/u]
християн
Потребител
Мнения: 14
Регистриран на: ср дек 28, 2011 11:07 am

Re: Бахайска религия

Мнениеот християн » нед яну 01, 2012 5:35 pm

Последна промяна от MacIlian на нед яну 01, 2012 5:39 pm, променено общо 1 път.
chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Re: Бахайска религия

Мнениеот chacho » пон яну 02, 2012 3:13 am

Колко си обременен, сам не можеш да си представиш. Цитирам Бахаулла , а не Мохамед. Аз не съм мюсюлманин и мисля че твърде много надценяваш този неграмотен камилар, както сам казваш. Той а и не само той, човек изобщо не може да създаде книга като Корана. Даже и да я взаимства. Тя е от Бог. Като Библията. Затова в някой пасажи си приличат. Автора им е еди и същ.
Последен въпрос, не че си отговорил на някой , но все пак. Исус е казал как да се разпознават истинските пророци. Искаш ли цитати или си ги знаеш. Ти как следваш неговите заповеди? Отговора можеш и да си го запазиш за онзи ден. Само да си подготвен.


ПП. Не видях в последния ти цитат да се споменава за твоя Господ Исус, както твърдиш. Ти си сляп , но аз не съм. Исус е божи син , но не само той, въпрос на превод.

Върни се в “източни религии”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта