Неизменната Божия вяра!

будизъм, хиндуизъм и др.
християн
Потребител
Мнения: 14
Регистриран на: ср дек 28, 2011 11:07 am

Re: Неизменната Божия вяра!

Мнениеот християн » чет яну 12, 2012 12:21 am

Последна промяна от MacIlian на чет яну 12, 2012 10:40 am, променено общо 1 път.
Причина: Редактирани пунктуационни грешки
chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Re: Неизменната Божия вяра!

Мнениеот chacho » вт яну 17, 2012 4:08 am

християн
Потребител
Мнения: 14
Регистриран на: ср дек 28, 2011 11:07 am

Re: Неизменната Божия вяра!

Мнениеот християн » вт яну 17, 2012 2:23 pm

НИКъде не е писано че Бог е триединна личност.

Библиата е изградена върху Триединния Бог!
Битие 1: 26 И Бог каза: Да създадем човека по Нашия образ, по Наше подобие;-затова човекът е съставен от Дух,душа и тяло!
Йоан 1: 1 В началото бе Словото; и Словото беше у Бога; и Словото бе Бог.
'' И словото стана плът и пребиваваше между нас; и видяхме славата Му, слава като на Единородния от Отца, пълно с благодат и истина.''
Евреите 8: 1 А от това, което казваме, ето що е смисълът: Ние имаме такъв първосвещеник, Който седна отдясно на престола на Величието в небесата,служител на светилището и на истинската скиния, която Господ е поставил, а не човек.
Псалми 110:1 Господ рече на моя Господ: Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие.
Матей 22:44 "Рече Господ на моя Господ: Седи отдясно Ми. Докле положа враговете Ти под нозете Ти?"
Марк 12:36 Сам Давид каза чрез Светия Дух: - "Рече Господ на Моя Господ; Седи отдясно Ми, Докле положа враговете Ти за Твое подножие".
Евреи 1:13;А кому от ангелите е рекъл някога: - "Седи отдясно Ми Докле положа враговете ти за твое подножие"?
Евреи 10:13;та оттогава нататък чака, докле се положат враговете Му за Негово подножие.
Йоан 5: 37 И Отец, Който Ме е пратил, Той свидетелствува за Мене. Нито гласа Му сте чули някога, нито образа Му сте видели.
Мат. 28:18-20 – “Тогава Исус се приближи към тях и им говори, казвайки: Идете, прочее, научете всичките народи и кръщавайте ги в името на Отца и Сина и Святия Дух, като ги учите да пазят всичко, що съм ви заповядал. И ето, Аз съм с вас през всичките дни до свършека на века. Амин.”
Йоан 17 глава; И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света.
Изявих името Ти на човеците, които Ми даде от света. Те бяха Твои, и Ти ги даде на Мене, и те опазиха Твоето слово.
Сега знаят, че всичко, което си Ми дал е от Тебе;
защото думите, които Ми даде Ти, Аз ги предадох на тях, и те ги приеха; и наистина знаят че, от Тебе излязох, и вярват, че Ти си Ме пратил.
Аз за тях се моля; не се моля за света, а за тия, които си Ми дал, защото са Твои.
И всичко Мое е Твое, и Твоето Мое, и Аз се прославям в тях.


Историята на вашата религия не ме интересува,защото тя е лъжливо учение-противно на Бога!
Вашият храм в Делхи има девет входа,символизиращи обединението на всички религий.Пък спори после че нямате общо с ''Ню Ейдж''.Тези девет входа водят до един олтар за преклонение...на кой е този олтар,нека всеки си отговори.
''Никой да ви не прелъсти по никой начин; защото оня ден не ще настъпи, докле първом не дойде отстъплението и се не открие човекът на греха, синът на погибелта,
който се противи и се превъзнася над всичко, що се нарича Бог, или светиня, за да седне като бог в Божия храм, показвайки себе си, че е бог.''
chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Re: Неизменната Божия вяра!

Мнениеот chacho » ср яну 18, 2012 4:00 am

Никъде не видях в цитатите да се споменава за Триединния ти Бог. Май твоите учители агенти на ДС, не се справят особено добре с манипулациите и дезинформациите. Трябва повече да се постараете. Може да си напишете нова Библия, в която да включите и образа на Триединен Бог, друг начин няма.

Що се отнася до Бахайските храмове те наистина са с 9 врати, защото Бахаулла е 9-тия пророк, но в нито един храм няма олтар. От къде си го измисли. Не казвам да се засрамиш , защото ти срам нямаш. Религиите няма какво да се обединяват. Истинската религия е една и това е пътя към нашия Създател. Не броиме организациите създадени да обслуждат царе, императори, емири и т.н. Те не са от Бог. Колкото и да си ги наричате религии, те не са.http://media.bahai.org/img/4755/460/460/nc/252-460.jpg
християн
Потребител
Мнения: 14
Регистриран на: ср дек 28, 2011 11:07 am

Re: Неизменната Божия вяра!

Мнениеот християн » ср яну 18, 2012 11:21 am

Както казва пророк Исая (Исая 6:9), „с уши ще чуете, и не ще разумеете, и с очи ще гледате – и не ще видите”. Библията не е нещо, което всеки може да разбере.
Затова им говоря с притчи, защото гледат, а не виждат; чуят а не слушат, нито разбират.
На тях се изпълнява Исаевото пророчество, което казва: "С уши ще чуете, а никак няма да разберете; И с очи ще гледате, а никак няма да видите.
Защото сърцето на тия люде е задебеляло И с ушите си тежко чуват, И очите си склопиха; Да не би да видят с очите си, И да чуят с ушите си, И да разберат със сърцето си, И да се обърнат, И Аз да ги изцеля".
То и в самата Библия си го пише, че истинското знание не е за всеки. Запитан от учениците си защо говори на хората в притчи, Исус казва: „понеже те гледат, а не виждат, и слушат, а не чуват, нито разбират” (Матея 13:13). И защото „вам (на учениците му) е дадено да узнаете тайните на царството небесно, а тям не е дадено” (Матея 13:11).

Виждам че си изтрил от постинга си,това което беше написал за обединението на религийте, което не е нищо друго освен окултен индуизъм. Вие не сте нищо друго,освен една брънка от изпълнението на Божието Слово. Всичко което проповявдаш е открито в ''Откровение'' на Йоан, от старозаветните пророци като Данаиил и от самият Господ Исус. Затова не мисля че заслужавате особено отношение, този когото чакате е лъгъл по същият начин още преди хиляди години.
Пътя към нашия Създател е Исус Христос, Който е участвал и в самото творение! Твоято религия не те завежда при Създателя, а при най-злото му творение!
chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Re: Неизменната Божия вяра!

Мнениеот chacho » чет яну 19, 2012 4:10 am

chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Re: Неизменната Божия вяра!

Мнениеот chacho » чет яну 19, 2012 5:41 am

Ето още нещо преписано и дори противоречащо на Библията:

ПОДБРАНИ ОТКЪСИ ОТ ПИСАНИЯТА НА БАХАУЛЛА

I. Възхвален и прославен си Ти, о, Господи, Боже мой! Как мога да говоря за Теб, когато знам, че и най-мъдрият език не е в състояние да славослови, както се подобава името Ти и че птицата на човешкото сърце, колкото и силно да е стремлението є към Теб, не може никога да се надява, че ще се издигне до небесата на Твоето величие и знание.

Ако Те опиша, о, Господи, като Всеразбиращия, принуден съм да призная, че Тези, Които са най-висшето Въплъщение на разбирането, са създадени по силата на Твоята повеля. И ако Те възвелича като Премъдрия, отново трябва да призная, че Изворите на мъдростта са бликнали под действието на Твоята Воля. Ако Те проглася за Несравнимия, веднага откривам, че Онези, които са самата неповторимост, са изпратени на земята от Теб и са само дело на Твоите ръце. А ако Те прославя като Всезнаещия, трябва да призная, че Тези, Които са самата Същност на познанието, са само творение и оръдия на Твоята Цел.

Високо, неизмеримо високо си Ти над всички стремления на простосмъртните да разгадаят Твоята тайна, да опишат величието Ти или дори само да се докоснат до Твоята Същност. Защото докъдето и да доведат тези стремления, няма никаква надежда те да прехвърлят наложените над Твоите създания ограничения, тъй като техните усилия са задвижени по Твоята повеля и са плод на Твоята изобретателност. И най-възвишените чувства, които най-светият от светците е в състояние да изрази във възхвалата си към Теб, и най-дълбоките мъдрости, които най-учените измежду човеците могат за изрекат в опитите си да разберат Твоята същност ¦ всичко се върти около онзи Център, Който е изцяло подчинен на Твоята върховна власт, прекланя се пред Твоята красота и се задвижва чрез движението на Твоето Перо.

Нещо повече, не ми позволявай, о, Господи, да произнасям думи, които предполагат съществуването на каквато и да било пряка връзка между Перото на Твоето Откровение и природата на всички сътворени неща. Далече, далече са Тези, Които са свързани с Теб отвъд представата за такава връзка! Никакви сравнения и оприличавания не могат да отдадат дължимото на Дървото на Твоето Откровение и затворен е всеки път към разбирането на Проявлението на Тебе Самия и на Зората на Твоята Красота.

Далече, далече от Твоето великолепие е онова, което простосмъртният може да твърди за Теб или да Ти припише, както и думите, с които може да Те възхвалява! Каквото и задължение да си поставил на Твоите слуги, за да прославят с най-силни думи Твоето величие и красота, то е само знак на благоволението Ти към тях, за да могат те да се извисят до състоянието, с което е била удостоена най-съкровената им същност ¦ състоянието на познание на самите себе си.

Никога никой, освен теб Самия, не е могъл да проникне в Твоята тайна, нито да прослави както се подобава величието Ти. Ти винаги ще останеш недостижим и високо над всяко човешко славословие. Няма друг Бог освен Теб, Недостижимия, Всемогъщия, Всезнаещия, Пресветия.

II. Началото на всички неща е познанието за Бога, а краят на всички неща е точното съблюдаване на всичко, изпратено на земята от висините на Божествената Воля, която прониква във всичко, което е на небето и всичко, което е на земята.

III. Откровението, което откакто свят светува, е приветствано като Цел и Обещание на всички Божии Пророци и най-въжделеното Желание на Божиите Пратеници, се разкри сега за хората благодарение на всепроникващата Воля на Всевишния и по Неговата неотменима повеля. Появата на това Откровение е била възвестена във всички Свещени книги. Но вижте как въпреки това обстоятелство хората се отклониха от пътя му и лишиха самите себе си от красотата му.

Кажи: О, вие, които обичате Единствения истински Бог! Постарайте се да Го откриете и опознаете и следвайте както подобава Неговите предписания. Това е Откровение, при което, ако човек пролее заради него едничка капка кръв, той ще бъде възнаграден стократно. Внимавайте, о, приятели, да не пропуснете тази безцененна възможност или да пренебрегнете нейното неземно положение. Помислете за многобройните жертви, които светът е дал и продължава да дава в плен на една измамна илюзия, родена от безплодната фантазия на населяващите го народи. Благодарете на Бога за това, че достигнахте Желанието на сърцето си и намерихте единение с Този, Който е Обещанието на всички народи. Съхранете с помощта на единствения истински Бог ¦ да се слави името Му ¦ висотата на положението, което сте достигнали и се придържайте ревностно към всичко, което ще подпомогне Неговото Дело. Истина ви казвам: Той ви налага това, което е правилно и помага за възвисяването на човека. Слава на Всемилостивия, Който ни разкри това удивително Послание.

IV. Това е Денят, в който най-прекрасното Божие благоволение се е изсипало над хората, Денят, в който Неговата най-голяма благодат се е вляла във всички сътворени неща. Дълг на всички народи на земята е да изгладят разногласията си и да заживеят в дух на съвършено единение и мир под сянката на Дървото на Неговата грижа и нежна обич. Те трябва да се придържат към това, което в този Ден ще помогне за тяхното извисяване и за защитата на най-съкровените им интереси. Честити са онези, чиито имена всеславното Перо ни припомни; благословени са и тези, които по силата на Нашата неразгадаема повеля, предпочетохме да не назовем.

Молете се на единствения истински Бог да подкрепи милостиво всички хора, за да изпълнят онова, което е желано за очите Ни. Скоро свитъкът на сега съществуващия ред ще бъде прибран и на негово място ще бъде разгънат нов. Знай, че твоят Господ говори истината и познава незримите неща.

Върни се в “източни религии”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост