Скритите слова!

будизъм, хиндуизъм и др.
chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Скритите слова!

Мнениеот chacho » нед ное 29, 2009 7:33 pm

1. О, СИНЕ НА ДУХА!

Първият Ми съвет е този: имай чисто, добро и лъчезарно сърце, за да бъде властта ти крепка, нетленна и непреходна.
2. О, СИНЕ НА ДУХА!

От всичко за Мен най-обична е справедливостта; не се отклонявай от нея, ако ме желаеш, и не я пренебрегвай, за да мога да ти се доверя. С нейна помощ ще виждаш със своите очи, не с очите на другите, и ще познаваш със собственото си познание, не с познанието на съседа си. Претегли в сърцето си какво ти приляга да бъдеш. Истина ти казвам: справедливостта е Моят дар за теб и знак на Моето благоволение. Затова я дръж пред очите си.
3. О, СИНЕ ЧОВЕШКИ!

Съкровена в Моето предвечно съществуване и в древната вечност на Моята същност бе Моята любов към теб, затова Аз те сътворих, дадох ти Моя образ и подобие и ти открих благолепието на Моята Красота.
4. О, СИНЕ ЧОВЕШКИ!

Аз възлюбих твоето сътворение и затова те създадох. Възлюби и ти Мен, за да спомена името ти и да изпълня душата ти с духа на живота.
5. О, СИНЕ НА БИТИЕТО!

Обикни Ме, за да мога и Аз да те обичам. Ако ти не Ме обикнеш, Моята любов никога не ще стигне до теб. Знай това, о, служителю.
6. О, СИНЕ НА БИТИЕТО!

Твоят Рай е Моята любов, твоят небесен дом е единението с Мен. Влез, без да се бавиш. Това бе предназначено за теб в Нашето небесно царство и Нашето възвишено владение.
7. О, СИНЕ ЧОВЕШКИ!

Ако ти Ме обичаш, отвърни се от себе си; ако търсиш Моята воля, забрави за своята. Така ти ще умреш в Мен, а Аз вечно ще живея в теб.
8. О, СИНЕ НА ДУХА!

Няма покой за теб, докато не се отречеш от себе си и не се приближиш до Мен; за да се прославиш с Моето име, а не с твоето; да се довериш на Мен, а не на себе си, да обичаш само Мен, единствено и над всичко.
9. О, СИНЕ НА БИТИЕТО!

Моята любов е Моята Крепост; който влезе вътре е защитен и живее в безопасност, а онзи, който се отвърне от нея, ще се заблуди и ще загине.
10. О, СИНЕ НА СЛОВОТО!

Ти си Моята крепост; влез вътре, за да живееш защитен и в безопасност. Моята любов живее в теб, знай това, за да Ме намериш до себе си.
11. О, СИНЕ НА БИТИЕТО!

Ти си Моят светлик и Моята светлина е в тебе, черпи сиянието си от нея и не търси друг, освен Мен, защото Аз те сътворих богат и щедро те направих.
12. О, СИНЕ НА БИТИЕТО!

С мощните Си ръце Аз те сътворих, а със силните Си пръсти те създадох; в теб Аз вложих същността на Моята светлина. Бъди доволен от това и не търси нищо друго, защото Моето дело е съвършено, а Моята повеля е задължителна. Не питай за това и не се съмнявай.
13. О, СИНЕ НА ДУХА!

Създадох те богат, защо сам се превърна в бедняк? Направих те благороден, защо сам се унижаваш? От същността на познанието Си ти дадох живот, защо търсиш просвета от другиго освен от Мен? Изваях те от глината на любовта, как можеш да се занимаваш с другиго? Обърни погледа си към себе си, за да можеш да Ме намериш в себе си мощен, властен и самотворен.
14. О, СИНЕ ЧОВЕШКИ!

Ти си Мое владение, а Моето владение не изчезва; тогава защо се страхуваш от преходността му? Ти си Моята светлина, а Моята светлина няма да угасне; защо тогава се страхуваш от изчезване? Ти си Моята слава, а Моята слава не избледнява; ти си Моята одежда, а Моята одежда никога не ще се износи. Така че остани в любовта си към Мен, за да Ме намериш в Царството на славата.
15. О, СИНЕ НА СЛОВОТО!

Обърни своя взор към Мен и се откажи от всичко, освен от Мен, защото Моето Царство е трайно, а Моето господство е непреходно. Ако търсиш друг освен Мен, да, дори и да преровиш цялата вселена, търсенето ти ще е напразно.
16. О, СИНЕ НА СВЕТЛИНАТА!

Забрави всичко, освен Мен и общувай с Моя дух. Това е същността на Моята заповед, затова изпълни я.
17. О, СИНЕ ЧОВЕШКИ!

Бъди доволен с Мен и не търси друг да ти помага. Никой друг освен Мен, не може да те удовлетвори.
18. О, СИНЕ НА ДУХА!

Не искай от Мен, което Ние не желаем за теб, а бъди доволен от онова, което Ние сме ти отредили, защото ще ти бъде от полза, ако се задоволиш с него.
19. О, СИНЕ НА ЧУДНОТО ВИДЕНИЕ!

Аз ти вдъхнах Моя Дух, за да Ме възлюбиш. Защо ти Ме изостави и потърси друг любим?
Дон Кихот
Потребител
Мнения: 687
Регистриран на: пет ное 06, 2009 8:43 pm

Re: Скритите слова!

Мнениеот Дон Кихот » нед ное 29, 2009 9:10 pm

Хахо,

Престани с агитацията за твоя антихрист Бахаулла и се запознай с Евангелието, ако искаш да се спасиш. Накратко за бахайската религия: http://www.sektoved.ru/enciclopedia.php?cat_id=40
chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Re: Скритите слова!

Мнениеот chacho » нед ное 29, 2009 11:44 pm

За да се спасиш трябва да следваш Божието дело , а не да се биеш с "Вятърните мелници".


29 Исус в отговор им рече: Това е Божието дело, да повярвате в Този, Когото Той е изпратил.
П.П. Руската статия не е лоша. Само дето тези "Божи" служители не знаят че сектата е разклонение на някоя религията. Като например Католици, Протестанти, Лютерани, Мормони, Бяло братство, Мунисти, Ист...... Пр.... и т.н.
Ето ти я същата Хубава стаия и на български.
http://more.info.bg/addComment.asp?arti ... opicID=408
Дон Кихот
Потребител
Мнения: 687
Регистриран на: пет ное 06, 2009 8:43 pm

Re: Скритите слова!

Мнениеот Дон Кихот » пон ное 30, 2009 7:02 am

Не се заблуждавайте. Когато Христос казва: "да повярвате в Този, Когото Той е изпратил", Той има предвид единствено Себе Си. Както Бог е един, така и Неговият Месия е само един. Бахаулла и неговите потомци, които превръщат бахайството в наследствена династия, са лъжеучители и антихристи.
chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Re: Скритите слова!

Мнениеот chacho » пон ное 30, 2009 6:57 pm

Не лъжи. Исус е казал по делата ще ги познаете, а не е казал че е само той. Ако Tой e единствен защо ще ги разпознаваме по делата.

Моисей казва:

“Ако пророкът говори в името на Бога, но словото не се сбъдне и изпълни, то не Бог е говорил, а говорил е пророкът дръзко ¦ не се бой от него.” ¦ Второзаконие, 18:22.

Христос казва:

“Пазете се от лъжепророци, които идват към вас в овчи кожи, а в себе си крият хищния вълк; по делата ще ги познаете. Събира ли се от храста грозде и от ряпа смокиня. Така, всяко добро дърво ражда добри плодове, а лошото дърво ¦ лоши плодове. ... И така по плодовете ще ги познаете.” ¦ Матей, 7:15-20.

“Когато Христос се яви, преди двадесет века, въпреки че юдеите очакваха Неговото идване и се молеха всеки ден със сълзи на очи, казвайки: “О, Господи, ускори явяването на Месия,” когато се яви Слънцето на истината между тях, те не Го приеха, обявиха се против Него със страшна омраза, разпнаха този Божествен Дух, Слово на Бога, и Го нарекоха Велзевул, противник на доброто, както е казано в Евангелието. Причината за това е тази, че според техните думи: “Появата на Христос, съгласно ясния текст на Тора, ще бъде съпроводена с известни знамения, а тъй като те не се появиха, то наричащият себе си Месия е самозванец. Едно от тези знамения е това, че Месия ще дойде от неизвестна нам страна, когато ние всички знаем, че домът на този човек се намира в Назарет, а може ли нещо добро да бъде от Назарет? Друго знамение е това ¦ Той ще управлява със стоманен жезъл и ще действа с меч, а този Месия няма дори и дървена тояга. Друго условие и знак е, че Той трябва да седне на трона Давидов и да възстанови неговото господство, а Той не само че не е на трона, а няма дори и рогозка, на която да подслони глава. Едно от другите условия е да провъзгласи законите на Тора, когато този човек унищожи всички закони и наруши съботния ден, въпреки че в Тора ясно е казано, че този, който обяви себе си за Пророк и покаже чудеса, но наруши съботния ден, трябва да бъде умъртвен. Друг знак ¦ в Неговото царство правосъдието ще се укрепи така, че справедливостта и благополучието ще се разпространят дори между животните ¦ змията и мишката ще имат общо леговище, орелът и яребицата ¦ едно гнездо, лъвът и сърната ще обитават едно пасбище, а вълкът и агнето ще пият от един и същи извор. Обаче, несправедливостта и тиранията така се развиха през Неговото време, че те дори Го разпнаха. Още едно знамение бе това, че в дните на Месия евреите ще се радват на богатства и ще побеждават всички народи по света, а те сега продължават да живеят в изгнание и робство на Римската империя. Следователно, как той би могъл да бъде Месия, обещан в Тора?”
Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re: Скритите слова!

Мнениеот Aether » пон ное 30, 2009 7:42 pm

Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re: Скритите слова!

Мнениеот Aether » пон ное 30, 2009 7:47 pm

chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Re: Скритите слова!

Мнениеот chacho » пон ное 30, 2009 9:01 pm

Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re: Скритите слова!

Мнениеот Aether » пон ное 30, 2009 9:10 pm

chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Re: Скритите слова!

Мнениеот chacho » пон ное 30, 2009 9:32 pm

Въпросът беше как ще Бъде разпознат Божия пратеник. И отговора е че ще бъде отхвърлен, но словото му, Т.е. идеите които ще даде на хората, ще се разпространят и на изток и на запад.
Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re: Скритите слова!

Мнениеот Aether » пон ное 30, 2009 11:29 pm


Върни се в “източни религии”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост