Най-Святото послание!

будизъм, хиндуизъм и др.
chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Най-Святото послание!

Мнениеот chacho » съб мар 13, 2010 1:29 am

ЛОУ-Е-АКДАС
(Най-святото Послание)

Това е Най-святото Послание, изпратено от святото царство до онзи, който е обърнал лицето си към Предмета на преклонение на света, Този, Който дойде от небето на вечността, облечен в неземна слава.
В името на Господа, Господа с огромна слава.

Това е Послание от Нашето присъствие до онзи, когото завесите на имената не успяха да задържат от Бога, Твореца на земята и на небето, та очите му да бъдат зарадвани в дните на неговия Господ, Помощта в беда, Себесъщния.

Кажи, о, последователи на Сина! Заради Името Ми ли се откъснахтеот Мен? Защо не размислите в сърцата си? Ден и нощ вие призовавахте своя Господ, Всемогъщия, но когато Той дойде от небето на вечността в Своята огромна слава, вие се отвърнахте от Него и останахте потопени в нехайство.

Помислете за онези, които отхвърлиха Духа, когато Той дойде при тях с явно господство. Колко много бяха фарисеите, които се бяха усамотили в синагоги в Негово име, оплаквайки раздялата си от Него, и въпреки това, когато портите на единението се отвориха широко и божественото Светило засвети сияйно от Изгрева на красотата, те не повярваха в Бога, Възвишения, Могъщия. Те не съумяха да достигнат до Неговото присъствие, независимо че пришествието Му им бе обещано в книгата на Исая, както и в Книгите на Пророците и Пратениците. Никой от тях не обърна лицето си към Изгрева на божествената благодат, освен такива, които бяха лишени от каквато и да е сила сред хората. И въпреки това, днес всеки човек, удостоен със сила и дарен с власт, се гордее с Неговото Име. Освен това, припомнете си онзи, който осъди Иисус на смърт. Той бе най-ученият на своето време в страната си, докато онзи, който бе просто рибар, повярва в Него. Внимавайте добре и бъдете от онези, които съблюдават предупреждението.

Помислете също колко много в това време са монасите, които са се уединили в своите църкви, призовавайки Духа, но когато Той се появи чрез силата на Истината, те не съумяха да се приближат до Него и се причисляват към онези, които са се отклонили надалеч. Щастливи са тези, които са ги напуснали и са обърнали лицата си към Този, Който е Желанието на всички, които са в небесата и на всички, които са на земята.

Те четат Евангелието и все пак отказват да признаят Всеславния Господ, независимо от това, че Той е дошъл чрез силата на Своето възвишено, Своето могъщо и милосърдно господство. Ние наистина дойдохме заради вас и понесохме несгодите на света за вашето спасение. Ще избягате ли от Този, Който пожертва живота Си, за да можете вие да бъдете съживени? Бойте се от Бога, о, вие, последователи на Духа и не вървете по стъпките на всеки духовник, който се е отклонил надалеч. Въобразявате ли си, че Той търси собствените си интереси, когато Той винаги е бил заплашван от мечовете на враговете, или че търси светските суети, след като бе затворен в най-запустелия град? Бъдете справедливи в преценката си и не следвайте стъпките на несправедливите.

Отворете вратите на своите сърца. Този, Който е Духът, наистина стои пред тях. Защо тогава страните от Този, Който цели да ви приближи до едно сияйно Място? Кажи: Ние наистина отворихме за вас вратите на Царството. Ще залостите ли вратите на своите домове пред лицето Ми? Това наистина не е нищо освен жестока грешка. Той наистина дойде отново от Небето, точно така, както дойде и първия път. Внимавайте да не оспорвате онова, което Той провъзгласява така, както хората преди вас оспориха казаното от Него. Така ви нарежда Истинският, само да можехте да схванете това.

Реката Йордан е свързана с Най-великия Океан и Синът в свещената долина вика: “Ето ме, ето ме, о, Господи, Боже мой!”, докато в същото време Синай кръжи около Къщата, а Горящият храст зове на висок глас: “Този, Който е Желаният, дойде в Своето неземно величие.” Кажи, о, Отецът дойде, и това, което ви бе обещано в Царството, се изпълни! Това е Словото, което Синът скри, когато на онези около Него Той каза: “Сега не можете да го понесете.” И когато се изпълни предопределеното време и настъпи Часът, Словото засия на небосклона на Божията Воля. Внимавайте, о, последователи на Сина, да не го захвърлите зад гърба си. Здраво за него се хванете. По-добро е то за вас от всичко, което притежавате. Наистина Той близо е до онези, които вършат добро. Часът, който скрихме от знанието на народите по земята и на облагодетелстваните ангели, настъпи. Кажи, наистина Той свидетелства за Мен и Аз наистина свидетелствам за Него. Наистина Той нямаше предвид другиго освен Мен. За това свидетелства всяка непредубедена и проникновена душа.

Въпреки и заобиколен от безброй беди, Ние призоваваме хората към Бога, Господа на имената. Кажи, постарайте се да достигнете до онова, което ви бе обещано в Божиите Книги и не вървете по пътеките на невежите. Тялото Ми изтърпя затворничество, за да бъде освободено от връзката на себичността. Обърнете лицата си тогава към Неговия лик и не следвайте стъпките на всеки враждебен потисник. Наистина Той се съгласи да бъде жестоко унижаван, за да можете да постигнете слава и въпреки това вие се забавлявате в долината на нехайството. Той наистина живее заради вас в най-запустялото жилище, докато вие обитавате дворците си.

Кажи, не се ли вслушахте в Гласа на Глашатая, призоваващ на висок глас в пустинята на Баяна, носещ ви радостните вести за пришествието на вашия Господ, Премилостивия? Виж! Той дойде в подслоняващата сянка на Показанието, надарен с убедително доказателство и свидетелство и онези, които истински вярват в Него, виждат в присъствието Му въплъщението на Царството Божие. Благословен е човекът, който се обръща към Него, и горко на такива, които Го отричат или се съмняват в Него.

Обяви на свещениците: Вижте! Този, Който е Управникът дойде. Пристъпете иззад завесата в името на вашия Господ, Този, Който прекланя ниско вратовете на всички хора. Възвестете тогава на цялото човечество радостните вести на това могъщо, това славно Откровение. Наистина Този, Който е Духът на истината, дойде да ви напътва към всяка истина. Той говори не както му подсказва собствената Му същност, а така, както Му е повелено от Онзи, Който е Всезнаещият, Премъдрият.

Кажи, това е Този, Който прослави Сина и въздигна Делото Му. Захвърлете, о, народи по света онова, което имате и хванете се здраво за това, което ви се нарежда от Всемогъщия, Този, Който е Носител на повереното от Бога. Очистете ушите си и обърнете сърцата си към Него, за да се вслушате в най-чудния Зов, който бе издигнат от Синай ¦ обителта на вашия Господ, Всеславния. Това наистина ще ви приближи до Мястото, където ще съзрете блясъка на светлината на Неговия лик, който грее на този сияен Небосклон.

О, сбор от свещеници! Оставете камбаните и излезте тогава от своите църкви. В този ден ви подобава да провъзгласявате високо сред народите Най-великото име. Предпочитате ли да останете безмълвни, докато в същото време всеки камък и всяко дърво викат на висок глас: “Господът дойде в Своята огромна слава!”? Блазе на човека, който побърза към Него. Наистина той се причислява сред онези, чиито имена ще бъдат завинаги записани и които ще бъдат споменавани от Множеството във висините. Така бе повелено от Духа в това чудно Послание. Този, Който призовава хората в Моето име, наистина е от Мен и той ще покаже това, което е извън силите на всички, които са на земята. Следвайте Пътя Господен и не вървете по стъпките на онези, които са затънали в нехайство. Блазе на заспалия, който е раздвижен от Ветреца Божий и се надига измежду мъртвите, насочвайки стъпките си към Пътя Господен. Наистина такъв човек в очите на Бога, Истинския, е като скъпоценен камък сред хората и той се числи към блажените.

Кажи: На Изток пукна Светлината на Неговото Откровение; на Запад се появиха знаците на Неговото господство. Размислете над това в сърцата си, о, хора, и не бъдете от онези, които сгрешиха жестоко когато Споменът за Мен дойде при тях по повеля на Всемогъщия, Всевъзхвалявания. Нека Ветрецът Божий ви разбуди. Наистина той повя над света. Блазе на оногова, който е открил неговото благоухание и е причислен сред изпълнените с увереност.

О, сбор от епископи! Вие сте звездите на небето на Моето знание. Милосърдието Ми не желае да паднете на земята. Справедливостта Ми обаче заявява: “Това е което Синът повели.” И всичко, което произлезе от неопетнената Му, говореща истината, достоверна уста, не може никога да бъде променено. Камбаните наистина ехтят с Моето Име и Ме оплакват, но духът Ми ликува с очевидна радост. Тялото на Обичания жадува за кръста и главата Му с нетърпение очаква копието в пътеката на Премилостивия. Възходът на потисниците не може по никакъв начин да Го отклони от целта Му. Призовахме всички създания да достигнат до присъствието на вашия Господ, Царя на всички имена. Благословен е човекът, който е насочил лицето си към Бога, Господа на Деня на равносметката.

О, сбор от монаси! Ако решите да Ме последвате, Аз ще ви направя наследници на Моето Царство, а ако съгрешите спрямо Мен, Аз в дългото си страдание ще изтърпя търпеливо това и Аз наистина съм Всеопрощаващият, Премилостивият.

О, земя на Сирия! Какво стана с твоята праведност? Ти си наистина облагородена от стъпките на твоя Господ. Долови ли благоуханието на небесното единение или следва да бъдеш причислена към нехаещите?

Витлеем е раздвижен от Ветреца Божий. Чуваме гласът му да казва: “О, прещедри Господи! Къде е установена огромната Ти слава? Сладкият мирис на Твоето присъствие ме съживи, след като линеех в раздялата си с Теб. Възхвален да си за това, че повдигна завесите и дойде със сила в явна слава.” Ние извикахме към него иззад Скинията на великолепието и величието: “О, Витлеем! Тази Светлина изгря в ориента и се запъти на запад, докато стигна до теб в залеза на своя живот. Кажи ми тогава: Разпознават ли синовете Отца и признават ли Го или пък отричат Го така, както хората преди отрекоха Него?” Тогава той извика като каза: “Ти си наистина Всезнаещият, Всеведущият.” Наистина Ние виждаме, че всички създания са подтикнати да свидетелстват за Нас. Някои Ни познават и свидетелстват, докато повечето свидетелстват и въпреки това не Ни познават.

Синайската планина се вълнува от радост, че зърна Нашия лик. Тя надигна завладяващия си глас в прослава на своя Господ, като каза: “О, Господи! Долавям благоуханието на Твоята одежда. Струва ми се, че си близо, облечен в Божиите знаци. Ти облагороди тези области със стъпките Си. Огромна е благословията на Твоите хора, само да можеха да Те познаят и да вдъхнат сладкия Ти мирис, а горко на онези, които са дълбоко заспали.”

Щастлив си ти, който си обърнал лицето си към Моя лик, тъй като си разкъсал надве завесите, разбил си идолите и си признал вечния си Господ. Хората на Корана се надигнаха срещу Нас, без каквото и да е ясно доказателство или свидетелство, като всеки миг ни измъчваха с ново мъчение. Те налудничаво си представят, че злочестините могат да осуетят Целта Ни. Безсмислено е наистина това, което си представяха. Наистина твоят Господ е Онзи, Който повелява, каквото пожелае.

Не подминавах никога дърво, без сърцето Ми да се обръщаше към него и да казваше: “О, да беше отсечено в Мое име и тялото Ми да можеше да бъде разпънато на теб.” Разкрихме този откъс в послание до шаха, та да може да послужи като предупреждение за последователите на религии. Наистина твоят Господ е Всезнаещият, Премъдрият.

Нека нещата, които сториха, не те наскърбяват. Наистина те са просто като мъртви, а не живи. Остави ги на мъртвите, след туй обърни лицето си към Онзи, Който е Даряващият живот за света. Внимавай казаното от нехаещите да не те натъжи. Бъди непоколебим в Делото и учи хората с върховна мъдрост. Така ти нарежда Управникът на земята и небето. Той наистина е Всемогъщият, Прещедрият. Не след дълго Бог ще въздигне спомена за теб и ще запише с Перото на славата това, което ти каза заради Неговата обич. Той наистина е Закрилникът на вършещите добро.

Предай моите чувства на този, когото наричат Мурад и кажи: “Благословен си, о, Мурад, тъй като ти наистина отхвърли подбудите на собственото си желание и последва Този, Който е Желанието на цялото човечество.”

Кажи: Благословен е спящият, който е разбуден от Моя Ветрец. Благословен е безжизненият, който е съживен чрез възраждащи дихания. Благословено е окото, което е намерило утеха, зървайки красотата Ми. Благословен е пътникът, който направлява стъпките си към Скинията на Моя блясък и великолепие. Благословен е злочестият, който търси убежище под сянката на Моя покров. Благословени са измъчваният от жажда, които се е забързал към спокойните води на любящата Ми доброта. Благословена е ненаситната душа, която захвърля себичните си желания заради обичта си към Мен и заема мястото си на празничната трапеза, която съм изпратил за Моите избраници от небето на божествената щедрост. Благословен е униженият, който се е вкопчил здраво във въжето на славата Ми, както и нуждаещият се, който влиза под сянката на Скинията на Моето богатство. Благословен е невежият, който търси извора на Моето знание, както и нехаещият, който се е вкопчил във въжето на спомена за Мен. Благословена е душата, която е била върната в живота чрез съживяващото Ми дихание и е получила достъп в небесното Ми Царство. Благословен е човекът, който сладкият мирис на единението с Мен е раздвижил и е накарал да се приближи до Изгрева на Моето Откровение. Благословено е ухото, което е чуло и езикът, който е свидетелствал и окото, което е видяло и е разпознало самия Господ в огромната Му слава и великолепие, облечен във величие и господство. Благословени са онези, които са достигнали до Неговото присъствие. Благословен е човекът, който е потърсил просветление от Слънцето на Моето Слово. Благословен е онзи, който е украсил главата си с диадемата на Моята обич. Благословен е онзи, който е чул за скръбта Ми и се е надигнал да Ми помага сред Моя народ. Благословен е онзи, който е положил живота си в Моята пътека и е изтърпял многообразни трудности заради Моето Име. Благословен е човекът, който, получил увереност от Моето Слово, се е надигнал от мъртвите, за да отпразнува възхвалата Ми. Благословен е онзи, който се е запленил от чудните Ми мелодии и е разкъсал надве завесите чрез силата на Моето могъщество. Благословен е онзи, който е останал верен на Завета Ми и комуто нещата на света не са попречили да стигне до Моя Двор на святостта. Благословен е човекът, който се е откъснал от всичко друго освен от Мен зареял се е в необятната шир на обичта Ми, получил е достъп в Царството Ми, взрял се е във владенията Ми на славата, отпил е от животворните води на щедростта Ми, погълнал е своя дял от божествената река на любящото Ми провидение, запознал се е с Делото Ми, разбрал е онова, което скрих в съкровищницата на Словата Си и е изгрял на небосклона на божественото знание, зает с възхвалата и прославата Ми. Наистина той е от Мен. Над него са прострели крила Моята милост, любящата Ми доброта, щедростта Ми и Моята слава.
Потребителски аватар
m.muladzhikova
Потребител
Мнения: 774
Регистриран на: пет яну 22, 2010 9:04 am

Re: Най-Святото послание!

Мнениеот m.muladzhikova » съб мар 13, 2010 8:52 am

.
Последна промяна от m.muladzhikova на ср фев 09, 2011 3:16 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Най-Святото послание!

Мнениеот Чехълче » съб мар 13, 2010 10:58 am

Еха! Правописът ти истински ме развеселява! Какви ли не странни вариации бях виждала, но да се пише с главна буква степенувано прилагателно име - не. Печелиш първа награда.
Дон Кихот
Потребител
Мнения: 687
Регистриран на: пет ное 06, 2009 8:43 pm

Re: Най-Святото послание!

Мнениеот Дон Кихот » съб мар 13, 2010 11:24 am

Чачо,

Ти да не си от бахайската секта? Няколко пъти казах на Сивови да въведат някакъв ред в този форум, но те си правят оглушки оглушки кой знае защо. :roll:
Дон Кихот
Потребител
Мнения: 687
Регистриран на: пет ное 06, 2009 8:43 pm

Re: Най-Святото послание!

Мнениеот Дон Кихот » съб мар 13, 2010 11:25 am

Чачо,

Ти да не си от бахайската секта? Няколко пъти казах на Сивови да въведат някакъв ред в този форум, но те си правят оглушки кой знае защо. :roll:
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Най-Святото послание!

Мнениеот Чехълче » съб мар 13, 2010 11:26 am

Доне, от бахайците е, някъде беше изказал радост, че е от тях. :angel:
chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Re: Най-Святото послание!

Мнениеот chacho » съб мар 13, 2010 8:56 pm

В цивилизования свят е прието да се казва Бахаи.
За въпроса дали е секта (разклонение на религия), не е за разлика от Изт. Православие.
Що се отнася до посланието , това е послание от Бог, нашия Създател, предадено от неговия последен пратеник.
Потребителски аватар
plamen sl
Потребител
Мнения: 39
Регистриран на: пон ное 30, 2009 3:37 am

Re: Най-Святото послание!

Мнениеот plamen sl » нед мар 14, 2010 1:33 am

С кротост и боязън моля да ме осветлиш по въпроса Православието на какво е разклонение?
chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Re: Най-Святото послание!

Мнениеот chacho » нед мар 14, 2010 3:32 am

Пламене, не ставай смешен, бисерите ги заключиха, но ще отворя нови за тебе.


Християнство
от Уикипедия, свободната енциклопедия


Източно християнство
Източно православие
Древноизточни църкви
Сирийско християнство
Асирийска църква
Източнокатолически църкви

Западно християнство
Римокатолицизъм · Протестантство
Томизъм · Анабаптизъм
Лутеранство · Англиканизъм
Методизъм · Калвинизъм
Арминианизъм · Баптизъм
Евангелизъм · Ресторационизъм
Либерализъм · Фундаментализъм
Адвентизъм · Петдесятници

Християнството е монотеистична[1] религия, която носи името на своя основател и обект на религиозно почитание Иисус Христос. Това е най-голямата религия в света с около 2,2 милиарда последователи (през 2008 година).[2]Християнството възниква в Палестина около 30 г. от н.е. като подразделение на юдаизма върху който се поставят основите то и споделя с юдаизма много от свещените си текстове — най-вече еврейската Библия, позната на християните като Старият завет. (Някои учени асоциират с юдаизма и други източни култове, като например иранския митраизъм или култа към египетския бог Озирис.) Тъй както юдаизма и исляма, християнството се класифицира като религия, произхождаща от Авраам (в исляма Ибрахим) поради централното място на патриарха в трите религиозни традиции.

С името „християнин“ (ст.гр. Χριστιανός) първо са наречени последователите на християнството в град Антиохия, както е записано в Новия завет в книгата Деяния на апостолите, глава 11, стих 26 (съкр. Деян. 11:26). Първото записано споменаване на термина „християнство“ (ст.гр. — Χριστιανισμός) е от Игнатии Антиохийски.

Първоначално християнството се разпространява бързо както в Палестина, така и в северна Африка, Мала Азия, Близкия Изток и европейските земи на Римската империя — там главно чрез апостол Павел.

Християните са преследвани от римляните до налагането на християнството като имперска религия (наравно с езичеството) с Медиоланския едикт от 313 г. на император Константин.


Историческо развитие на основните християнски течения

Днес съществува многообразие от вярвания (доктрини, учения) сред различни групи, които наричат себе си „християни“. Понякога тези групи се характеризират с термина деноминации (най-често на запад, изповедания или конфесии на изток) въпреки, че много групи отхвърлят този термин поради теологични (богословски) съображения. Друг начин за класификация е въз основа на различните традиции, с които се представят основните исторически прилики ланаааааа исторически християнството може да се раздели на 3 основни направления и няколко по-малки направления.
Основни направления [редактиране]

1. Римокатолицизъм — Римо-католическата църква е най-голямото единично църковно тяло, което включва западната църква с латински обред и източните католически църкви — с над 1 милиард кръстени членове общо. Специлна подгрупа са старокатолиците — католици, откъснали се от римския папа поради доктринални несъгласия.
2. Православие, с членство повече от 300 милиона кръстени вярващи.
3. Протестантство — множество групи като: Англикани (преход между католицизма и традиционното протестантство, понякога разглеждани и като подразделение на протестантството), лутерани, реформирани/презвитериани, баптисти, методисти, адвентисти от седмия ден, назаряни, анабаптисти и петдесятници. Най-старите протестантски деноминации, разделили се от римо-католиците през 16 век след Протестантската реформация са се разделили още повече след нея. Точният брой на протестантите не е сигурен, отчасти поради трудността с това, коя деноминация попада в тази категория, но изглежда невъзражаемо твърдението, че протестантизма е второто по големина направление по брой членове (след римо-католицизма) в световен мащаб.

Други направления [редактиране]

1. Ориенталски православни църкви (копти, яковити и арменци, и др.).
2. Несторианци: Асирийската източна църква.
3. Възстановително движение: тук спадат по-традиционни деноминации като например „Ученици на Христос“, и по-радикални, като например новоевангелисти, йеховисти, Църква на Исус Христос на светиите от последните дни, и др. Реставрационистите, които са исторически свързани с Протестантската реформация, не се описват като църкви, които реформират друга християнска църква, която съществува от времето на Иисус, а като реставриращи църквата, която според тях се е изгубила в определено историческо време. Реставрационистите включват деноминациите Църкви на Христос (с 2.6 милиона члена), Последователи на Христос (с 800 000 члена), Църквата на Исус Христос на светиите от последните дни (често наричани още мормони, 13 милиона члена) и Свидетелите на Йехова(с 6.6 милиона члена). Въпреки, че реставрационистите имат някои основни прилики, техните доктрини могат да се отличават значително една от друга.

Горните направления не са без изключения. Някои протестанти се идентифицират просто като християни или новородени християни. Те се дистанцират от конфесионалността на много от протестантските общности, които възникват по време на Реформацията, като се назовават „не-доминационни“. Често такива общности са основани от индивидуални пастори и имат малка връзка с историческите деноминации (баптисти, методисти, англикани и др.) Някои англикани биха се изненадали ако ги наречете протестанти, и настояват да бъдат възприемани като католици и взимат името „англо-католици“ И последно — няколко малки общества взимат име подобно на римо-католическата църква, като старо-католиците, но без да са в общение с Рим.

Тъй като някои групи се различават по доктрини, които повечето групи считат за основни в християнството, за тях се мисли като за еретични групи и дори не-християнски от повечето основни християнски групи. Най-вече това важи за не-тринитарните групи.
Потребителски аватар
plamen sl
Потребител
Мнения: 39
Регистриран на: пон ное 30, 2009 3:37 am

Re: Най-Святото послание!

Мнениеот plamen sl » нед мар 14, 2010 11:36 pm

Отново с кротост и боязън питам:След като за теб Православието е секта или разклонение от друга религия ,коя е тя и какво е различието довело до това разделяне?Защото сравняването на Православието със секта го правиш с явна негативност.Значи то е поредната източна сектичка за теб.
То е това от което всякакви и...ти се разклоняват и правят преразказ по картинка.То е иситинското дърво от което за нещастие се разклоняват, пък и продължават да клонят много такива секти ама СЕКТИ които напълно отговарят на думата като твоята.Понеже и вие, всичката паплач сектантска усещате,че истината е в Православието взаимствате от там.Как само се маскирате как крадете, какви хубави вълчи кожи имате само,но отвътре сте гнилеж.Оргинала е един и е подпечатан със Светия Дух и е Православие.Пиши си бисерите не ми пречиш .
chacho
Потребител
Мнения: 540
Регистриран на: пет дек 26, 2008 11:37 am

Re: Най-Святото послание!

Мнениеот chacho » пон мар 15, 2010 10:35 am

Религия е Християнството, което се състои от деноминации (секти). Коя е главната, спорен въпрос. Някой я определят според броя на последователите, други се мъчат да открият нещо в писанията, което да деде отговора. Знам че истината боли, но не трябва да се пренебрегва , а да се знае. За мене религията е една (взех много да се повтарям) , деноминациите се правят от стремежа на хората (лидерите, водачите) за власт. Те изкривявят Божят път в политика. Ние обаче сме създадени свободни и можем да избираме кого да следваме.

Върни се в “източни религии”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост