Учителят - Петър Дънов и Всемирното Бяло Братство

теми за общности от сектантски тип
Molecule
Потребител
Мнения: 628
Регистриран на: ср ное 05, 2008 1:15 am

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот Molecule » пон май 02, 2011 4:50 pm

Светославе, Христос също е “говорил пред аудитория, съставена от различни възрастови, образователни, социални, идеологически и религиозно-философски слоеве на обществото и условията са изисквали да говори разбираемо за всички”. Ако вие сами не виждате разликата м/у проповедта на Христос и смехориите на балканския си гуру, то допълнителни разяснения са безпредметни. Съжалявам, но всеки смислен разговор за дъновизма естествено стига до извода, че сериозното отношение към последния е признак на сенилност. Колкото и да насищате оправданията си с “академични” думички, с какъвто и словесен фрак да ги издокарате, истината е очевадна- дънов е просто един глуповат и изперкал провинциален окултист.

Честно казано, навремето успях да прочета педантично, от корица до корица, само една книга на беинса дуно, едва-едва-едва. Помня огромната, болезнена досада от глупостите на “учителя” и обидата, с която затворих последната страница. Толкова ли ни подценява прословутият и страшен окултен интернационал? Не заслужаваме ли ние, българите, някой по-квалитетен омайник? Резил е, че дори световната конспирация вече не ни бръсне за нищо. Колко унизително, и колко показателно!
Потребителски аватар
plamen
Администратор
Мнения: 799
Регистриран на: ср авг 24, 2005 12:26 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот plamen » пон май 02, 2011 7:30 pm

Molecule
Потребител
Мнения: 628
Регистриран на: ср ное 05, 2008 1:15 am

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот Molecule » пон май 02, 2011 11:06 pm

Оха, руснакът е наистина величествен. А нашият урунгел дори в лудостта не е успял да се разчупи, да вкара малко фантазия, иновативност, ум и стил, поне за подправка. Дори чудовищата ни са скроени по мижав еснафски модел. Просто отвратително! Скука.
simon
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: нед яну 03, 2010 11:05 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот simon » вт май 03, 2011 12:09 am

Пламен:
Да, и аз си мислих нещо такова. Преди много години прочетох "Роза мира" на Даниил Андреев, виден руски окултист.

Симон:
Ето Пламене, това вече е нещо друго. Оказва се че моментното предубеждение, което си имал "разгрвщайки" Дънов, жсе пак има някаква основа. "За прочита на "Роза мира", поздравления! Това объаснява пренебрийителното ти отношение квм Двнов. Дали наистина предпочиташ словоплетниченето на Данаил Андреев пред "простичкия" словоред на Двнов. Все пак, още един пвт поздравления. Не си толкова "затворен" квм Християнския и всемирен окултизъм. Честно да ти кажа, ако караш по свщата писта, ще си по твврд в позициите си. Ще можеш вярно да отсяваш екстрата от пяната. Разбира се това ще стане след двлбокият ти анализ по време на съзерцание. Точно тогава се появяват истините.

Пламен:
Антропософско бълнуване отвсякъде, но затова пък какъв размах! Какъв мащаб! В сравнение дори само с него, Дънов е като Веса Паспалеева пред Андерсен; песничката "Тръгнал кос" пред "Картини от една изложба" на Мусоргски.

Симон:
А всички те събрани заедно, плюсс още 3 тона окултисти летящищи, пълзъщи и не знам още с какви там "Паневритмични" наклонности, са пълна нула в сравнение с размаха, мащабите, дълбоките мисли и бляскавият речник на Пророк Илия, който е изпвлнен изпвлнен с мъдри и смислени слова, като "Гумно" и куп други подобни. Важното е, че в крайна сметка, се разбира...понъакога. Обаче верно Пламене, стила на "хумор и сатира" в който ни потапяш, прави дискусията не така скучна. Честно казано, разтоцварващо е. Пък и погледнато от всякъде, все нязкой от нас, има какво да научи.

Пламен:
Роза мира - и каква терминология само! - Епохата на първия уицраир, Егрегорът на православието и инфрафизическият страх, Възцаряването на Третия Жругър! А Затомисите, драги ми бели братя, са висшите слоеве на всички мета-култури на човечеството, обители на синклитите! Заедно с изграждащата се в момента Аримойа (Затомиса на Розата на Света), общият им брой достига 34. Да отваряме ли приказка изобщо за шрастрите, шелта (първото от материалните облекла на монадата), стихиалите, Друккарга (шастрата на Руската метакултура)? Мммм?

Симон:
Малиии Мира, идвай да помагаш, за превода на горното. Сещаш ли се, за Васкес, един много симпатичен мъж, който ни разсмиваше, но беше също така неясен. Накрая малко беше изгонен, ама "карай". Ами като не можа да обясни за "Великото и последно Ново учение", което е било над всички останали..Сещам се, тогава Пламен свъсем скромничко го попита, "Е добре де, можеш ли да ни посочиш, как да се запознаем с това Учение..къде да го четем"..Е, Васкес неможа и започна да говори за лук, портокали и други. А тука по горе, май само Пламен го разбира наший "Андрейчо". Честно казано, аз нищо не отбирам. Ама и Пламен само се прави, че не разбира и не се интересува от окултизъм. Нищо подобно. ЯВНО, ПОЗНАВА СТРАТЕГИЯТА, ПОЛИТИКАТА И ПЛАТФОРМАТА НА "ВРАГА" В ОСНОВИ. И правилно Пламене, само така ще разберем Истината. Повярвай ми Приятелю, много искам да излезеш прав, че и аз да мирясам в себе си. Иначе, нали виждаш..много въпроси..И никнат, и никнат като гъби. Аз да ти кажа, за това и влязох в тази роля на "опонент" и "враг".

Пламен:
Видели сте вие истински окултизъм през крив макарон.

Симон:
Прав си, но онзи агент там "Андрейчо", в крайна сметка какво твврди. Нещо по различно ли е то от версиите и вижданията на Християните Дънов, Илия, Христос и най вече "Йоан - Окултиста". Пламене, само ще те помоля обяснявайки, да ползваш речника на някои от горе-споментите. Не за друго, а и ние да разберем "Андрей Безумний". Да не забравя, Пламене, моля те, нека само да не бъде речника на Пророк Илия, че него трудно го разбирам. Думите, които използва "са над ума"..
simon
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: нед яну 03, 2010 11:05 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот simon » вт май 03, 2011 12:16 am

Потребителски аватар
Деяна
Потребител
Мнения: 250
Регистриран на: нед дек 21, 2008 8:04 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот Деяна » вт май 03, 2011 6:24 pm

Здравейте г-н семон,

кое според вас от това, която съм задраскала като цитати от казаното от г-н Дънов е християнско, защото аз там християнство не виждам. :wtf: а използване на християнството, с цел да се прехласнем по г-н Дънов и великото му всемирно бело братство.На това му казвам аз человечески умопомрачен брътвеж! И на дума не вярвам на писаниците на г-н П.Дънов, след като прочетох това.
ivan47
Потребител
Мнения: 689
Регистриран на: чет авг 13, 2009 4:26 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот ivan47 » вт май 03, 2011 8:23 pm

simon
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: нед яну 03, 2010 11:05 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот simon » вт май 03, 2011 9:47 pm

Деана:
Здравейте г-н семон,

Симон:
Здравейте Деяна.

Деана:
кое според вас от това, която съм задраскала като цитати от казаното от г-н Дънов е християнско, защото аз там християнство не виждам. а използване на християнството, с цел да се прехласнем по г-н Дънов и великото му всемирно бело братство.

Симон:
Всичко Деана, всичко каквото казва в текста е Християнско. Специално в този текст, ясно се вижда как Дънов, до голяма степен не иска да изневери на Исусовия и Павловия речник, от епохата на Библейските събития и по късното им предаване, вече в изписан вид. Тогава Деана, този вид на изразяване, Притчаджийството и "философстването" са били на почит и са се оценявали като мъдрост. Често се събирали, рецитирали и изказвали "от дълбоки по дълбоки" мисли. Та чак, човек да се удави в тях. За тях е гласяла "максимата", "Колкото, повече използваш неразбираеми думи и термини, толкова си по "велик и мъдър". Просто, модно течение за времето си. Ти знаеш, че всяко време и всяка епоха си има модните тенденции във всяко едно поприще. Ако говорим за речник, кажи ми днес колко човека биха разбрали, старобългарския, старославянския, на който пак днес, четем молитви от които нищо не отбираме. Разбира се Дънов е дошъл, за да даде на същото това Слово, съвременен и достъпен вид. При него, няма неразбрани думи, но въпреки това, както виждаме в посоченият от тебе абзаст, Дънов също е решил да "дублира" познатите вече фрази и терминологии от Исусовото Слово. Та всичко в текста си е Християнско. Иначе, Великото всемирно учение е Християнството. Това вече и децата го знаят. Дънов, в неговата школа, надминава Оригинала по Християнска педантичност. Той, задължава братята да прекарват минимум 3 часа в молитви и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ПРОЧИТАТ "НОВИЯТ ЗАВЕТ", един път годишно. Също така, препоръчва, преди всяко събуждане, поне 10 минути да се общува с Бога. Ако сме заети с неотложни дела, даже по време на работа, пак да общуваме с Исус и чрез Него да изпращаме молитвите си към Бог. Той казва, "Хлопайте и ще ви се отвори", "Искайте и ще ви се даде". "Когато отивате при Бог, не ходете при Него с канче, а с каца. Само, че имайте пред вид, че на връщане ще трябва да носите товара на плещите си. Можете ли.

Деана:
Ако преди 2 000 години бе дошъл Синът Божий, то днес е дошъл на Земята Бащата!

Симон:
Въпреки всичко, те понякога се разделят сякаш. Ама, те могат да си правят всичко каквото пожелаят. Ако твърдиш, че не се разделят, моли се само на Светия дух и на никой друг. Забрави Бащата и Сина. Няма да искаш..Виждаш ли. Вероятно, всеки си "слиза и качва" според техния си "ген-план". Дънов, както мнозина други, е имал достъп до Божията Книга и е четял от нея. Така както Платон, Исус, Енох и много други Пророци и Истински Християни. Във Вселената няма дискриминация, омраза и задкулисни игри. Там съществува Божии ред и всеки се стреми само към Истинската Любов, (която проповядва пръв Исус) и Съвършенство. Дънов не е някое агне, за да каже "Аз съм Бог". Първо, вероятно не е истина и второ, веднага щеше да бъде катапултиран в рим в компанията на Жана д'Арк и при нейните Съдници - Новите Християни. Аз Деана искам да ти задам един въпрос който ме побърквав и даже нощем не мога да спа. Малко не е в темата, но все пак си точно в нея. Да ти кажа, Симон лесно не може да се обърка. Но нещо което чета в Писанията и не мога да си обясня, просто ме вбесява. Аз от малък си знам, че Сина, Духа и Отец са единосъщи. Всеки един от тях, 100 процента Бог. Защи Исус казва, че не знае кога ще дойде Часът (Съдния ден). Той казва, "Това Синът не знае, за Часът, само Отец ми знае. Това Деана не ми дава мира. Даже не ми се искаше много да го споделя, но не издържам вече. Знам, ще кажеш, "Симоне съмнението е грях"..Да, но аз не искам да се съмнявам. Искам да забравя този въпрос. Та ето такива сериозни въпроси трябва да ни вълнуват, а не да наливаме от пусто в празно.

Деана:
На това му казвам аз человечески умопомрачен брътвеж! И на дума не вярвам на писаниците на г-н П.Дънов, след като прочетох това.

Симон:
Деана, хубаво би било да прочетеш с желание и без предубеждение нещо от Дънов и тогава след дълбок анализ и съпоставки с Писанията да се произнесеш...подготвена.

Иначе, това което казваш по горе, за ТОЗИ "ФАНАТИЗИРАН" ХРИСТИЯНИН, който е ХРИСТИЯНИН до мозъка на костите си, е меко казано "несъответстващо на Истината". Всъщност, това което прозвуча от теб, няма значение за Истината.

Поздрави и лека вечер.
Симон
simon
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: нед яну 03, 2010 11:05 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот simon » вт май 03, 2011 9:57 pm

ivan47
Потребител
Мнения: 689
Регистриран на: чет авг 13, 2009 4:26 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот ivan47 » вт май 03, 2011 10:45 pm

Vital
Потребител
Мнения: 90
Регистриран на: нед ное 06, 2005 11:12 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот Vital » вт май 03, 2011 11:46 pm

Потребителски аватар
Деяна
Потребител
Мнения: 250
Регистриран на: нед дек 21, 2008 8:04 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот Деяна » ср май 04, 2011 8:26 am

stoian11
Потребител
Мнения: 73
Регистриран на: пон апр 18, 2011 4:57 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот stoian11 » чет май 05, 2011 5:18 am

Лъжеучителят Дънов е слуга на сатаната той не може да почива в мир защото се намира в дълбините сатанински .Нищо от неговото лъжеучение не може да се вземе защато то води към ада и неговите лъжеученици са живите-мъртви.
Потребителски аватар
plamen
Администратор
Мнения: 799
Регистриран на: ср авг 24, 2005 12:26 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот plamen » чет май 05, 2011 9:58 am

Потребителски аватар
Деяна
Потребител
Мнения: 250
Регистриран на: нед дек 21, 2008 8:04 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот Деяна » чет май 05, 2011 11:41 am

Меко казано са ми напълно непонятни рекциите в обществото ни, когато се случи Православната Църква да изкаже мнение, че дадено учение не е в съгласие или е в пълно противиречие с Християнството. И като се започне една олелия?!?! :wtf:
А това е нейно изконно право, да предпазва чедата си от лъжливи учения, които не са част от Християнството, а се представят за такива.
Та накратко, на който му харесва г-н П. Дънов и великото му учение облича белите дрехи и отива на разходка в Рила да пръска преизобилно любов и мъдрост из полята :wave:

Върни се в “секти и култове”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта