Учителят - Петър Дънов и Всемирното Бяло Братство

теми за общности от сектантски тип
ПРОРОК
Потребител
Мнения: 30
Регистриран на: вт дек 16, 2008 4:19 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот ПРОРОК » ср май 11, 2011 5:55 pm

Пишеш общи приказки без никаква стойност от яд - истаната в клипа се вижда ясно - Висарион клевети необносовано Петър Дънов, че е антихрист и лъже, че Петър Дънов е казвал някога, че е прероден Христос.
Потребителски аватар
Деяна
Потребител
Мнения: 250
Регистриран на: нед дек 21, 2008 8:04 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот Деяна » ср май 11, 2011 8:52 pm

ПРОРОК,
освен книгата "Науката и възпитанието", има ли нещо друго, което да е сигурно, че е написано от него? :wave:
И какво значи този знак, който използва П.Дънов, ако това е негова снимка :shifty:
http://www.bratstvoto.net/vehadi/falbum ... nov_08.jpgХристос Воскресе!
:angel:
simon
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: нед яну 03, 2010 11:05 pm

Re: ?

Мнениеот simon » ср май 11, 2011 10:46 pm

Деана:
Не успях да прочете цялата книга, вижда се в предисловието и единствена в творчеството на г-н П.Дънов, тъй като ми доскуча.

Симон:
Просто, си чела не както трябва - предубедено. Ако, ти намираш в Библията нещо весело, кажи. Освен, че Йоан Кръстител казва, че Исус идва с лопата, за да си изчисти гумното, аз не видях нищо весело в Библията. Можеш, да споделиш още подобни "бисери" от Библията, за да ни убедиш, че тя не е толкова цкучна.

Деана:
Но ми хрумна мисълта да потърся думичката "Възкресение" - не я намерих! Защо ли?

Симон:
Прочети, "Акордиране на душата". Там, ще срещнеш така търсената дума, "Възкресение", минимум 238 пъти. Пък за услугата, ще почерпиш.

Деана:
Друго неприятно впечатление, което ми направи е ето тази част:

Физическият свят по всякакъв начин е съдействал за отклоняването на
човека от неговите благородни подбуди и стремежи. Поставен под влиянието на
низките наклонности на своето изначално покварено естество, той много често се е
оставял на животинските си влечения, които винаги са го отдалечавали от
истинското му призвание....

Според Дънов човека има "изначално покварено естество"?!?!?
Не, благодаря!

Симон:
Да Деана. Така е. И не само, според Дънов и подобни нему помазаници гледащи в Отвъдното, но и Писанията, потвърждават това. Адам и Ева, в Рая са били чисти и верни "раби Божии", но после са решили да бъдат като Него и да знаят всичко. С акта на "забранения плод", те "изначално са покварили естеството си", което е било до такава степен добро, че "Бог съжалил, че им е дал част от себе си". Това последното, е под въпрос разбира се, но то иде да покаже, колко добро е било, Божието творение. Но...само докато "се покварят". Нататък Деана, "всичкото човек", е било покварено. Авел, веднага е взел наследствените черти на поквара, от мама и тате и...знаеш..да ден днешен и...докато убият горкия Осама Бенладен.

Все пак, за да не си толкова отчаяна, ще ти кажа една весела новина, която гръмна в западна Европа веднага след смърта на Осама Бенладен. В деня на смърта на Осама, американски шпикер, на някаква известна радиостанция, възбудено съобщи, че през ноща, Обама е убит от американски командоси. Объркал една буква в имената им и с това вся бая смут в медиите. После, се поправил, но..Директора на станцията също не е закъснял да се извини най горещо. Накратко Деана, чети. И Дънов, чети...и там има дълбоки истини. Събирай, прави монтажи.
simon
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: нед яну 03, 2010 11:05 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот simon » ср май 11, 2011 10:58 pm

Рефаб:
Страшно нещо е когато примитивизма, невежеството и духовната плебейщина станат войнствени, както често става, когато еретици и сектанти влизат в ход!

Симон:
Страшно е, когато самодейци тръгнат, като "Овчарчето Калитко", "Паисий Хилендарски" (да се разбира, друг някой) и бай Ганьо, с дисаги, да разнасят по света лъжи и клевети без доказателства. Рефабе, на тебе вече ти казах, да представиш във форума, диагнозата на Дънов доказваща, "че той е бил в начален стадий на шизофрения". Никой няма право безотговорно да клевети някого. Ако ти представиш диагнозата,аз най отговорно ти заявявам, че си подавам "оставката" и напускам темата за Дънов. Тогава, можеш да ми пожелаеш, "Приятен път". Просто, за мен, Дънов ще е един болен човек, изтърван от психиатрията незаслужаваш дискусии и това внимание, което му се отделя. Но ако ти не я представиш, ще се окажеш един долен лъжец и клеветник и аз ще те наричам "Лъжеца Рефаб". Това ще е Истината. Пак ще повторя: Моят Бог казва, "Говорете така: ДА-ДА, НЕ-НЕ, всичко извън това е от Сатана".

Днес, ще ти кажа, "Братко мой Рефаб, моля те, дай диагнозата", но утре ако ти не я представиш, ще ти кажа, "Рефабe, лъжецо, клеветнико! Защо клеветиш, светлата памет, на този добър човек. Знаеш ли, колко пъти ще се обърне в гроба си като чуе тази клевета" И трябва да знаеш Рефабе, след това ВЕДНАГА ТЕ ДAВАМ NA МЮСЮЛМАНИТЕ, ЗА ДА ТИ УДАРЯТ (по техните и старо-заветните "стандарти") 80 тояги на голо. "Ще има плач и скърцане на зъби". След тоягите пък, може да има и "мюсюлмански народни песни и хора", от рода на.."Камъните падат, падат от Небето"..Дано, дано да "намериш" тази диагноза, защото за мен въпреки всичко, ти си хубав човек и не заслужаваш..Рефабе, нека бъдем честни пред Бога и хората! Нали! Благодаря ти за разбирането.

Поздрави и приятна вечер:
Симон-Честний
Потребителски аватар
Деяна
Потребител
Мнения: 250
Регистриран на: нед дек 21, 2008 8:04 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот Деяна » чет май 12, 2011 12:54 am

ПРОРОК
Потребител
Мнения: 30
Регистриран на: вт дек 16, 2008 4:19 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот ПРОРОК » чет май 12, 2011 9:13 am

simon
Потребител
Мнения: 293
Регистриран на: нед яну 03, 2010 11:05 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот simon » чет май 12, 2011 8:45 pm

Privet, Deana!

Sимон написа:
Прочети, "Акордиране на душата". Там, ще срещнеш така търсената дума, "Възкресение", минимум 238 пъти. Пък за услугата, ще почерпиш.

Деана:
Сигурен ли си, че това е писано от Дънов, ако да, от къде си толкова сигурен; да не се окаже после, че не го е казал той?

Симон:
Не Деана, не съм сигурен! Така, както не съм сигурен, че Исус е писал Библията, вместо някои негови съратници, "сводкаджии", /хроникъори/,..та даже и хора от "втора ръка" и "трета" ръка..като учениците на Павел. А за Марк, да не говорим..

Sимон написа:
И Дънов, чети...и там има дълбоки истини.

Деана:
тц, не щъ дълбоки истини!

Симон:
Ако, не искаш дълбоките истини на Дънов, тогава, иди при Рефаб, за да чуеш плиткиte лъжи, за разни "шизофрении" и още подобни, извадени от "голямата торба". Всъщност, вземам си думите назад за Рефаб. Нека, дадем още малко време на човека, преди да го наречем "лъжец-клеветник". Може, въобще да не е чел, какво сме му написали вчера. Човека, не е длъжен да стои 24 часса, "диван чапраз" пред компютъра я. Но, ако и утре Рефаб, не представи диагнозата, тогава Деана, спокойно можеш да отидеш при него за.. "плитки неистини".

Деана:
относно "изначално покварено естество" не съм съгласна...
Как правиш връзка между това, че човек има "благородни подбуди и стремежи" , при положение, че е с "изначално покварено естество"?
синонимен речник: изначален - който е от самото начало, изконен, първичен

Симон:
Деана, ако наистина искаш отговор на този въпрос, ще ти го дам, но той ще е по дългичък. Мога и кратък да е, но съм сигурен, че ще последват още 9 въпроса. Нищо, и така може. Така, ча ако наистина искаш отговор, само ми дай сигнал. Той, ще е само за теб. Другите любители на "късия разказ", могат да прескочат страницата. А между-другото, чух че има мнозина във форума, които обичат да четат "чаршафи", но не пишат. И така да е, няма как. Трябва да сме, възможно най кратки в изказванията си.

Деана:
Но прочитайки по надолу в повествованието всичко се изяснява
"...Днешните злини и нещастия в обществения и личния
живот са резултат от тази извратена първична наклонност, наречена „първороден
грях”, душевно разстройство или по-точно – умствено помрачение".
Лоша работа, и какво стана сега според това, което пише, всички сме в "душевно разстройство или по-точно – умствено помрачение"

Симон:
Да, Деана именно, "умствено помрачение". Но и това, в едно с горното, изисква по обстойно и задълбочено обяснение. Не може, затворено съзнание за "Мистичното..Християнство", да възприеме на "прима виста", реалната даденост в Духовния свят.

Да, Деана да не забравя. За знака, който "прави" Дънов на снимката и който се опиваш да представиш като "Сатанинският", ще ти кажа, че просто не е такъв. Това е случаен жест на Дънов. Мислиш ли, че неговите "агенти", или той, ще се злепостави да се снима и явно да показва "какъв е". Знаеш по това време как се правели снимки. Какви подготовки.. Несериозно, нали. Но забележи, че всички, като "големите", Буш, "Клинтън-ципа", Обама, Берлускони, Борозо и най вече, един много известен "велик ХРИСТИЯНСКИ пророк и лечител /НЕ БЕНИ ХИНН..а един възрастен..все го дават по телевизията.."Християнска звезда е"/, си го правят явно и без никакви притеснения. Гледай в "йоу тубе". А Обама, след като спечели изборите, пред 5 000 човека, казва "Благодара Сатана"! Но знаеш ли. И по тях, има разни монтажи. Не им вярвам ного, но погледай. Иначе, снимките са истински. Виждал съм, тези същите величия, да правят Сатанинският знак и на други обществени места и мероприятия.
refab
Потребител
Мнения: 1164
Регистриран на: пон окт 09, 2006 7:25 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот refab » чет май 12, 2011 8:59 pm

Симоне, ако бях модератор, вероятно щях да изтрия поне 90%" от нелепите ти "коментари", представляващи някакви сценарии с (авто)"герои" и техни реплики: симон: това и това; Деана: това и това;...И така до безкрайност!... Ей, какви ли не нелепости могат да се срещнат в интернет! :eh: :eh:
Някой чете ли и следи ли тези безсмислени и дълги "пиеси" на симон? :wtf: :? :)
Потребителски аватар
plamen
Администратор
Мнения: 799
Регистриран на: ср авг 24, 2005 12:26 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и всемирното бяло братство

Мнениеот plamen » пет май 13, 2011 8:22 am

ПРОРОК
Потребител
Мнения: 30
Регистриран на: вт дек 16, 2008 4:19 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и Всемирното Бяло Братство

Мнениеот ПРОРОК » пет май 13, 2011 9:51 am

Скандалът е избухнал заради традиционно тиражираните православни измислици, които Висарион е повторил – че уж Петър Дънов не вярвал в Христос и че уж Петър Дънов казвал, че е прероденият Христос. Това са клеветнически лъжи, които са преляли чашата на търпението.
Потребителски аватар
plamen
Администратор
Мнения: 799
Регистриран на: ср авг 24, 2005 12:26 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и Всемирното Бяло Братство

Мнениеот plamen » пет май 13, 2011 10:09 am

ПРОРОК
Потребител
Мнения: 30
Регистриран на: вт дек 16, 2008 4:19 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и Всемирното Бяло Братство

Мнениеот ПРОРОК » пет май 13, 2011 10:32 am

Той и Иисус беше благ и търпелив, ама и на него му кипна, като видя на какво са превърнали търговците храма в Йерусалим.
Потребителски аватар
plamen
Администратор
Мнения: 799
Регистриран на: ср авг 24, 2005 12:26 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и Всемирното Бяло Братство

Мнениеот plamen » пет май 13, 2011 10:38 am

ПРОРОК
Потребител
Мнения: 30
Регистриран на: вт дек 16, 2008 4:19 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и Всемирното Бяло Братство

Мнениеот ПРОРОК » пет май 13, 2011 11:06 am

Да, точно така е - в Петър Дънов присъства Господният Дух - Духът на Истината, а хулата срещу него е непростима. Чрез душата на Петър Дънов се проявявя Господ, Учителя и клеветите срещу Петър Дънов са богохулство.
ПРОРОК
Потребител
Мнения: 30
Регистриран на: вт дек 16, 2008 4:19 pm

Re: Учителят - Петър Дънов и Всемирното Бяло Братство

Мнениеот ПРОРОК » пет май 13, 2011 11:31 am

За тези от вас, които се интересувате от Словото на Учителя, за да не се лутате в множеството неделни беседи и школни лекции е хубаво да прочетете като начало тези книги:

http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b ... chalo.html

http://www.bialobratstvo.info/index.php ... Itemid=119

http://www.bialobratstvo.info/index.php ... Itemid=119

http://www.bialobratstvo.info/index.php ... Itemid=119

Върни се в “секти и култове”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост