Ванга и храм св. Петка

теми за общности от сектантски тип
kassie
Потребител
Мнения: 685
Регистриран на: пет юли 18, 2008 8:14 pm

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот kassie » вт дек 08, 2009 6:16 pm

Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот zmianatz » вт дек 08, 2009 6:25 pm

Каси, тази месиянска личност не я бъркай с Исус Христос - тя ще дойде преди него, да ни подготвя за неговото Второ пришествие; тази ''месиянска личност'' НИКОГА НЯМА ДА ПРЕТЕНДИРА, че е Исус Христос, само Антихриста ще претендира това!...

А за другите ти отговори НЯМА СМИСЪЛ ДА ТИ ОТГОВАРЯМ - само ще ти кажа, ЧЕ ИМА ТАКИВА ПРАВОСЛАВНИ, които намират извор с вода след сън и ЛЕКУВАТ!...

Защо казваш, че на Ванга срeдствата и за помощ на хората ''не са чисти''? Тя не прави магии!!!...

И за енергията е ясно, че всеки има усет за някой, само като го погледне - това е просто усещането ни за човека; ЗНАЕХ СИ, ЧЕ ЩЕ ПРЕИНАЧИШ ДУМИТЕ МИ!!!... Не съм ВРАЧКА - САМО ДА ТЕ УСПОКОЯ...
ivan47
Потребител
Мнения: 689
Регистриран на: чет авг 13, 2009 4:26 pm

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот ivan47 » вт дек 08, 2009 7:58 pm

zmianatz спора е безмислен !
За мъртвите не се злослови , за мъртвите или добро или нищо !

П.С.
Винаги съм казвал че егото и фанатизма хванат ли се ръка за ръка , става много лошо !
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот zmianatz » вт дек 08, 2009 8:15 pm

Последна промяна от zmianatz на ср дек 09, 2009 6:37 am, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот Мария » ср дек 09, 2009 2:19 am

zmianatz, какъв ник си си избрала само.. Ей има една темичка, дето можеш да обясниш защо, ако искаш.

Виждам, че си получила впечатлението си от Ванга още като дете.. в крехка възраст и мнението ти е формирано и под влияние на обичаните от теб хора - майка, прабаба... и си видяла справедливост в действията на покойната спрямо събития от твоя живот.. Може би за това мнението ти е така твърдо, та нали и хората, които те обичат са на същото..
Някога, като попораснало дете и аз исках да ида при нея.. слава Богу, че не успях. Сега само съм доволна от това.
Ние, хората се заблуждаваме, мила, склонни сме да вярваме в това, което ни изнася и да се оправдаваме.. ама то не е най-печелившето поведение за нас. :think:
Струва ми се, че при всички случаи Вангелия Гущерова е била една нещастна жена.. и това сигурно й е спечелило допълнителни симпатии и някакъв "ореол" в нечии очи. То обаче по никакъв начин не гарантира, че е служила Богу.
Предполагам, че не си склонна да видиш другата страна, за която се говори в темата и пуснатите линкове, че е говорила с мъртви, с духове и т.н. заради емоционалната окраска на спомените ти ... Ако някой ден се опиташ да си по-неутрална може и да го видиш в друга светлина.. или по-скоро в тъмнина
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот zmianatz » ср дек 09, 2009 6:04 am

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот Aurelia Felix » ср дек 09, 2009 10:26 am

Змианац, помисли върху това:

2 Кор. 11:13-15: "Защото такива са лъжеапостоли, лукави работници, които се преобразяват в Христови апостоли. И не е за чудене: защото сам сатаната се преобразява в ангел на светлината, та затова не е голяма работа, ако и служителите му се преобразят като служители на правдата; но техният край ще бъде според делата им."

и върху това:
http://pravoslavie.domainbg.com/04/as-mystica.htm
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот zmianatz » ср дек 09, 2009 2:01 pm

Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот Zara_83 » ср дек 09, 2009 2:37 pm

Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот zmianatz » ср дек 09, 2009 2:41 pm

Ето ти отговора, Зара:

Освен тази естествена, молитвено-етична мистика съществува, както споменахме вече, и свръхестествена мистика. Тя е рядък дар Божий за съвършените. Наричаме я свръхестествена, защото тя се изявява в най-висши мистически преживявания: в молитвен екстаз, озарение свише, прозорливост, съзерцание на скрити от физическия поглед духовни тайни, пророческо вдъхновение, благодатно изстъпление, чуване на небесни гласове, виждане на ангели, светци, на Света Богородица и дори на Самия Иисус Христос, и във всякакъв вид чудотворство.

Житията на светците — тия прекрасни биографии на най-съвършените последователи на Христа — са пълни с примери на здрава свръхестествена мистика. От тия жития научаваме, че десетки хиляди монаси са живели в древните манастири, но измежду тях само отделни богоизбрани подвижници са били удостоявани със свръхестествените дарби на виденията и чудотворството. От тия жития научаваме още, че чудотворните и високо-мистични свръхестествени дарби са били давани на тия малцина не по някакво своеволие на Небето, а винаги с особени промислителни намерения, с дълбока спасителна цел (1).

Правилната вяра в Бога и чистият нравствен живот са били при това необходима предпоставка за преживяване на чудесното и свръхестественото в областта на духовния опит (2). Малкото изключения в това отношение със своята рядкост само потвърждават правилото и показват, че Бог, като върховен разпоредител на всичко може да наруши естествения порядък на нещата, когато поиска. Свръхестествените мистични преживявания обикновено са се явявали не в зората на живота по Бога. Те са идвали като последица от дълъг правилен духовен подвиг, основата на който е все по-голямото задълбочаване в смирението и венецът на който е все по-величественото разгръщане на любовта към приятели и врагове.

При редки случаи Бог е давал още в началото на духовния живот на някои Свои бъдещи подвижници видения, за да ги настави на добрия път и да ги подтикне да станат Негови служители. Класически пример в това отношение е чудесното обръщане на свети апостол Павел пред вратите на Дамаск (Деян., гл. 9). За примери в това отношение могат да ни служат и житията на свети Петър Атонски (12 юни ст. ст.), свети Доситей (19 февруари ст. ст.) и пр. Но при такива благодатни видения още в началото на духовния живот, които са впрочем не закон, а изключение, целта е била винаги толкова висока, че е покривала недостига на духовна подготвеност, която е в обикновените случаи условие за великите Божии посещения. Но житията ни разкриват още и това, че често пъти тъмни сили са дръзвали да се явяват като светли ангели на подвижниците, внушавали са им добри уж неща и са ги учили на «благочестие», за да ги погубят. Затуй някои Божии угодници от голяма предпазливост да не погрешат и да не опропастят спасението на душите си, с голямо недоверие са се отнасяли дори към божествени явления, с което са проявили похвална духовна мъдрост. Тъй например преподобни Максим Капсокаливит (3), преподобни Атанасий Атонски — (5 юли) и други са посрещали с недоверие и предпазливост явяванията на Божията Майка, Която идвала видимо при тях, за да ги подпомогне в техните трудове и подвизи. А свети Амфилохий (23 ноември ст. ст.) не бързал да вярва на своите макар и благодатни съновидения от страх да не падне в хитросплетените примки на лукавия. →
Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот Zara_83 » ср дек 09, 2009 3:12 pm

Добре, права си за тези личности, които изброи, особено за обръщането на апостол Павел. Наистина съществуват свръхестествени преживявания. Тези преживявания обаче са били строго лични и са били с цел спасение, както ти каза. Никъде обаче не виждаме следствието на тези преживявания да бъде изопачено - конкретно за Павел - веднага след неговото обръщане към Исус, той започва да проповядва и да призовава хората да се обърнат към Исус. Никъде не виждаме хора да отиват при него и той да им гледа бъдещето, да разговаря с починалите им близки, да им тълкува сънищата, да им вижда съдбата от бучки захар. Разликата между дяволските и Божиите слуги е тази, че Божиите слуги отиват при хората, а при дяволските - хората отиват да се допитват до тях. Бог мрази да се допитваме до хора за бъдещето си, или за каквото и да било - никой Божи пророк не е вършел подобно нещо.

Така казва Господ: Няма ли Бог в Израел, че пращаш да се допитват до акаронския бог Ваал-Зевув? 4 Царе 1:6

Този акаронски бог е символ на всичките тази врачки, баячки и всякакви подобни, при които хората отиват да се ДОПИТВАТ. Бог мрази хората да се допитват до хора, или други богове. Ванга ако не беше дяволска слугиня, щеше да отпраща хората от себе си, не да ги приема, нямаше да им гледа бъдещето и да им пророкува кой кога ще се ожени, кой кога ще роди, кой кога ще се разведе, а щеше да ги призове към покаяние, четене на Библията и вяра в единствения път към спасение - ИСУС ХРИСТОС.

Ти от ходенето си при Ванга какво научи за Исус Христос ми кажи.Насочи ли те към Него, каза ли ти да четеш Библията, каза ли ти, че само чрез вяра в Него ще се спасиш, въобще спомена ли ти това Име?
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот zmianatz » ср дек 09, 2009 3:28 pm

Аз съм била малка тогава, тя критикуваше единствено баща ми; тя не се обърна към мен да ми каже нещо, само ме ''погледна''...и нищо не каза... Убеждавам се, че не ми четеш коментарите, или ги четеш повърхностно, СЛЕД КАТО МИ ЗАДАВАШ такива въпроси.
http://www.vbox7.com/play:897cbb0f&al=1&vid= - Ето и някой от пророчествата и думите на Ванга.
И да, на мен Ванга не е казвала нищо такова - за Господ, за Библията и прочие..., но ако си чела книги за нея, написани от нейни роднини, ще разбереш, ЧЕ НА МНОГО ХОРА ГО Е КАЗВАЛА; казвала е да се обърнат към Бога; да се молят; да вярват в един Бог; че вярата спасява Човека от смъртта - ДУХОВНА ИЛИ ТЛЕННА; че Исус Христос ще ни СПАСИ; но преди това трябва да познаем и слушаме месиянската личност, която ще предвества Неговото идване, Неговото Второ Пришествие и ще ни упътва кое е правилно, кое - не; кое учение е лъжливо (а те ще са много, ще се народят много!) и кое - не; кой е лъжепророк и лъжеучител и кой - не.
Тази Месиянска личност ще познае Антихриста и ще го посочи, НО ИЗГЛЕЖДА МНОЗИНА НЯМА да му повярват И ЩЕ ОБВИНЯТ ИМЕННО НЕГО, МЕСИЯНСКАТА ЛИЧНОСТ ЧЕ Е АНТИХРИСТ; тази личност веднага ще разпознае Исус Христос още с появяването му;
ТАЗИ ЛИЧНОСТ никога няма да претендира, че е Исус Христос;
ТОВА ЩЕ ГО ПРАВИ САМО АНТИХРИСТА
Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот Zara_83 » ср дек 09, 2009 3:45 pm

ако всичко останало и беше наред на Ванга / а то не е/ , но да предположим, че всичко останало и е наред, то само от едно-единственото и твърдение за тази "месиянска личност", ти трябваше моментално да познаеш, че тя е дяволска слугиня, не ти чета коментарите повърхностно, разбрах, че си била малка, но и аз бях малка, когато ми подариха Библия, така че възрастта не я оправдава, че не ти е казала нищо, както и да е.
Единствено от тази "месиянска личност" трябваше да ти стане ясно за почерка на дявола, защото НИКЪДЕ В БИБЛИЯТА НЕ ПИШЕ ЗА ТАКАВА "МЕСИЯНСКА ЛИЧНОСТ", различна от ИСУС ХРИСТОС. ИМА САМО ЕДИН МЕСИЯ И ТОЙ Е ИСУС ХРИСТОС. Друг след него няма да дойде - нито пророк, нито "месиянска личност". Ето ти само едно от дяволските неща на Ванга, като изключим всички останали.
Когато Исус се появи за втори път, ще Го види целия свят, не само "месиянската личност". Въобще тази дяволска философия с тази "месиянска личност" никъде ама никъде я няма в Библията.
zmianatz, ти наистина говориш като човек, който никога не е чел Библията. Аз спирам с писането, защото няма смисъл, колкото и да ти пишем, ти няма да се убедиш.

Сигурна съм, че не си чела Библията. Прочети Божието Слово и тогава ще ти станат ясни всички неща. Всичко добро ти желая!
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот zmianatz » ср дек 09, 2009 3:53 pm

Добре, Зара. Ще видим дали предсказаното от Ванга няма да се сбъдне.
Наистина не съм чела ЦЯЛАТА БИБЛИЯ, но наистина съм сигурна, ЧЕ ТАМ ИМА такава информация за хора, които ВЕДНАГА ЩЕ РАЗПОЗНАЯТ АНТИХРИСТА. Може да не се споменава ''МЕСИЯНСКА ЛИЧНОСТ'' - АЗ ЗНАМ ТОВА, но това ще бъде личност по-различна от останалите и тя ВЕДНАГА ще разпознае АНТИХРИСТА!!!
Някои православни и вярващи СЪЩО БЪРЗО ЩЕ ГО РАЗПОЗНАЯТ, НО НЕ ВЕДНАГА!!! РАЗБИРАШ ЛИ?
''МЕСИЯНСКА ЛИЧНОСТ'' е просто метафора, за определянето на Човек, който ще ни подготвя за идването на Месията.
Човек, който ще ни покаже лъжливите дела на Антихриста, но ние... ДАЛИ ЩЕ МУ ПОВЯРВАМЕ?!?

''Ванга предсказва идването на Второто пришествие „...това е Той, който отново се връща при нас, както беше обещал.” И говори за светиите от духовния свят, които ще вдъхновяват хората на земята за промените, които Той трябва да направи на земята. „Всички апостоли сега са в движение, всички апостоли са на Земята, тъй като времето на Свети Дух настъпи."

Всички Апостоли сега са в движение, както виждаш. Аз не знам, Зара, дали сред тях не е и ''месиянската личност''.
Ето още един цитат (не знам колко е автенитчен, тъй като е от интернет, в момента нямам книгата за Ванга, за да ви цитирам нещо от нея!):

Религиите ще изчезнат и човечеството ще вярва само в едно учение. Това ще обедини човечеството, като едно семейство, и ще донесе мир и благодентвие.
"Човечеството ще преживее много катаклизми и много бурни събития. Ще се променя и съзнанието на хората. Ще дойдат тежки времена, хората ще се разделят на групи по вяра. Всички религии един ден ще изчезнат! Ще остане само учението.” Ванга пророкува сегашното егоистично разделение на религиите.
"Сега различните религии искат да се възползват от каквото сварят, ама тяхното време си отива. Човечеството ще хвърли тия окови. Религията ще има друга задача." Вместо да спорят и враждуват помежду си религиите ще си подадат ръце за изграждане на един нов и мирен свят чрез водене от месиянската личност, която ще дойде.
Също от нейните пророчества е ясно, че той идва като миротворец да установи мир за човечеството.
Или, както тя се изразява, "Този който ще подпише окончателния договор за мира на планетата".
Ванга добавя: "Христос отново ще дойде на Земята в бели дрехи. Настъпва времето, когато определени хора ще почувстват със сърцето си завръщането на Христос". Но Човек трябва да познае и слуша месиянската личност.
Ванга завършваше така: „Тогава ще дойде Осмият и той ще подпише окончателния мир на планетата, но това ще е началото на края!”
С други думи началото на новия свят ще бележи края на старите системи изградени на базата на егоизма.
Сатанинския свят вече ще започне да упада с издигането на новата култура на мир.
Господството на земята ще бъде изцяло в Божиите ръце и авторитет, или както Библията казва, „Ново Небе и нова Земя”.
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Ванга и храм св. Петка

Мнениеот Мария » ср дек 09, 2009 4:58 pm

zmianatz, ще пиша по-късно, че сега нямам време.

Върни се в “секти и култове”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта