Налудничавият прелъстен гуру Ошо във видео клип за брака и

теми за общности от сектантски тип
refab
Потребител
Мнения: 1164
Регистриран на: пон окт 09, 2006 7:25 pm

Налудничавият прелъстен гуру Ошо във видео клип за брака и

Мнениеот refab » пет апр 15, 2011 6:58 pm

децата:

http://vbox7.com/play:b1304e83&al=1&vid=3114084

Вижте погледа му, интонацията на гласа му, маниерите!... Остават неприятно чувство, което се мултиплицира от съдържанието на "мъдрите" му разсъждения и проповеди!... Чист "вампир" е, предполагам!... Впрочем, май се чу, че бил много богат (не е между живите, но не знам от колко време)!?...
Дон Кихот
Потребител
Мнения: 687
Регистриран на: пет ное 06, 2009 8:43 pm

Re: Налудничавият прелъстен гуру Ошо във видео клип за брака

Мнениеот Дон Кихот » пет апр 15, 2011 10:18 pm

Ошо е мъртъв телом и духом от 1990 г. Когато бях за първи път в Англия, прочетох една книга със спомени за него на бивш негов американски последовател. След това четох и няколко негови книги, каквито продължават да се издават в България.

По образование професор по философия, той е интелигентен и има дар слово. Отхвърля всички религии, като все пак запазва основните постулати на индуизма, и в центъра на своя култ поставя самия себе си. Според него обожението се осъществявало в тантризма и екстазът на сексуалното сношение имал мистичен характер, защото водел до сливане с Бога. Всички последователи жени са длъжни да спят с гуруто Ошо, но масово го описват като слаб любовник. Тази тантра йога съвпада с разюздания секс на хипи поколението.

През 1981 г. Ошо напуска ашрама в Пуна поради множеството заплахи и нападения на възмутени индуисти и се премества в Орегон, САЩ. Тук организира нов ашрам, който всъщност е концлагер - с бетонни стени, картечници по ъглите и жестока дисциплина. Един местен вестник пише срещу духовния терор на Ошо и той заповядва на адептите си да отровят водопровода на града Дъ Делз. Вместо да го обесят, го експулсират от страната и той се връща в Пуна, където умира.

Толкова за Ошо, който повлече в ада хиляди заблудени души.

:thumbdown:
ioio
Потребител
Мнения: 919
Регистриран на: вт авг 18, 2009 4:02 pm

Re: Налудничавият прелъстен гуру Ошо във видео клип за брака

Мнениеот ioio » съб апр 16, 2011 9:31 am

Когато някой ти заговори за величието и красотата на свободата – да се знае, че те подготвя за затвора. Ще последва концлагеристки начин на живот и дула на картечници стърчащи от високите зидове.
Дори и с краката напред няма излизане! Дори след смъртта си не можеш да се окажеш сред нормалните хора. Там те "копат" на место!
В концлагера.
Къстин
Потребител
Мнения: 68
Регистриран на: ср апр 13, 2011 7:42 pm

Re: Налудничавият прелъстен гуру Ошо във видео клип за брака

Мнениеот Къстин » ср апр 27, 2011 7:10 am

Има и нещо друго, за концлагер говорят тези, които са над всички и обичат да властват, и се налагат над другите, защото така са решили. Така те създават концлагери, или се опасяват от попадането в такива. Или се оправдават, или се опитват да хвърлят трохи на бездомно куче. Лидерите, като този от клипа, обичат да им се покланяш и даваш пари. Защото хората са гладни и жадни за добра дума, за поглед в отвъд материята, в себе си, всеки има желание да открие красотата, доброто, любовта, хармонията, спокойствието, и не познавайки реалния свят стават лесна жертва на рогатия и лидерите на съвършенството.

Що се отнася за брака, мъжът и жената сами решават колко и как да бъдат свободни. Под свобода разбирам безстрастие. Бракът и любовта не могат да бъдат насилие, според мен, и всеки опит е неуместен, и равен на лудост. Нещо като доброволно създаване на концлагер, в който важен е само единия, а другият се опитва да оцелее. Същото е и в сектите. Същото е и в днешния вълчи свят, където добрината или откровенността са равни на самоубииство.
Tarasios
Потребител
Мнения: 22
Регистриран на: съб юли 27, 2013 6:39 pm

Re: Налудничавият прелъстен гуру Ошо във видео клип за брака

Мнениеот Tarasios » пет авг 16, 2013 8:08 pm

Гурута,мурута,ходжи,баби яги, сегашната власт толерира всичко.Тази антихристка власт е по-зле от онази през комунизма.И при тази ситуация, някои ххххх владици има дават да стоят във вип място, като повече от другите, на службите като гледам по ТВ.

Върни се в “секти и култове”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта