"Плоската земя" - богоборството на безумните!

теми за общности от сектантски тип
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

"Плоската земя" - богоборството на безумните!

Мнениеот Кабрал » съб мар 18, 2017 3:49 pm

Напоследък се е зародила поредната библиологична лудост, според която земята е плоска. Защото от известно време виждам, че и сред православните има една група, която се опиянява от мюсюлмански, езически и евангелски учения ще обърна внимание на това, защото глупостта е заразителна.

Какво представлява култът "плоска земя"?
Твърди се, че преди няколко века група езуити организирали заговор срещу протестантските църкви, които които единствени вярвали в Библията и тяхната вяра трябвало да се разклати. Най-сигурно било да се внуши, че земята е плоска и център на Вселената. Постепенно в заговора били въвлечени всички, мюсюлмани, будисти, бахайци, бяло-братци, учени, пилоти, моряци и въобще всеки нормален човек, а излъганите били една шепа вярващи в сола скриптура. Евангелското божество обаче си знаело работата и за да се справи с лъжците изобретило интернет за да разнесе истината из народите, племената и научните среди. Макар всички доказателства за плоскоземието да са от интернет авторите му са намесили и Библията, която да докаже "бого"вдъхновеността на сървърите и браузърите.

Какви са доказателствата за плоската земя? Всеки може да се обърне към пророк Ютуб и да изпроси милост и прозрение полагайки на олтара думите "плоска земя" на български, руски, английски и всякакъв друг език, появил се след Вавилонската кула. Тези доказателства са изключително от Библията - разписания на самолети, графики на техни полети, въртящи се из небето фенерчета, географски карти, между другото създадени от заговорници геоиди и т.н. Всеки може да ги види изписвайки свещените думи на олтара-търсачка.
Всъщност и преди интернет-плоскоземците имало техни последователи, инстинктивно знаещи, че някога ще се появят и те създали една международна организация - ООН, където заложили истината за плоската земя:


Те обаче нямали нужната подготовка, още липсвала пророческата медия интернет и затова сложили около плоската земя маслинени клонки и въобще забравили Антарктида. Плоскоземните обаче не пропускат такива неща и изографисали земята както се полага:Това, бялото, дето обикаля плоската земя е Антарктида, която всъщност представлява висока ледена стена около моретата, която от една страна има социална функция, да предпази кораби и хора от падане от високо, а от друга екологична, да не изтекат моретата и да бори глобалното затопляне.

Тук има една стара тема . Цитатите са неточни, от някакъв неустановен превод, но става за подготовка за продължението.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Re: "Плоската земя" - богоборството на безумните!

Мнениеот Ника » съб мар 18, 2017 7:55 pm

Да, да, Кабрал. Това може да побърка всеки здрав ум. Другата бляскава идея е, че земята е куха, вътре някъде лазят човеци и има слънце.
Всъщност ада е под земята.
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Re: "Плоската земя" - богоборството на безумните!

Мнениеот Кабрал » нед мар 19, 2017 11:11 am

Това с кухата земя доказва писаното, че глупостта никога не е идва сама! Между другото аргументите на кухоземните са по-сериозни.

Като четат написаното повечето хора си мислят, че става въпрос за нещо безобидно, защото кой ще вярва на такива щуротии?!? Не е така. Тук говорим за цялостна измама, която не следва древните египетски или месопотамски космогонии, изповядващи плоска земя, около която обикалят слънцето, луната и звездите, а за напълно нов компютърно разработен модел, чията цел е именно да мами, както и на всякакъв друг род измами, на които е предаден научен вид.
За да е ясно за какво ще говорим пускам модела на плоската земя, със слънцето и луната.Казах ви, тези са хитри като невестулки! Все пак става въпрос за десятък от всеки повярвал и присъединил се към сборищата им.

На осветление са го докарали, но как става смяната на сезоните?Слънцето се върти не само над екватора, а периодично се предвижва към центъра на плоската земя, където е Арктика със Северния полюс, после се спуска надолу към външния край на земята. При това движение и когато слънцето е близо до центъра на кръга на земята над северното полукълбо е лято, а после, когато слънцето се спусне към периферията лятото обхваща външната половина на кръга, където са Африка, Южна Америка и Австралия. Пинизи!
Как обаче Слънцето, намиращо се на 150 млн. км. от Земята ще осветява само малка част от нея, а не цялата? Разумен въпрос, но всеки юрист ще ви каже, че мошениците имат най-разумните отговори и на най-разумните въпроси, затова всички им вярват. Отговорът е, че Слънцето не е на 150 млн. км. от Земята и естествено не е толкова голямо, а е много по-малко, с диаметър от 51 км. и много по-близо до плоската земя, само на 5000 и няколко км. от нея. Защото е много-много малко неговите лъчи са достатъчно слаби за да осветяват цялата повърхност и светят както улична лампа на селски площад, осветяват площада, но не цяло село. Как ще се освети и селото? Ами когато лампата се откачи от стълба, върже за някой хеликоптер и той започне да обикаля селото. Същият е и техният модел: едно малко и мижаво слънце което осветява под себе си и отстрани, горе долу в един радиус от 20 хил. км. и същевременно осветява и Луната, която се върти противоположно на него над тъмната част от Земята.

Къде е измамата?
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Re: "Плоската земя" - богоборството на безумните!

Мнениеот Кабрал » нед мар 19, 2017 12:26 pm

Когато ни пробутват нещо с много доказателства винаги трябва да сме нащрек! В древна Гърция един бил на състезания в Крит и като се прибрал в родното си село започнал да се хвали, че скочил 14 метра. На невярващите си съселяни предлагал всякакви доказателства за това, докато на тях в един момент им омръзнало и му казали: Нека тук е Крит, скачай! Та очевидните неща се нуждаят от прости доказателства.

Кое в предлаганият модел не отговаря на картата на кълбовидната земя, ако точката за наблюдение е над Северния полюс? На тази карта не отговаря всичко под условния Екватор на картата на плоската земя. Вместо континенти и острови да се "събират" към Антарктида те се раздалечават, а Антарктида не е континент с условно закръглена форма, а опасва цялата Земя. Като се имат предвид добре известните размери на континентите излиза, че вече пръстеновидната Антарктида е на разстояние около 35-40 хил. км. от Северния полюс, т.е. нейната дължина е около 200-240 хиляди км. Реалната обиколка на ледения континент обаче е 20 пъти по-малка, около 12000 км. Широчината на пръстена на Антарктида трябва да е около 70 км. лед, които всъщност опасват земята. Премине ли някой тези 70 км. посока бряг-вътрешност ще изпадне в бездната. Добре известно е обаче, че на континента има много изследователски станции, болшинството по крайбрежието, но има и такива на хиляди километри от него, вкл. и една на самият Южен полюс, който липсва на плоската карта. това са общоизвестни неща и вместо да ни представят двеста и кусур доказателства срещу кълбовидната форма на Земята плоскоземните могат за няколко хиляди долара да наемат яхта и с нея да обиколят континента. Мисля, че разликата между обиколка от 12000 и 240000 км. е лесно забележима.Като гледаме кълбоземната и плоскоземна карти на Антарктида няма как да не се сетим вица за пияния, който излизайки от кръчмата се опрял в един стълб и заспал. Събудил се след малко, започнал да обикаля около стълба и да го бута с ръце и след няколко обиколки се разкрещял:
Помощ, зазидан съм!

Още по-лесно забележими са разстоянията между Огнена земя и нос Добра надежда, както и между тях и Австралия. На плоската карта Огнена земя е отдалечена от Добра надежда на около 40 хиляди км., а от Австралия на 60-70 хиляди, ако се мине през Северния полюс и около 100 хил. по паралела.

Моделът на "Плоската земя" е неверен защото не отговаря на неоспорими и общоизвестните факти - разстояния до отделни точки на модела. Тези разстояния са лесно и евтино проверими и всеки може да се убеди в това от разписание на кораби и самолети, дори да игнорира "фалшифицираните" от цялото човечество в продължение на хилядолетия исторически и научни факти.

Пропуснах! Какво противопоставят на установеното плоскоземните? Заговорът на кръглоземните да не допускат никой непосветен на Антарктида и "фактът", че над Анктартида било забранено да летят самолети, макар това бил най-краткият път за някъде си. Около Антарктида обаче плават всякакви кораби, вкл. и круизи с добре известни и публикувани в интернет разписания и умерено скъпи билети, а самолети летят постоянно до станциите там. Редовни пътнически полети над Антарктида няма по ясни причини, там няма станции за наземно ръководство на полетите, а самият континент е опасен за полети със своята височина от близо 5000 м. и климат гарантиращ бърза смърт на пътници и екипаж при аварийно кацане.
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: "Плоската земя" - богоборството на безумните!

Мнениеот Кабрал » вт мар 21, 2017 10:53 am

Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: "Плоската земя" - богоборството на безумните!

Мнениеот Кабрал » ср мар 22, 2017 3:29 pm

Това е най-точната карата на плоската земя, която намерих.

На нея са обевидни разминаванията с реалните растояния, които се получават при проекцията на земното кълбо в равнина - Антарктида се превръща в пръстен около земята, а Австралия е няколко пъти по-широка отколкото висока. Ако проектираме на този модел околоземната обиколка на Магелан ще се окаже, че порил вълните с модерен бързоходен катер, за да се включи във времето. Липсва изцяло и Южен полюс. Ако пък проекцията се направи с южния поляс в средата ще изчезне северния и ще се деформира северното полукълбо.Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: "Плоската земя" - богоборството на безумните!

Мнениеот Кабрал » пет мар 24, 2017 6:55 pm

За да приключа историята с плоската земя и мина към богоборството й ще разгледам още няколко примера, които всеки вижда и може да провери и без апаратура и чужда помощ.

Плоскоземците твърдят, че е абсолютно невъзможно от Земята да се вижда Слънцето, което е отдалечено на 150 млн. км. от нея. Този невъзможност логично водила до извода, че слънцето е на малко над 5000 км. над Земята, а диаметърът му е 51 км.
Да разгледаме числата. Слънцето е с диаметър около 1,4 млн. км. и е отдалечено от Земята на 150 млн. км., т.е. разстоянието от Слънцето до земята е огромно, но всъщност е незначително, то е само на ~ 105 слънчеви радиуса. Всеки има в стаята си крушка, чийто диаметър е около 6-7 см., по логиката на плоскоземните излиза, че ние не можем да видим тази крушка от повече от 8-9 метра. Всъщност нощно време крушка от 100 вата може да се види от 15-20 км., така както нашето Слънце се вижда от невъобразимо количество километри, от милиарди негови диаметри, а не само от 105.
Защо плоскоземието е умишлена измама? Ами защото твърдящите, че е невъзможно от такова разстояние слънцето да свети с такава сила са намалили диаметърът му 30 хиляди пъти, до 51 км., с 30 хиляди пъти са намалили и разстоянието от слънцето до Земята, до 5000 км. т.е. плоскоземното Слънце е на 105 диаметра от Земята.
Това е за да си види измамата, а примерите са следните:

Плоскоземното Слънце, както се вижда на картата по-горе, е винаги над земната плоскост, то не минава "отдолу" и няма как да има залез. Твърди се, че Слънцето било прекалено слабо за да осветява цялата Земя и затова с отдалечаване просто изчезвало. Същата работа и с Луната - лека полека намалява и в един момент никаква я няма. Ние сме виждали и изгрев и залез, както на Слънцето, така и на Луната и знаем, че това не е така. Те не се увеличават от малка точка до голямо светещо кълбо, точно обратното, при изгрев и залез обикновено са по-големи от времето на зенита.

Освен Слънцето и Луната ние виждаме и звездите. Звездното небе го делим на Северно и Южно. От Южното полукълбо не се виждат повечето съзвездия на Северното, както и Северната звезда, която е над Северния полюс, а от Северното полукълбо не се виждат повечето южни съзвездия, както и Южния кръст, по който се ориентират моряците. Както съзвездията от Северното полукълбо се виждат от всички, така и звездите от южното полукълбо се виждат от всички, живеещи там. По Южен кръст се ориентират както моряците от Австралия, така и от Бразилия и Африка. точно затова и това съзвездие присъства на знамената на над 15 държави от южното полукълбо. При плоска земя това не само не може да стане, а е невъзможно дори да съществува. Напр. Южната полярна звезда, Сигма от Октант, трябва да е един пръстен по периферията на плоската земя, за да се вижда отвсякъде. Това се отнася и за другите звезди, но е добре известно, че звездите са едни светещи точки на небето, а не гигантски пръстени.

Плоската земя е невъзможна и това се доказва не с формули и измервания, а просто като се огледаме около нас.


Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: "Плоската земя" - богоборството на безумните!

Мнениеот Кабрал » ср мар 29, 2017 5:22 pm

Теорията за плоската земя е богоборска, защото защото измества Пресветата Троица с идола Библия. Една особено опасна ерес родена сравнително скоро в Северна Америка и плъзнала по света. Тя приема, че Словото не е Божия ипостас, а Библията. При тях ипостаса се слива с Писанията и ги обожествява, превръщайки всеки който ги чете в говорител на Бог, т.е. на Библията. Приема се, че всеки знак от писанията е пряко написан от Бог, чрез пророците и апостолите, които, като хора, нямат никакво отношение, а само са инструмента за писане. Така божествеността пада върху тълкуващият текста, който е всеки, отворил Библията. Пасторите са божествени, защото тълкуват Библията, такива са и всички й читатели. Те не казват: "написаното в Писанията означава", а изтърсват поредната глупост със заключението "както казва Божието Слово".

Точно тези хора, по някакви странни тълкувания на текстовете на Писанията, са решили, че Бог е направил земята плоска, следвайки модела на египетските и вавилонски жреци. Всеки, който не изповядва "казаното от Божието Слово" не е християнин и не приема авторитета на Бог, материализиран в хартия и мастило.

Да видим първо как Светата Църква е възприемала формата на земята и небето:
Иоан Дамаскин, За земята:
"Защото Писанието казва: В начало Бог сътвори небето и земята (Бит. 1:1). Никой от хората не е в състояние да обясни къде се намира и върху какво е поставена земята. Така едни казват, че тя е поставена и укрепена върху води, по думите на божествения Давид: Който утвърди земята върху водите (Пс. 135:6); други считат, че тя виси във въздуха; а трети казва: Окачил е земята на нищо (Иов. 26:7). И на друго място богоречивият Давид сякаш от името на Твореца казва: Аз ще заякча стълбовете й (Пс. 74:4), като нарекъл поддържащата я сила стълбове. А думите: Той я основа върху морета (Пс. 23:2) показват, че земята навсякъде е заобиколена от вода...По-нататък, някои твърдят, че земята е кълбовидна, а други я считат за конусовидна. Но тя е по-малка, даже несравнимо по-малка от небето, явявайки се сякаш някаква точка, висяща в центъра на небесната сфера".

За небето:
Някои считали, че всичко е заобиколено от небето, и то, бидейки сферично, отвсякъде е най-високата част (на света); а центърът на заеманото от него пространство е най-ниската част (на света)...
От друга страна, се казва, че небето се движи в кръг и притяга всичко, което се намира вътре и по този начин последното остава твърдо и неразрушимо.
И така, тези, които твърдят, че небето е сферично, считат, че то е еднакво отдалечено от земята, както отгоре, така и отстрани, а също и отдолу: Казвам: “отстрани” и “отдолу” от гледна точка на нашите сетива, тъй като отгоре, както се вижда от изложеното досега, небето навсякъде заема най-горното място, а земята - най-долното. Твърдят също, че небето обкръжава земята подобно на кълбо и с изключително бързото си движение носи в кръг заедно (със себе си) и слънцето, и луната, и звездите; и когато слънцето се намира над земята, тук е ден, а когато тo е под земята, тук е нощ. А когато слънцето се спуска под земята, тук е нощ, а там е ден.
Други пък си представят, че небето е полукълбо, основавайки се на думите на боговдъхновения Давид: Простираш, небесата като шатра (Пс. 103:2), тоест като палатка, а също така на думите на блажени Исаия: и ги е разпънал (небесата) като шатра (Ис. 40:22). А също и поради това, че слънцето, луната и звездите, като залязат, обикалят земята от запад на север и по този начин отново се връщат на изток.

Както виждаме по време на християнството идеята за плоска земя с плоско небе отгоре не е била от водещите. Точно обратното, Иоан Дамаскин въобще не разглежда този вариант на земята и небето, поради очевидната му абсурдност и липсата на подкрепа на такава идея в Светото писание. Болшинството е приемало земята за кръгла, а небето за сферично и обгръщащо Земята от всякъде. Имало е и друг възглед, че Земята е конус покрит от небе с формата на полусфера.

Върни се в “секти и култове”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта