Сатанисти !

теми за общности от сектантски тип
sandi
Потребител
Мнения: 1174
Регистриран на: вт мар 06, 2007 6:31 pm

Сатанисти !

Мнениеот sandi » чет сеп 18, 2008 9:30 am

.

Руски сатанисти изяли четири деца
Всяка от жертвите е наръгана 666 пъти и после изпечена.

''Това не е филм на ужасите, а реална история. ...''
.
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Мнениеот Мария » чет сеп 18, 2008 12:58 pm

Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Мнениеот aktex » пон окт 06, 2008 5:34 pm

Сатанизъм - може да бъде представено накратко така: Служене на Дявола или обожествяване на Дявола. Това изратено движение, чиито принцип е: да се противопоставят на всички религии и религиозни ценности, да не се покоряват на Господа и да извършват злини, които според религията са грехове. Приемат дявола които е олицетворение на върховното зло. Сатанистите са поддържали тайно своето съществуване и дейност още от времето на древния Египет до древна Гърция, до Средновековието и чак до днешни дни. Във всеки един век и във всяка една култура. Между 14 - 16 век магьосниците заедно с отреклите се от вярата организирали церемонии и се прекланяли пред дявола. През 80те години на 19ти век във Франция, Англия , Германия, както и в други държави от Европа сатанизма се разпространява и приема организирана форма между тези хора. Сатанизма приема организирана форма между тези хора , които търсят алтернативни религии и вярвания. Служенето на дявола продължава да съществува от 19ти век нататъка. Първо като традиционен сатанизъм , а по- късно като малки сатаниски групи. Извратени секти които се отцепили от него.
Най важния символ на традиционния сатанизъм бил древноримския идол на име Бафомет. С течение на вемето идолът Бафомет се превърнал в символ на тези, които боготворят дявола. Последвайки развитието на този символ които представлява главата на козел, историците откриват съществени факти свързани с дейноста на сатанистите. Втория важен символ засатанистите е пентаграмата,то ест: разположената в кръг петолъчка.
Известен факт е, че в историята освен сатанистите съществуват още две тайни организации, които приемат символите Бафомет и Пентаграма.
Едната от тях е обвинена в служене на дявола и разформиране през 1311 година от католическата църква "Орден на Ерусалимските Рицари на Храма". А другата организация е Масонството , което със сатворената си в себе си структура и странни церемонии е предмет на любопитство от векове на сам.
Много историци , които са правили проучвания по тази тема смятат, че между "Орден на Ерусалимските Рицари на Храма" и масонството има някаква връзка. Според този възглед двете тайни организации, които използват сатаниски символи са продължение една на друга. След като рицарите на храма от Ерусалим били забранени от църквата, те продължили съществуването си тайно и накрая се превърнали в масонство. Това което се знае със сигурност за масоните е, че притежават една силно йерархична затворена в себе си и с членове по целия свят огромна организация. От обясненията, които дават някои писатели, като напусналия масоните Лео Таксин, разбираме,че масоните се отнасят с голямо уважение към Бафомет и организират церемонии, които много причат на ритуалите, които се провеждат за преклонение пред дявола. Друг факт , който пробужда съмнение у нас е,че много сатанисти са станали членове на масонската организация. В днешни дни тайните ритуали на сатанизма са излезли извън ложите и са се разпрострели по улиците.
Сатанистите, които във всяка държава показват една организирана активност за да могат да съберат привърженици извършват интензивна пропаганда, посредством книги, периодични издания и особено силно чрез каналите на интернет. В която и държава да са, сатанистите представляват един общ образ, стилът на обличане, начините на преклонение, приличащите си съобщения които остават преди да се самоубият и подобни на тези детайли ни показват, че Сатанизма не е някакво обикновено хулиганско движение, а организация съзнателно базирана на идологически основи!
Потребителски аватар
atila
Потребител
Мнения: 46
Регистриран на: нед окт 12, 2008 10:08 am

Мнениеот atila » нед ное 02, 2008 7:23 pm

Всички други религиозни деноминации по някакъв начин ги приемам, е не като начин на верско убеждение, а като начин на самоизява, но сатанизма по абсолютно никакъв начин не мога да го приема и толерирам. Имах приятел, които от 13 г. споделяхме несгодите заедно, помагахме си колкото можехме макар и трудният живот, но в неговият живот се появи една 20 г. студентка която буквално му промени държанието и проми мозъка. Това отстрани погледнато не е кои знае каква болка за умиране, ако не се вгледа човек дълбоко в детайлите. А в тази дълбочина на детайлите при този предишен мои приятел са, че неговата т.н приятелка е чисто и просто членувала в църквата на сатаната и него го е повлякла в този смъртен грях, както Ева е повлякла Адам да изяде ябалката на греха и да отпаднат от божественният рай. Та каква ми е мисълта?! Мисълта ми е, че този начин на вярване, изцяло променя човек до неузнаваемост и деградира човек за много дълго време с изключително трайни и разрушителни последствия, които много трудно се лекуват, ако да се каже, че няма пълно излекуване от този страшен грях. Сатанизма е тъмната страна и жестоката проява на животинското в човека, което сега в съвмременноста някои заинтересовани сили в света се опитват да го натрапват за едва ли не човешка добродетел, да вярваш и да се молиш, на богопротивният дявол и враг на човешката душа. В такива случай, ние хората които по някакъв начин сме успели да се съхраним с божията подкрепа и негова всемогъща помощ, трябва да полагаме усилия, за да отлъчим тези заблудени души от дявола и да ги възвърнем в лоното божие и Православно. В никакъв случай не бива да бъдат изолирани и изоставяни, защото утре и на нас може да ни се случи да изпаднем в смъртна заблуда и тогава да няма на нас кои да помогне, а съм убеден че това няма да ни се иска да ни се случва, да нямаме никаква подкрепа от нииде никого. Само вярата в БОГ и човешката молитва ще успее да спаси и съхрани света и човешкото в човека АМИН.
Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Re: Сатанисти !

Мнениеот aktex » ср ное 26, 2008 4:39 pm

Неприязънта на Дявола към хората!- погледа на мюсюлманите

Сатаната е ваш враг. Затова го приемете като враг! Той призовава своите последователи само за да станат обитатели на Пламъците Сура Фатир 6

В коранът дявола се използва като общо название за създания, които денонощно, без никаква почивка влагат усилия да отклоняват хората от Божия път. Да ги подмамват с празни обещания и по тоя начин да осигурят да прекарат вечния си живот в ада. Като тези техни усилия ще продължат чак до деня на възкресението. Предшественика на свички дяволи и най-големия от тях Иблис. Който със сътворението на Адам се противопоставя на Господа. Господ създава Адам и поисква от Ангелите да сведат чела пред него. Докато Ангелите изпълняват Божията заповед Иблис, който бил от джиновете, не свел чело пред Адам и казал ,че е по-висше същество от него. Поради това свое непокорство и високомерие, той бива прогонене от Божието Царство. В коранът Бог съобщава за опълчването на дявола срещу Него и прогонването му от рая така:
И ви сътворихме, после ви дадохме образ, после казахме на ангелите "Сведете чела пред Адам!" И те се поклониха освен Иблис. Той не бе от покланящите се. Сура Араф 11
Рече (Бог): "Какво ти попречи да се поклониш, когато ти повелих?"
Рече (Иблис): "Аз го превъзхождам. Ти ме сътвори от огън, а него сътвори от глина"
Сура Араф 12
Рече: "Напусни рая, не ти подобава да се гордееш тук. Вън. Ти си от унизаните!" Сура Араф 13

Преди да си тръгне от рая, той поискал от Бог отсрочка, да отклонява хората, които обвинявал за положението в което изпаднал. И така Бог му дал отсрочка до деня на възкресението

Рече: "Дай ми отсрочка, до Деня когато бъдат възкресени!" Сура Араф 14
Рече (Бог): " Ти си сред отсрочените! Сура Араф 15

Ето така борбата на Иблис срещу човека започва. И господ решил да изпълни Ада с Иблис и всички останали които му подражават. В коранът Бог съобщава това така:

"Рече: За това ,че Ти ме погуби ще ги дебна по Твоя прав път" Сура Араф 16
После ще идвам при тях и отпред, и отзад, и отдясно, и от ляво, и ще откриеш,че повечето са неблагодарни Сура Араф 17
Рече: “Излез от него порицан, прокуден! Който измежду тях те последва -; Аз непременно ще напълня Ада с всички вас. Сура Араф 18

И така Иблис, който е прогонен от Рая започва своита работа,която ще продължи до Деня на възкресението. Той мами хората и за да ги отклони от правия път дебне коварно. И да всява в сърцата им съмнение и той успява да измами множество хора, а някои от тях привлече изцяло в своите редици.
Като се има предвид, че дявола е враг, който може толкова коравно да се доближава до човека, то за да го отбягваме трябва да бъдем изключително предпазливи. Едно от основните условия е да познаваме дявола.Когато за да го
упознаем погледнем към него ще видим,че той притежава един странен и мистериозен начин на мислене. В основата на този използван от Иблис и по скоро освоен от всички негови последователи начин на мислене, лени надменност и високомерие. От една страна Иблис приема съществуването и безкрайната сила на Бог, а от друга страна му се противопоставя. Това е доста противоречиво състояние. Дори след като е призовал хора към неверие, дяволът им казва, че се бои от Бог и ги изоставя. Това е съобщено в един от аетите от корана така:

подобно на сатаната, който казва на човека: “Отхвърли вярата!” А щом стане неверник, казва: “Непричастен съм към теб. Страхувам се от Аллах, Господа на световете.” Сура Ал-Хашр

Такова е и състоянието на всеки , който отрича съобщението на Бог в корана. Който тълкува по своему нещата, който Бог е заръчал и се отнася към Божиите заповеди, като че са неуместни. Тези хора, също като Иблис, знаят за съществуването на Господа. Но поради гордостта и високомерието си изпадат в неговото положение. Странното тук е състоянието на тези, който вървят по петите на дявола. Който с безкрайна завист и високомерие се опитва, да повлече хората към ада.
През цялата човешка история, тази част от хората, които се преструват,че не познават отвъдния живот и Господа, са тези които са измамени от дявола. Те са предпочели дявола пред Бога и са взели за пример неговото високомерие, надменност и злина. Ето така сатанизмът е пътят на онези, които дяволът е измамил и отклонил от правия път, онези които са станали негови ученици.
В корана тяхното положение е описано така:

Завладя ги сатаната и ги накара да забравят споменаването на Аллах. Тези са привържениците на сатаната. Ала привържениците на сатаната са губещите. Сура Спорът (Ал-Муджадала)

Историята на сатанизъма е тъмната история на пътят към Ада!
dshakin
Потребител
Мнения: 238
Регистриран на: вт апр 22, 2008 5:03 pm

Re: Сатанисти !

Мнениеот dshakin » чет апр 30, 2009 6:31 pm

Предлагам на вниманието ви разказа „Невидимата бран” от сборника „Пътища водещи към ада” на изд-во „Тавор”.
Избрах от всички този пример, понеже показва отношението на сатанизма именно към Православието:
http://tavor.hit.bg/chitalnia/knigi/ad.htm#bran
Григорий
Потребител
Мнения: 56
Регистриран на: чет мар 19, 2009 5:22 pm

Re: Сатанисти !

Мнениеот Григорий » пет май 01, 2009 9:57 pm

Hristo_23
Потребител
Мнения: 9
Регистриран на: нед юли 12, 2009 5:52 pm

Re: Сатанисти !

Мнениеот Hristo_23 » нед юли 12, 2009 6:19 pm

За жалост и в България си имаме последователи на т.нар. "сатанинска вяра", но те в по- голямата си част са неосъзнати 14-15 годишни момченца и момиченца, слушащи "black metal" и прекланящи се пред северните митологии. Хубавото е, че голямата част от тези "сатанисти" като излязат от пубертета, поумняват и макар едва ли да стават християни, то поне престават да си пълнят гласите с идиотщини като т.нар. "сатанизъм".
Venbo

Re: Сатанисти !

Мнениеот Venbo » нед авг 16, 2009 12:38 am

Сатаната е навсякъде около нас. Лошото е, че от известно време се опитва да вземе превес в световен мащаб като пропагандира ден и нощ чрез своите инструменти, чрез своите слуги...а това случи ли се знаете какво следва- просто Бог заявява краят на дните. Въпреки че се старая да живея чрез законите божии, понякога се улавям че без да осъзнавам бивам въвлечен в делата на дявола- видеоигри до среднощ в които убиваш хора в симулация на война, разходки из порносайтове-все леснодостъпни вече дори и за децата неща...тъжно е.
Hristo_23
Потребител
Мнения: 9
Регистриран на: нед юли 12, 2009 5:52 pm

Re: Сатанисти !

Мнениеот Hristo_23 » пон авг 17, 2009 11:20 pm

vasilev
Потребител
Мнения: 11
Регистриран на: вт май 19, 2009 9:46 am

Re: Сатанисти !

Мнениеот vasilev » съб дек 05, 2009 11:45 am

Последна промяна от vasilev на ср фев 10, 2010 5:03 pm, променено общо 1 път.
Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re:

Мнениеот Aether » съб дек 05, 2009 6:56 pm

abc
Потребител
Мнения: 670
Регистриран на: пон фев 18, 2008 1:46 am

Re: Re:

Мнениеот abc » пон дек 07, 2009 2:16 am

Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Re:

Мнениеот zmianatz » пон дек 07, 2009 8:59 am

Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re: Сатанисти !

Мнениеот Aether » вт дек 08, 2009 10:43 am

Леле мале, ама вие чуете магия и веднага беж да ви няма :lol: ... Че то псалтира като нищо може да се каже, че са заклинания за различни нещица, например 90 псалом изречен с дух и мисъл, няма по силна защита от него (в Библията) срещу лошотията... Я то магия без молитва към Всевишния не може да се направи (Говоря за бяла магия). Та това което може да се каже, че е снесено на простолюдието от Бог са основите на ученията на Белите Магове.

Знаеш ли, че когато напсуваш на ум човек, му правиш черна магия, а когато го благословиш му правиш бяла магия... Магията е насочена мисъл нищо друго... Ако си достатъчно силен можеш да я направиш само с мисъл, така можеш да утрепаш или да възкресиш човек само с мисъл, то заклинанията са за начинаещите...

Върни се в “секти и култове”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост