Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

теми за общности от сектантски тип
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот Кабрал » пон апр 20, 2009 8:40 pm

Малко брадве,
И ти ли тръгна по пътя на православието? Правилно, с годините разбираме, че идва моментът в който да се определи мястото ни във вечноста и е хубаво да сме на точната страна.

За Фелоушип.бг съм прав. Всичко, което съм казал по темата е точно и последните седмици из сайта го потвърждават. Беше време когато на ден имаше по 10-15 мнения, че и повече. Сега отворих сайта и видях, че за последният месец едва ли има повече от 35-40 мнения общо, по 1-2 на ден. Пишат 5-6 човека, като всеки изказал собствено мнение се гони.

Тук съм отговорил достатъчно ясно на Атила, че вярата е отделно от нещата, които говори. Но човека може да си пише колкото иска, на никой не му е хрумнало да го гони. Тук се подвизава и една моя ученичка - Актекс/малко ми е неловко да го призная, но е истина/. Тя е написала най-много мнения във форума, дотегнала е на всички с глупостите си три дена след като е започнала да пише, даже няколко месеца се е водила дискусия дали да се бамне за седмица-две, но не е направено и правилно. След това я поех под мое крило и сега започна малко да й просветлява пред очите. Не, че евангелисткият мрак се разнася лесно, но има напредък. При вас също имаше имаше едно момиче, евангелистка от петдесятниците в Стара Загора, инвалид на стол, за която четенето на Библията е единствената радост в живота. Наистина пише неграмотно, защото никога не е учила заради болеста си. Пише и всякакви петдесятнически измишльотини, нито по-добри, нито по-лоши от останалите евангелистки измишльотини - все ереси. Но вие я погнахте като бясно куче и я изритахте.

Вие дори не разбирате нещата, които пишете. Богът на Авраам, Исаак, Яков, не е идолът, които юдеите и вие почитате. Богът на Авраам, Исаак и Яков е Светата Троица - Отец, Иисус Христос и Светият Дух. Иисус Христос е не просто месията, както мислили идолопоклонниците юдеи и месианците сега. Иисус Христос е въплатеното Слово. Той не е просто Божи син, божи синове под път и над път. Иисус Христос е Бог, това е разликата. Всъщност разликите са много, но тази е основната.

За тези неща съм казал, че ще отворя отделна тема и скоро ще го направя. Пише се малко трудно, защото за всички ереси е характерно спотайването. Светата Църква има догматика, в което ясно е казано в какво вярва. Всеки който иска може да я прочете и да се напъва да се бори с нея. Сектантите се ослушват като шопари в кооперативна царевица и трябва да им вадиш думите с ченгел. Правят го за да могат да се отметнат от всичко, което са казали и да заемат все нови и нови позиции.
ТодорК
Модератор
Мнения: 1140
Регистриран на: пон окт 06, 2008 2:36 pm

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот ТодорК » вт апр 21, 2009 9:49 am

small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот small axe » вт апр 21, 2009 4:36 pm

Аз , православните , за врагове не ги считам.Те обаче са наопъки.Атила е типичен пример.Запали им фитила и гледай.Сетне ще каже някой , ама те не са разбирали истинското православие , затова така биха и пребиха еди кой си евангелист....
Ако знаеха нямаше... , ами че вземете ги просвете в истинското православие , тези екстремисти , че докле се усетите и ще я свършат едни...
Ама така е , като не са родени отново , те знаят само да мразят , не да обичат.Сред православните има мнозина родени отново и мнозина неродени отново.Така е и сред евангелистите.Ще дойде ден , разделен , едни ще се радват , други ще заплачат , когато видят Човешкият Син да идва на небесните облаци със сила и голяма слава.
Дано тогава , кабрал си от тези дето ще се смеят и радват , аз лично ще се радвам искренно.Харесвам чувството ти за хумор :) , шопари в царевица... :)
Изпитай вярата си кабрал , полезно е!Опитвай дали си във вярата.
Не мисли че църквата спасява , спасява само Христос .Църквата е едно живо тяло съставено от неговите светии, били те православни , католици , евангелисти и тн. те са част от това тяло , чрез вяра .
Всичко друго което някой твърди че спасява човека е лъжливо.Друго благовестие.

Кабрал , има ли праведни на земята , дето да нямат нужда от покаяние , какво учиш по този въпрос , учениците си?
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот Кабрал » ср апр 22, 2009 12:41 am

Моите ученици са изключително инославни, учители на православните са Иисус и апостолите.

Поставяш въпроси, които се нуждаят от отделни теми/

Въпрос: Има ли праведни на земята, дето нямат нужда от покаяние?

Казано е, че има. Христос лично го е казъл. Това е нещо, което не се нуждае от доказване и то разбива евангелистките тези от последните 100-120 г., че децата не трябва да се кръщават. Дали точно днес, в този момент има, праведници в зряла въздраст не знам, за мен е важно, казаното от Иисус, че праведникът няма нужда от покаяние, което автоматично води до извода, че и децата нямат нужда от покаяние за да се кръстят, а трябва да се кръстят за да се изкупи първородният грях.

Твърдение: Не мисли че църквата спасява , спасява само Христос .Църквата е едно живо тяло съставено от неговите светии, били те православни , католици , евангелисти и тн. те са част от това тяло , чрез вяра .

Отговор: И през ум не ми минава да мисля такива неща и да влизам в редиците на евангелистите. Още 1000 г. да живея няма да ми хрумне такова нещо. Спасява само и единствено Светата Църква чрез Отец, който я изпълва, чрез Иисус, който й е глава и Светият Дух, който я съуправлява. Отец, Иисус и Светият Дух са едно с нас православните в Светата Църква. Извън Православната Църква е само дяволът, еретиците, идолопоклонниците и езичниците.

Предположение: Те обаче са наопъки.Атила е типичен пример.Запали им фитила и гледай.Сетне ще каже някой , ама те не са разбирали истинското православие , затова така биха и пребиха еди кой си евангелист....

Нямаме сведения някой да е пребил евангелист.

Като следя разбичните деноминации, от една страна и православната църква от друга, ми прави впечатление, че християните не се интересуват особено от различните деноминации, докато евангелисти и католици се интересуват изключително много от християните, затова не трябва да се правят изводи от изказванията на отделни личности.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот Aurelia Felix » чет авг 13, 2009 11:38 am

Конкретно по темата за обсъждания форум: с един бегъл прочит веднага бие на очи, че се банват хора за "нЕма нищо", както се казва. Другото, което ми направи впечатление е претенцията на тези хора за "небесен мандат", който им бил даден от Бога. Третото ми впечатление е за някаква секретност и прикритост, която може би е свързана и с пресявката на пишещите там. В крайна сметка, тези хора очевидно целят създаването на някакво затворено сектантско общество тип комуна. От прочетеното там оставам с впечатление, че тези хора смятат да се "крият" от идващия антихрист на село. geek:
Форумът явно е някаква рибарска кука, където става първото пресяване на годните да обитават бъдещата, а може би вече настоящата им комуна.

Има ли някой повече информация по случая?
ТодорК
Модератор
Мнения: 1140
Регистриран на: пон окт 06, 2008 2:36 pm

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот ТодорК » чет авг 13, 2009 12:46 pm

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот Aurelia Felix » чет авг 13, 2009 1:36 pm

[quote="ТодорК"]
Не точно. Доколкото знам идеята им е че в града сме станали твърде зависими от системата. Освен това поне част от тях считат че градовете ще станат прицел на Божия гняв поради по-голямото си нечестие и развала и че вече наближава времето на наказанието им. Поради което Бог предупреждава своите Си да излязат от градовете, за да не бъдат сполетени и те от наказанието, приготвено за тях.
[quote="ТодорК"]

Аха, те се стараят да бъдат независими от "системата", ясно. :thumbup: :mrgreen:
Всичко горецитирано само потвърждава, че са секта с тенденция да се превърнат в комуна.

Къде точно в Писанието Бог предупреждава Своите Си да напуснат градовете, за да не бъдат сполетени от наказанието "приготвено за тях"? Къде в Писанието Бог е говорил, че ще наказва конкретно градовете? Аз чета за съд наказание на греха и над непокаяните грешници, над блудницата Вавилон - което не е някакъв конкретен град, а се разбира алегорично, но не чета за наказание над София, Рим, или Мадрид.
Чета също така за наказание на целия свят за злината му, за отлъчване на овци от кози и т.н.

Като избягат на село в комуната, защо си мислят, че няма да бъдат под "Божествения прицел", заради техните собствени грехове?

В цялата тази сектантска идея прозира освен тотално неразбиране на християнството, също така и егоистичен стремеж да опазят собствената си кожа.

Освен всичко друго, тези хора изобщо нямат представа от настъпващия нов световен ред на антихриста - какво е, как се налага и какви са целите му. И че при този нов световен ред, ни градове, ни села, ще бъдат пощадени. Щото ако знаеха, щяха да избягат сигурно на друга планета :biggrin:
ТодорК
Модератор
Мнения: 1140
Регистриран на: пон окт 06, 2008 2:36 pm

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот ТодорК » чет авг 13, 2009 2:02 pm

Не ми се сърди моля те, но трябва да ти кажа че ако разсъждаваш по този начин гордостта ще те завладее. Присмивайки се, макар и добродушно над другите, ти всъщност поставяш себе си над тях и от това няма как да не дойде гордост. А кои сме ние и с какво сме повече от тях? Смятаме че сме с Бога, но не смятат ли и те същото? Смятаме че те грешат, но не мислят ли същото и те? Теб не те познавам, но мога за себе си да кажа че съм и по-малко ревностен и по-малко жертвоготовен от тях. Защо Бог би открил истината на мен, а на тях - не?
По-добре да се смиряваме и да се молим Бог да ни открва нашите заблуди и да ни води - и нас и тях - към истината...
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот Aurelia Felix » чет авг 13, 2009 4:39 pm

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот Aurelia Felix » пет авг 14, 2009 2:08 pm

Първоначално като прочетох мнението на Атила ми се видя малко крайно, което го отдадох на може би младата му възраст, буйна кръв и това, че сигурно е нов във вярата. Обаче като прочеох още неща от въпросния сектантски форум, виждам, че мнението на Атила хич не е крайно, а си е баш на място. Съдете сами:

http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=149.0
Очевидно, че тези сектанти не празнуват нищо, включително смятат, но го и налагат по един отвратителен манипулативен начин уж от името на Бог, че дори празнуването на рожден ден е грях.

http://www.fellowshipbg.org/index.php?topic=208.0

Освен всичко останало, правят впечатление на хора, втълпили си, че те единствени са разбрали правилно Библията, а всички други са в заблуда. Атила, кво направи с програмите? :mrgreen:
Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот aktex » пет авг 14, 2009 2:40 pm

Погледнато от библейска гледна точна. Нашия рожден ден не е деня, в който излизаме от майките си, а деня в който сме заченати! Този ден е рожден.
Погледнато от светската точка, рождения ден е този ден, в който държавно законно бебето излиза от утробата на майката.
Но този въпрос не се отнася към това дали човек ще бъде спасен или не. По скоро се отнася към групата на въпросите, в които човек сам може да прецени дали да върши или не.
петър сапунаров
Потребител
Мнения: 157
Регистриран на: пон апр 06, 2009 6:52 pm

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот петър сапунаров » пет авг 14, 2009 8:40 pm

Напълно те подкрепям братко:
"Не ми се сърди моля те, но трябва да ти кажа че ако разсъждаваш по този начин гордостта ще те завладее. Присмивайки се, макар и добродушно над другите, ти всъщност поставяш себе си над тях и от това няма как да не дойде гордост. А кои сме ние и с какво сме повече от тях? Смятаме че сме с Бога, но не смятат ли и те същото? Смятаме че те грешат, но не мислят ли същото и те? Теб не те познавам, но мога за себе си да кажа че съм и по-малко ревностен и по-малко жертвоготовен от тях. Защо Бог би открил истината на мен, а на тях - не?
По-добре да се смиряваме и да се молим Бог да ни открва нашите заблуди и да ни води - и нас и тях - към истината..."
Гледайте себе си и се грижете както вече сто пъти се повторих да бъдете добродетелни. Аз съм сигурен,че всеки ,който търси Бог може да го открие-и ако човекът е добър няма значение дали е от тези, за които пишеш или православен. Дори и фанатик, той може да се обърне винаги и да преоткрие Бога, пък дори и атеист. За тези, които обаче са забравили напълно Бога и не само,че не са добродетелни ами и не са виждали никога такова нещо, ситуацията е друга. Отношението към тях все още мисля,че трябва да е специално. Но и тях не можеш да промениш! Успех в тълкуването. :))
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот Кабрал » съб авг 15, 2009 5:46 pm

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Форумна сектантска атака по св. Православие и Българщината

Мнениеот Aurelia Felix » нед авг 16, 2009 10:15 pm


Върни се в “секти и култове”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта