Божията повеля през очите на атеист

форум за невярващи, скептици и съмняващи се
Atheisttt

Re: Божията повеля през очите на атеист

Мнениеот Atheisttt » съб мар 27, 2010 9:50 pm

С тази цензурка на коментари няма да скриете истината, уважаеми "право"славни :)
Жоро
Потребител
Мнения: 1396
Регистриран на: съб апр 11, 2009 9:10 pm

Re: Божията повеля през очите на атеист

Мнениеот Жоро » нед мар 28, 2010 10:55 am

Atheisttt,

Логично е за агностика Божията воля да изглежда човешка. Аз, като вярващ християнин, мога спокойно да се съглася с всичко, което си писъл в предишния пост. Само с още едно уточннение. Не съм съгласен, че България е религиозна държавица. Аз лично смятам, че по-скоро е обратното. Наистина, повечето вярват, че има Бог и това е логично и нормално. Коства много усилия на атеиста, за да се задържи на нивото си на отричнане на Твореца. Все пак, повечето вярващи в Бог в България не са християни. Те са научени от естеството на живота, че има Сила, по-голяма от тях, но не живеят като вярващи. А, за да бъдеш християнин трябва много повече.

Злите хора могат да злоупотребят с всичко, дори и с религията. Аз дори съм на мнение, че християнската религия е зло. Виж, християнската вяра е друго нещо. Християнската религия учи омраза към мислещите различно – християнската вяра ни учи да ги обичаме. Християнската религия е направила много „водачи” богати. Християнската вяра е накарала много християнски водачи (и не само водачи) да раздават имота си на бедните. Провери в житеята на светиите и виж примера, който са ни дали тези, които са живеели автентичното християнството. А аз заедно с тебе отричам тези, които днес използвт християнската религия, за да се обогатят.

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ф. Николов, не се коси толкова много. Все пак вичко, за което пишеш са химични процеси в главата ти. А може би не са? Може би все пак има нещо повече – интелект, душевни преживявания, духовност. Току виж, накрая сме стигнали до единно решение на екзистенциалните въпроси.

Странни са ми твърдениятата ти, че живота на християнина е скучен. Според мен, пред съвременния човек (бил той християнин или не) стои повече на дневен ред въпроса с почивката и нямането на време, а не със скуката.

Върни се в “атеизъм и агностицизъм”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост