Идиот идиоту думаше или отново за интелигенцията.

форум за невярващи, скептици и съмняващи се
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Идиот идиоту думаше или отново за интелигенцията.

Мнениеот Кабрал » нед апр 05, 2015 8:35 pm

Няма да занимавам четящите с мнението си за българската (и руска) интелигенция, може и да има нещо по-лошо от тях, но аз не го знам. Отварям тази тема за да описваме проявленията на това сатанинско проявление на глупостта и неграмотността в богоборческия му аспект.

1. Ако някой не знае какво означава празникът "Връбница" да се обърне към БНТ. От там ще му обяснят, че това е празник, който мъдрият ни народ празнува в чест на върбата, която имала много ценни свойства, предимно лечителни, даже извлечени от нея вещества били в основата на аспирина. Пропуснах края, където може да са предложили да се комкаме с аспирин.
2. Малка след това откритие водещите на същата телевизия ни уведомиха, че празникът се казвал и Цветница, защото бил посветен на победилата Пролет. Не се уточни какво точно е победила пролетта, но важното е, че е победила.

Както е казал псалмопевецът: По добре човек да срещне мечка, на която са взели мечетата, нежели български интелигент с неговия руски събрат. Аз обаче се сещам и какво е казал народът за употребата на дряна, кастрен и некастрен, относно вразумяването на неразумните.

Като казвам български и руски за миг да не забравяме и злото идващо от Фенерската епископия. Не, че имат нещо общо с БНТ, но да не ги забравяме.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Идиот идиоту думаше или отново за интелигенцията.

Мнениеот Aurelia Felix » ср апр 08, 2015 10:56 pm

Умишлено се прави този микс между християнство и езичество, което е отвратително и наистина идиотско. Но мисля, че е коректно да се каже, че тези дивотии ги прави псевдо-интелигенцията.
G.K.M
Потребител
Мнения: 125
Регистриран на: чет сеп 26, 2013 12:58 pm

Re: Идиот идиоту думаше или отново за интелигенцията.

Мнениеот G.K.M » чет апр 09, 2015 4:57 pm

1) Аз някой да заяви открито атеистична позиция в българските медии не съм виждал, с едно-две изключения под формата на статии по сайтове и вестници, но те са изключително редки. Като се вземе този факт предвид, е абсолютно нелепо да се говори за "богоборчество". Не и когато има предавания по националните обществени телевизии (!!!), чиято единствена функция е безсрамната религиозна пропаганда, не и когато постоянно ни заливат репортажи за чудотворни икони, за мистиката на еди какъв си православен празник, и пр., и когато всеки един репортаж на тема въвеждането на вероучението в училищата представлява едно безкрайно оплакване относно това защо и как задължителното вероучение не е вече факт.

Тук се наблюдава много сходен феномен с положението в САЩ, където религиозните фанатици се оплакват постоянно как се води война срещу християнството при положение, че е абсолютно невъзможно някой политик да бъде избран ако каже, че е атеист, че единствените случаи, в които може да се чуе гласа на атеистите по телевизията, са когато някой от тях бъде поканен за дебат с вярващите (да се отбележи, че у нас и такова нещо няма), и че обществото като цяло продължава да е напълно доминирано от религията. Впрочем мюсюлманите и евреите правят същото, и не само те. Защо се получава така е полезна храна за размисъл.

2) Който прави разграничение между "християнство" и "езичество" е абсолютно и тотално невеж и неграмотен относно историята на собствената си религия. Разбира се не е възможно да не си в такова състояние на невежество и все още да вярваш, така че това не е изненадващо, но ве пак е добре да се напомни
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Идиот идиоту думаше или отново за интелигенцията.

Мнениеот Ника » пет апр 10, 2015 7:13 am

ГКМ, че си езичник, езичник си, сега пък не ти харесва, че не си християнин. Защо така.
Колкото до езическите практики в средствата за масова информация, може да се напишат томове. Децата се учат на някакви безумни песнички от рода на "Чук, чук, яйчице имаш ли си сърчице..." И през цялото време лирическия герой умилително се опитва да общува с яйчицето и да разбере анатомията му.
Естествено, че дявола никога няма открито да се представи като дявол. Естествено, че ще ни напряга ума, как най-майсторски да сварим и боядисаме яйцата. Естествено, че ще има всякакви "народни поверия", като например - "Ако гарга се изцвръка на вас, ще бъдете богати през цялата година." Или "Ако през този ден видите бяла котка и чер котарак в любовна прегръдка - ще ви върви в любовта. " И пр. и пр.
Или обичаи как да съберем едно кило сажди от комина и да ги хвърлим на залез слънце и ако се очерним - на добро ще е.
Естествено, ще има пенявене по телевизии, как най-добре да направим козунаци, агне, курабии, тутманици, мекици и компот от ошав. Пардон, компота от ошав беше за "коледа".
Естествено ще има отделено безкрайно много време за курорти, спа центрове, журналисти, които в екстаз, застанали на пътя Гърция към София, ще обявяват народопотока, хукнал към Гърция. Да празнува разпети петък с яденье, пиенье, бузуки и сиртаки.
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Идиот идиоту думаше или отново за интелигенцията.

Мнениеот Кабрал » съб апр 11, 2015 10:45 am

Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Идиот идиоту думаше или отново за интелигенцията.

Мнениеот Кабрал » чет дек 03, 2015 8:47 pm

Както е казано: Като се родиш глупав е завинаги, а както и да се родиш, ако работиш във ФФ (към който БФ) на СУ, ставаш идиот!Какво тук значат някакви си християни, когато имаме възможност да опитаме тяхно сърце "алангле", да си купим роби или избием руснаци в самолет?

Върни се в “атеизъм и агностицизъм”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост