Малко смях
- Aurelia Felix
- Модератор
Re: Малко смях
що бе? ристиенското тесногръдие и лицемерие, както и самодоволство трябва да бъдат осмивани, нали така? както пастора, благодарил на Бога, че не е като фарисей, така и тази игуменка заслужават напълно любимия ми по адрес на такива израз:
хвала на такЪви ристиени!
хвала на такЪви ристиени!
... не знам дали това е правилният начин, форумен Шефе. .. Щото ако всеки почне така....ще заприличаме на ... любимия ни форум в Дир.бг. От където и двамата с теб се дистанцирахме вече. :shifty:
Най смешното място в Библията:
Бог да ми прости, ако съгрешавам, но четейки това наистина звучи смешно, ще го напиша отначало на руски, както го и четох, а после и в българския вариант:
Деяния:
25:19 но они имели некоторые споры с ним об их Богопочитании и о каком-то Иисусе умершем, о Котором Павел утверждал, что Он жив.
25:19 те имаха някакви препирни с него върху тяхното суеверие и за някого си Иисуса, Който бил умрял и за Когото Павел казваше, че е жив.
Четейки съсредоточено Библията, това място направо ме разсмя, понеже така е написано, че буди смях, при това на руски е по-смешно според мен.
Бог да ми прости, ако съгрешавам, но четейки това наистина звучи смешно, ще го напиша отначало на руски, както го и четох, а после и в българския вариант:
Деяния:
25:19 но они имели некоторые споры с ним об их Богопочитании и о каком-то Иисусе умершем, о Котором Павел утверждал, что Он жив.
25:19 те имаха някакви препирни с него върху тяхното суеверие и за някого си Иисуса, Който бил умрял и за Когото Павел казваше, че е жив.
Четейки съсредоточено Библията, това място направо ме разсмя, понеже така е написано, че буди смях, при това на руски е по-смешно според мен.
- Aurelia Felix
- Модератор
В Деян.25:19 е предадена римската гледна точка. римляните са смятали юдейството за суеверие ("тяхното суеверие"). Интересно е да се отбележи, че римляните не са били особено вярващи и в собствените си богове, като към епохата на домината вече на верността към Юпитер и останалите богове се е гледало като на вярност към цезаря и държавата. тази вярност се е изразявала именно в публичните церемонии на култа, докато в личния си живот всеки е бил свободен да вярва или да не вярва. както и да вярва в когото и както си иска.
точно по тази причина са били и кървавите гонения срещу християните /именно в епохата на домината, тези при Нерон са изключение по-скоро/: отказът на християните да изповядат друг господ освен Христос и да покадят пред римските богове е бил възприеман като измяна към държавата. затова и държавата ги е наказвала сурово като изменници. не че самите римляни са били особено ревностни в собствената им вяра.
точно по тази причина са били и кървавите гонения срещу християните /именно в епохата на домината, тези при Нерон са изключение по-скоро/: отказът на християните да изповядат друг господ освен Христос и да покадят пред римските богове е бил възприеман като измяна към държавата. затова и държавата ги е наказвала сурово като изменници. не че самите римляни са били особено ревностни в собствената им вяра.
Губя си чувството за хумор или не е смешно..?
Докато си мислех за книгата Битие, реших да хронологизирам малко нещата и се получи странна картина:
Бог създаде светлината, небето, слънцето и звездите, и каза че е добро.
Бог създаде земята, растенията и животните, и каза че е добро.
Бог съдаде само мъжа и за първи път Бог каза, че не е добро.
Бог създаде жената и този път каза, това е твърде добро.
Като съгреши жената, Бог я наказа да се покорява на онова - не добро творение.
Абе, май по-добре е да не хронологизирам. :mrgreen:
Бог създаде светлината, небето, слънцето и звездите, и каза че е добро.
Бог създаде земята, растенията и животните, и каза че е добро.
Бог съдаде само мъжа и за първи път Бог каза, че не е добро.
Бог създаде жената и този път каза, това е твърде добро.
Като съгреши жената, Бог я наказа да се покорява на онова - не добро творение.
Абе, май по-добре е да не хронологизирам. :mrgreen:
- Aurelia Felix
- Модератор
интелигентно казано, Жоро. все пак Бог не каза за Адам, че не е добро като творение, е че не е добре за него да е сам, след което го раздели на две - от него именно взе една част и направи втория човек. именно Ева е създадена последна и тя е венецът на творението, далеч не случайно името й значи Живот. св. Павел казва, че жената е венец и слава на мъжа.
подобно нещо виждаме и в св. Богородица - тя е венеца и славата на обновеното творение, не случайно Бог я е превъзвисил над ангели и херувими.
подобно нещо виждаме и в св. Богородица - тя е венеца и славата на обновеното творение, не случайно Бог я е превъзвисил над ангели и херувими.
Нито за момент не съм си помислил, че Адам като творение не е доборо. За това съм поместил смешката тук.
Що се отнася до богословието, в покорството на жената към мъжа се изобразява взаимоотношението между Христос и Църквата. Във взаимоотношението между мъжа и жената се отразява взаимоотношенията в Троицата. За това тези взаимоотношения са святи. Който ги нарушава, тудно ще познае Бога. Но мястото на тези писаници не е тук, в тази тема.
Що се отнася до богословието, в покорството на жената към мъжа се изобразява взаимоотношението между Христос и Църквата. Във взаимоотношението между мъжа и жената се отразява взаимоотношенията в Троицата. За това тези взаимоотношения са святи. Който ги нарушава, тудно ще познае Бога. Но мястото на тези писаници не е тук, в тази тема.
- Aurelia Felix
- Модератор
първия клип действително е страшно смешен! благодаря, че го постна. :lol:
Мен лично колажът с Милко ме разсмя най-много. :lol:
Колажът си е колаж, ама това си е съвсем истинска реклама от билборд
30806_124858804211215_100000612883169_171254_5319601_n.jpg
30806_124858804211215_100000612883169_171254_5319601_n.jpg
Е, Пламене, това вече тотално ме разби!!! :lol: :lol: :lol:
Само не става ясно, на какво точно „щастие“ е осъден Веселин Маринов с това олио. :mrgreen: ::o
Само не става ясно, на какво точно „щастие“ е осъден Веселин Маринов с това олио. :mrgreen: ::o
Магии на шамани и други тъмни сили на световното..... :?
:lol: Сега нагледно може да се види, защо ако вярваш истински магии не те ловят.