Тревогите и мислите на един ученик

обсъждане на всякакви въпроси
петър сапунаров
Потребител
Мнения: 157
Регистриран на: пон апр 06, 2009 6:52 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот петър сапунаров » вт сеп 01, 2009 1:13 pm

Еми какво да ти кажа-ти си я караш детинската ,така,че не виждам какво вече да ти обяснявам. Не казала на майката , а като е казала,че някъде ще избухне война 2007 ,тя защо не избухна? В конкретният случай с войната тя не премълчава истината, а я казва,значи и е бил развален предавателят. ЗНАЕШ ЛИ АКО ВСИЧИКИ И ПОВЯРВАТ ,ЧЕ ЩЕ ИЗБУХНЕ ОГРОМНА ВОЙНА МЕЖДУ РУСИЯ И КИТАЙ КАКВО ЩЕ СТАНЕ И НА КОЛКО ХОРА ТОВА ПСИХИЧЕСКИ ЩЕ НАВРЕДИ? НО ТОВА И Е ПОЗВОЛЕНО ЗАРАДИ ПРЕДАВАТЕЛЯ НАЛИ? Ужасяващо хитро измъкване наистина.Аз дори не си помислям,ако всички и бяхме повярвали за тази война какво щеше да стане! Просто не ми се мисли.Но един ден тя не става всички са получили огромният стрес вече и баба ти Ванга протрива ръце и казва простете ме,предавателят ми е грешен. Моля те провери какво четеш,това е смешно. Ти ни приемаш,ни предаваш, аз не мога да те убедя в нищо. Ти му казваш на господина,че това са твои разсъждения,той ти казва,че било догма на църквата. Е , това вече е шарлатанство момче. Ще усиля тезата си ЗА МЕН КАТО ЧОВЕК БОГ ВИНАГИ ТРЯБВА ДА КАЗВА НА НЯКОЙ ПРОРОК ИЛИ КАКТО ТИ ГИ НАРИЧАШ МЕДИУМ ИСТИНАТА. ВСЯКО ЛЪЖЛИВО ПРОРОЧЕСТВО ЗА МЕН Е ДОКАЗАТЕЛСТВО, НЕ ЧЕ ТОЗИ ЧОВЕК Е С РАЗВАЛЕН ПРЕДАВАТЕЛ, А ЧЕ ТОЙ СЛУЖИ НА ДРУГО НЕЩО!

Например:
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=200695
Тази статия показва как се предизвиква шум,както продължава да се предизвиква с идиотизма на твоите любими медиуми за края на света,които 1000 пъти се състои. Между другите верни неща в Библията ми се струва ,че е и това,че никой човек не знае кога ще "свърши" света. На 07.07.07 тряаше да свърши и какъв стрес имаше в Щатите и добрите овчици повярваха. Това беше следствие пак на добрите медиуми! :biggrin: :biggrin:

Според проф. Величко Добриянов прозренията й за бъдещето се оказват верни в 58 до 86 на сто от случаите. Брао бе тоя предавател,значи в определин периоди и падат до почти 58% в други се качват,но все още са далеч от 100% , е предавателят може понякога да заблуждава. Повряща ми се вече от хора,които вярват в медиуми и дори да приемем ,че те са прави напълно, какво толкова ви е интересно бъдещето бе? Това никога не съм го разбирал-искате да нямате никакво свободна воля-това излиза ако всичко е детерминирано,според медиумите, не разбирам какъв кеф ви прави това!
Последна промяна от петър сапунаров на вт сеп 01, 2009 1:34 pm, променено общо 1 път.
Ognian_333
Потребител
Мнения: 11
Регистриран на: пет авг 07, 2009 11:32 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот Ognian_333 » вт сеп 01, 2009 1:33 pm

Нека да запазим добрия тон на темата,не съм тръгнал да се карам с никой.Сатаната? Значи вярваш в ада.А друго нещо ми обясняваше в първия си пост.И ако сатаната е ангел,отвърнал се от Бога,не го ли е създал Бог?Бог не греши,за него няма бъдеще,минало,от Бог идва всичко.Тогава защо ще създава сатаната?И още нещо - не го карам детинската.Помоли ме да ти отговоря на определени въпроси.Сега ти отговори на моите:
1.Вярваш ли в ада?Да или не.Ако вярваш,значи Господ въобще не е толкова добър и справедлив.Ако не вярваш,значи не си напълно христианин (това го четох в този сайт - или вярваш напълно,или не си христианин).
2.Лукавия трябва да има замисъл.Знам че тези хора според голям процент от вярващите служат на него.За да искаш да спечелиш доверието на хората като бъдеш добър,значи имаш скрит замисъл да им навредиш впоследствие.Е? Ванга умира,на никой с нищо ненаправила зло.Съответно въпроса ми е - как ти самия преценяваш ,че те служат на дявола,но говори това което ТИ мислиш.
Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот Zara_83 » вт сеп 01, 2009 1:46 pm

Здравей Огняне, ада е реалност,както ти и написах на една лична бележка. Бог е безкрайно добър и милостив и затова изпрати Сина Си да страда вместо нас. Явно грехът наистина струва изключително скъпо,щом Исус трябваше да го заплати с кръвта и живота Си,замисли се върху това. Просто е нужно да повярваш в Исус и ще бъдеш спасен. За медиумите като Ванга е просто достатъчно да прочета в Библията че те са омразни на Бога,за да ми стане ясно на кого служат те. Тази госпожа Слава Севрюкова може и да вярва в Исус. Само че сатана и демоните също вярват в Исус,дори повече от нея,защото те са живели с Него,преди да извършат грях. Работата не е да вярваш,както на теб ти е угодно,а да има съответни на вярата ти дела - да вършиш Божията воля а не твоята. След като Бог е казал че медиумите са му омразни и всеки който се занимава с окултизъм Му е омразен значи те не вършат Неговата воля,а действат против нея. Всичко което трябва да знаем за Бог и волята Му е написано в Библията. Не се лъжи че Библията е подменяна,или нагласявана според волята на папи,отци,Константин или който и да е. Библията е Божието Слово, а Бог е всесилен и никой не е в състояние да направи нещо според волята Му, така че Му се довери,че посланието което Той е оставил за теб - Библията е непокътнато и съвършено,защото БОГ Е СИЛЕН ДА ОПАЗИ СЛОВОТО СИ
петър сапунаров
Потребител
Мнения: 157
Регистриран на: пон апр 06, 2009 6:52 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот петър сапунаров » вт сеп 01, 2009 1:54 pm

Абе момче ,Ада е нещо ,което още не съществува,ще съществува по-късно ,аз не разбирам ада като пържене на шиш както ти явно. Вярвам,че всеки ще си получи наказанието за злините си,например чичо Сталин! Разбира се ,че вярвам в ада,но да казваш,че не съм християнин само защото не вярвам в твоята измислена представа за ада е толкова глупаво,че те съветвам да отидеш да си пиеш ракията с някой поп,който говори същото. Никой не знае какво ще е точно ада,това са измишлиотини , аз обаче за разлика от твоята представа не поддържам на какъв шиш ще се печеш. Аз не знам какво ще е ада,дали ще е място или процес или унищожение-така,че си спести критиката!

Това,че има ад значи че Бог не е добър! Кой пък ти каза това? :biggrin:
По-въпроса за Сатаната. Бог е създал ангел,който е бил добър и впоследствие е станал Сатана,така вярваме ние. Тоест той не е създал Сатаната , а ангелът въз основа на свободната си воля е станал Сатана-зъл! Обаче ти щу ме простреляш със следващият и най-детински въпрос. А това не оправдава Бог , все пак той е знаел ,че Сатаната ще стане зъл,тъй като вижда и бъдещето. И тук навлизаме в теодицеята-ето и мойта. Бог е извън времето-по мое мнение,както и на други хора. Абсурдно е да се смята,че Бог знае всичко така както простия разсъдък го разбира!Причината за този въпрос и парадокс е отново разпростирането на причинността навсякъде в света като необходима, именно тази думичка обърква слабия ни интелект. Не всичко се нуждае от причина,или може би всичко има причина,но причинната зависимост е много по-сложна отколкото ние можем да възприемем. Значи ще е създал творение марионетка,което е абсурдно, ако вярваме именно на простия разсъдък. Не всичко трябва да се обясни в света с причини/по-точно с това,което ние наричаме причини/. В квантовата механика дори това отдавна е ясно, а и на други места. Разбира се,че той не знае всичко,защото самата дума знание е неопределима за човешкият ум и това ни обърква-какво е знание? Това,че ти си решил,че Бог трябва непременно да "знае" всичко,иначе не е всемогъщ не значи ,че е вярно.Необходимо ли е аз ако започна да правя скулптора, да знам точно преди това по съвършен начин до последната прашинка как ще изглежда? Струва ми се несериозно и все пак без да знам последната прашинка ще настоявам ,че съм творец и ме обладава могъщ талант нали?Може би Бог е процедирал също така. Обръщаме винаги нещата по човешки и се оплакваме. Бог е извън времето, всякакви думи за Бог свързани с времето замъгляват представата.Моята теодицея общо взето съвпада с тази на Макс Планк,може някъде да я прочетеш.
На втория въпрос вече ти отговорих. А и ние затова вярваме,вярата ми в Бог не се нуждае от разум-защото разума крещи,че нищо не е сигурно и винаги може да има две мнения. Творението-ние например се различава по дефиниция от твореца,ако ние имахме същият разум като неговия ,или мисъл ,или каквото и да е ,щяхме да сме напълно идентични с него,значи богове. Но все пак ние нямаме такъв и трябва да се различаваме от него. Напълно правилно е Бог да наложи някаква граница,която да ни дели от него-например несъвършенство на разума ни. Иначе бихме станали богове. Затова и се получават парадокси.
Но никой например не се сеща за парадокса свързан със сингулярностите,които общата теория на относителността предвижда и свеването на вселената до точка която е клоняща към безкрайност и е безкрайно малка като обем и безкрайно голяма като плътност-това е непостижимо за ума,но ти вярваш! Странно. А другото те жегва. :))
Последна промяна от петър сапунаров на вт сеп 01, 2009 5:23 pm, променено общо 3 пъти.
Ognian_333
Потребител
Мнения: 11
Регистриран на: пет авг 07, 2009 11:32 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот Ognian_333 » вт сеп 01, 2009 2:12 pm

Имам чувството ,че говоря на стена.Очудвам се от хладнокръвието на хора,които вярват в ада.Аз не мога да обичам такъв Бог.Мога да живея според неговите правила за да не отида там,а не защото искам.И това вяра ли е или чиста проба лицемерия и сметкаджийство?
Объркал си се - истината е че не съм атеист.Сигурно не съм и християнин.Не съм и мюсюлманин.Не съм материалист.Не съм окултист.Не съм будист.Аз съм човек,който търси истината и намери ли я без каквото и да се съмнение,ще живее безусловно според нея.Много пъти съм се молил на Бог да разбера тази истина.За сега не съм я.За сега.
Последна промяна от Ognian_333 на вт сеп 01, 2009 2:15 pm, променено общо 1 път.
петър сапунаров
Потребител
Мнения: 157
Регистриран на: пон апр 06, 2009 6:52 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот петър сапунаров » вт сеп 01, 2009 2:13 pm

Мисли каквото искаш. И аз съм човек отивам да ям,не ми се занимава цял ден с апологетика.Приятен ден! Кога съм сазал,че си атеист,абе в училище на нещо учат ли ви?
Като гледам не.Думи и пак думи. Аз му казах по-горе за да го подсигуря,че не го мисля нито за еретик,нито за атеист, той пак. Смешно е ,комично даже!

А, до Нерегистрирания,здрасти! Ти навремето имаше въпрос,който те тревожеше. Аз и Тигър дадохме, а даже и други помогнаха,нека ,ако съм изпуснал някой да не се мисли за обиден ,отговор на това,което те притеснява-всички,които са живели преди Христа и не са чували благовестито или пък живеят в задънена точка на Китай и не са го чували ще се спасят ,ако живеят човешки,това е моята позиция.В темата за "Кои принадлежат към христовата църква и кои не" ще откриеш изчерпателно позицията ми. Има изконни човешки добродетели,които са присъщи дори за племената в Амазония-да се вярва, да се отглеждат децата, да се грижим за тях,да не убиваме майка си и т.н. Затова свидетелства Толстой,който в писмо моли Николай Николаевич Миклухо-Маклай,който установява връзка с племената на Малайския архипелаг,да не ги представя изопачено като животни,а да опише изконната им човешка същност. wink: И те са хора,е някой от тях са били канибали,но и в Европа е имало такива. Това,че в някое общество е решено ,че уж е правилно да ядеш хора или да убиваш или да спиш с майка си съвсем не те извинява,че не се вслушваш в съвестта си. Миклухо-Маклай свидетелства тъкмо затова,че дори онези "диваци" вярват във висша сила, че имат съвест и естествено имат и индивиди,които живеят по лош начин.
Сега повече на постове няма да отговарям,чакам Николов най-вече да го видя как ще се оправдае за незнанието си на историята. :biggrin:
Потребителски аватар
Р. Марков
Потребител
Мнения: 285
Регистриран на: нед май 17, 2009 9:01 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот Р. Марков » вт сеп 01, 2009 2:47 pm

Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот Zara_83 » вт сеп 01, 2009 2:55 pm

Огняне, пак искам да ти кажа - Бог НЕ иска хората да отидат в ада,защото ада не е за хората а за дявола. Именно защото ни обича Той изпрати Сина Си за да се мъчи Исус вместо нас. Това е огромна милост и благодат,която никой не заслужава. Ако цената за греха беше евтина всички щяхме да се спасим,или Бог щеше да прати ангел заради нас. Само помисли колко Му струва на Бога да даде Собствения Си Син в жертва за тези грехове,за да не се мъчим ние в ада,не е ли това най-голямата любов дадена на хората? Радвам се че искаш да научиш истината - продължавай да се молиш на Бог,защото тук както виждаш има разнородни мнения по въпроса ти и едва ли някой ще ти даде точния отговор,защото всички сме хора и грешим,само Бог е верен,искрен,силен да спасява и истината е в Него. Чети Библията,там ще откриеш истината. Можеш да избереш да вярваш на хората,които казват че била изопачена в нечии интереси,или да вярваш на Живия Бог,Който казва че е достатъчно силен да опази Словото Си от човешко влияние.
петър сапунаров
Потребител
Мнения: 157
Регистриран на: пон апр 06, 2009 6:52 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот петър сапунаров » вт сеп 01, 2009 3:22 pm

"Накрая искам да отворя една малка скоба за обсебването от дяволи, като задам един въпрос. Обсебването от дяволи/демони/к’вото-там-се-сетите не е ли голямо противоречие с концепцията за свободната воля?"Напротив,защо ти сам се поддаваш на нещо и фактически се казва,че си "обсебен",не ,че той ти е влязъл в теб без твое желание. Ти избираш например дали ще правиш секс всеки ден с у*ичници,които развалят семейства и т.н.,което е противно за всеки човек,здравомислещ. Най-малкото затова има и ревност. Избираш го,но това не значи,че ти не си го избрал,чак когато ти го направиш си вече "съучастник на демона" или както искаш го наречи. Фактически това е разговорно изказване. Той не те обсебва, а ти се превръщаш в негов съучастник,благодарение на падението си. Той само те съблазнява. Възможно е Бог да е привърженик и на поговорката "всяко зло за добро" и да е допуснал злото, за да провери силата на човека,това автоматично не значи ,че в същността си е зъл/Дейвид Хюм разколеба причинно-следствената връзка , Кант реши проблема дипломатично между детерминизма и свободата,но все още има хора,които вечно въвличат в употреба причинността/,но аз не мога да знам дали това е така,т.е. дали е допуснал по този начин злото! Причина и следствие не е общовалиден и всеприложим принцип. Колко по-велики са философите от емпиричните учени и колко по-рано от тях осъзнаха това,потръпвам направо. Язък,че хора се пишат за учени, а въвличат навсякъде причинността. А вярват на принципа на неопределеността например на Хайзенберг? :wave: Ех,странно нещо е човека...Но ще кажа,че като защитна реакция срещу демона,например ми е дадена волята,с която мога да го преборя.Така,че той без мое желание не може да ме обсеби.Това е моето мнение,не знам какви ги четете, ама имате глава,нужна е. Интересно е и мнението на Сократ за злото, а също на Платон. Не го пропускай! А колкото до атеистите-никъде не е заповядано да ги изгорим или да не ги изслушаме. Напротив винаги могат да се променят нещата. Но ако става въпрос за войнстващите атеисти и религиозните фанатици /за мен са едно и също/то те са нетърпими наистина и в тях няма нищо добро и затова и трябва да бъдат осъдени със слово поне. Аз не вярвам ,че има човек,който наистина е достигнал до висока нравственост,каквато аз се съмнявам,че много хора имат,виждам го в живота и продължава да е атеист! Аз самият съм безкрайно далеч от нея все още,въпреки,че вярвам, но за тази мъдрост се изисква и опит, какъвто нямам.Понякога е само лозунг това. За тези малко хора дадофх вече пример с "езичника" Епиктет ,пак мога да задав въпроса,кой ще се сравни с него в този форум по морал? Мисля нито аз,нито Вие дами и господа. Много малко добри и честни хора, могат да се сравнят с него. Те заслужават наистина най-голямата награда!
Ех, пак ми се наложи да пиша, като междувременно пипнах нетърпимия Николов,който фалшифицира открито историята, със светците,които не се женели, и още неща в нов пропуск. :biggrin:

Затова и същият Хайзенберг,който за мен е много по-велик физик от Айнщайн/рекламата на него ми е безразлична/ каза че "Първата глътка от чашата на природните науки прави човека атеист,но на дъното на чашата го очаква Бог". Квантовата механика и детерминизма никак не се понасят,дори тя не е класическа физическа теория/не в смисъл,че не е утвърдена,което е основното значение на класически/,тъкмо заради това. Хайзенберг затова и вярваше в Бог и в задгробния живот, както и неговия приятел Шрьодингер. Но това са подробности.
Нерегистриран,аз не искам да бъда съвършен математик, и не е нужно , за да разбирам природните науки на добро равнище. Основните ми интереси са и си остават философия,религия,художествена литература и история, на която съм критик и смятам,че не отговаря на научния метод и въобще не заслужава прозвището наука. Тук си приличаме с Никола Вапцаров.

И това ще е полезно за теб ,за да видиш моята позиция. Мое е :

"Агни на теб ти липсва всякакъв философски възглед за нещата. Ами я отвори книгите, за да видиш,че дори Стивън Хокинг "Кратка история на времето" и Бъртранд Ръсел "История на западната философия" са впечатлени от идеята на Аврелий Августин за времето. А последният е живял преди "Великата схизма-1054г."т.е. не може да се измъкне човек/ като теб
/ като каже, че той не е бил православен, защото е от "отците на западната църква" и следователно не е бил такъв. Не напротив, всъщност от гледна точка на разделението на църквата след тази схизма, идеята дали Августин е бил православен е лишена от смисъл.Защото преди нея не е имало различни деноминации.

"Според науката времето започва от Големия взрив и точно поради това всякакви въпроси от типа на "Какво има преди Големия взрив?" са безсмислица, понеже подобен въпрос предполага наличие на време (преди)."Ужасно си прав,но точно това казва и Августин! Ще рече православието е съизмеримо със съвременната наука или поне Августин. Да питаш дали е имало време преди сътворението е лишено от смисъл наистина! Тук идеята на Кант за времето няма да обсъждам ,защото не се е водил в категорията православен/за каквито ти питаш/. Макар,че за мен това какъв е бил няма значение както може да се види и от другите ми мнения. Но за теб има и си наистина злобен атеист или нещо подобно. А ако се опитваш провокативно да извличаш всичко от Библията по-добре се откажи мойто момче. Така демонстрираш отвратителна ограниченост. Това,че някакви протестанти или сектанти възприемат Библията буквално е техен проблем.И все пак какво ще кажеш-Августин е знаел за това толкова години преди модерните физици и без никаква техника! А иначе-дори всички, ама абсолютно всички факти да потвърждават теорията на Големият взрив,дори нищо да не и противоречи тя си остава теория и ти никога не можеш да я докажеш.Надявам се да те събуди идеята на Дейвид Хюм от научно-догматичната дрямка. Единствено на вяра може да се приема всичко на този свят. Това,че едно нещо е причина ,а друго следствие по силата на човешкия навик не значи ,че е така. Дори и 1 милиард пъти да си проверил една теория това не значи , че е вярна. Обаче е хубаво да се спомене, че по този път Хюм е насочен от Паскал, а той пък от скептицизма на Декарт /според когото можеш цял живот да си мислиш, че две плюс две е четири и това да е грешно и е напълно прав/.Плиний Стари казва:"Единственото сигурно е че няма нищо сигурно". Дори твоят разум не е сигурен-ти приемаш ,че той е прав пак на вяра. Откажи се от други опити,аз се отказах. Горещо съжалявам,че се опитвах да доказвам съществуването на Бога /което е неблагочестиво-използвайки природата и т.н/. Искам да ти кажа,че това е единственото вярно нещо,което ми каза Николов,макар ,че аз го възприех по-късно от Паскал,Кант /въпреки ,че съм бегло запознат с него ,тъй като е много сложен/ и т.н.Всичко друго при него/Николов/ е измамни софизми. Библията е писана от хора /естествено това не значи,че тя не е свещена/."


От 4- ти септември се нанасям в София и ще живея в квартира там. Все още можем да се запознаем, нали си от София? И поне кажи как се казваш? Аз нямам нищо против да говоря с атеист,туко виж и дружба завържем. Ако желаеш пиши да се запознаем. wink:
Последна промяна от петър сапунаров на вт сеп 01, 2009 4:15 pm, променено общо 3 пъти.
Ognian_333
Потребител
Мнения: 11
Регистриран на: пет авг 07, 2009 11:32 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот Ognian_333 » вт сеп 01, 2009 3:45 pm

Нерегистриран,прав си относно много неща.Прав си относно този кръговрат,но просто ми се струва по-справедливо.Плюс това аз казах нещата за изнасилването много повърхностно.Наказанието може и да е да живееш цял живот в мизерия - това не вкарва никой в грях.
Зара.....какво да ти кажа,просто преценявам по начина по който съм се чувствал.
http://www.tentmaker.org/articles/hell_terrorizes.htm
Прочетете това.Бях на път да стана като тези хора.А и може би още съм на път....
Радослав
Модератор
Мнения: 1530
Регистриран на: ср дек 20, 2006 4:11 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот Радослав » вт сеп 01, 2009 4:16 pm

Относно „обсебването“ от дявола и т.н. има добър пример във филма „Адвокат на дявола“. Препоръчвам ви го. Та там главният герой яко го закъса, като накрая обвини дявола за всичко. По спомени, репликите бяха нещо от сорта:
– Ти си виновен за всичко, ти ме докара до тук!
– Не - каза дявола- аз просто ти предлагах алтернативи. ТИ беше този, който правеше избора.
И беше напълно прав, разбира се! Гледайте филма. :wink:
Относно ада - не претендирам за истина от последна инстанция, но това не следва да се разбира като място, а като състояние на душата. Пример - свикнал си да спиш по много, доставя ти огромно удоволствие пушенето, обожаваш качественото пиене, не можеш да устоиш на жени и правиш секс всеки ден. Изведнъж попадаш на съвсем различно място. Разбираш, че ще е вечно. Нито можеш да пушиш, нито да пиеш, нито по жени да ходиш, а на всичкото отгоре трябва да „работиш“ денонощно. А душата ти си иска старото. По-скоро се ужасява от мисълта, че това вече никога няма да го има. Ако аз съм такъв човек, то със сигурност за мен ще настъпи ада, а и ще намразя ужасно Този, който ми го причинява. :)
ivan47
Потребител
Мнения: 689
Регистриран на: чет авг 13, 2009 4:26 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот ivan47 » вт сеп 01, 2009 4:21 pm

Момчета защо спорите ,минали са почти 2000г. от написването на Книгата на книгите !Писали са я хора с друго мислене и манталитет ,но е писана за доброто на човеците ! Аз също трудно я възприемам ,макар че отдавна вярвам в Бога ,искал съм да спазвам морала и човечноста да спазвам Божиите закони ,но уви и аз съм човек и то голям грешник.Достатъчно е човек да бъде честен ,почтен и добър към обкражаващата го природа Той вижда всичко.Няма дяволи , сатани и тям подобни ,лошотията идва от хората !

П.С. В Бога и Неговия Син трябва да вярваш без да очакваш без да чакаш да ти се случи нещо свръх естествено за доказателство ! Навремето им е било лесно на Народа Израилев ,Бог им е говорил !Учениците Христови им е показвано свръх естественото и възможностите на Богоизбраните и на тях им е било лесно да повярват !
Сега ще попитате защо Бог и Исус са ни забравили , защо не ни говорят ? Е на това трябва да се намери отговора ! За мен си
го открих макар че се мислех за добър човек за днешните разбирания ,но така съм си мислел само !
Съдбата ме наказа жестоко ,3 пъти се отркох от Господа на гроба на сина ми и защо,вината не е негова а само моя и сега търся прошка не за
опрощение а за това че съм Го обвинил несправедливо .
петър сапунаров
Потребител
Мнения: 157
Регистриран на: пон апр 06, 2009 6:52 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот петър сапунаров » вт сеп 01, 2009 4:22 pm

Радославе , ти сега ме впечатли! Направо за първи път ти се възхитих искрено! Достигна до идеята със собствена мисъл за ада като състояние до ,която са достигнали Булгаков,Бердяев и т.н. и други руски религиозни мислители. Браво,виждаш ли ,че може! И с главата може. :thumbup: Къде е Кабрал да ни обвини в ерес ? Зара неслучайно го е обвинила.
Кабрал,изпуснал си Тодорк да обвиниш в ерес, тъй като си е сложил цитата на Анселм, Архиепископ Кентърбарийски, а той е "еретик", живял след схизмата,"мръсен католик". Изоставаш много!


"Сега ще попитате защо Бог и Исус са ни забравили , защо не ни говорят ? Е на това трябва да се намери отговора !"

Иване на това ,прости ми ,но вече отговорих. Исус ясно е казал думите си на Св.Тома , кои ще бъдат наистина благословени. Тези,които повярват без да видят и пипнат! Успех.

"Момчета защо спорите ,минали са почти 2000г. от написването на Книгата на книгите !" Напълно си прав,това е най-великата и най-влиятелната книга. Не се сещам за нищо,написано,което да не е повлияно по какъвто и да е дори минимален начин от Библията след нейното установяване/в Западния свят/.Плюс мюсюлманите и техният Коран.
Ognian_333
Потребител
Мнения: 11
Регистриран на: пет авг 07, 2009 11:32 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот Ognian_333 » вт сеп 01, 2009 4:55 pm

Радославе,отново свободната воля нали?Дефинирай ми свободна воля - способността сам да взимаш решения ,нещо такова нали?Когато взимаш едно решение ти преценяваш какви са последствията от него и на база на това правиш решението.Нищо подобно няма тука.Ако реша да убия някой не виждам портите на ада нали?Или пък ако дам всичките си пари за сираци виждам ли райска градина? - НЕ.Знам ,че при едното почти сигурно ще отида в затвора,а при другото други подобни на мене същества ще имат по-добър живот.Това е което знам.Според едни каквото и да правя ще умра и ще престана да съществувам,според други ще се преродя,според трети ще отида в рая/ада.И кажи ми аз,малкия,нищожен,нищо неразбиращ човек как да използвам свободната си воля,като не виждам резултата от решенията ми?
Zara_83
Потребител
Мнения: 166
Регистриран на: чет фев 21, 2008 6:21 pm

Re: Тревогите и мислите на един ученик

Мнениеот Zara_83 » вт сеп 01, 2009 5:08 pm

Огняне, тъй като май все се въртим на едно и също ниво без особено развитие, искам да те насоча към личността на Исус Христос. Ти търсиш истината - чети тогава Евангелията и Новият Завет.Пак ти предлагам помощта си - потърси ме на скайп zara_83_pld

Върни се в “разни”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта