"Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

обсъждане на всякакви въпроси
ivanb63
Потребител
Мнения: 819
Регистриран на: вт фев 16, 2010 12:20 pm

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот ivanb63 » вт авг 24, 2010 12:12 pm

Тук е станало ... много, .... много .... много ... интересно.
Може и да стане още много по -интересно.
За това няма да се намесвам за сега и ще предоставя "известен комфорт" за развитие на интереса.
Гунев май си намери майстора ...в добрия смисъл.
Кристина86
Потребител
Мнения: 34
Регистриран на: пон дек 28, 2009 10:28 pm

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот Кристина86 » вт авг 24, 2010 4:02 pm

ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот ven4e » вт авг 24, 2010 4:08 pm

Потребителски аватар
m.muladzhikova
Потребител
Мнения: 774
Регистриран на: пет яну 22, 2010 9:04 am

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот m.muladzhikova » вт авг 24, 2010 4:30 pm

Потребителски аватар
Gunev
Потребител
Мнения: 922
Регистриран на: пон апр 07, 2008 10:58 pm

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот Gunev » вт авг 24, 2010 4:40 pm

Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот Чехълче » вт авг 24, 2010 4:42 pm

Плашещо е какви теми вълнуват форума... :?
Кристина86
Потребител
Мнения: 34
Регистриран на: пон дек 28, 2009 10:28 pm

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот Кристина86 » ср авг 25, 2010 2:29 pm

[quote="Gunev"]Опитвам се да ви предпазя от собствените си грешки. Имах "щастието" да видя плодовете на окулта в собствения си живот, но в някои случаи тези резултати се проявяват късно, отвъд. Тогава вече става тегаво. Къса ми се сърцето... Защо трябва и други да минават през целия ад през който минах... Опитвам се да предупредя, опитвам се да предпазя. [quote]
Благодаря за разяснението и съжалявам, ако си преживял нещо лошо! :eh: Поне си разбрал истината, докато на мен не ми е ясно все още, може никога да не ми се изясни истината и само разсъждавам. Дано и да не изглежда, че кой знае колко ме интересува окултното! :)
Dante
Потребител
Мнения: 113
Регистриран на: нед май 02, 2010 1:57 pm

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот Dante » ср авг 25, 2010 8:48 pm

Gunev,

По-разчупеното тълкуване на Св. Писание от тривиалното, ми дава основание да приема тази забрана /за викане на "мъртви"/ за НИЩОЖНА. Естествено тя е такава САМО при определени условия.

Както вече афиширах в една друга тема, аз се водя от философска система, която се нарича УЧЕНИЕТО. Има някои неща в УЧЕНИЕТО, които не са за общата публика, затова няма да разкривам фундамента на тази философия.

Но с радост ще ви разкрия, доколкото мога, без да влизам в херметичната логическа философска рамка на УЧЕНИЕТО, че тази заповед е нищожна, що се касае до феномени като Ванга /при условие, че Ванга е феномен!/.

ДЕБЕЛО трябва да подчертая, че "викането" в кавички на всякакви духове, в това число и на т. нар. мъртви, които както вече казах са живи, при условие, че жизненото дихание не угасва при смъртта, а отлита от мъртвия труп и съществува без физическото тяло, е манипулация, лъжа, която цели да ограби допитващия се и като така е аморално деяние - присвояване на имущество чрез измама. Това директно влиза в разрез с един куп заповеди от Декалога. Тези шарлатани, които са един голям процент от окултистите, без съмнение създават една реалност, която генерира зло в света, което води до ТАНАТОС. [повече за ТАНАТОС вижте в блога ми]

Но се оказва /това сочат и моите лични впечатления!/, че има хора, които по някакъв необясним за мен самия начин влизат НАИСТИНА в контакт с т. нар. мъртви. Друг е въпросът дали се касае за друг казус - да имат достъп до информационния "сървър" :) на Земята и оттам да теглят "файлове" - видео и аудио "досиета" на живелите по тази земя и вече отишли си от този свят. Т. е. те контактуват със "сенките", а не със самите живи. Но съм бил свидетел и на контактуване с жив от отвъдното, което ще разкажа по-подробно. За мен е доста неясно как моята починала баба съвсем ясно помнеше живота си на Земята - при това там, където беше, беше започнала нов живот, все едно се е родила отново. Странна работа! Още се чудя дали не съм жертва на някакъв ловък манипулатор, но знам как мога да докажа дали се касае за измама или за истина. Ще ви разкрия този мой план, с риск да ме сметнете за абсолютно куку. То сигурно и сега имате едно наум, но нека първо се изкажа, пък после решете кой какъв и за къде.

Преди 3-4 дни ми звъни телефонът и се чува нажален глас: Сестрата почина - същия ден бях при нея, поговорихме си и вечерта ми се обадиха, че починала. От рак, най-вероятно. Аз казвам: Моите съболезнования, съжалявам, предай моите съболезнования на ... /баща на починалата/ и на ... /съпруг на починалата/. След това поговорихме за погребението - подробности, които не ви интересуват. Питате се за какви ви разказвам тази история и какво общо има с викането на "мъртви"? Ами в моите очи има - това ще ви разкажа сега.

Имах една баба, която приживе беше инвалидизирана тежко и дълги години беше на легло. Най-накрая почина и се спаси от мъките. Но имаше една дъщеря, която много я обичаше и тази нейна дъщеря не намирала покой, както разбрах години по-късно, затова посетила един контактьор с "мъртвите". На самия сеанс не е присъствала, само написала въпросите, които я вълнуват и после получила по пощата отговорите. Пари за тази услуга НЕ е давала. Та преди да започне да отговаря на въпросите, контактьорът е попитал духа, с който говори, да си каже земната дата на раждане, за да се легитимира - тази дата, както е известно на всички, я знаят само близките и полицията. С една дума това не означава нищо, но дъщерята беше убедена, че това е била самата й майка, щом видяла истинската дата. Но да приемем, че контактьорът не е ползвал полицейската база данни и наистина е влязъл в контакт с починалата ми баба. Това допускане по-късно ще бъде подложено на проверка и може да се окаже невярно. Но засега ще приема, че то е вярно. За вас вие си решете! Ще разкажа с мои думи накратко за този феномен. Дъщерята пита: Как си, майко, добре ли си? Майката отговаря: Да, тук е много хубаво. Нищо не ме боли - имам си чисто ново човешко тяло. Тук не е като на Земята - в момента работя в един санаториум за онкоболни. Тук ракът се лекува...

Така ли, бабо, радвам се да науча, че си много добре и че успешно лекувате рака!!! И как го лекувате тоя рак, щото за утре /четвъртък, 26-08-2010/ е насрочено погребението на леля, почина от рак? Сякаш знаейки за този въпрос, който не й е зададен, тя мистериозна казва, ПЕРИФРАЗИРАМ: Тук имаме по-висши цели от това да печелим купи по футбол, ръгби, волейбол, баскетбол... , от това да смачкаме по-слабия и да го направим крепостен, от това да се джанкаме за територия, власт, пари...

Мога само да се поклоня на мъдреците, които чертаят светлото ви бъдеще. И да знаеш, бабо, че съм решил да се свържа с теб и ако си още в този напреднал свят, да ми кажеш подробности за лечението на рака - явно си на ти с материята, освен ако не работиш като чистачка в санаториума. За съжаление този контактьор, с който си говорила първия път, вече е починал, но ако намеря някой истински такъв, който да взима по-евтино, а няма да е лошо и без пари - да се жертва в името на науката, за светлото бъдеще на човечеството, то ще се чуем отново. Подготви се, бабо, а пък аз, за да отсрамя земляните, на свой ред ще те запозная с ОСНОВНАТА МАТЕМАТИЧЕСКА АКСИОМА. Ще направим малко интелектуален обмен - няма лошо, нали? Замисли се, бабо, ако някой се бе сетил за това по-рано колко страдания щеше да ти спести на теб например! Тук определено медицината е доста изостанала - всичко е много скъпо /но неефикасно - хвърляш си парите за нищо и ефектът в повечето случаи е дори отрицателен/, лекарствата в голямата си част са изключително отровни и вредят верижно на други органи и системи, освен това няма безплатна медицинска помощ и който не е здравноосигурен, е с двата крака в гроба - веднъж няма пари да се лекува, втори път няма как /освен ако не опита при екстрасенси и билкари, но и там положението е висящо/. Но ти си моята надежда, бабо, дано някой истински контактьор научи за моето желание да помогна на всички, които са с единия или двата крака в гроба, и да се свърже с теб. Предполагам, че щом сте се справили с рака, лекувате и други болести - разбирам, че и вие боледувате, значи щом има болни от рак има болни и от други заболявания? Ами с енергетиката как сте? Ние определено не сме добре - всичко е много скъпо, освен това една огромна дупка зее в озоновия слой и прогнозите не са обнадеждаващи...


Е, Gunev, какво ще ме посъветваш? Лошо ли е да поговорим с моята починала баба и да оправим някоя друга бакия? При успешен експеримент отваряме нова страница в човешката история - влизаме в нов стадий на развитие. При неуспешен експеримент - например не можем да намерим контактьор, който да влезе във връзка с моята баба - значи всички са шарлатани; ако пък кажат, че баба ми отново е починала и вече не е в онзи свят или се окаже, че не знае самия процес на лекуване на рака като научен подход, според теб каква е вероятността там да няма нито един починал землянин, който да не може да ни обясни как се лекува ракът? Или пък да им е забранено да споделят технологиите си?

P. S. За стабилната основа ще пиша по-нататък.
P. S. 2 Някой от вас чувал ли е за Слава Севрюкова, човекът-микроскоп, и как мисълта на човек може да прониква в пространството? Защо контактьорите да не са именно ПОРТАЛИ?
http://www.balkanmysteries.com/bg/?p=148&lang=bg
/вижте филма от 1991 г./
Буквално в момента, докато търсих линка за горния филм, открих това интересно интервю:
http://www.blitz.bg/article/3348

Може да се окаже, че методът, който предлагам, е отдавна експлоатирана мина и всъщност този бум на науката през XX век да има логично обяснение. :)

Също така може да се окаже, че науката не е била толкова безсилна да обясни материята на феномена Ванга и на проф. д-р Георги Лозанов да му е било забранено да публикува трудовете си и последните да са били засекретени. За сметка на това никой не е забранил, /а дори е насърчил, а може би и спонсорирал!/ жълтата преса, т. е. всякакви лаици да пишат, пишат, пишат... И резултатът е налице - една тотална обърквация, която е баш като боза и арх. д-р Павел Стефанов, отпивайки от тази боза, заявява на своя студент Крачунов от ШУ години по-късно, ПЕРИФРАЗИРАМ: Изводът е един - Ванга е бесовска работа. Не може нещо от Бога да създаде такава бъркотия, това е дяволска работа, вярвай ми! :)

И като на магия Крачунов и всички вярващи /с малки изключения/, без да могат да проверят фактите, напълно сляпо, ВЯРВАТ, че Ванга е обсебена от бесовете, а който се опита да им отвори очите за някои невписващи се в тяхната рамка факти, бива охулван и оплюван, сякаш е самият дявол. Защо? Нима ИСТИНАТА не е по-важна от доктрините на разни богослови? Някой знае ли официалното становище /писмено/ на Св. Синод на БПЦ по отношение на разглеждания казус? Арх. д-р Павел Стефанов ли е официалният говорител на Св. Синод на БПЦ, защото в Интернет попадам обикновено все на негови статии по темата? Както и на частни мнения на разни свещеници, например като това:

http://www.pravoslavie.bg/Въпроси-към-свещеника/Какво-е-отношението-на-БПЦ-към-врачките-

Това ли е официалното становище на Св. Синод на БПЦ по случая Ванга?

Ето още нещо:

http://www.pravoslavie.bg/Анализи/Феноменът-Ванга-

Въпросите, които вече зададох по-преди остават:

С какви средства и от кого е установено, че Ванга е обладавана от зъл/зли дух/ове, а не от добър/добри дух/ове?

Прилага се Матей 6:6 като "доказателство", че показността била лошо нещо - по тази логика защо има храмове, в които хората се молят явно, пред очите на всички, а не се затварят да речем в мазето или в килера вкъщи? Контекстът на Матей 6 гл. е за лицемерите - че те се показват САМИ, а Ванга е ИЗПЪКНАЛА посредством ДАРБАТА, дадена й от НЯКОГО. Трябва ли да означава това, че Ванга е лицемер, понеже е издигната в очите на едни, а други са принизени в очите на същите? Не виждам тя САМА да се е издигала в очите на някого - например има апостолска приемственост и започва да парадира с тази приемственост.

Цитирано е Св. Писание: "Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овчи кожи, а отвътре са вълци грабители" (Мат. 7:15); "Не на всеки дух вярвайте, а изпитвайте духовете, дали са от Бога, защото много лъжепророци се явиха в света" (3 Иоан. 4:1).

По какъв начин изпитвате духовете - например как разбирате, че Ванга е плод на болна мистика, а да речем вие на здрава? Как сте разбрали, чисто технически и логически, че "Ванга действа посредством контакти с падналите низши духове"? Как различавате висшите от низшите духове, добри от лоши, паднали и т. н.?

Това много ме изненадва:
"Мистическите изживявания и чудеса на християнските светци не са самоцелни. Те се постигат не чрез външни показни действия, чрез обладаване от някой дух и подчинение на неговата воля, но чрез постоянни духовни усилия, чрез пост и молитва, чрез тежък физически труд, в борба със собствените си страсти и несъвършенство, в свободно, безпрекословно съгласие с Божията воля [4].
При Ванга не съществува нито едно от тези условия. На нея просто й е било наложено да приеме условията на злите сили."

Защо ме изненадва? Ами буквално тия дни се натъквам на много факти, като например ето този филм /част от него беше посочена от kassie/ - "Между два свята":

http://www.youtube.com/watch?v=vI71S-Zb ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=smGkmMBz ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=abVGrkVz ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=HWDEjZPPBC0&NR=1

Молила ли се е Ванга /така се е зареждала!/? Да, всеки ден и то на скришно, във ВЪТРЕШНАТА СТАИЧКА. Ще кажете: Ама, на КОГО? Кажете ми откъде сте сигурни, че не на КОГОТО трябва?

И т. н. и т. н. Всеки може да види, че доста от информацията за Ванга е манипулативно изкривена. Защо и от кого? Или този филм не е истински?

ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ...
http://www.youtube.com/watch?v=JDZBgHBHQT8
sluntce
Потребител
Мнения: 254
Регистриран на: вт авг 10, 2010 7:53 am

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот sluntce » ср авг 25, 2010 9:08 pm

Гледала съм филми и за Ванга, и за Слава Севрюкова. За Ванга беше казано, че чрез нея говорили починали монаси от Света гора, гласът и се променял на мъжки и говорила като различни хора. А баба Слава работеше заедно с един физик върху Библията, разкодираха я и откриваха космическите закони в нея. Имаше и други неща, но и за двете се казваше, че вярват в Бог.
За мен и двете са имали дарба от Бог, а не от Сатаната. Ванга е казвала, че преживява болките на всички хора по света. За мен тя е светица. Да не говорим, че въпреки, че е била женена, никога не е била с мъж.
Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот Aether » ср авг 25, 2010 10:58 pm

small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот small axe » ср авг 25, 2010 11:51 pm

Колко е тъжно в Египет. Там всички са мъртви, и неистово искат да си говорят едни с други.
Страшно е , че мъртвите смятат мъртвите за живи.

Да се не отнесете към запитвачите на зли духове нито към врачовете; не ги издиряйте та да се осквернявате чрез тях. Аз съм, Господ вашият Бог / Левит/

е ние, не сме евреи, ние можем да си ходим при врачове и всякаква окултна измет.... :wtf:
Aether
Потребител
Мнения: 982
Регистриран на: съб юни 27, 2009 10:40 pm

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот Aether » чет авг 26, 2010 11:50 am

ivanb63
Потребител
Мнения: 819
Регистриран на: вт фев 16, 2010 12:20 pm

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот ivanb63 » чет авг 26, 2010 1:16 pm

Потребителски аватар
m.muladzhikova
Потребител
Мнения: 774
Регистриран на: пет яну 22, 2010 9:04 am

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот m.muladzhikova » чет авг 26, 2010 1:57 pm

А-а-а-а,

Разговорът взе да става много мъжки...Аз ще си ходя! :problem:
ТодорК
Модератор
Мнения: 1140
Регистриран на: пон окт 06, 2008 2:36 pm

Re: "Истинското лице на Ванга" - автор Борислав Крачунов

Мнениеот ТодорК » чет авг 26, 2010 2:56 pm

Ivanb63,

Тезата, която защитаваш, не е (нито някога е била) част от християнството. Никъде в Божественото откровение (Библията) не се говори за някаква тайнствена и безлична Сила, която добрите и лошите джедаи използват съответно за да творят зло или добро. В Библията се говори за духовни същности, които са източник на сила. Т.е. не че има има сила, която ангелите и бесовете използват (и която евентуално да е достъпна и за хората), а самите бесове и ангели имат сила с която могат да подкрепят или унищожат човека. А над всичко е Бог, който ги е създал такива.

Стратегиите на двете групи също са съвършено различни. Бог (и служещите на Него ангели) иска да осинови човека и да го издигне. Той не му се натрапва, не се опитва да го манипулира и не му пречи да упражнява свободната си воля.
Бесовете от своя страна искат човека за свой роб и обиталище. Те свободно използват всякакви лъжи (могат да се представят за добри или лоши - според случая), манипулации и се стремят постепенно да обсебят волята на човека.

Който иска да бъде с Бога и да бъде удостоен с честта да бъде храм на Святия Дух трябва да има само един Бог и да се откаже от всякакви контакти с други духове. Той е призван да има взаимоотношения направо с Бога. Който не иска това и Му обърне гръб, отваря себе си за богопротивните духове. Няма начин да се предпази. Това е (както вече писах) като светлината и тъмнината - светнеш ли лампата тъмнината отстъпва. Загасиш ли я - веднага потъваш в тъмнина. Не можеш да кажеш "Ще загася лампата, но искам тъмнината да си остане до там докъдето е когато лампата свети". Такава възможност няма - човешкото сърце е твърде желано жилище за бесовете и няма ли го Св. Дух да ги изгони, те ще се настанят там. По един или друг начин.

Върни се в “разни”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 14 госта