Какво ще ги правим циганите?

обсъждане на всякакви въпроси
Tor
Потребител
Мнения: 116
Регистриран на: вт авг 31, 2010 12:08 pm

Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот Tor » вт сеп 28, 2010 2:25 pm

Безверието, атеизма и т.н са цвете за мирисане в сравнение с циганския проблем в България.
само след 2 поколения те ще ни задминат демографски.
Имаме ли решение на тоз проблем?
Чувал съм много мнения, ще ги обобщя:
1. Изселване
2. Скопяване / Забрана за раждане
3. Избиване
4. Интегриране
5. Ограждане в гета
6. Частично лишаване от граждански права

Кажете Вашето мнение по тоз проблем. Проблема е достатъчно сериозен и духовен даже при това. Интересно ми е да чуя мнението на форума за това, после и ча ще кажа моето.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот ven4e » вт сеп 28, 2010 2:39 pm

Интегриране. Ако имат достъп до цивилизация, ще се държат цивилизовано, тогава и ще спрат да се множат като мравки и да се държат антисоциално. Съотношението бели-мургави престъпници ще се изравни и същевременно самите българи ще покажат култура, а не както в останалите случаи, изброени от теб :)
Потребителски аватар
m.muladzhikova
Потребител
Мнения: 774
Регистриран на: пет яну 22, 2010 9:04 am

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот m.muladzhikova » вт сеп 28, 2010 2:52 pm

И аз съм "ЗА" интеграцията. Особено на малките.
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот Чехълче » вт сеп 28, 2010 3:25 pm

Ако си отворя устата, ще се изкажа толкова нехристиянски и откровено расистки, че ще си мълча. :shh: Бих се пробвала да ги изселя в прародината им Индия, но ми е жал за държавата. Пак стигам до нехристиянските мисли... wink:
Tor
Потребител
Мнения: 116
Регистриран на: вт авг 31, 2010 12:08 pm

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот Tor » вт сеп 28, 2010 3:39 pm

Аз съм за "насилственна" интеграция,
резумирано моята идея и комплект от мерки е следния:

1. Разрешаване на 1 дете на семейство, за всяко следващо родителите следва да докажат че имат минимум 100,000 лева доход под формата на спестовна сметка или имущество х3 оценено по пазарни цени.
2. Задължително обучение за децата иначе глоба и лишаване от всякакви помощи.
3. Принудително "въвеждане" в работа за безработни отказали предложено им работно място.
4. Задължително обучение на възрастните роми под формата на вечерно училище.
5. Забрана за гласуване на цигани нямащи 8 клас образование, нарушили закона или безработни повече от 6 месеца.
6. Принудително вечерно училище за възрастни цигани +вероучение.

Това са част от мерките които ми се въртят из главата, плюс още някои други. Доброволното изселване с еднократна финансова помощ също е резонно.
refab
Потребител
Мнения: 1164
Регистриран на: пон окт 09, 2006 7:25 pm

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот refab » вт сеп 28, 2010 3:40 pm

Не се сещам за нищо конкретно и конструктивно, което да има поне средносрочен положителен ефект. Все пак, считам, че може би единствената възможност може да е в две направления: Всякакви мерки - да им се дават безплатни учебници, ядене и т.н., за да ходят на училище, от една страна, а от друга: да се строят затвори - хубави, модерни, с добри условия, за да се вкарват циганите нарушители - масово (съобразно масовите им нарушения) и при строго спазване, разбира се, на законноста. Като влизат в затвора, там да се учат, евентуално, да работят.... И така!?... :wtf:

В интерес на истината, огромен процент (не всичките, естествено!) от тези хора са като воденичен камък на шията на нацията, с който не виждам как може да се прогресира!
small axe
Потребител
Мнения: 2485
Регистриран на: чет апр 23, 2009 7:23 pm

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот small axe » вт сеп 28, 2010 4:01 pm

въпросът е по скоро- " какво ще ни правят циганите и турците?"

Иначе лично за мен малките циганчета са жертва на обстоятелства, на традиции, манталитет и възпитание. Това е един порочен кръг от който не виждам как може да се излезе, специално, държава като нашата.
Вероятно до 40-50 години България каквато я познаваме ще изчезне, и ще бъде заместена от една територия основно с ромско и турско население.
Това може и да се приеме за съжаление, като един вид съд над нашата родина.
Потребителски аватар
Чехълче
Модератор
Мнения: 2032
Регистриран на: нед дек 20, 2009 1:49 pm

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот Чехълче » вт сеп 28, 2010 4:04 pm

Не мога да ги нарека "жертви". По скоро са разменна монета при определяне на териториите на Турция в България. Работи тях, работи помаците, турците и без това са си техни изчадия. Всичките ги дръпна, потурчи, купи, сега ще ги събере под командването си за окончателното затриване на България.
За справка - преди около 20-иан години помаците се зовяха българи, сега техните деца са с турски имена и учат турски, а родителите им все още не знаят. Циганите се самоопределят като турци и мюсюлмани. За турците вече всички знаем...
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот Aurelia Felix » вт сеп 28, 2010 5:46 pm

kassie
Потребител
Мнения: 685
Регистриран на: пет юли 18, 2008 8:14 pm

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот kassie » вт сеп 28, 2010 5:58 pm

Има цигани и цигания.
Трябва ли почтените граждани на Р. България независимо от етноса им, да имат всички граждански права? Трябва. Трябва ли деструктивните елементи да се санкционират с всички законови механизми - административни, финансови, наказателни? Трябва. Има ли и сега механизми? Има. От общественополезен труд примерно има голяма нужда. Може сами да си строят подходящи жилищни и други сгради, да благоустрояват, почистват, да бъдат санитари. От задължително обучение също има нужда. И други механизми може да се създадат. Но безплатни учебници, храна само за един етнос не считам за добра идея, защото би провокирала леност, а и с какво са по-лоши бедните законопослушни представители на други етноси? А модерните, осигурени затвори на издръжка на данъкоплатците биха стимулирали престъпността на бедните...
Dante
Потребител
Мнения: 113
Регистриран на: нед май 02, 2010 1:57 pm

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот Dante » вт сеп 28, 2010 6:11 pm

Стигнал съм до извода, че единствената работеща мярка е ИНТЕГРИРАНЕТО. Убеден съм, че всички български граждани трябва да получат равен шанс за изява, затова не трябва да се делим на цигани, българи и пр.

Ето една идея за интегриране: да се изградят кооперативни казани за ракия /досега съществуващите са или разбити и неработещи, или в окаяно състояние/. Питате се за какво са ни тези казани за ракия? - Ами ще варим ракия. Както добре знаят пиещите домашна ракия, тя става от узрели плодове - сливи, ябълки, круши, джанки, кайсии, грозде... Има си технология на производство и ако тя не бъде спазена, може да се получи некачествен дестилат, опасен за здравето. Една от честите причини за кражби и всякакви други престъпления, включително убийсва, се дължи на действията на наркомани /алкохолно зависими хора/. Това е болестно състояние, имам предвид алкохолизмът, което не се лекува толкова лесно - някои хора като се напият започват да буйстват, да трошат каквото им падне, да вадят оръжие и пр. С една дума те откачат и не са те. Питате се защо тогава ще им правим ракия? Ами няма да я правим НИЕ, а ТЕ ще си я правят - те ще си събират плодове, ще ги носят в тези пунктове и ще ги предават за производство на тяхната ракия. Питате се къде е уловката? Ами за да пият и догодина ракия, те ще трябва да пазят овощните дървета, а не както правят сега - видят узрели плодове на някое дърво, отсичат го, обират плодовете, отрязват дебелите клони и стъблото, и се омитат - така никой не може да бере това дърво след тях. Мислите, че се шегувам?!

Та когато ТЕ започнат да си правят ракията и от ТЯХ зависи дали ще има още, ТОГАВА те ще мислят КАКВО трябва да правят. Когато всички техни действия РЕФЛЕКТИРАТ върху тях, тогава ще се замислят КАК трябва да живеят. И ще си пият ракията с удоволствие - който вари ракия, пръв трябва да я опита. Когато имат 50 литра под ръка поне няма да крадат заради нямане какво да пият. А и качествената ракия не е като ментето - тя просветлява съзнанието, от нея не боли глава.

Хубаво е да се помисли и за кръчма, където да има няколко здравеняци - та тази ракия да не се дава на споменатите, защото може да попадне в деца и въобще малолетни, а това не е добре, а да седи в тези кръчми, където всеки ще пие и черпи от своята ракия, естествено без пари. Само пълнолетни да се допускат, особено да се следи да не пият бременни, че лошо. Ако след мероприятието вървят на два крака, да се пускат навън, а ако са на четири - направо да се предвиди един изтрезвител намясто.

За съжаление не пия твърд алкохол - не ми влияе добре на стомаха, но бих пийнал за ваше здраве някое винце, имам предвид за всички ракиджии. Наздраве!
sluntce
Потребител
Мнения: 254
Регистриран на: вт авг 10, 2010 7:53 am

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот sluntce » вт сеп 28, 2010 6:39 pm

Всички граждани на България, които са на социални помощи, да нямат право да гласуват. Всички деца от 3- годишна възраст да посещават детски заведения и училище. В случай, че родителите не пускат децата си да учат, те да им бъдат отнети, настанени в домове, където да ходят на училище наравно с другите етноси. Родителите, на които са им отнети децата, да бъдат лишавани от социални помощи до навършването на пълнолетие на всичките им деца. Родители, които женят децата си на възраст по-малка от 16 години, да влизат в затвора и да им бъдат отнети родителските права. Мъж, който направи дете на момиче под 16 год. да влиза в затвора. Бих искала да бъде и стерилизиран също, но май е прекалено...
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот Aurelia Felix » вт сеп 28, 2010 7:14 pm

Емо
Потребител
Мнения: 12
Регистриран на: пет юни 11, 2010 9:39 am

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот Емо » вт сеп 28, 2010 8:07 pm

Хубави неща пишете, но нали знаете, че почувства ли се циганина под натиск, дори легален, вдига олелия до небесата. Освен това има сумати организации, които печелят много пари от "защитаването на правата им" и знаят добре как бялото да изкарат черно. Колкото и легални мерки да се взимат, колкото и да са равноправни цигани и българи е ясно коя етническа група ще срещне ред проблеми. Подобни закони, които се предлагат в тази тема, няма как да не срещнат масиран отпор. Никое правителство в България не би си рискувало мандата заради това.
sluntce
Потребител
Мнения: 254
Регистриран на: вт авг 10, 2010 7:53 am

Re: Какво ще ги правим циганите?

Мнениеот sluntce » вт сеп 28, 2010 8:11 pm

Нека да дадат мандат на Волен Сидеров, пък ще си говорим...
Ако законите се прилагат към всички граждани, нека да вдигат олелия, ама да станат ХОРА!

Върни се в “разни”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта