Молете се за Япония!

обсъждане на всякакви въпроси
Fani
Потребител
Мнения: 56
Регистриран на: пон окт 09, 2006 9:45 pm

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот Fani » пет мар 18, 2011 12:24 am

Чета и не мога да повярвам на очите си. Много е тъжно човек да види липса на любов и милосърдие у свещеник.
Все пак последното обобщение за "повечето православни свещеници", макар и обяснимо като емоционална реакция, е твърде произволно, неаргументирано и крайно. А тъй като става въпрос за Божии служители, човек трябва да е внимателен и да не хули безпричинно.
Дано Бог помогне на страдащите в Япония и добре, че Неговата милост невъобразимо превишава нашата.
Хашашин
Потребител
Мнения: 50
Регистриран на: чет фев 24, 2011 10:20 am

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот Хашашин » пет мар 18, 2011 12:32 am

Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот zmianatz » пет мар 18, 2011 1:48 am

Малко ми е мъчно, че не приемате малко по-различното мнение на Дон Кихот. Не го осъждайте. Всеки има право на лично мнение. На един му е сила милостта, на друг - разума, трети - миротворството и т.н. Не можем всички да бъдем еднакви. Все пак замислете се какво наистина казва - а не бързайте (в мъката си за Япония!) да осъждате.

И сега (сигурно ще разбуня духовете!) ще кажа, че те сигурно си го заслужават от Господ.
Аз им съчувствам много.Но писано е, че така ще стане - и някои народи наистина заслужават това.
А те именно го заслужават, защото:

Техните реактори са по-стар тип/модел от нашите. Но въпреки това, те не само, че не ги затварят - а гласуват нашите да се затворят. това не е справедливо, както виждаме. Понякога вниквайте в Божия промисъл. Защо не са помислили за нас тогава - а сега ние да мислим за тях, съвсем естествено, нали?... :sick:
Представям си изумените ви физиономии "от моята наглост". Е, такава е истината - Дон Кихот макар да дразни с някои неща - ми харесва, че не се прави на загрижен и е естествен. а той самият каза, че много се моли за тях. Сигурна съм, че е така - и че той вътрешно им съчувства. Това правя и аз. Не се радвам на тяхното нещастие. Но всеки народ заслужава своята съдба. Вие така казвахте и за нас - че си заслужаваме комунизма, турското робство и какво ли не още... Е ми тогава и аз казвам: Япония си заслужи това. Съдете ме ако трябва (в сърцето си!).

Но там също има голямо лицемерие - и тези хора са страшно подтиснати - като в САЩ е. Нищо чудно и ако Господ ги наказва заради издевателствата си над християни. Сори, че не се смирих, и показах човешкото си лице, а не това, на което се мъчим да се уподобим - на Божественото - но и ние мизерствахме заради закритите ни реактори. Благодаря за вниманието! Искрено се надявам този свят да стане едно много по-добро място - но уви; като има несправедливости; ще има и изказвания като мойто. :(
Потребителски аватар
to6ominator
Потребител
Мнения: 304
Регистриран на: пон май 10, 2010 11:09 pm

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот to6ominator » пет мар 18, 2011 7:04 am

Въпреки всичко, японците са НИВА над нас във всяко едно отношение:
1. технологии
2. разбирания за живота
3. желание за самоусъвършенстване, постигане на разни работи в живота, себеотрицание
4. дисциплинираност
5. желание за въвеждане на ред и организираност
6. желание да мислиш и за другите, освен за себе си
7. желание да търсиш Истината
8. други

Защо мислите, че Германия и Япония са били най-пострадали през 2. световна война, а малко след това стават едни от най-развитите икономики в света? Защото са хора от по-високо качество! Повтарям: те са хора от по-високо качество! Логично е Бог да дава на по-напредналите, по-сериозни изпитания. Направил е Япония земетръсна зона, но и им е дал достатъчни качества, за да се справят с тези проблеми. Затова, по-добре да се поучим от тях, да не се тупате в гърдите, че православните сте Богоизбрани, защото не е така.

И моля ви, Бог не би наказвал Япония, заради КОМУНИСТИТЕ Путин и Медведев. Всички знаят какво тъмно минало (и настояще) имат тези двама, бивши агенти на репресивния апарат. А някой от вас запитвал ли се е, откъде Медведев има толкова много пари, че да си направи имение за чудо и приказ в суперлуксозния московски квартал Рубльонка, където са събрани само милиардери и някои случайно останали стари жители. А какво да кажем за личните замъци на Путин... Руснаците са същите корумпирани лекета като нас, а те са и по-зле, защото имат и .... ВОДКА. При тях демокрация е невъзможно да съществува. Подобно на нас, и те са свикнали да прехвърлят цялата отговорност за съществуването си на някой Бащица, Спасител и т.н. При нас, в момента го играе Бойко Борисов, преди беше цар Сакскобург, а при тях е товариш Путин. Докато японци, американци, западняци като цяло, знаят, че съдбата им е в тяхните собствени ръце, бивши комунистически народи като руския и нашия, разчитат на държавата - майка, която да ги котка, дондурка, като някакви инфантили. Затова, откакто комунизма свърши, заедно с руснаците почти нищо не сме постигнали, нито в икономиката, нито в нищо.
Ако много искате да се молите, молете се по-добре за нас, защото имаме повече нужда.
Fani
Потребител
Мнения: 56
Регистриран на: пон окт 09, 2006 9:45 pm

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот Fani » пет мар 18, 2011 8:52 am

Не знам дали японците "са си го заслужили". Знам, че всичко се случва по Божия промисъл- такава в била волята Му. Също така знам, че от нас се очаква човешка милост. Нима Иисус не е плакал за Лазар, докато той е бил още в гроба? Не трябва ли поне да се опитваме да следваме примера Му, ако се наричаме християни?
И за да не звуча лицемерно, ще призная, че и у мен милостта е оскъдна и че след трагедията три дни не гледах новини, за да не се разстройвам, като че ли човек може да си затвори очите и злото да изчезне.
И макар че се размениха остри думи, дано този разговор поне ни накара да погледнем в сърцата си.
gaitan vejdu
Потребител
Мнения: 700
Регистриран на: чет окт 06, 2005 8:25 am

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот gaitan vejdu » пет мар 18, 2011 12:59 pm

Фани, проблемът изобщо не е в липсата у нас на съчувствие към пострадалите. Проблемът произтича основно от неумението на неколцина юзъри, да провидят какво точно казва Дон Кихот.

Виж думите на великолепната Венче, касаещи умението ни да се молим тихо, в храма, или у дома; нежели да пищим по мегдани колко сме праведни, досущ като светските хора и лицемерците.

Аз съм може би от първите ползватели на Интернет, не само в БГ. Идея си нямаш колко ме влудяват празните инициативи на мнимо добротворство, въобразявайки си че пищейки по нет форуми, правиш чудеса.
Това са невежи хора, разбери.
Тръгнали Сульо и Пульо да обясняват на Дон Кихот, че бил зъл.
А човекът никъде, но наистина никъде, не е изразил злорадство от погиналите. Той е надживял тези празни болсуранствания и предпочита да говори смислености.

Има си места за изплакване на болката. Не казвам, че вършено на форум, това е нещо лошо. Просто имаме опит и овреме отсяваме полезните практики от дежурния модерен вой на професионалните оплаквачи.

Но тези са калинки, ти сляпа ли си? Обзалагам се, че имат болна баба, леля, съседка която има нужда от чаша вода, хляб, добра дума ... Но те не ходят при нея, понеже няма кой да ги види и похвали.
По цял ден ще призовават хората да се молели за Япония, не за друго, но защото това им пищят от рупорите на медиите. Така се усещат значими.

Пък същевременно изобщо не им вдяват празните кратунки, че в Съдния ден няма да ги питат, нахраниха ли гладните в Етиопия, спасиха ли световната демокрация, молиха ли се за Япония и т.н. Тях ще ги питат простичките въпроси, служи ли на идоли, уважава ли родителите си, подаде ли чаша вода на жадния, лъга ли, прелюбодейства ли и прочие истинни въпроси, касаещи спасението на душата.

Но за тях това са архаизми. Разбери, това са изтровени с атеизъм пост социалистически хора, позахлебили от тук от там с нещо от Св. Библия, но нямащи нищо съществено в главите си, освен тонове плява и удивителни смесици от източни религии, протестантизъм, масонщини и прочие глобалистки въжделения на материалистите интернационалисти, чиито внуци са те.
Molecule
Потребител
Мнения: 628
Регистриран на: ср ное 05, 2008 1:15 am

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот Molecule » пет мар 18, 2011 2:19 pm

Айде, истинските талибани веднага скокнаха да си разчистват сметките. Покажи им кутре- и почват да истеризират. Споко бе, както и гайтан каза, никой не се радва на японската беда.
Проблемът ми с позицията на дон Кихот е по-скоро в културен аспект, но както и да е. Имаше вече дискусии на тема Тайланд и Хаити, дето бяха изказани наистина талибански дедниколаевски мнения. В този форум може да намерите някои от тях. Безпредметно е да повтаряме едно и също при всяко бедствие.

Мисля, дон Кихот, че при повърхностен прочит наистина някои от текстовете ви в темата може да бъдат разбрани криво. Много "читатели" разбират онова, което искат, а не онова, което авторът има предвид. Противно на общоприетото мнение, мисленето е труд и се оказва, че повечето народ най-го мързи да мисли.

Гайтане, братко, нали правилното социално поведение (т.е. красивите постъпки, които си описал) е въпрос на правилно разбиране на нещата, на правилен етичен кодекс. А последният отчасти се гради в общуването, вкл. и в такива форуми. Колкото по-разумни стават хората, толкова повече добри дела ще явяват на бял свят. Ей го на, японците са доказателство, че адекватния светоглед дава резултат. Той може да те измъкне и от най-голяма беда. Ако японците бяха като нас, сега жив човек да не е останал там.
Те ще се оправят дори от това бедствие, доказали са, че го умеят. Ние да му мислим. При нас оправия няма.
gaitan vejdu
Потребител
Мнения: 700
Регистриран на: чет окт 06, 2005 8:25 am

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот gaitan vejdu » пет мар 18, 2011 2:32 pm

Така е, френд, аз саимят писах, че подобни теми не са нещо лошо сами по себе си. Все пак общуването ни чрез форум предполага да ползваме неговите възможности.
Благодаря ти, че си ме упоменал душерадващо!
Хашашин
Потребител
Мнения: 50
Регистриран на: чет фев 24, 2011 10:20 am

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот Хашашин » пет мар 18, 2011 2:33 pm

Ще подмина грозните подмятания на Гайтан Веждю, защото са толкова далеч от християнството, че няма повече на къде(тук никой не ме знае кой съм и какъв съм, за да чакам похвала), ще оставя и настрана думите на Змианац, че японците са си го заслужавали, защото само един единствен Бог може да каже заслужават ли или не, ние хората нямаме право да правим това. Отново искам да благодаря на всички християни, що се помолиха за Япония и нека бъдат настоятелни и постоянни в молитвите си, защото японския народ има нужда!
gaitan vejdu
Потребител
Мнения: 700
Регистриран на: чет окт 06, 2005 8:25 am

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот gaitan vejdu » пет мар 18, 2011 3:02 pm

Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот zmianatz » пет мар 18, 2011 3:12 pm

Хашашин
Потребител
Мнения: 50
Регистриран на: чет фев 24, 2011 10:20 am

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот Хашашин » пет мар 18, 2011 3:12 pm

Хашашин
Потребител
Мнения: 50
Регистриран на: чет фев 24, 2011 10:20 am

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот Хашашин » пет мар 18, 2011 3:15 pm

Асен
Потребител
Мнения: 1162
Регистриран на: вт мар 20, 2007 5:16 pm

Re: Gajtan vejdu

Мнениеот Асен » пет мар 18, 2011 3:17 pm

Гайтане, изглежда не искаш да осъзнаеш, че подкрепата ти на човешки авторитети (каквито и да са те!) не те прави по-убедителен като поддръжник на "каузата " ти. Защото тук, в темата, имаше само една молба-ние християните да се помолим за страдащия японски народ. И толкова, без никакви други условия. И всичко, което се изписа в последствие показа нашето отношение към страданията на хората, показа нашето стоене във вярата и готовността ни да откликнем в нужда. Всеки има глава на раменете си да си направи своите изводи от мненията и да си извади необходимите поуки. Съветвам те да размислиш отново за всичко, а не емоционално да вземаш нечия страна. :angel:
Потребителски аватар
zmianatz
Потребител
Мнения: 1760
Регистриран на: съб ное 28, 2009 9:50 am

Re: Молете се за Япония!

Мнениеот zmianatz » пет мар 18, 2011 3:25 pm


Върни се в “разни”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост