Атакистките безобразия

обсъждане на всякакви въпроси
Лъчо
Потребител
Мнения: 73
Регистриран на: ср окт 20, 2010 4:53 pm

Атакистките безобразия

Мнениеот Лъчо » ср май 18, 2011 2:52 pm

След вчерашните безобразия в Батак, които предизвикаха атакистите, бих искал да използвам форума за да заклеймя поредната свинщина на активисти от партия "Атака"! Работя близо до софийската джамия и днес отново имаше националистическа провокация с опит да се заглушава воя от джамията! Псевдоправославните атакисти пускаха с все сила "Многая лета"! Мисля си, че православните не можем да останем безучастни на тази акция, защото тук се намесва и нашата православна вяра чрез използване на православни песнопения! Редно е на тези националисти да им се обясни, че нямат право да разпалват религиозна ненавист с подобни деяния, още повече, че подобни акции са меко казано нехристиянски!
Bluesky
Потребител
Мнения: 133
Регистриран на: ср авг 19, 2009 11:48 pm

Re: Атакистките безобразия

Мнениеот Bluesky » ср май 18, 2011 4:38 pm

Лъчо
Потребител
Мнения: 73
Регистриран на: ср окт 20, 2010 4:53 pm

Re: Атакистките безобразия

Мнениеот Лъчо » ср май 18, 2011 5:10 pm

"Вярващия" лидер на тази идиотска партия, заедно със своята съпруга издаде куп окултни книжки за Кочовска и тем подобни вярващи! Този палячо дори не подозира що е православие, пък ако ще и 100 дипломи да си вземе! В една демократична страна, богослужението на регистрирано изповедание е неприкосновено! Това, че в Родопите има радикален ислям и християните там са дискриминирани в никакъв случай не може да извини действията на атакистите пред софийската джамия! Една неправда не поправя друга! Религиозният мир към момента е едно от малкото достойства на изтерзаното ни отечество! Подобни площадни действия още повече изолират българските турци-мюсюлмани, които са заложници на ДПС! И на мен не ми е много приятен воя от джамията и също смятам, че може да се понамали звука, но с подобни просташки прояви, при това с пускане на православни песнопения най-много да се постигне обратен на желания ефект! Християнското отношение е различно! Редно е християните да подхождат с любов, а не с провокации!
Преспанец
Потребител
Мнения: 271
Регистриран на: чет мар 10, 2011 9:35 pm

Re: Атакистките безобразия

Мнениеот Преспанец » ср май 18, 2011 9:46 pm

Къстин
Потребител
Мнения: 68
Регистриран на: ср апр 13, 2011 7:42 pm

Re: Атакистките безобразия

Мнениеот Къстин » ср май 18, 2011 10:07 pm

Ами нали тези, които са назначили Волен, са назначили и Патриархът на България, и БПЦ. Това, което ще става, ще стане, затова е канонизацията на мъчениците от Батак. Новата нетолкова студена война ще премине през България, може би само с въоръжен конфликт, за да се смени конституцията на Републиката. Играта е измислена, ние сме мишките, които можем да даваме личен пример на другите и да се молим на Бог, дори от затвора на нашето аз.
Днес са опасни времена, раздават присъди и скалъпват обвинения, човек да го е страх да си каже мнението.
Последна промяна от Къстин на ср май 18, 2011 10:20 pm, променено общо 2 пъти.
Bluesky
Потребител
Мнения: 133
Регистриран на: ср авг 19, 2009 11:48 pm

Re: Атакистките безобразия

Мнениеот Bluesky » ср май 18, 2011 10:17 pm

Лъчо
Потребител
Мнения: 73
Регистриран на: ср окт 20, 2010 4:53 pm

Re: Атакистките безобразия

Мнениеот Лъчо » пет май 20, 2011 1:55 pm

Днешните изцепки на безбожниците - националисти преляха чашата! Жалко за България, че в нея живеят такива идиоти!!! На нас чергата ни се е запалила, а те решили, че джамията им е най-големия проблем!!!
Радослав
Модератор
Мнения: 1530
Регистриран на: ср дек 20, 2006 4:11 pm

Re: Атакистките безобразия

Мнениеот Радослав » пет май 20, 2011 2:01 pm

Асен
Потребител
Мнения: 1162
Регистриран на: вт мар 20, 2007 5:16 pm

Re: оше за резила..

Мнениеот Асен » пет май 20, 2011 4:29 pm

И аз, Радо, докато пътувах слушах по радиото за поредния резил на "защитниците на българското", а от Вести.бг изрових това: http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3829911
Най-лошото, в случая е, че "вярващият" им лидер е магистър по богословие, който с живота си показва, че в момента е диаметрално противоположен на християнската вяра. И със семейното издаване на хвалебни книги за врачки и екстрасенси, нещата придобиват стават още по-реални за духовната му ориентация. И за това, към което се опитва да води народа ни. :thumbdown:
Последна промяна от Асен на пет май 20, 2011 4:38 pm, променено общо 1 път.
Лъчо
Потребител
Мнения: 73
Регистриран на: ср окт 20, 2010 4:53 pm

Re: Атакистките безобразия

Мнениеот Лъчо » пет май 20, 2011 4:38 pm

На идиотите от Атака е хубаво да им се напомни това:

НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС

Чл. 164. (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г.) (1) Който проповядва омраза на религиозна основа чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин, се наказва с лишаване от свобода до четири години или с пробация, както и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.

(2) Който оскверни, унищожи или повреди религиозен храм, молитвен дом, светилище или прилежаща към тях сграда, техни символи или надгробни паметници, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация, както и с глоба от три хиляди до десет хиляди лева.

Чл. 165. (1) Който със сила или заплашване пречи на гражданите свободно да изповядват своята вяра или да извършват религиозните си обреди и служби, с които не се нарушават законите в страната, общественият ред и добрите нрави, се наказва с лишаване от свобода до една година.
Bluesky
Потребител
Мнения: 133
Регистриран на: ср авг 19, 2009 11:48 pm

Re: Атакистките безобразия

Мнениеот Bluesky » съб май 21, 2011 12:11 am

Асен
Потребител
Мнения: 1162
Регистриран на: вт мар 20, 2007 5:16 pm

Re: Атакистките безобразия

Мнениеот Асен » съб май 21, 2011 12:33 am

Bluesky, позволи ми да не се съглася с теб за посочения начин за "решаване на проблемите". Това вреди, по-скоро, а не помага. :angel:
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Атакистките безобразия

Мнениеот Кабрал » съб май 21, 2011 9:25 am

Аз винаги съм писал срещу бъркането на национализма с вярата, а и никога не съм възприемал насериозно Волен и Атака. Но всъщност нещата не са така прости, някакви добри хорица се молили, пък едни диви зверове ги нападнали. Не само в България, а в цяла Европа на хората им писна от държането на мюсюлманите. Има една народна поговорка - въшката като се наяде излиза на челото и там я убиват. На същия принцип се действаше и в Европа - навсякъде където може да се демонстрира пренеблежение към установените верски или социални ценности и налагане на ислямските. Това се търпя няколко десетилетия, но не защато алах е дал Европа на "правоверните", а защото обществото изповядва определени ценности и се очакваше, че рано или късно мюсюлманите ще започнат да се адаптират. Това не стана и сега тече процесът на обръщане на тоягата - навсякъде изборите се печелят от крайни националистически партии, чията единствена цел е прогонването на мюсюлманите, т.е. казано по поговорката въшката се наяде и излезе на челото.
Ако някой трябва да си опича акъла, това са първо мюсюлманите, за мене петъкът не е свещен ден и не може да е такъв денят в който с камъни се убиват мюсюлманите, приели християнството, убиват се жени, убиват се деца, режат се ръце и крака по площадите.
Не се заблуждавайте, че ислямът е вяра, той е зло, което заслужават единствено тези, които са си го избрали. В техните страни да правят каквото искат, но тука да влизат в час.
Makedonski
Потребител
Мнения: 62
Регистриран на: пон сеп 07, 2009 9:44 am

Re: Атакистките безобразия

Мнениеот Makedonski » съб май 21, 2011 10:02 am

Вижте какво! Ако минарето вие по цял ден, ако мюсюлманите се молят на тротоара, съгласете се това не е начина да реагираме на техните действия! Абе това е умопотресаващо! Събрали се хората на молитва в джамията и някакви идват да ги притесняват точно тогава с песнопения "Многая лета"! Е ако това не е циркаджийско! ДА, ама е и трагично!
Трябва да спрем тоя Сидеров, имам приятели мюсюлмани - изключително добри и честни хора!!!!! Срам ме е!

Джамията е ХРАМ! Там е място за молитви, там се призовава Името Божие също!, макар и исляма да има много по-различни представи от нашите за Бога!

Грозно е да се поругава какъвто и да е храм!

Хора, осъдете тая грозна постъпка, а не я оправдавайте!
Просто, най-малкото, има други начини за уреждане на конфликти, ако ги има!
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Атакистките безобразия

Мнениеот Aurelia Felix » съб май 21, 2011 10:11 am

Тук съм съгласна с Кабрал, че нещата не са толкова прости. Спомням си едно изказване на ректора на Анкарския университет. На журналистически въпрос защо не позволяват на студентките да носят забрадки в университета, той беше казал, че ако им позволят днес да ходят със забрадки, то утре или най-късно вдругиден, същите тези "смирени" забрадки ще започнат да бият и тормозят светски облечените си колежки. Демократите изобщо нямате идея на какво са способни тия когато станат мнозинство.
Изобщо не се заблуждавайте, че уахабитския ислям, който днес все повече се налага е мирна религия. И се запитайте къде ще отидат вашите права, ако тези, които днес защитавате утре станат мнозинство. В момента, в който ислямските имигранти достигнат една добра бройка, ще започнат проблемите. Вие имате ли представа, че в Англия например, пакистанските и други мюсюлмански малцинства си упражняват свое собствено право и местните власти не са в състояние да се справят? Имате ли представа, че извършват дивашки убийства на "честта" и други престъпления под носа на британската полиция, която е на доста високо ниво, бай дъ уей.
Волен Сидеров може да е всякакъв, но е един от малкото бг политици, които защитават българския национален интерес.

Единствената държава, която лично знам, където нещата са поне видимо под контрол е Италия. Там е достатъчна появата на карабинер на хоризонта, и чалмите бЕгат ли бЕгат :) Също така в Италия не съм виждала джамия, камо ли в центъра на Рим да вият от некое минаре!

Върни се в “разни”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 7 госта