"Толерантния" ислям

обсъждане на всякакви въпроси
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

"Толерантния" ислям

Мнениеот Next » нед юни 01, 2014 9:40 pm

От в-к Блиц, но не ви давам линка, защото картинките наоколо не са много за гледане.
А пиша тук, защото в раздел Ислям ми е забранено... Основния повод обаче е, че навремето един мюсюлманин тук твърдеше, че исляма бил толерантна религия. Та започвам нишката, а с времето... материал бол:

"Осъдената на смърт християнка роди момиченце в затвора, следва екзекуция

27-годишната Мериам Яхия Ибрахим, която беше осъдена на смърт на 15 май в суданската столица Хартум, днес роди в затвора момиченце, предаде CNN. Тя получи най-тежкото наказание, защото е християнка. С оглед на обстоятелствата майката и бебето Мая са добре.
Суровата присъда смърт чрез обесване бе произнесена срещу младата жена, когато беше бременна в 8-ия месец, тъй като отказа да се отрече от християнството и да се обърне към исляма. Дадени й бяха 4 дни за размисъл. Тя обаче категорично отказа и заяви, че предпочита въжето.

Мериам е била предадена от собствения си брат. Той дълги години не знаел нищо за нея и започнал да я издирва. Когато разбрал, че се е омъжила за християнин, побеснял и подал сигнал до прокуратурата в Хартум.

Мериам получи и втора смъртна присъда - за прелюбодейство. Тя не е изневерила на съпруга си, но той също е християнин. А според шериата брак с друговерец се смята за изневяра. И двете “престъпления” се наказват със смърт. Преди да увисне на въжето, Мериам ще трябва да понесе и друго наказание – 100 удара с пръчки.

Суданката християнка бе изпратена в затворническа килия заедно с 20-месечния си първороден син. Там тя вдигна температура, момченцето ѝ също се поболя заради липса на всякаква хигиена, но властите не позволиха постъпване в болница.

Правозащитни организации се надигнаха да бранят осъдената. Съдебните власти в Хартум обявиха, че ще спазят процедурата, като се изчака потвърждение от по-горна инстанция.

Остава и надеждата, че ще се приложи суданската практика – смъртното наказание срещу кърмачка да не се изпълнява до отбиване на бебето, но не повече от две години след раждането.

“Безсилен съм да помогна на Мериам. Моля се Богу горещо да сътвори чудо и любимата ми жена да отърве бесилото”, изрече съпругът на Мериам - Даниел Вани, след като узна за присъдата. Той е безпомощен без жена си, тъй като е сакат и на инвалидна количка. На него му е било забранено да присъства на процеса срещу Мериам.

“Мериам не е паднала духом. Тя по никакъв начин няма да се отвърне от хриситянството и се надява присъдата да не бъде изпълнена и един ден да се върне при съпруга си”, каза тогава за CNN адвокатът на жената Мохамед Яр Елнаби. Той призна, че срещу него се сипели заплахи за линч, защото дръзнал да защитава една неверница.

“Страхувам се за живота си, но не мога да се отвърна от дълга си да помогна на една невинна жена. Тук става въпрос за вяра и принципи. Длъжен съм да помогна на онези, които са в беда, дори това да ми струва живота”, категоричен е юристът.

Водещи държави като САЩ, Германия, Франция, Великобритания и т. н. изпратиха чрез посолствата си в Хартум остри протести до режима в Судан с призив да се зачита правото на религиозна свобода на всеки гражданин, както и на неговата воля да премине доброволно към друга религия. В портеста се посочваше, че това през 2005 г. е залегнало и в преходната конституция на Судан. /БЛИЦ"
Потребителски аватар
Hatshepsut
Потребител
Мнения: 194
Регистриран на: пон сеп 26, 2011 6:08 am

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот Hatshepsut » пон юни 02, 2014 6:08 am

Ислямът не е и никога не е бил толерантна религия.
Има обаче нещо друго - там където мюсюлманите са малцинство, може и да се представят като толерантни, но това е само лицемерие. Маските падат, когато мюсюлманите станат мнозинство - тогава те показват истинското си лице.

Истинското лице на исляма:
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот Next » пон юни 02, 2014 8:47 am

Така е, но нашите мюсюлмани имат друга официална позиция. Макар и чудесно да знаят за "какво иде реч".
Радослав
Модератор
Мнения: 1530
Регистриран на: ср дек 20, 2006 4:11 pm

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот Радослав » пон юни 02, 2014 1:07 pm

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот Aurelia Felix » пон юни 02, 2014 7:15 pm

Да ви зарадвам: вчера научих от медиите, че сестра Мериам е освободена от затвора! Слава на Господ Бог, тъй като никой не може да избавя като Него!!!
Сега жената ще може да се радва на живота и да се грижи за двете си дечица и болния си в инвалидна количка съпруг!
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот Next » чет юни 26, 2014 10:35 pm

Групировката "Ислямска държава на Ирак и Левант" на завзетите от нея територии въведе данък върху немюсюлманите, минималният размер на който е $250.

„Християните в северен Ирак имат три изхода – емиграция, отричане от християнската вяра или смърт“ – каза един от членовете на Иранската комисия по правата на човека.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_06_2 ... dank-3413/
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот Next » пет юни 27, 2014 7:48 am

Суданската християнка, срещу която шариатският съд постанови смъртна присъда заради това, че се е отказала от исляма, е потърсила убежище в американското посолство в Хъртум, предадоха информационните агенции.

Припомняме, на 15 май 27-годишната Мериам Ибрахим беше осъдена на смърт чрез обесване заради вероотстъпничество, той като се е омъжила за християнин.

Тя беше освободена на 23 юни след решение на касационния съд, но на 24 юни отново беше задържана на летището в Хартум заедно със съпруга си и двамата си синове, с които смяташе да напусне страната.

Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот Кабрал » пет юни 27, 2014 9:05 pm

Ислямът е поганска вяра в сатаната, той не може да е толерантен. Наличието някаква толерантност се дължи на това, че не всички изповядващи го са загубили човешки образ, а не на самият ислям.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот Next » нед авг 10, 2014 5:17 pm

Кюрди йезиди – жертви на ислямисти в Ирак

По времена сблъсъците в северен Ирак ислямистите са убили най-малкото 500 кюрди йезиди, съобщава иракското министерство по правата на човека.

По-рано сунитите заплашваха с ликвидиране на всички, които не приемат исляма. Те живи заравяха своите жертви, в това число жените и децата. Освен това, близо 300 жени са били отвлечени. Властите на Ирак откриха масови погребения.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_08_1 ... Irak-3147/
ivanb63
Потребител
Мнения: 819
Регистриран на: вт фев 16, 2010 12:20 pm

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот ivanb63 » нед авг 10, 2014 5:31 pm

Недейте така с лошото де!
Ми дайте им трибуна на тези ислямисти да си рекмират тук вярата де!
Че както бяхте почнали по едно време .... ама айде от мене да мине, да не се заяждам.

Ужасяващо безумство беше да доказвате "толерантността" си и да им давате трибуна тук.
Пък едноверците ги обиждате и мачкате.
Хайде със здраве и лек ви ден!
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот Next » вт авг 26, 2014 10:17 pm

"Представители на крайно екстремистката фанатична организация „Ислямска държава“ твърдо са решили да прочистят света! Крайна цел – създаване на Халифат и глобална ислямизация на света!

....
Крайната ислямистка групировка „Ислямска държава на Ирак и Леванта” иска да наложи халифат на всички територии, където някога се е изповядвал ислям, поругава и унищожава храмове, светилища и паметници, запазени от древни времена в земите на днешна Сирия и Ирак. Екстремистите са превзели най-големия християнски град в Ирак, брутално са изгонили десетки хиляди християни и осквернили храмовете. В ръцете им е попаднал град Каракош в провинция Ниневия, където живеят половин милион християни. По данни на ООН 200 000 души са избягали от града. Голяма част от тях са поели към Иракски Кюрдистан, който все още не е в ръцете на ислямистите. Местни свещеници разказаха, че случващото се в града е катастрофа. Ислямистите свалили кръстовете от църквите и изгорили над 1500 християнски ръкописа. Това пречистване ми напомня на хитлеризма и фашизма, просто в друг цвят. Християните бягат и ще бягат! Унижавани, малтретирани и убивани заради това, че са християни!
Една бежанка от Ирак, асирийка-християнка ми разказа следната история. Ислямистите наредили на едно християнско семейство да си напуснат дома, но те не се подчинили. Мистериозно изчезва 3-годишното им момченце, като семейството си мислели, че играе във вътрешния двор. Но детето не се появило, не било и при съседите. След няколко дни се почукало на портата, отварят и какво да видят – на прага оставена тава, с вкусно ухаещ на подправки сготвен ориз, и в средата главичката на синчето им! За какъв ислям става въпрос?
...
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_08_26/Nov ... IDIL-8758/"
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот Aurelia Felix » ср авг 27, 2014 2:30 pm

Това не е работа на мюсюлмани. Нещо друго ще да е.

На тези, дето сега с телешки възторг ще вземат да плюят пак по мюсюлманите ще напомня, че по времето на Нерон за християните се е разправяло, че пият кръв, тровят водата и други такива работи, които са давали основание за преследвания.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот Next » ср авг 27, 2014 3:05 pm

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот Aurelia Felix » ср авг 27, 2014 3:35 pm

Мисълта ми е, че в исляма няма канибализъм, няма и много от изродиите, дето "ислямските" армии ги вършат из Сирия и т.н. Исляма си има шериат и наказва по него. В шериата има телесни наказания, но не и такива. Не че отричам, че са осъждали на смърт християни, но няма данни в историята нито за канибализъм, нито за зашиване на уста например, както бяха направили с едно християнско момиче в Сирия.
Също така изродиите в Украйна са доста сходни, ама там официално няма "ислямска" армия, нали? Замислете се, че утре може да се направи някоя армия от "християни", дето вършат такива идиотии, ние ще вярваме ли, че християнството е такова?!
Радослав
Модератор
Мнения: 1530
Регистриран на: ср дек 20, 2006 4:11 pm

Re: "Толерантния" ислям

Мнениеот Радослав » ср авг 27, 2014 4:31 pm


Върни се в “разни”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта