Защо русофобите мразят Путин!?

обсъждане на всякакви въпроси
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Ника » съб авг 16, 2014 6:10 am

За първи път чувам, руснаци да биели българи след Руско-Турската война.
В моя род се предава това. Руснаците са били тогава крепостни селяни. Тогава го викат на война. Тръгва със своите си дрехи, дават му само пушка. И тръгва на поход на хиляди километри, да се хвърля в бой, да дърпа с ужасни мъки снаряжение, да стои на пост в лютите виелици (тогава зимите са били студени и много снежни), тези хорица са полагали душата си за нас.
Вижте картините на Верешчагин. Художник, който е бил с армията и е рисувал. Вижте картината "Панахида за убитите войни". Името е простичко, но картината е толкова силна! Цяло поле убити войни и само свещеника и офицера със свалена шапка. Вижте картината " Преминаването на Балкана от отряда на генерал Скобелев". Отново простичко заглавие, не гръмко като днешната преса. Но виждаш огромната стръмна и заснежена планина и по нея - като мравки пъплят войниците. А също и картината " Скобелев под Шипка." , "След атаката на Плевен, превързочен пункт".
Има и свидетелства, как в битката за Стара Загора, която цели три пъти и завладявана и от едните и от другите, руснаците виждат в небето образа на Божията майка. И силно вярват, че тя ще даде победа.
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Кабрал » съб авг 16, 2014 12:30 pm

Аз пиша от години, че първо съм православен, после българин. Както и че трябва да се отнасяме много внимателно към всичко написано на руски и гръцки, или ще е ерес или щуротия и ако за православието има опастност тя идва от Фенер, а потенциално опасна е и Москва, особено от интелектулално-старческата пасмина подвизаваща се из руските земи, която за разлика от нашата не е карикатура, а реална опастност.

Един немски политик на въпрос обича ли Германия беше отговорил, че обича жена си. Тук либерастията злоупотребяваше с това, твърдейки, че времето на патриотизма е минало. Всъщност човекът е казал, че родината така или иначе се обича и самият въпрос е неуместен. За съжаление не се знае какво е Родина. Родината като държава е териториално-административна единица и невъодушевен предмет и да я обичаме е все едно да си обичаме чадъра или холната гарнитура. И коя географска област да обичаме? Тази в Азия, на север от Дунава, "гръцка" Македония или само затворената в съвременните граници?

Или трябва да обичаме населението, наричано още народ? Напр. утре, като украинските пенсионери, ще ме мобилизират за да мра на фронта, за какво...? За кликата на политиците, за оядени митничари и полицаи или на тези дето са напуснали страната и ни обясняват колко сме прости? Или за да пазя фотоволтаиците и банките на една част от населението? Нещо ми се губи смисъла в цялата история. А най-жалкото е, че на фронта ще сме тези дето не се хвалим с патриотизъм, а баш патриотите и националисти ще са там където са техните руски колеги - по курорти в чужбина и кръчми, защото нито една руска националическа организация не изпрати и един човек да се бие в Украйна. Иначе всички са патриоти, ама ако трябва Кабрал да се гърби с калашник на 40 градуса на сянка и с дефектна бронежилетка, за която Родината е броила тройна цена на някой представител на народа.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Aurelia Felix » съб авг 16, 2014 7:03 pm

R.Simeonov
Потребител
Мнения: 76
Регистриран на: ср май 09, 2012 2:39 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот R.Simeonov » съб авг 16, 2014 9:09 pm

Aurelia, разбира се, че не е редно. Ама не мога да ви разбера вас русофилите, всяка втора дума ви е Русия, та Русия. Путин, та Путин. Нали сте българи, бе! Стига това чуждофилство! Ако бяхте руснаци, разбирам, нормално е да милееш за страната си. Но вие сте българи!
Последна промяна от MacIlian на нед авг 17, 2014 2:28 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Aurelia Felix » съб авг 16, 2014 9:37 pm

Конкретно тук във форума споменаваме Русия и Путин само в темите, свързани с това. Иначе, ако проследите форума по-обстоятелствено, ще забележите, че в други теми не се говори за тях. Наше право е да харесваме г-н Путин и да говорим за него. Лично аз харесвам също много и г-н Виктор Орбан, и мога да пиша за него например, нали тогава няма да ме обвините, че съм унгарофил? :)

Прав сте, че сме българи, но точно като такива ние знаем кои са нашите приятели и естествени съюзници. Както човек на лична основа знае кои са му приятели.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » нед авг 17, 2014 12:46 pm

@R.Simeonov - руските олигарски, омразни на западни и руски медии са руски, колко бай Асан от маалата е българин. Етнически руснаци там трябва доста да търсиш. Иначе жидове - бол.Космонафт
Потребител
Мнения: 91
Регистриран на: ср сеп 15, 2010 1:57 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Космонафт » нед авг 17, 2014 2:22 pm

Аурелия, много ми хареса Вашия отговор- да, като българофили и родолюбци ние разбираме, кои са наши естествени съюзници, кои са народите, с които инстиктивно се разбираме...Същевременно да знаем, кои са нашите естествени противници, които инстиктивно не ни обичат и ни смятат за низша раса. С тях трябва да внимаваме. Ние българите сме част от Източната цивилизация- факт, който Западът се опитва на изтрие от съзнанието ни и да форматира чрез пропаганда от 20 години мозъците ни.

Симеонов, не мога да разбера, защо вие "американофилите" либерали всички мразите руснаците и Путин. Нали сте за демокрация и равни права. Не говори, че си родолюбец- това не е вярно. Аз съзнавам, че ние сме много малка страна, колонизирана, с колониално правителство, без армия, с разбита икономика, с разбита култура и религиозност. Да, на първо място ние сме си виновни, но твоят любим Запад ,Симеонов, е пряк участник в нашите неволи.

И още веднъж Русинов- не бъди расист, много е грозно и не можеш да го скриеш.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » нед авг 17, 2014 8:12 pm

На руските чиновници забранили да имат роднински връзки

"- Министърът на здравеопазването в правителството на Москва заявил, че той е свързан с една компания, която иска да участва в тендер за изпълнение на държавна поръчка. Комисията изучила ситуацията и не открила никакви основания за отмяна на участието на тази компания в тендера.
А ако чиновникът „забравил” да предупреди за роднински връзки, а след това излязло наяве, то би се наложило резултатите от тендера (т.е. обществената поръчка) да бъдат отменени, а след това неизбежно биха последвали кадрови промени, дори ако чиновникът в действителност не е имал лична финансова изгода. Да се премълчи за конфликти на интересите означава автоматично загубване на доверието. И сега по тази причина е безполезно това да се оспорва в съд: Върховният съд се изказа категорично."
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/2014_08_17/Na- ... rzki-3667/
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » ср авг 20, 2014 10:48 am

Преди ми попадна информация, че сваления в Украйна самолет на Малайзия освен, че е приличал на този на Путин, е пресякъл и маршрута му. Това е на журналист, от време оно занимаващ се с геополитика. Сега обаче, един друг такъв журналист пише подобно:

"Троловете и хейтърите казват, че аз лъжа в моята писаница на 6 август за "Хирошима", казвайки два пъти интервентите, интервентите в Украйна не трябваше да ескалират, сваляйки пътнически самолет, и да употребяват балистични ракети срещу руските украинци, понеже следващото стъпало в ескалацията е ракети с ядрени заряди. Сега казвам два пъти: В Украйна има, има US интервенция за поне $5 billion, има, има несръчни US военни консултанти и наемници, които правят грешки.

Прибързаха да пришият на Путин вината за сваления над Украйна малайзийски лайнер; добре дошъл повод за наказателни санкции от страна на Северна Америка и Европа. Санкции, неизгодни за Европа, убийствени за българските производители на плодове и зеленчуци поради дъмпинга на отрязана от пласмент в Русия продукция.

Путин наистина е виновен, ако чрез преднамерен leak of information е пробутал на US интервентите и на техните украински гостоприемници фалшивка, че той ще прелети с новия си персонален еърлайнер, аналог на малайзийския лайнер. Мръсен шпионски номер.

ЗАДАВАТ СЕ ВЪПРОСИ В САЩ. Congressman Ron Paul и други питат Обама защо е бил отклонен към Източна Украйна курсът и снижен въздушният коридор на Malaysian aircraft Flight MH17 with 298 people on board. Защо британските специалисти, които разпечатаха черните кутии (всъщност оранжеви) не бързат да дадат conclusive evidence какво е станало, защо до пасажерския малайзийски "Боинг" се приближил украински SU-25 fighter, за който "Боинг"-ът е a sitting duck (безпомощна мишена)."
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » пон авг 25, 2014 8:45 pm

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » нед авг 31, 2014 7:12 pmПутин прикани Западните страни, които поддържат военната операция на Киев в Украйна, да си спомнят за европейските ценности.

"Подкрепянето на държавен преврат, на завземането на властта със сила, на потискането с помощта на армията на несъгласните с тези събития - какво е това? Това ли са съвременните европейски ценности?", запита президентът.

"Струва ми се, че на нашите колеги трябва да се припомнят собствените им идеали", добави той.

По думите му онези, които смятат, че опълченците, които са подложени на обстрел, ще бездействат, са пленници на някакви илюзии. Кризата в Украйна трябва да послужи за урок и да научи всички, в това число и Запада, да решават въпросите по мирен път, заяви Путин.

Той разказа за срещата си с украинския президент Петро Порошенко в Минск и подчерта, че двамата са се договорили, че трагедията в Украйна трябва да приключи бързо по мирен път и по пътя на преговорите.

"И нека никога не се повтарят подобни грешки, като тези, които бяха допуснати в Украйна по време на завземането на властта със сила", подчерта Путин.

"Онова, което сега се случва, ми се струва, че е абсолютно естествена реакция на хората, които живеят там, и които отстояват правата си. Не те първи хванаха оръжията. Това е резултат от драматичното развитие на вътрешнополитическата ситуация и трябва да се отнасяме с уважение към законните права на тези хора", заяви Путин по повод обстановката в Източна Украйна и населението на тази част на страната.

Според него когато срещу хората се разполагат системи за залпов огън, трудно може да се очаква, че ще си седят и ще чакат, докато ги избият всички.

"Трябва да имате предвид, че Русия не може да остане безучастна към това, че хората са разстрелвани почти от упор", добави Путин и поясни, че има предвид не ръководството на Русия, а руския народ.

Той изтъкна, че руснаците имат роднини и приятели в Украйна, защото "всичко е така взаимосвързано".
R.Simeonov
Потребител
Мнения: 76
Регистриран на: ср май 09, 2012 2:39 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот R.Simeonov » пон сеп 01, 2014 7:51 pm

Русия има оръжието след много кръв да завладее Украйна, но няма средствата да я задържи. Тя не можа да го направи в Афганистан, няма да успее и тук. При това сега ресурса им е много по-малък. Няма как да държи в в окупация толкова голяма територия с 40 милиона враждебно население. Разрастването на конфликта е надгробен камък за Русия като държава.
За последните 9 месеца Кремъл го сполетя геополитическа катастрофа без аналог за последните 15 години. Само до преди година контролираше напълно Украйна и тя беше васална държава. Беше назначил правителство в България. Имаше устойчива икономика, макар и без растеж. Запада беше някакъв партньор. В момента всичко е загубено. Украйна от васална държава се превърна във враг, Беларус и Казахстан се чудят как да избягат от евразийският съюз без да бъдат окупирани. Всеки път когато Русия изгуби влияние в пост съветското простраство напада поискалият свобода. Окупира част от Молдова, Грузия, Украйна. Икономиката стагнира и е пред колапс. Жертвите във войната растат. Кремъл е в пълна международна изолация. Това е геополитическа катастрофа, която московската пропаганда се опитва да представи като велика победа. Уви не е така. Как може след като си контролирал цяла Украйна а сега само Крим и нищожна част от източна украйна може да е победа? Как след като украинците от приятели ти станаха кръвни врагове може да е победа? Как след като икономиката ти се влоши може да е победа? Как след като си в пълна изолация може да е победа? Как след като всеки ден към Русия пътуват ковчези може да е победа. Има една дума. КАТАСТРОФА. Това е само началото ,срива ще продължи неконтролируемо, но за съжаление Кремъл повлече и Украйна. Събитията вече са извън контрол. Путин започна войната, но е неспособен да я спре без да падне от власт. Заради пари ще погуби много човешки животи.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » пон сеп 01, 2014 8:33 pm

Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Ника » вт сеп 02, 2014 2:19 pm

Симеонов,
Русия не е съществувала на картата 800 години. Има я сега.
И какво значи международна изолация?
Германците, правят шоута- насмешки на майдана.
Американците също си надсмиват на майдана.
Италианците и Австрийците си чакат Южния поток - търпеливо.
Каква изолация, какви 5 лева.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » вт сеп 02, 2014 7:48 pm


Върни се в “разни”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост