Защо русофобите мразят Путин!?

обсъждане на всякакви въпроси
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Мария » пон сеп 22, 2014 12:14 am

Последна промяна от Мария на пон сеп 22, 2014 12:28 am, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Мария » пон сеп 22, 2014 12:16 am

Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Мария » пон сеп 22, 2014 12:18 am

Освобождението на България не е еднократен акт, а процес, който продължава 38 години.


Така е най-лесно за русофилите да държат в тъма и невежество колкото се може по-голяма част от народа. Днес е 6 Септември - най-българския празник и най-МРАЧНИЯ за русофилите. Кошмара на Русия, това е голяма и силна България и Русия прави всичко възможно да бъде колкото може по-малка и слаба. Още през 1878 г. през м. Май, руския посланик в Лондон Шавалов, представя на лорд Солсбъри руския план за уреждане на българския въпрос, като предлага за съгласуване РАЗПОКЪСВАНЕТО на цяла България. 2 месеца по-късно на Берлинския Конгрес, руския план е изцяло приет само с едно допълнение. Сан-Стефанското предварително споразумение урежда БЕЗСРОЧНА окупация на България. Сега вече Берлинския Конгрес отменя тази клауза, като руската окупация се заменя със срочна, до две години и остатъчна България остава, като васално княжество към Турция (за всеки случай). Това е смисъла на Берлинския Конгрес и благодарение на него, днес ние сме свободни, а не благодарение на руско-турската война. По-късно, на 22 Септември 1908 г. с прокламацията си Княз Фердинанд обявява независимостта на България от Турция и от Княз, започва да се титулова ЦАР! Ето, така. Освобождението на България започва не от 3 Март 1878 г., а от 1870 г. с обявяване НЕЗАВИСИМОСТТА на Българската Екзархия и обявяването й за НЕЗАВИСИМА! Така че Освобождението на България не е еднократен акт, а процес, който продължава 38 години. Всичко останало са русофилски еквилибристики и прикриване на историческите факти. Русия е най-големия враг на България, никой друг! Руско-Турската война не е освободителна, а ЗАВОЕВАТЕЛНА, като Русия завоюва България от Турция с намерение да я превърне в Задунайска Губерния!
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Мария » пон сеп 22, 2014 12:19 am

За "братската" руска любов!
Захари Стоянов за Русия
"Като народ ние може да се гордеем, че всичките ни народни деятели: Г. Раковски, Л. Каравелов, В.Левски, Хр. Ботиов.....и прочие са биле против официална Русия. Никога те не са апелирале към нея, защото са знаяле, че нейний камшик повече боли от турския."
"С безобразните си военни действия през 1804, 1807, 1828 и 1854 тя опожари страната, погуби населението и в крайна сметка я остави на произвола на поробителите..."

"Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашите земи, когато са се произнесли за първи път думите осовободителка, покровителка.....Аман, бей, аман! Лошо нещо било московлука....то не прилича ни на далии, ни на кърджалии, ни на фанариоти!"
"И подир всички тия върволици жестокости и злини, които ни една държава не е направила над България, възможно ли ще да бъде да се намерят помежду ни такива идиоти и изменници даже, които да клеветят, че Русия е наша освободителка, покровителка и доброжелателка! Мълчете и не говорете, защото и природните стихии ще да въстанат и протестират срещу подобно едно престъпление! По-малък грях е да обереш черква и манастир, отколкото да клеветиш пред олтара на историята и на събитията, че руското правителство имало братски, честни и благородни намерения, когато е стъпило в земята ни да ни освобождава"
"Време е, трябва вече, щото българските деятели, офицери, учители и пр., когато говорят на своите подчинени и слушатели за вънкашните неприятели на отечеството, официалният московец със своите донски и кубански казаци да стои на първо място. Това учение трябва да се продължи........"

от блога на Даниела Беличовска
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Мария » пон сеп 22, 2014 12:21 am

Великолепната бележка на Марин Гергов за войнишкия паметник, който комунистите са разрушили. На твоите деди и на моите. Да заличат паметта. А да има паметник на съветската армия. И хорица, дека днеска смятат, че трябва да сме благодарни на окупаторите си.. ох... :

*

Въпросът за мястото си го зададох във връзка с дебата за шестоъгълния петопаметник. По мои детски спомени, той беше на мястото на стария мемориал. Приятели ми говореха друго, че не е бил там, а при НДК и затова реших да се разтърся по-подробно.

Старият мемориал се е състоял от 3 грандиозни плочи с имена на загинали офицери, подофицери и войници. Имало е и каменен лъв, държащ карата на Санстефанска България. 3-те плочи са били разположени на буквата П, като при горната чертичка на П-то е бил лъвът.
Източници:
http://edinzavet.wordpress.com/2010/10/08/pametnic/
http://stara-sofia.com/vitoshka.html (има 6 снимки от онова време в края на страницата)

Проучванията ми по Интернет показаха, че мемориалните плочи са били на калканите на казармите на тези полкове. Казармите са били на мястото на сегашната градинка между Гургулят, В. Левски, Витошка и Фритьоф Нансен.
Източник на инфото за калканите: http://www.desant.net/show-news/21961

Аерофотоснимка на София от 1940:
https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_ ... 2F4113.jpg

Източник на снимката: http://www.lostbulgaria.com/?p=4172

Картата на София от 1947 изтеглих от тук: http://anamnesis.info/resources/Plan_na_Sofiq_1947.pdf

И сега следва най-интересното - установяване на точното място.
Харесах си снимки на шествие на български студенти от Македония през 1941 г. Сградите на задния фон на следващата снимка се виждат доста добре.

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_ ... 2F4568.jpg

Източник на снимката: http://www.lostbulgaria.com/?p=4629

Същите студенти, вече пред лъва, се виждат тук.

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_ ... polk-3.jpg

Източник на снимката: http://edinzavet.files.wordpress.com

Ето същата гледна точка при поклонение на немски офицери.

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_ ... Flist2.jpg

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_ ... metnik.jpg

Източник на снимките: http://stara-sofia.com

Моето предположение беше, че на заден фон се виждат сгради по Патриарха между Хр. Белчев и Витошка. Отидох на място и проверих, оказах се прав, част старите сгради се виждат и на приложената съвременна снимка.

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_ ... 7232_n.jpg

Не е възможно мемориалът да е бил по-близо до НДК, защото тогава на заден фон щяха да се виждат казармените сгради. Така достигнах до точното местоположение - на калканите на 3-те сгради в северната част на казармите, до тогавашната градина.
Маркирал с червено местоположението върху аерофотоснимката на София и върху картата на София от 1947 г. С червена точка съм показал мястото на лъва (има го като точка и на самата аерофотоснимка).

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_ ... 2207_n.jpg

Благодарение на запазената снимкова информация и спомени успях да установя местоположението. Ето къде е сегашният паметник по аерофотоснимка от 1984 г - точно на мястото на стария мемориал.

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_ ... 4952_n.jpg

Източник за снимката: http://www.lostbulgaria.com/?p=4173

Мемориалът е бил много внушителен и красив. Имената на хиляди загинали за България са били написани на плочите му.
Петопаметникът наистина е построен на мястото на стария военен мемориал.
По мое мнение сегашния полуразрушен паметник трябва да се премахне и старият да се възстанови - на неговото си място.


Допълнения след оригиналната публикация

Илиана Иванова ми прати снимка на мястото на мемориала. Местоположението се потвърждава.

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_ ... q89cwh.jpg

Ето и две снимки на Светлана Дяконова. В дъното се виждат кооперации на Витошка, намиращи се от двете страни на ул. Верила.

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_ ... 4855_n.jpg

https://fbexternal-a.akamaihd.net/safe_ ... 9862_n.jpg

Ето и стрийт-вю от Гугъл, завъртете камерата наляво-надясно и огледайте:
http://goo.gl/maps/SU9lv


п.с.
Настоящата бележка (note) напълно отговаря на един мой Фейсбук статус от 02.2013. Тук нещата са по-подредени и се виждат снимките.

п.с.2
В блога на Стара София има прекрасна статия за района.
http://stara-sofia.blogspot.com/2014/03 ... st_12.html
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Мария » пон сеп 22, 2014 12:23 am

Бъдеще, зависимо от миналото на комунизма

Желая, когато младите хора отворят страницата на историята, да има откъде да запълнят белите петна от епохата на комунизма в България. Едно от тези петна е истината за Държавна сигурност, нейната дейност и ролята й на репресивен апарат на Българската комунистическа партия.
Желая, когато българите се обръщат към недалечното минало, да знаят няколко безспорни факта, които все още не са изписани ясно в историята и не се казват на висок глас. А именно:
БКП установява еднопартиен режим в България с помощта на Съветската армия и Сталин чрез убийства без съд и присъди, скалъпени съдебни процеси срещу опозицията, заточения в лагери, изселвания на хиляди семейства от домовете им.
По броя на жертвите и размера на насилието спрямо населението България отстъпва само на СССР в целия Източен блок.
Най-продължителната въоръжена съпротива срещу комунистическото управление в Източна Европа е на българските горяни, продължила до 1954 г.
Първите бунтове срещу комунистическо управление зад желязната завеса е на българските селяни от Кулско през 1951 г., предшестващи работническите бунтове в ГДР през 1953 г.
Първата държава от социалистическия лагер, която изпада в неплатежоспособност, е НРБ през 1960 г. при управлението на Тодор Живков. В резултат първият секретар на БКП еднолично и тайно продава златния резерв на България - 23 тона, на Хрушчов, за да върне малка част от дълговете на комунистическата власт към основния й кредитор СССР.
Последните комунистически лагери в Източна Европа са тези край Ловеч и Скравена, закрити през пролетта на 1962 г., едва след като в ЦК на БКП достигат сигнали въпреки контрола и наложената конспирация от страна на отговарящия за лагерите зам. вътрешен министър и дясна ръка на Живков Мирчо Спасов, че в тях се извършват убийства.
Човекът, който е лежал най-продължително време – 33 години – в затворите на Източния блок (повече от Нелсън Мандела в ЮАР), е българският дисидент и борец за свобода Илия Минев, интерниран и наблюдаван зорко от Държавна сигурност до 1990 г.
Управлението на БКП не се е свенило да използва Държавна сигурност да спре гласовете на своите критици зад граница като писателя Георги Марков (1975) и емигранта Борис Арсов (1974) чрезотвличане и убийство.
Специално създадени от Държавна сигурност фирми извършват под контрола на Политбюро на ЦК на БКП десетилетия наред контрабанда в нарушение на международните норми, включително и контрабанда на оръжие и наркотични вещества, както и износ на държавни капитали.
Държавна сигурност след 9 септември 1944 г. е конструирана, развивала се е и е била пряко подчинена на КГБ до 1990 г. Тодор Живков дава указанието „координацията и взаимодействието между ДС и КГБ да се издигат на такова равнище, че те да функционират като единна система, Държавна сигурност да работи като филиал на КГБ”.
През 1956 г. Тодор Живков наследява от Вълко Червенков политическата полиция в Държавна сигурност в лицето на ІІІ секретно политическо управление за „борба с контрареволюцията” и развива нейния всеобхватен контрол над обществото с Шесто управление на Държавна сигурност за „борба с идеологическата диверсия, контрареволюционни, националистически и други противодържавни прояви” в НРБ през 1967 г. Репресията над всеки инакомислещ сред интелигенцията, духовенството, научните среди, средствата за масова информация, студентите, включително и членове на БКП, е в основата на комунистическия режим.
Репресивният апарат на Държвана сигурност е използван за потъпкване на човешките права на българските граждани, включително и на представители на малцинствата, като най-бруталните мащаби на тази политика, изповядвана от висшето ръководство на БКП, намира израз в насилствената смяна на имената на българските турци.
Тодор Живков използва репресивната машина на Държавна сигурност и в последните дни на своето управление за разправа с неформалните организации в страната и за разпръскване на мирния протест на независимото сдружение „Екогласност” пред градинката на „Кристал” на 26 октомври 1989 г.
През януари 1990 г., броени месеци преди първите демократични избори в България след краха на комунизма, изпратеният от триумвирата Петър Младенов - Андрей Луканов - Александър Лилов за министър на вътрешните работи ген. Атанас Семерджиев дава строго секретна от особена важност заповед за унищожаване на досиетата на Държавна сигурност тайно от опозицията и от обществото. Целта е БКП да прикрие и запази контрола на своя агентурен апарат и да се прочистят архивите от компрометиращите комунистическото управление материали.
Мрежите на зависимост от Държавна сигурност и задкулисното й влияние в политиката, икономиката и медиите хвърлят сянка върху процесите на целия български преход от комунистически режим към демокрация.
Независимият специализиран сайт desebg.com е дългосрочен проект, чиято цел е да предлага на едно място в удобна форма леснодостъпна справочна, историческа и аналитична информация и знание за системата на функциониране на бившата Държавна сигурност и нейната дейност като репресивен орган на БКП по време на комунистическата епоха в България, както да анализира и документира ролята и мястото й в комунистическата държава и по време на прехода от комунизъм към демокрация.
Втората цел е да систематизира на едно място досегашната държавна политика, свързана с декомунизацията, както и да следи, отразява и популяризира в българското общество процесите, свързани с разграждането на комунистическото минало на национално и европейско равнище.
Поставените цели ще бъдат постигнати чрез:
Публикуване на обективна информация за проблемите с наследството на комунистическото минало и системата на Държавна сигурност в национален и европейски мащаб
Проучване на архивите на бившата българска Държавна сигурност и тяхното систематизиране и анализиране
Публикуване на материали за отраженията и проявленията на бившата Държавна сигурност върху обществено-политическия живот в България след промените през 1989 г.
Представяне на пълна и подробна информация за дейността на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия
Осъществяване на изследователски проекти за осветляване на комунистическото минало и изследването на архивите на Държавна сигурност.
Убеден съм, че когато хората са по-добре информирани за епохата на комунизма и за Държавна сигурност като ключов механизъм на комунистическото управление за контрол и влияние върху отделния индивид и върху цялото общество, една голяма част от неудобните въпроси, които изплуват всекидневно, ще намерят точните отговори.
И тогава българите ще имаме силата и аргументите да убедим властта да назовава ясно причините за една част от основните проблеми в държавата, свързани с миналото, и да предприема такива решения, с които да ги преодолява, а не заобикаля. Защото Джордж Оруел го е казал най-точно: „Който контролира миналото, контролира бъдещето”.
Затова знайте истинската история, помнете я и не я забравяйте!
За да не позволявате бъдещето ви да продължава да зависи от миналото на комунизма.


Написано от Христо Христов

http://desebg.com/index.php?option=com_ ... on_ref_map
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Мария » пон сеп 22, 2014 12:24 am

не е от вчера...

И така - четем строго поверителни стенограми от заседания на Валутната комисия към "Политбюро на ЦК на БКП. Вижте втория документ -- това на вниманието на всички, който блеят като овце на приказките за глупавите московци, които давали нефта без пари, а ние едва ли не сме преживявали благодарение на препродажбата му. Истината е точно обратна - поради твърдите цени, по които сме го плащали в средата на 80-те години съветският нефт е по-скъп доста повече от този, който се продава на свободния пазар."

(следват снимки, които ще се опитам да прикача)
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Мария » пон сеп 22, 2014 12:25 am

ПРЕДСТАВЕТЕ СИ ГРАД, В КОЙТО:
Представете си град, в който двата централни булеварда са кръстени на Джордж Вашингтон и Ейбрахам Линкълн, между тях е улица „Американска“, а малко по-встрани – улица „Томас Джеферсън“. На булевард „Джордж Вашингтон“ се намира Американската църква и, разбира се, паметник на самия Джордж Вашингтон, възседнал кон точно срещу парламента. Малко по надолу по булеварда се извисява Паметникът на американската армия. До улица „Американска“ пък е най-голямата катедрала в града, издигната в чест на победата в Англо-американската война.
И ако този град е столица, възможно ли е да е нечия друга столица, освен тази на САЩ?
А сега си представете град, в който двата централни булеварда са кръстени на руския император Александър II и княз Дондуков, между тях е улица „Московска, а малко по-встрани – улица „Граф Игнатиев“. На булеварда, кръстен на императора Александър II се намира Руската църква и, разбира се, паметник на самия император, възседнал кон точно срещу парламента. Малко по-надолу по булеварда се извисява Паметникът на съветската армия. До улица „Московска“ пък е най-голямата катедрала в града, издигната в чест на победата в Руско-турската война.
И ако този град е столица, възможно ли е да е нечия друга столица, освен тази на Русия? Е, възможно е. България е страната на чудесата!
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Мария » пон сеп 22, 2014 12:34 am

Ама как щях да пропусна! Вижте им приоритетите и не питайте кой поръчва музиката:...

http://clubz.bg/8164-da_vodish_kampaniq ... ame_moooje

+
МИЛИ РОДНИ КОПРИНКИ
http://www.starshel.bg/?pos=8&artid=1600
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » пон сеп 22, 2014 8:59 am

Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Мария » пон сеп 22, 2014 9:20 am

Еее, винаги "старите" са смятали "младите" за не толкова добри като тях. Времената се променят.

Едва ли някой може да ти покаже нещо, което сърцето ти не иска да види. Едно стихче на наш поет:

Атанас Далчев
Към родината

Не съм те никога избирал на земята.
Родих се просто в теб на юнски ден във зноя.
Аз те обичам не защото си богата,
а само за това, че си родина моя.

И българин съм не заради твойта слава
и твойте подвизи и твойта бранна сила,
а зарад туй, че съм безсилен да забравя
за ослепелите бойци на Самуила.

Да търсим, който ще, във теб сполука бърза
и почести и власт със страст една и съща,
страданието мен по-силно с теб ме свързва
и нашата любов в една съдба превръща.

1965 г.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » пон сеп 22, 2014 10:22 am

Потребителски аватар
Михей
Потребител
Мнения: 80
Регистриран на: вт юли 23, 2013 6:49 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Михей » пон сеп 22, 2014 10:34 am

Русия не е православна, там има ислям, има католици, протестанти, езичници и Путин ги е пуснал. Путин е поредният, който се бори за първенство и територия, ако толкова мразеше католиците и евреите в Украина първо щеше да е прогонил тези подобни им от Русия.
Последна промяна от MacIlian на пон сеп 22, 2014 10:43 am, променено общо 1 път.
Кабрал
Модератор
Мнения: 2534
Регистриран на: чет окт 02, 2008 11:32 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Кабрал » пон сеп 22, 2014 10:44 am

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » пон сеп 22, 2014 12:03 pm


Върни се в “разни”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост