Защо русофобите мразят Путин!?

обсъждане на всякакви въпроси
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » чет авг 07, 2014 7:31 pm


През последните 12 години Владимир Путин вдигна бюджета на Русия 22 пъти. Увеличи и военните разходи 30 пъти.

Брутния вътрешен продукт на страната скочи над 12 пъти (по ниво на брутния вътрешен продукт Русия се издигна от 36-то на 6-то място в света). Златно-валутните резерви на Русия вече са увеличени 48 пъти.

Съдете сами, дали това е истина, или не пише rublogers.ru и припомня данни, които говорят сами по себе си за резултатите от управлението на Владимир Путин в опит да отговори на въпроса "Защо русофобите мразят Путин?"

Върна 256 залежи на полезни изкопаеми под руска юрисдикция (под чужда останаха само 3).
Национализира 65% от нефтената промишленост и 95% от газовата.


Вече пета година поред Русия заема 2-ро или 3-то място в света по износ на зърно (в момента САЩ са на 4-то място), посочва още в анализа.

Средната заплата в на държавните служители се увеличи 18,5 пъти. Средната пенсия се увеличи 14 пъти.
Намаляването на населението спадна от 1,5 млн годишно през 1999 г. на 21 хил. през 2011 г. - тоест, 71,5 пъти.
Забрани депутатите в Държавната дума да имат сметки в чужбина.
Предотврати американското нападение срещу Сирия.
Прекрати войната в Чечня.

От януари 2000 г. до днес курсът на рублата е промени от 28 рубли за долар на 29 рубли за долар.
Днешна Русия е нормална европейска държава - а не онази просяшка страна, в която средната пенсия беше 20 долара и където господари бяха финансовите пирамиди и Международният валутен фонд.

През 1992 г. режимът на Елцин отмени ИЗЦЯЛО износното мито на нефтопродуктите.
На 23 януари 1999 г. правителството на Е. Примаков въведе отново такова мито.
При износна цена на нефта от 9,5 долара/барел митото беше 2,5 евро на тон, а при цена над 12,5 долара/барел - 5 евро на тон.

Това не беше кой знае колко обременително за износителите, но веднага даде 14 милиарда рубли в празната хазна.

През август 1999 г. Елцин назначи Путин за министър-председател.

Само след месец Путин увеличи митото на 7,5 евро/тон, а от 8 декември - на 15 евро/тон.
Митото все повече се увеличаваше - и днес износителите отчисляват в държавния бюджет около половината от цената на експортирания нефт. От януари до ноември 2007 г. митниците на Русия предадоха в държавния бюджет 2,57 трилиона рубли - около половината от всички приходи в бюджета.

Рязко се увеличиха и доходите на гражданите. Това се отрази най-вече върху строителството на жилища. Цяла Русия днес на практика е една огромна строителна площадка: от януари до септември 2007 г. са построени 375,9 жилища с обща площ 34 млн. кв. метра
Циментовите заводи в Русия не успяват да задоволят търсенето и се налага внос на цимент от Китай.

Нарасналите доходи на населението доведоха до увеличаване на търсенето на жилища, това увеличи цената има, което пък на свой ред повиши доходността от строителната дейност. Резултатът е, че в строителството се вливат огромни средства и се наблюдава истински строителен бум.

Увеличените доходи на гражданите повишиха търсенето на автомобили. Само за 2006 г. обемът на автомобилния пазар в Русия се увеличи с 45% и достигна 32 милиарда долара, а броят на продадените нови коли - 2 милиона броя. По този показател Русия е на 5-то място в Европа след Германия, Великобритания, Италия и Франция.

В момента се строят няколко нови автомобилни завода, а досегашните увеличават обема на производството си.

Всичко това е последица от увеличаване на търсенето, което означава - от повишаване на доходите на населението.

За 10 години бюджетните разходи за социална политика (пенсии и помощи) се увеличиха с 30%.
Преди Путин пенсиите бяха под екзистенц-минимума с около 25%, а през 90-те години и въобще не се изплащаха.
Сега са с 50% над екзистенц-минимума и постоянно се увеличават.
През 2000 г. средната заплата в Русия е била 2223 рубли (около 80 долара).
Сега средната заплата в Русия е 19174 рубли (около 660 долара).
Закупуването на домашни потребителски стоки за 10 години се увеличи 10 пъти. Броят на личните автомобили се увеличи 3 пъти.

Путин национализира ЮКОС, без да изнервя зараждащия се руски бизнес, по съвсем пазарен начин - чрез фалит и търг.
Това стана в рамките на законите, приети от демократичния парламент. Президентът няма право да използва други средства. Формален повод за арестуването на Ходорковски бяха данъчните машинации на ЮКОС. С такива машинации се занимават практически всички големи частни фирми и затова никой не вярва в този предлог. То не е и за вярване. Но Путин защити интересите на държавата.

Доказателство за това е предаването на активите на ЮКОС на държавната компания „Роснефть". По-справедливо би било тези активи просто да бъдат конфискувани, но... има си закони. И Путин просто се придържа към тях. Президентът не може да излезе от рамките на своите пълномощия.
Може само да се добави, че след като Ходорковски влезе в затвора, събираемостта на данъци от бившите активи на ЮКОС се увеличи 80 ПЪТИ!

През 2004 г. Путин окончателно премахна закона „Споразумение за дележ на продуцията". Този закон беше приет от режима на Елцин, за да забогатяват олигарсите (Ходорковски, Гусински, Березовски и т. н.) и за да може руските нефтени залежи да бъдат заграбени от западни (американски и британски) нефтодобивни корпорации.
По този закон руските залежи на природни ресурси минаха под международна юрисдикция, съответно парите от добива на руския нефт постъпваха не в бюджета на руската държава, а в западни фирми.

Парите от добива на нефт отиваха най-вече в британската компания „Шел" за покриване на фирмените й разходи. Чак когато останеше нещо, те го предаваха на Русия. През 2006 г. Путин заяви следното по този повод: „Ние и сега нищо не получаваме от тях, а ако те увеличат разходите си, няма да получаваме и през следващите 10 години". Фактически до този момент Русия не получаваше никакви пари от собствения си нефт.

След като законът беше премахнат през 2004 г., постъпленията в бюджета се увеличиха от 3 до 4 пъти.
След развалянето на договорите по залежите „Сахалин-1" и „Сахалин-2" Русия остана с дългове към американски фирми в размер на 700 млн. долара. За онзи момент това беше твърдемного. Целият англо-саксонски свят настръхна срещу Путин по една проста причина: Великобритания планираше да осигури петролните си резерви за дълги години напред за сметка на Русия - единствено Германия и Франция, които нямаха пряк интерес в този процес, останаха неутрални...
През 1992-1995 г. държавният апарат на Русия се формира според вижданията на чуждестранни съветници. Цялото законодателство на Русия от 90-те години, в това число данъчното, беше написано от тях. В руските министерства работеха около 10 хиляди чужди съветници. Джордж Сорос финансираше написването на учебници по история, където за битката за Сталинград се споменаваше на 2 страници, а за срещата на Елба между съветските и американските войници - на 10.

Върху тетрадките на руските ученици се мъдреха портретите на четирима президенти на САЩ.
За съжаление, и до ден-днешен в правителството са останали реликти от онази епоха - но да се надяваме, че постепенно Путин ще ги изхвърли окончателно.
Но защо Путин не може веднага да уволни всички тези враждебно настроени към Русия чиновници? Причината е проста: Конституцията на Русия, написана под диктовката на западните съветници, не позволява бързата им замяна.

Сега Президентът е само един от многото хиляди чиновници, при това с доста ограничени пълномощия. Вярно, малко по-големи, отколкото на другите чиновници - но държавният глава не може да влияе върху всичко. Той дори не може изцяло да определи състава на Министерския съвет, макар по закон това да е в сферата на пълномощията му.

Преизпълнението на бюджета по времето на Путин позволи да бъде създаден Стабилизационен фонд. Сега е натрупан огромен златно-валутен резерв - и практически Русия няма външен дълг.
Войната в Кавказ е приключена, сепаратистите са унищожени. Всички що-годе известни лидери на терористите са ликвидирани физически.

Даже е убит и Яндарбиев в Катар, да не говорим за всякакви там басаеви и умарови. Путин обеща да ги „удави, ако трябва, и в тоалетната чиния" - и изпълни обещанието си. Разбира се, сепаратизмът не е унищожен напълно, такива конфликти не се решават бързо.

Но сегашното положение в Кавказ е оптималният вариант. Ако чеченският елит чувства силата на Москва и ползите от сътрудничеството си с нея - тогава сепаратизмът ще изчезне от само себе си. Именно това се случва. Опитите на западните шпионски централи да захранват терористите все още водят до отделни терористични актови, но това е максимумът. Война вече няма да има.

За 10 години Путин увеличи политическото влияние на Русия в света и издигна нейния имидж. Днес тя следва собствените си интереси, а не тези на Запада. Путин беше признат за най-влиятелния световен политик за 2013 г. Той предотврати унищожението и разрушението на Русия, като я изведе от катастрофата, причинена от Горбачов и Елцин. Затова и западните медии го ненавиждат и го сравняват с дявола.

Всеки, който се интересува от политическия живот в Русия, вижда, че борбата срещу корупцията придоби невиждани мащаби. Поне 2-3 пъти седмично телевизиите показват арести на чиновници или полицаи, и съобщават за поредните присъди срещу държавни служители.

Да не забравим и Крим. Ето как беше предаден той на Украйна. През 1992 г., на подписването на Беловежките споразумения за разпадането на СССР, украинският представител Леонид Кравчук забелязва, че Борис Елцин се е заиграл с водката и бави подписването. Затова го подканва:

- Боря, ако искаш, вземи Крим - само подпиши най-после договора!
Пияният Елцин великодушно махва с ръка:
- За какво ми е Крим? Ето, подарявам ти го!
И подписва, като по този начин с едно драсване зачеркна усилията на княз Потьомкин, Екатерина Велика, героите от отбраната на Севастопол през 1856-та, героите от отбраната на Севастопол през 1941-ва...
Преди няколко дни Путин премахна последиците от тази подигравка с историята - и хората в Крим пееха и танцуваха по площадите, завръщайки се в Родината си.

Ето, затова русофобите мразят Путин!

Превод: Л. Чолаков
Източник: http://www.cross.bg/
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Aurelia Felix » чет авг 07, 2014 8:08 pm

Сибирският Тигър е явление :) Сам Господ го ръководи.

Знаете ли на какъв феномен се натъкнах? Хора, които с години тръбят за себе си като големи русофили, в т.ч. и разни църковни припадалки, сега плюят змии и гущери против Путин и Русия. Например аз, която никога не съм се имала за русофил по простата причина, че нито знам руски, нито познавам културата им, излиза че съм по-русофил пред разни припадалки по "руската култура" и вяра и светци, които сега се скъсват да бълват помия против Сибирския Тигър :)

Както и да е, поздравления за темата, Некст. Поздравявам Ви с тази прекрасна песен и Ви благодаря за честната позиция и смелостта, с която я изявявате :)

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » чет авг 07, 2014 8:18 pm

Благодаря. Ония вероятно обичат Запада и неговите ценности. Ако го няма в Русия - огън и жупел. ЛЮБЭ е любимата група на Путин :)
Клип в тубата:

Защо не ми се получава вграждането на клипове от тубата? Натискам иконката, но не става, както ставаше едно време.... ? Идея?
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Aurelia Felix » чет авг 07, 2014 9:10 pm

Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Мария » пон авг 11, 2014 11:26 pm

Ну, кого любить Путина:

Православие ближе к исламу, чем к католицизму В Путин

https://www.youtube.com/watch?v=kKShy68K4WI
mon
Потребител
Мнения: 129
Регистриран на: ср авг 27, 2008 5:19 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот mon » вт авг 12, 2014 12:58 am

Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Ника » вт авг 12, 2014 7:08 am

Мария, Русия има наистина много, ама много националности. Само в Москва има няколко милиона мюсулмани, дошли на работа. Строят си джамии, правят си байряма.
Може би тук Путин има предвид, че руското православие е много строго в правилата. Там например преди причастие задължително се прочитат молитви, ходи се на полунощница.
Там се извършва полунощница във всеки храм. А тук отдавна това е за равено, има само в някои манастири.
Също така се дават епитимии, нещо което при нас го няма.
Земните поклони - всеки руски вярващ ги прави. Свещеника преценя според силата на човека.В манастирите - трудниците пребивават в пълно мълчание. Къпането в леда - не само на Йорданов ден, никой не го смущава зимата, за да отиде до някой манастир на поклонничество и да се потопи в аязмото. А то е на открито, представлява басеин, през зимата се пробиват дупки в леда.
Така че по строгостта си приличат.
R.Simeonov
Потребител
Мнения: 76
Регистриран на: ср май 09, 2012 2:39 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот R.Simeonov » вт авг 12, 2014 6:10 pm

Само искам да припомня думите на един дълбок познавач на руската душа,
Салтиков-Щедрин: "Когато в Русия започнат да говорят за патриотизъм,
знай: Някъде нещо са откраднали". Това са думи на потомствен дворянин.
И той ли е русофоб? :D
Последна промяна от MacIlian на вт авг 12, 2014 10:08 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Ника » вт авг 12, 2014 7:01 pm

Ние сме руснаци, какъв възторг.
Суворов
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » вт авг 12, 2014 7:33 pm

Потребителски аватар
Михей
Потребител
Мнения: 80
Регистриран на: вт юли 23, 2013 6:49 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Михей » ср авг 13, 2014 12:19 pm

За мен Путин е "православен", колкото и патриарх Кирил. Ако беше такъв ислям, католицизъм и други разни отрови в Русия нямаше да има. Как ще коментирате това?
И аз уважавам многото светци и страрци просияли в Русия, но вече такива почти а може би и няма такива.
Последна промяна от MacIlian на ср авг 13, 2014 7:04 pm, променено общо 1 път.
R.Simeonov
Потребител
Мнения: 76
Регистриран на: ср май 09, 2012 2:39 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот R.Simeonov » ср авг 13, 2014 12:40 pm

Русия вече официално е в рецесия. Това е само началото. Очакваното забавяне на световната икономика (дето още никой не си го признава) неиминуемо ще доведе до спад в цените на суровините, специално за нефта съм убеден, че и чичо Сам ще удари едно рамо да поспадне повече отколкото му се полага. 

Това автоматически ще доведе до сериозна криза в руската икономика, която силно разчита на износа на суровини и трудно генерира добавена стойност в условия на пряка конкуренция с бизнеса от гнилия запад,а стигне ли се до емитиране на дълг не съм убеден, че даже и дружките на Путин назначени от КГБ за милиардери ще са навити да купуват руски ДЦК.
- 30-35% декапитализация на икономиката им само до 2 години;
- после влиза ефект "бътерфлай" - понеже са застаряващи и трябват пенсии!
- до 2 години в Русия ще имат 2 много сериозни труса - когато области ще искат да се отцепят и те ще ги удавят в кръв.Ефект на "бумеранг"след историята с Крим.
Сибир вече иска федерализация.
http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/02/ ... a_sibir_v/
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » ср авг 13, 2014 2:17 pm

Ай ся... Малко инфо за САЩ и цветущата му икономика:

Това е фалирала държава. Зад зелените вестникарски хартийки, с които можеш да купиш материалните актви на 10 земни кълбета стои само като обезпечение.... арабския петрол.

Русия има природни богатства за обезпечение. Като вземеш материалните активи на Крим, баланса им ще излезе на плюс. Естествено сега запада ще им клати икономиката, но няма да е вовеки.

Потребителски аватар
Михей
Потребител
Мнения: 80
Регистриран на: вт юли 23, 2013 6:49 pm

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Михей » ср авг 13, 2014 2:19 pm

Некст содомията забранена ли е наистина в Русия или съм чул невярни неща? От духовна гледна точка са по-добре от САЩ, където е узаконено безаконието, затова и руснаците са толкова мразени и ги изкарват някъкви затворени психопати
Последна промяна от MacIlian на ср авг 13, 2014 7:05 pm, променено общо 1 път.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Защо русофобите мразят Путин!?

Мнениеот Next » ср авг 13, 2014 2:22 pm

Е та нали затова толкова мразят Путин - щото кой каза (официално го има в ютюб), че содомията в Русия няма да мине!

Т.е. в Русия има борба за запазване на здравия разум на хората - кое е черно и кое бяло.

Върни се в “разни”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта