Либерастия

обсъждане на всякакви въпроси
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Либерастия

Мнениеот Next » ср окт 22, 2014 12:00 pm

Мисля тук да "колекционирам" примери за либерастия. Да се знае (!), да се помни.

Либерастия = либерализъм + педерастия (мисловна и поведенческа)

Когато много се наблегне на либерализма, става нещо по-ултра и от тоталитаризъм.

Норвегия отказа да върне руско дете
Комисията по въпросите на малолетните и непълнолетните в Норвегия е решила да остави петгодишното момче от Русия, което е било взето от родителите му, на приемно норвежско семейство, но е разрешила среща с роднините му, съобщи Упълномощеният при президента на Русия по правата на децата Павел Астахов.

Норвежките власти на 8 октомври са взели момчето от семейство руски граждани, които временно са дошли да работят в град Тромсьо. Причината за отнемането е "изваден млечен зъб". По данни на Астахов, в доклада се казва, че майката "е избила зъба на детето". Майката на детето отрича обвиненията.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_10_2 ... dete-1683/
А че в новото семейство може да бъде научено на "разрешената" там содомия - кой ти гледа... Тази е една от многото причини, по които най на запад могат да ви "конфискуват" детето, за което адвокатите ще получат меко казано тлъсти суми.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Либерастия

Мнениеот Aurelia Felix » чет окт 23, 2014 3:44 pm

Да, либерастията е новата марксистка диктатура. Някъде четох, че където тази диктатура вилнее с пълна сила, родителите давали някакви транквиланти на децата си да не плачат например, защото съседите могат да повикат ювеналната юстиция, и с обвинения в "насилие" и "тормоз" да отнемат детето. Просто ужас неописуем.
В това отношение Скандинавието е най-развито. В Южна Европа не са ми известни такива извращения, явно навсякъде се десйтва според колкото населението ще търпи без бунтове. В САЩ също не ми е известно това да става, защото населението е въоръжено.
Чудя се още как не са го въвели в България? Тук раята търпи безропотно всякакво ограбване, насилие и гавра. Може би е въпрос на време.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Либерастия

Мнениеот Next » чет окт 23, 2014 5:34 pm

Да, на запад, ако едно дете се тръшне в магазина, искайки нещо - и родителя смее ли да не му го купи? Ако наистина то легне на пода, това е повод за всякакви институции да се "самосезират" за родителска безотговорност и/или тормоз. Така расте едно лигаво поколение, за което свободията е висше благо (на север е по-разпространено).

Добавяме обогатен уран, добавяме, добавяме... и като стане вече критична маса, става ядрен взрив.
Така е и с либерастията. Когато се натрупа критична маса, тъмните сили са у дома си...
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Либерастия

Мнениеот Next » нед ное 02, 2014 8:25 pm

Заслужава си отделеното време: http://bnr.bg/horizont/post/100480209/k ... a-01112014
Нова
Потребител
Мнения: 142
Регистриран на: вт ное 16, 2010 12:22 am

Re: Либерастия

Мнениеот Нова » нед ное 02, 2014 10:39 pm

Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Либерастия

Мнениеот Next » вт ное 04, 2014 9:38 am

Слушайки мога да формулирам веруюто на либерастията (или евроатлантическите ценности, ако така ви харесва):

1. Да обичаш всичко, освен добродетелите.
2. Да прощаваш всичко, освен величието.


П.п. Това е точно обратното на св. Православие и св. Отци, просияли в него.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Либерастия

Мнениеот Next » ср ное 05, 2014 6:10 pm

" Жителите на столицата на САЩ, Вашингтон,, окръг Колумбия и на щата Орегон гласували за легализация на производството и съхраняване на марихуана.

Във Вашингтон на лица по-големи от 21 години се разрешава да съхраняват за лично използване до две унции(56,7 грама) марихуана и да отглеждат до шест растения. Продажбата на марихуана ще бъде забранена, но една унция жителите на града ще могат да дадат на други хора безплатно. По данни на местни медии, за тази инициатива гласували 65% от избирателите, 28% се изказали против.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_11_0 ... uana-1056/ "

Ще кажете какво толкова... Но:
1. Не ви е изнасял лекция бивш наркоман.
2. Това е столицата на "най-могъщата" държава. Демек, рибата се вмирисва откъм главата.

Послепис: Две деца са загинали при обстрела на училище №63 в Донецк. Това съобщиха от в пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

Артилерийски снаряд е ударил сградата на училището, край която децата са играли футбол. Те са загинали в резултат на раните от шрапнели.
На 1 октомври украинските сили обстрелваха друго училище - №57. Тогава загинаха трима и бяха ранени най-малко седем души.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_11_0 ... neck-6303/
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Либерастия

Мнениеот Next » чет ное 06, 2014 5:35 pm

" Властите на Норвегия иззеха двамата синове на руски гражданин. В обществената организация „Руски майки“ се обърнал чичото на децата Андрей Приказчиков, който живее в Норвегия, и разказал за изземването.

Причина на инцидента стана това, че по време на игра на футбол момчетата нанесли лека травма на свой другар. Двете деца били хванати направо в училището и откарани в различни патронажни семейства. Бащата и майката на децата се опитали да уредят инцидента, но администрацията на училището изпратило жалба в дружеството за защита на децата. От там дошло писмо, където се сочи, че родителите имали проблеми с възпитанието на децата и им е нужна помощ.
Следственият комитет на Русия започна доследствена проверка.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_11_0 ... deca-0288/ "
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Либерастия

Мнениеот Next » вт ное 11, 2014 3:43 pm

" Пълномощникът по правата на детето в Русия Павел Астахов заяви, че съвместно с посолството на Русия в Норвегия съставя „списък с жертвите на детския терор”, за да го предадат на Следствения комитет на Руската федерация.

Освен това детският омбудсман и руското външно министерство подготвят предложения до правителството на Норвегия за провеждане на консултации и обсъждане на ситуацията с отнемането на руски деца. Астахов съобщи, че дипломатите са наясно с 19 такива случаи.
По думите му децата се отнемат не само от семействата, които живеят в Норвегия постоянно, но и когато руснаците пристигат, за да учат, работят, или просто като туристи.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_11_1 ... gija-0619/ "

" ъв Финландия са отнели 10-годишната дъщеря Диана на рускинята Александра Фомина. Това съобщава финландският правозащитник Йохан Бекман. На 7 ноември младата гражданка на Русия не се върнала вкъщи от училище.

Бекман отбелязва, че финландските власти не са задължени да съобщават причините за отнемане на децата. По една от версиите Диана в парка била казала на финландската си съседка, че майка й веднъж я плеснала по дупето. Според втората детето е било отнето, защото се оплакало, че майка й отказвала да вземат вкъщи куче.
Цялото: http://bulgarian.ruvr.ru/news/2014_11_1 ... stvo-7337/ "
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Либерастия

Мнениеот Next » пон яну 12, 2015 11:30 pm

Цитирам от сайта Бъди верен: http://budiveren.com/index.php?option=c ... &Itemid=75
"..Попаднах на диалог, в който една от страните упорито твърдеше, че макар френските журналисти да били ужасяващи богохулници, можем да имаме отрицателно отношение към тях само до момента, в който те се превърнали в жертви, защото кръвта им умивала всичките им грехове. Това не е нищо друго освен абсолютизация на жертвата изобщо. С какъв пример да си послужим, за да покажем неистинността на подобна теза, ако не с трите кръста на Голгота, а всъщност два кръста и един Кръст?! На тези кръстове висяха три жертви, а всъщност две жертви и Една Жертва. За Едната Жертва и отношението ни към Нея вече стана въпрос. Остава да видим какво е отношението на Църквата към другите две жертви.

Според Кураев и разсъждаващите като него отношението ни към другите две жертви следва да е същото като към Жертвата, защото „традиционната християнска ценност“ е „да бъдеш с тези, които са убивани, а не с палачите“. В контекста на апологията на френските кощунници, оказва се, нямало значение каква е жертвата, защо е жертва и какво изповядва. Само че точно църковната традиция изобличава позоваващия се на нея дякон, защото отношението към двамата разбойници според същата тази традиция съвсем не е еднакво. То бива определяно от отношението на двамата разпнати към Разпнатия. Никъде в богослужебните текстове или в творенията на църковните отци и учители няма да намерите текст, в който да се изразява съчувствие към хулещия Христа разбойник, нито да е приравнен по чест с покаялия се благоразумен разбойник, изповядал Христос като Господ. А сега станахме свидетели на една либерална реабилитация на хулещия Бога разбойник.

Ако погледнем църковната и световната история ще видим неизброим брой жертви. Жертви на убийства и мъчения, жертви на всевъзможни издевателства и тормоз. Единствено пожертвалите себе си в името на Христа обаче Църквата почита като жертви и гледа на пролятата от тях кръв - в контекста на Христовата жертва - като на умиваща греховете им. Следователно това, в което се опитва да ни убеди дяконът, се родее с хуманизма, който изповядва идеята за абсолютната ценност на човешкия живот, но няма нищо общо с християнството и онова, което за християнството представлява най-висша ценност, а именно спасението и отвъдната участ на човека.

Жалко наистина, че има християни, които показаха, че не познават основни истини на своята вяра и се чуждеят от същността на християнството. Някои нарекоха кощунниците „изповедници на християнските ценности” и охарактеризираха „творчеството” им като „високопрофесионално”, като „свеж и интелигентен хумор”. Други пък отслужиха панихиди. Но дали служещите панихиди за богохулниците разбират това, което четат? С какво сърдечно разположение отправят прошения като „Со святыми упокой, Христе, души раб Твоих“ за хора, публикували порнографски изображения на Света Троица, кощунства на тема Христовото Рождество, или такива, в които Той се представя като хомосексуалист?! Само една бездушна и несмислена машина за треби може да се моли за подобни „жертви”. А, да, и широко скроени църковници като дякон Андрей Кураев. На своя си господ обаче.

Несъстоятелността на идеята за безусловната жертва е видна и от повечето й прояви. Журналистите, казват, били паднали в жертва за свободата на словото. Истината е, че всъщност паднаха в жертва за свободата не изобщо на словото, а за свободата на точно определен вид слово – слово гнусно, слово богохулно и просташко. В същото време в „свободните” Западна Европа и Америка навлизат строги ограничения за свободата на християнското слово. Там вече никак не е безопасно да заявиш на всеослушание, например, че хомосексуализмът е смъртен грях.

„Лицемерието на западната цивилизация, - пише руският философ и богослов Виктор Тростников - става особено очевидно във връзка с такива инциденти. Тази цивилизация решително не одобрява носенето на християнски атрибути, като например кръстчета, защото това засягало чувствата на лицата, принадлежащи към други вероизповедания, в частност, мюсюлманите. Но може да се печатат в огромни тиражи карикатури на Мохамед и това да се счита за напълно естествена проява на свободата на печата – една от най-големите демократични ценности. Може ли някой да ми докаже как, като си слагам нагръдно кръстче, аз нанасям на мюсюлманите по-голямо оскърбление от карикатуриста, издевателстващ над основателя на тяхната религия? Ясно е, че забраната за носене на кръст не е грижа на западната цивилизация за чувствата на мюсюлманите, а признак, че тя е станала окончателно антихристиянска, тоест антихристова, а още по-ясно - сатанинска.”*"
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: Либерастия

Мнениеот Ника » вт яну 13, 2015 4:18 am

О, да. И аз четох тази статия в "Бъди верен". Много точна и много на място. Наистина дякон Андрей Кураев приказва неща с които не е наясно. Преди време беше възмутил младежите от православната църква, като ги беше посъветвал да не си търсят жени от вярващите, а да идат в дискотеките и там да си потърсят жена, като аргумента е, че така ще спасят момичето. Младежите пък и възрастните възразиха, че така по-скоро момчето ще бъде повлияно от момичето, а не обратното.....
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Либерастия

Мнениеот Aurelia Felix » вт яну 13, 2015 9:55 pm

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Либерастия

Мнениеот Aurelia Felix » чет яну 15, 2015 1:07 pm

Между другото защо в статията от "Бъди верен" не се споменава нищо за това, че патриарх Неофит е благословил отслужването на заупокойни литургии за тези богохулници? Нас какво ни интересува дякон Кураев, който не е от БПЦ? Но ако той се молел на "своя си господ", не важи ли същото и за Неофит?

Наистина е настанало време разделно и всеки трябва да се определи на коя страна ще застане. На Божията или на дяволската. И ако не само БПЦ, а всички църкви по земята застанат на дяволската страна, аз ще застана на Божията, с Негова помощ, ако ще и да съм сам сама там.

Мишкуването, заравянето на главата в пясъка, колебливостта и страхът ще струват на всекиго вечността. Това имайте предвид, когато си траете. Мълчанието в такъв момент е предателство на Бога и съучастие в хулата срещу Духа, а не е смирение.

Деянието на Неофит трябваше да бъде посрещнато от буря от негодувание, но вместо това виждам само миши страх. И то неясно от какво.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: Либерастия

Мнениеот Next » чет яну 15, 2015 1:27 pm

Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: Либерастия

Мнениеот Aurelia Felix » чет яну 15, 2015 9:09 pm


Върни се в “разни”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта