За корените на предателското поведение и отново за дълга

обсъждане на всякакви въпроси
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Aurelia Felix » чет фев 26, 2015 10:25 am

От мнението на Метличинка ми просветна къде се крият корените на предателството спрямо Отечеството у мнозина наши сънародници (а същите корени неминуемо водят и до предателство срещу Небесното Отечество): Всеки се е затворил в черупката си и търси начин да оцелява.
Само че така поединично не може да се оцелее, освен на самотен остров. Поединично спасение няма в природата, освен ако не си едър хищник от семейството на котките, например :)

Що се отнася до дълга, който ни натресоха вчера, то отново зависи от всички нас дали ще има обрат в наша полза или не. Като български гражданин и данъкоплатец, аз искам незабавна ОСТАВКА на кабинета и президента, нови избори и съставяне на национално отговорно правителство, което да обяви гласуваният вчера заем за ОМРАЗЕН ДЪЛГ!

Защото съм сигурна, че нищо от тоя дълг няма да бъде инвестирано в икономическо развитие, на всичкото отгоре той не може да бъде гарантиран с нищо или ако е гарантиран с НЕЩО, то това не е съобщено на суверена. Нито ни е съобщено за какво се тегли, нито е дадена солидна обосновка на необходимостта от неговия размер.

Така че изход има, уважаеми българи, и той зависи от нас.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Aurelia Felix » пет фев 27, 2015 12:11 pm

Освен, че приетият дълг е в пълно нарушение на Конституцията и се очаква да падне в Конституционния съд, се заформя нов скандал с него. Заформя се нов скандал с дълга

За успокоение на "умните и красивите" ще добавя, че в ЕС също са недоволни от него :))

Предателството винаги е омразно, предателите винаги са омразни дори на тези, на които служат.
Вечен позор за всички национални предатели - от първия до последния.

Бъди достоен - заплюй предател!
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Aurelia Felix » пет фев 27, 2015 4:39 pm

Един от основните корени на предателското поведение, да не кажа и основният, е страхът. Принципно в природата има 2 основни мотивационни сили в човека - любов и страх. Когато в човек преобладава второто, той рано или късно ще предаде освен самия себе си, така и всички, които му вярват. Когато страхът стане доминиращ в мотивацията (това може да е страх от всякакъв характер), той изкривява личността и тя автоматически предава всичко - от Бога и Отечеството до приятеля и другаря си. Най-страшното е, когато това става почти незабелязано и за самата личност.
От страх се предава Бога и се стига до богохулство, и когато дадената личност смята това за служене на Бога, предателството става незабелязано от самата нея. Разбира се това "невиждане" на предателството може да продължи малко или много време, но неминуемо когато дойде някакво изпитание на вярата, вътрешното предателство излиза на яве и става външно.
Абсолютно същият процес е в сила за всичко останало.
Кое ни мотивира?

Да плюем на страха и на предателството!
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Aurelia Felix » пет фев 27, 2015 8:02 pm

Пече се международен скандал около заема от 16 млрд.
Изключително издържан юридически анализ за това, че дългът е приет незаконно!


Утре от 12.00 пред БНБ ще се състои протест против дълговото робство!
Няма да плащаме ТЕХНИТЕ кражби!
Ако си човек, а не зомби, и живееш в София, ела!

Всеки глас против дълга - пирон в ковчега на престъпната олигархия!
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Aurelia Felix » пон мар 02, 2015 9:10 pm

Ника написа: Хората в провинцията и то дълбоката, са доведени до пълно отъпяване, борещи се за парчето хляб, за които и местната джипи или лелка акушерка са повод, да подпомагат корупцията и малодушно да треперят и навеждат глави, защото "утре пак до тях ще опрат".
Изобщо народа е изпаднал в пълно чувство на безизходица и стреса му е изпил и последните сили.


Това мнение е доста на място и затова искам да му отделя подобаващо внимание с нужната сериозност.

Принципно в природата при всички живи организми най-силен е инстинктът за живот, и като следствие от това най-силен е страхът от смъртта. Инстинктът за живот може да надделее над всякакви лични убеждения, ако се наложи, независимо колко силни и искрени са те. Например едно животно, като усети, че ще го трепят, започва да се бори срещу това с всичките си сили. Ако притиснете в ъгъла без изход една котка, то ще събудите тигъра в нея. Дори пълзящите насекоми при заплаха от смърт дават всичко от себе си за да избягат. И в този ред на мисли за мен е напълно необяснимо що за твар е българинът, който абсолютно безволево се остави вече 25 години да бъде превърнат в един модерен роб, стандартът му да падне под равнищата на държавите от Третия свят и да продължава да си мълчи? Напълно неясно ми е този представител на хомо сапиенс що за чудо на природата е, щом при вече ясните и недвусмислените заплахи за самото му съществуване продължава безгрижно да нехае и да смята, че ще му се размине?

Искам да предложа за размисъл едно дълго, но много показателно интервю, касаещо нашето общество и опасностите пред него. Доц. Христов е обяснил подробно това, което пише и Ника.
За тези, които няма да отворят линка ще поместя някои извадки:
Наред с другото е дадена много точна диагноза на българското общество и елит. Оцветеното в червено от мен да си го отбележат българските предатели!

Доц. Иво Христов: Готвят ни за плацдарм във войната срещу Русия


...висшата съветската номенклатура, която, както нашата провинциална соцаристокрация първо поколение с обувки, си мислеше, че ако продаде страната си, ще получи значително място на световната трапеза сред световния елит. Но той затова е елит, защото не допуска всеки цървул. И второ, тази работа не зависи от техните пари. Западният елит е особено социално животно, което е структурирано в продължение на повече от 500 години и там няма случайни първенюта. Березовски и неговата съдба са типичен пример в това отношение.

В някакъв момента значителна част от постсъветския елит, т. нар. нови руснаци разбраха, че за тях няма място на световната трапеза и в най-добрия случай могат да бъдат колониална администрация, която да администрира газовата тръба и населението на територията, наречена Русия. Те осъзнаха, че първо ще го отнесат обикновените руснаци, а след това ще го отнесе и квазиелитът им. И тогава се задейства инстинктът за самосъхранение в хората, свързани основно с военно-промишления комплекс и със службите за сигурност.
Когато част от руския елит разбра, че неговото физическо оцеляване зависи от оцеляването на страната, която командват, започна процес на постепенна военна, икономическа и геополитическа еманципация на Русия чрез Евразийския съюз.
----
- На какво ниво тази война се случва у нас?
– България отдавна не е субект на собственото си поведение, а е обект на геополитиката. Това, което нарича себе си „български политически елит”, очевидно вече е добило статута, за който говорех по отношение на руската колониална администрация. В България обаче, поради липсата на ресурси, това стана много по-бързо. Като цяло има дълбока пропаст и отчуждение между българската политическа каста и останалото население, но те разчитат на огромната умора от процесите на деградация, които вървят в българското общество. За разлика от процесите на мобилизация, които се случват в руското общество, което въобще не се очакваше. Във Вашингтон проспаха това, както проспаха разпадането на Съветския съюз. Руснакът не реагира както един средноевропейски бюргер. Във Вашингтон не разбират този манталитет, не разбират, че човек може да умре за идеали. Това са неща, които са извън техния космос.
- Провали ли се неолибералният модел в България?
– Той се провали в целия свят. В България, естествено, че се е провалил. Но тук има една критика от ляво, която аз не възприемам. Те казват, че се е провалил българският капиталистически преход. Не може да се провали нещо, което никога не е съществувало. В България не е имало капитализъм, че да се провали. Това, което се е самонарекло „капитализъм” и „пазар” в България, няма нищо общо нито с капитализма, нито с пазара.
Голямата драма на България, и го казвам с болка и горчивина, е че в най-важните моменти от съществуването на нашия народ, ние имаме калпав и негоден елит, който не поема отговорност. Обикновено се измъкваме с този общ рефрен за лошите политици и добрия народ. Но нещо с народа също не е наред.
Метличинка
Потребител
Мнения: 45
Регистриран на: пет фев 06, 2015 4:26 pm

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Метличинка » пон мар 02, 2015 9:40 pm

Елит...Кой елит?! Светският?! Тези, които се интересуват единствено как да забогатеят на гърба на "цървула"?! За които думата "морал" е мръсна дума?! А, народът е стадото, необходимо му за функциониране на мандрата - банка. България от години няма собствено поведение. На нея й се диктува и послушниците, в името на парите, заробват братя и сестри, майки и бащи, деца и внуци. До кога? Кога ще проговори съвестта ни? Какво още трябва да изтърпи българският народ, за да му светне лампичката?!
Аурелия, благодаря, за темата! :)
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Aurelia Felix » пон мар 02, 2015 9:50 pm

Здравейте Метличинка, да става дума за светският елит (така поне са се самонарекли), за тия, които ни превърнаха от индустриално развита държава в такава от третия свят и благодарение на които сега сме заплашени от пълно унищожение като нация.

Метличинка написа: До кога? Кога ще проговори съвестта ни? Какво още трябва да изтърпи българският народ, за да му светне лампичката?!


Проблемът е, че вече почти нямаме време! Осъзнаването трябва да се случи бързо, а не виждам как да стане това, освен с Божията помощ. Към момента българинът е в ролята на щрауса, който си мисли, че може да се самоспаси, заравяйки си главата в пясъка (а пясък много и от най-различно естество).
Другият значителен проблем е, че ние нямаме духовни водачи. Нямаме духовници, които да са харизматични, да обичат народа си и да бъдат негово светило. Поне аз не виждам такива де.
Ако ние заговорим за вярата, хората започват да опонират за това каква е църквата ни. Просто не знам, работата обаче е опряла до кокала в буквалния смисъл и Бог да ни е на помощ.
Метличинка
Потребител
Мнения: 45
Регистриран на: пет фев 06, 2015 4:26 pm

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Метличинка » пон мар 02, 2015 10:16 pm

Aurelia Felix написа:става дума за светският елит (така поне са се самонарекли), за тия, които ни превърнаха от индустриално развита държава в такава от третия свят и благодарение на които сега сме заплашени от пълно унищожение като нация.
Привет, Аурелия!
Преди 25 години България беше индустриална държава с богат износ на собствена продукция - както промишлена, така и селскостопанска. Нека има частен сектор, но защо държавният го низвергнаха?! То, ясно защо. Приватизацията превърна народа във васал, колкото и да ми е грозна думичката. Не симпатизирам на партии, ще ми се да се пръкнат наистина духовни лидери, за да извадят на повърхността главите ни и да опреснят съзнанието ни. Има с какво.

Метличинка написа: До кога? Кога ще проговори съвестта ни? Какво още трябва да изтърпи българският народ, за да му светне лампичката?!


Осъзнаването трябва да се случи бързо, а не виждам как да стане това, освен с Божията помощ.
Другият значителен проблем е, че ние нямаме духовни водачи. Нямаме духовници, които да са харизматични, да обичат народа си и да бъдат негово светило. Поне аз не виждам такива де.
Ето го разковничето!
Ако ние заговорим за вярата, хората започват да опонират за това каква е църквата ни. Просто не знам, работата обаче е опряла до кокала в буквалния смисъл и Бог да ни е на помощ.

Църквата боледува от морал. Лично мнение.
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Aurelia Felix » пон мар 02, 2015 10:25 pm

Да, всичко което пишете е напълно вярно. Въпросът обаче е какво да се прави? Нещо трябва да се ПРАВИ, а не само да се приказва. Към момента виждам единствено молитви към Бога и участие в граждански инициативи. Да говорим на хората около нас също има смисъл, но това е несигурна работа. Повечето са буквално като мозъчно упоени. Интересно е да се вглеждаш дискретно в лицата и очите на хората по улиците - гледката е страшна - маршируващи зомбита! Никакво изражение или гадно изражение, празни очи, тъп поглед...
Вие какво мислите?
Метличинка
Потребител
Мнения: 45
Регистриран на: пет фев 06, 2015 4:26 pm

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Метличинка » пон мар 02, 2015 11:07 pm

Aurelia Felix написа:Въпросът обаче е какво да се прави? Нещо трябва да се ПРАВИ, а не само да се приказва. Към момента виждам единствено молитви към Бога и участие в граждански инициативи.
Вие какво мислите?

Народът е суверен и като такъв, сам той трябва да направи избор. Не под диктат! Не под заплаха! Пиша за самосъзнание. За зрялост на отделния индивид, реципрочно на обществото, в което живее. Да е наясно какво желае и в името на какво. Молитвите и инициативите помагат, но до определена степен. Отърси ли се от страха, открие ли своя духовен водач, за да го следва по пътя на неделимо единство в името на любовта - има надежда и нещата ще се случат. Пак казвам, народът решава, а не други вместо него. Доброто за един - е зло за друг... Така мисля, Аурелия.
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Ника » вт мар 03, 2015 12:31 am

Аурелия, явно съвсем затънахме в грехове, щом и Господ отвърна лицето си от нас и ни предаде на покварени управници, да ни изпиват и последните капки живец.
Ние иначе живеем биологични роботи, които държат да спазват хигиена, да ходят на работа, да се връщат затъпяли и изцедени и тъпо да гледат новините, които са запълнени до последно с ужаси.
Като се започне от живота на младите, ние възрастните сме си - за един воденичен камък на шията и да се бухнем в морето. Виждала съм майки, които от 7 годишни учат децата да се държат като съблазнителки, да въртят гюбеци на маса, да ги обличат като проститутки. Децата започват полов живот и на 10. Пият, друсат се, а възрастните мъдро ги наставляват, как да се предпазват от бременност...
Университетите приемат студенти, като луди, вътре 99% са пълни боклуци, дошли да издаянят за една диплома, като през цялото време на учението пият, друсат се и правят секс. В резултат - нямаме добри специалисти.
Тези студенти живеят по 10-15 години в блуд, страх ги е да се оженят, защото това е огромна отговорност за инфантилните им души.
Днес казват, 25 годишен младеж се равнявал на 17 годишен от едно време. Младежите са ужасно недозрели, пропити от бесовете на гнева алчността, блуда и гордостта, а и да не забравяме и чревоугодието, защото алкохолизма е чревоугодие, тютюнопушенето - също.
А колкото до 40-50 годишните - те също не са цветета за мирисане. Алкохолизма вече е в разцвета си, гуляйджийство, породени от кризата на кризата на средната възраст. Несбъднатите мечти по скъпи коли и апартаменти вече са факт, 50 годишния чичко псува под сурдинка този със скъпата кола на пътя и вечер полива раните с алкохол. Богатия 50 годишен чичико пък, вече е пред прага на последните години, децата го разочароват непрекъснато, нервите по бизнеса са взели своето...
И още и още. Празнуваме абитуриенски балове на тълпа нехранимайковци, които 4-5 години са мятали крачоли по кафенета, дискотеки, пафкали са трева, моткали са се с бутилки по улицата.
Празнуваме с кредити.
Празнуваме с кредити и сватбите на децата си, макар, че знаем, че боклука ни обрули като круши през последните години, ама хайде там - да изпълним и последния си (уж) дълг като родители....
Крием пред роднини болките и разочарованията си, ръсим се с пари да се натруфим и излизаме на арената на цирка, наречена "сватбата на децата"...
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Aurelia Felix » вт мар 03, 2015 8:13 pm

Метличинка написа: Народът е суверен и като такъв, сам той трябва да направи избор. Не под диктат! Не под заплаха! Пиша за самосъзнание. За зрялост на отделния индивид, реципрочно на обществото, в което живее.


Благодаря Метличинка. Относно суверенитета на народа, той го губи все повече именно поради липса на зрялост и съответен избор - Ника доста цветно е онагледила "зрелостта" на повечето индивиди в обществото ни. Ника много добре е казала за инфантилизма, но той е характерен за всички възрасти, не само за 25 годишните. Как от такъв народ да чакаме да узрява, когато вече няма време за това? Единственият изход е шоково събуждане, стряскане, нещо като човек, който го вадят от мозъчно сътресение и кома. Защото нашето общество се намира именно в състояние на мозъчно сътресение.

Метличинка написа: Да е наясно какво желае и в името на какво.


Поради гореизброените причини как може да е наясно? Та много хора не са наясно защо са живи! Много не са наясно какво да правят със себе си и с живота си, камо ли да имат идея какво желаят за народа като общност (а сборът от такива индивиди не може да формира духовното съдържание на това, което наричаме нация).

Какво може да желая аз например за нацията си? На първо място мир, който е едно велико благо. След това свобода и суверенитет, също така издигане на вярата и духовно и материално преуспяване. Сега всичко е обърнато с главата надолу, всеки иска материалния просперитет, но дори не за всички, а само за себе си. Мирът, свободата, суверенитетът са имагинерни понятия, те не се възприемат като висши блага, от които зависи самия живот. Едва когато (да не дава Господ) бъдат загубени, тогава ще се разбере и оцени стойността им.
Нова
Потребител
Мнения: 142
Регистриран на: вт ное 16, 2010 12:22 am

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Нова » ср мар 04, 2015 3:06 am

Малко ще изляза от схемата- народът жертва и лошите политици.

Първо- за да се стигне до тук- народът да няма достойни политици и на практика да няма ВЪЗМОЖНОСТ за избор на такива, още в зората на "демокрацията" бяха взети сериозни мерки. И тези мерки се изразяват в това, че беше създадена СЛУГИНСКА, КУПЕНА, ПОД-СТА-ВЕ-НА ПРЕСА И ВЪОБЩЕ МЕДИИ.

Те бидеха задействани ВСЕКИ път, когато народът от средата си излъчваше някой, който го обича и малко или много искаше и можеше да свърши нещо, както трябва. Тутакси злокобната машина биваше задействана и въпросната личност биваше обилно обливана с кал, до тогава, докато и последното куче на село се убеди, че и този не е стока.

И като се "оказа" по този начин 4-5 пъти, че "и този не е стока", хората спряха да се надяват, че ще има управия, приеха че е в реда на нещата всички да са боклуци и че други няма, и че то всичко заминава на поразия, и ДАВАЙ ДА СЕ СПАСЯВАМЕ ПО ЕДИНИЧНО /стигнахме до поединичното спасяване/.

Значи грижливо пазената тайна на технологията, чрез която хората бяха докарани до този транс, в който те НЕ ВЯРВАТ, че е възможно да има други, освен боклуци в политиката е В МЕДИИТЕ. Чрез тях стана всичко.

И ЧРЕЗ ТЯХ МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ! Не случайно Орбан, ако някой има услужлива памет, подметна първо тях!
И не случайно, всеки път, когато се опита някой да им потърси някой, каквато и да е отговорност, от запад се надига зловещ вой на чакали.

ТАМ, СКЪПИ МИ БРАТЯ И СЕСТРИ, СЕ КРИЕ КЛЮЧЪТ ОТ БАРАКАТА!!!
ХОРАТА ПРАВЯТ, КАКВОТО ВИЖДАТ, КАТО ПРИМЕР, А ПРИМЕРЪТ СЕ ЗАДАВА ОТ МЕДИИТЕ!!! ЧРЕЗ ТЯХ ДЪРЖАТ НАСЕЛЕНИЕТО В ТОЯ ТРАНС! wink:
Потребителски аватар
Ника
Модератор
Мнения: 1020
Регистриран на: съб ное 14, 2009 7:25 pm

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Ника » ср мар 04, 2015 7:12 am

Нова, права сте за медиите. Всеки по-буден журналист, който бърка в гнойните рани на обществото, бива подмятан като бездомник от телевизия в телевизия и при това във все по-глуха и по-глуха.
Мисля, че за никого не е тайна, че в България свобода на словото няма.
Това е просто една от демагогиите на демокрацията.
Обикновения човек някога трепереше от Тодор Живков, който беше някъде далеч. Сега трепери от прекия си началник, който му стои на главата и е всякога на точката на кипене. Една по-крива дума и край! Ти си на улицата, няма хляб, няма кредити как да се плащат. Ако щеш умирай, ако щеш ритай насред пътя - никой няма да ти помогне.
И обикновения човечец, угодничи по всякакъв начин, подлизурства, доносничи, плюе...
А иначе - спомням си предаванията на Маргарита Михнева, някъде през 2000 година по бтв, бяха направо унищожителни, към не един и двама именити. Свалиха я за нула време.
Карбовски - само допреди 2 години по нова, правеше страхотни и истински предавания за пороците ни, за това как обществото ни все повече се опорочава.
Свалиха ги и двамата и сега са в някакви глухи телевизии.
Всичко останало е духовен бълвоч. Човека затъпява, гледайки Брадъри, певци и певачки. Сякаш това е държавен план, по групова хипно-терапия и унищожение на мозъчни клетки.
Живеем в концлагер, в който единствено могат да те посъветват да пиеш Ескапел, да ползваш Шуърчек и Дурекс, да плюскаш Белвита, да триеш котлона, да переш и да си купиш магнити за кръст, колена, лакти и глава...
И въоръжен с празни чресла, изтрит до блясък, индивида, тръгва на работа, работи благодарение на намагнитеното си туловище, ако нещо се обърка гаврътва два нурофена и се прибира у дома като дрипа да се трие мие и да се омагьосва от поредния български формат.
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: За корените на предателското поведение и отново за дълга

Мнениеот Next » ср мар 04, 2015 8:56 am

Медиите са за водичката, която се плиска, накъдето я заклатят. Т.е. за хората без собствено мислене и ценности. За съжаление с годините стават все повече.
Всичко зависи от ценностите на народа.
Медиите формират "ценности".
Църквата формира ценности.
Но сценария и тук е същия - появи ли се читав, изливат се тонове помия.
Щото като има нещо да свети, се вижда мръсотия, паяжини и купища боклуци.
Няма кой да свети - всичко е ОК :idea:

Върни се в “разни”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост