А стига, бе! Троцки - в църквата...

обсъждане на всякакви въпроси
laikos
Потребител
Мнения: 199
Регистриран на: чет фев 05, 2015 8:42 pm

А стига, бе! Троцки - в църквата...

Мнениеот laikos » вт мар 01, 2016 7:18 am

Преподобните и социализмоносни болшевици и подвижници на съветското благочестие се поменават заслужено...


http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=118758
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: А стига, бе! Троцки - в църквата...

Мнениеот Next » вт мар 01, 2016 9:25 am

Ти да видиш....
Троцки не е за помен, а за анатема. Но това началството там дали го знае?

П.п. Все пак 1 сайт не е още 100% достоверност на факти. В интернет може да се качи всичко.
laikos
Потребител
Мнения: 199
Регистриран на: чет фев 05, 2015 8:42 pm

Re: А стига, бе! Троцки - в църквата...

Мнениеот laikos » вт мар 01, 2016 4:56 pm

Tова, че Троцки е за анатема, началството го знае. Но виж, началството на началството...
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: А стига, бе! Троцки - в църквата...

Мнениеот Next » вт мар 01, 2016 6:08 pm

Нека да обясня, защо Троцки специално е безумие да се споменава наред с държавниците на Русия.
Това масон, евреин, богоборец, не го броим.
Той е бил по-по-най в разрушителите на Русия. Дори повече от Ленин.
Зад подследния не са стояли тия господари, които и сега печатат това, което се нарича световни пари. А най-накрая многото тонове злато, ограбено от болшевиките се озовава в САЩ. Поне големия процент.

А зад Троцки са стояли господарите и чрез него са настоявали за перманентен износ на революция. Т.е. Русия да се бие постоянно за комунизъм по цялото земно кълбо. Което гарантирано би заличило руския народ все някога.
На това е противостоял Сталин, който е искал градеж на модерна държава и логично за тогавашните условия започва с тежката промишленост. Между 2-та клана на Троцки и Сталин знаете как завършва резултата.

П.п.: СССР побеждава Германия не заради подаръците оръжия, които съюзниците дават.
1. Това не са подаръци, а заем, изплащан дълги години в злато и то при сериозна лихва.
2. Нито оръжията се доставяли в исканите количествата, нито в искания срок.

Победата е благодарение на руския дух и тежката промишленост. Промишленост, дори когато е евакуирана почти до последната гайка с неизброими влакови композиции - е имала къде да се захрани с електричество и на новото място.
Едно от многото неща, които е успял да предвиди и организира Сталин.
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: А стига, бе! Троцки - в църквата...

Мнениеот prokimen » съб сеп 24, 2016 3:17 pm

В краткото си безделие преглеждам старите теми и с изненада откривам тази Ви тема. Преди да прочета обмяната на мисли, наложих си да прочета няколко статии за Троцки за да си припомня детайли от биографията му.

Изображение

Аз съм малко резервиран към портала Кредо. ру, но така или иначе, останах изненадан от цитирания факт. В днешно време нищо не бива да ни изненадва в официалното православие, но все пак има някакъв предел поне за благоприличие. Не мога да проумея степента на църковната деградация да се правят зрелищни молитви или открити бесослужения.

Един факт в съвременната православна църковност заслужава особено внимание, защото той е нагледно миниатюрно доказателство на Христовото предупреждение, че в края на времената някои (единоверни) ще се предават и умъртвяват дори, мислейки, че принасят Богу жертва. В този контекст някои, мислещи се да са "канонични", смятат за свой дълг да злобеят срещу "неканоничните" и същевременно съвестта им не ги изобличава да се прегръщат със сатанистите. Тази патология в християнство не мога да я разбера.

Когато ревностни апологети на официалното или световно масонско православие заговорят за алтернативните юрисдикции и зилотите, за миг устата им се запенват. Мълниеносно проглушават света кой е каноничен и кой не е каноничен, кой е благодатен и кой не е благодатен.

Не проумявам как тези борци за сатанизиране на Църквата не забелязват и не реагират със същата пяна на уста, когато църковната им видимост се изпразва до краен предел от християнската си същност?! Ако не беше провокационното, според моето виждане, заглавие, не бих узнал дълбочината на църковното идиотизиране.

Тези църковни клоуни няма да се помолят за някой ревностен християнин който не е в тяхната кочина, но и прасетата от кочината не искат да осъзнаят бълвотината която им се дава за благодат.

Изображение

В два християнски руски сайта откривам две диаметрално противоположни статии. Каква дълбочина на падение е статията в ПРАВМИР.РУ да публикуват, според моето разбиране, своеобразен панегирик под заглавието:

Лев Троцкий. Отец Красной армии и спаситель революции

Интересно ми е как РПЦЗ - МП възприема подчертаното изречение в панегирика:

"Именно он, Лейба Давидович Бронштейн, еврей из деревни Яновка Херсонской губернии, спутав все карты белых, да и Запада, склонил чашу весов Гражданской войны в пользу большевиков."


Трудно ми е да разбера психологическата нагласа у някои герои на нашето време да са извор, от който тече и сладка и горчива вода.

В енорийския сайт на храма в чест на Казанската Богородична икона в Естония четем статия с друг нюанс

Изображение

Демон русской революции

Сред десетките прочетени статии за Троцки, открих една, която ми се струва, че заслужава вниманието на онези, които жадуват за възможно най-верните факти в историята.

«Не будь меня в 1917 году в Петербурге...»
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: А стига, бе! Троцки - в църквата...

Мнениеот prokimen » нед сеп 25, 2016 7:56 pm

laikos написа:Преподобните и социализмоносни болшевици и подвижници на съветското благочестие се поменават заслужено...


Ето и част от въпросния Синодик или особен поменик, въведен от председателя на Княз- Владимирската катедрала в Северната столица на Русия.

Изображение

Изображение

Принципно, църковните синодици и особени поменици съдържат имена само на членове Църквата и никога те не са включвали некръстени или гонители на Църквата.

Колкото до гонителите, техните имена Църквата огласявала публично единствено за анатема или отсичане от своето тяло.

Настоящото нововъведение е същинско кощунство да се молят по време на Евхаристията за некръстени гонители, окървавили ръцете си със смъртта на милиони християни, между които почти целата иерархия с нищожно изключение. Какви ужасни времена настъпват!

Скандалният факт с новия вид синодик за обществена молитва за преподобните сатанисти и съветски подвижници на атеизма може да се интерпретира като свидетелство, че църковният председател, епархийският митрополит Варсонофий и патриархът Кирил Гундяев въвеждат особен вид овековечаване на своите единомишленици, с които са имали за основна грижа как да разрушат и унищожат Църквата Христова.

След смъртта на патриарх Тихон Белавин, болшевиките създават съвършено нова църковна организация, наречена "Руска православна църква Московска патриаршия". Новата църковна структура била необходима на атеистичната власт за да има цялостен контрол над вярващите и за борба срещу религията с ръцете на самите църковни иерарси, както и за външнополитическа демонстрация на "свободата на съвестта" в СССР.

Човек може да се ужаси при мисълта, че Сталин искал от въпросната безбожна църковна организация с кощунствена иерархия да стане център на световното православие и Москва да е катедрата на Вселенския патриарх, а Цариградската патриаршия да стане митрополия на Московската патриаршия. Между двете няма голяма разлика в разложението на Църквата, но ужасяващото е, че болшинството православни християни бяха под управлението на комунистите.

За наш национален срам, Българският Екзарх Стефан е първият глава на поместна църква, който огласил желанието Москва да стане по-скоро вселенска патриаршия, за което и било свикано всеправославното съвещание през 1948 г.

Които имат търпение да изгледат историяческия филм, ще се уверят.

https://youtu.be/QNhSzQifNbQ
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: А стига, бе! Троцки - в църквата...

Мнениеот Next » нед сеп 25, 2016 8:24 pm

Относно "поменника" с болшевиките - не може да се има 100% доверие в интернет.
Там има всякаква информация и дезинформация.
Прекалено скандално е и трябва да се потърси "засечка" с минимум още 1 източник (различен от сайт).
Потребителски аватар
Aurelia Felix
Модератор
Мнения: 4097
Регистриран на: ср авг 12, 2009 8:47 pm

Re: А стига, бе! Троцки - в църквата...

Мнениеот Aurelia Felix » нед сеп 25, 2016 8:43 pm

Чудовищна подмяна на Христовата Църква с антихристка видимост. Нищо чудно при това положение, че цъфтят и връзват какви ли не псевдохристиянски учения.
prokimen
Потребител
Мнения: 1671
Регистриран на: пон мар 19, 2007 10:30 am

Re: А стига, бе! Троцки - в църквата...

Мнениеот prokimen » нед сеп 25, 2016 10:20 pm

Next написа:Относно "поменника" с болшевиките - не може да се има 100% доверие в интернет.
Там има всякаква информация и дезинформация.
Прекалено скандално е и трябва да се потърси "засечка" с минимум още 1 източник (различен от сайт).


Напълно споделям заьележката Ви. На сайта на катедралата го няма. Отначало се отнесох с резерва към публикацията на Кредо.ру. Новината с нарочно направената картинка на поменика е препечатана в много блогове и в един сайт от Донецк.

Официално опровержение на църковните власти не е последвало. Спомням си, преди време се появи публикация в блога на един алтернативен свещеник от Санкт-Петербург с указание на съмнителен сайт от името на някакъв известен духовник от Александро-Невската лавра с цени за треби. На сутринта още последва опровержение от управлението на Лаврата.

Това за поменика ми изглежда невероятно по две причини. Първата е, че Кредо.ру не указва името на председателя на катедралата. Втората е, че председателят на катедрала е известният и авторитетен протоиерей Владимир Сорокин

Изображение

Не мога да си представя факта, че нито сайтът на катедралата, нито митрополията не са опровергали съобщението, подето масово в блогосферата. За едни фалшиви цени, свързани с името на един архимандрит, отреагираха за няколко часа, а за такова скандално литургийно поменаване няма никаква реакция. Боя се, че ще да е имало нещичко истина, макар и да се окаже, че истината не е 100 процентна.

Въпросът ме заинтригува и ще продължа да го изяснявам за себе си.

Но ако в Челябинск честният протопоп Никола се молил: "Еще молимся о еже освятитися стриптиз-клубу сему... ", защо да не повярваме, че някой си е позволил волността да произнесе поне веднъж имената на безбожниците по време на тържествена литургия?

Клип за освещаването на стиптийз-клуба. Благочестивите християни с крехки сърца и души да не го гледат!

https://youtu.be/wxZbgs2NdHM

Чета в един блог следното: "Освятивше блудилище, протопоп Николай со авторитетом во гласе рече: "От того, как вы будете молиться зависит ваша зарплата". Услышав сие, девы позорищные улыбашеся зело, ибо зарплата их от активности блудней зависит более, нежели от мантры поповской."

Ето с какво започва да се гордее църквата, която не ражда святост. В една от видео - лекциите си проф. Осипов споменава с благоговеен ужас как в юбилейната годишнина от кръщението на Киевска Русия три киевски манастира, между които и самата Лавра, били организатори на рок концерт за младежта, която не могат или по-точно не искат да катехизират. Приветственото слово било на самия патриарх Кирил. Това как да го тълкуваме, ако началното съобщение за поменика се окаже неверно?
Потребителски аватар
Next
Потребител
Мнения: 2967
Регистриран на: чет мар 29, 2012 9:19 am

Re: А стига, бе! Троцки - в църквата...

Мнениеот Next » пон сеп 26, 2016 8:17 am

Мдаа, потъва Титаника. Включая нашата част от палубата...

Няма да влизам в подробности за едни танци на пилон, едно заведение, един нашенски владика бивш (?) агент на ДС. Времената са последни.

Върни се в “разни”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост