Любов

обсъждане на всякакви въпроси
ivo_tehno
Потребител
Мнения: 409
Регистриран на: ср май 28, 2008 7:00 pm

Re: Любов

Мнениеот ivo_tehno » пет яну 02, 2009 11:08 am

Абе да ти кажа не знам Господ да мрази някого, дори и теб :biggrin: . Сигурно знаеш, че ако не проумеем че за греховете и притесненията сме си виновни ние, можем да стигнем до богухулство
+Christian+
Потребител
Мнения: 57
Регистриран на: нед юли 20, 2008 3:19 am

Re: Любов

Мнениеот +Christian+ » пет яну 02, 2009 12:28 pm

Мерси на всички . Абсолютно всички излезнахте много прави . Спомням си , че преди години бях изрекъл на глас фразата " Отричам се от любовта за вечни времена" и оттогава съм нещастен в любовта , въпреки , че не се оплаквам от липса на женски интерес към мен нещата все не стават . Явно лукавият е чул думите ми преди години . . .
Потребителски аватар
atila
Потребител
Мнения: 46
Регистриран на: нед окт 12, 2008 10:08 am

Re: Любов

Мнениеот atila » пет яну 02, 2009 2:29 pm

Християне, не се отчайваи пак ти го казвам! не се предаваи а върви с всемогъщатата Божия десница напред и не се отпускай че точно това иска дявола, да те види отпуснат и да те завладее и обсеби. Повярваи ми, ще си намереш такава жена която истински да те обича, че просто ще си гледан като принц от нея. И аз бях така до преди, влюбвах се все във неподходящи жени, разбиваха му чувстата на парчета, последните за малко да успеят да ме откажат изобщо от живота, но намерих сили в себе си и с външна помощ и надмогнах тази духовна смърт в мен и сега мога да кажа че съм щастлив с моята годеница Рози. Тази сутрин в 05:30 ч. тя е станала и е дошла до леглото където спя и ме гледа в тъмното доста любовеобилно, понеже спим отделно на отделни легла, интуативно се пробудих, като че ли усетих че някои ме наблюдава и я виждам да стои над мен и да ме гледа, стана ми някак приятно че съм обект на нечие нежно внимание и я поканих милата ми да легне до мен. Ако ме питаш колко съм си мечтал за подобни нещо през живота ми, но все получавах удари под пояса, но сега това е реалност за мен и не мога все още да повярвам че ми се случва това на мен, да има едина душа д аме обича истински. Та искам да ти кажа! не се претисняваи и за теб ти е отредена половинка на сърцето ти и ще я намериш. Вярно сега страдаш като ранено животно, но чрез раните си, чрез мъката си, чрез сълзите си научи се да откриваш силата която да генирираш в себе си за да си непоклатим човек в мъдроста си човек и да завладееш сърцето на жената която ти е отредена от БОГ и която те обича истински. Убеден съм че някаде около теб живее човек които те обича истински и до умиране, но задачата и на двама ви е да се откриете взаимно, така че горе главата братко в Господа Бога наш Иисус Христос и не се отчайваи. УСПЕХ в живота само ти пожелавам и нищо друго не искам да ти се случва Християне АМИН.
+Christian+
Потребител
Мнения: 57
Регистриран на: нед юли 20, 2008 3:19 am

Re: Любов

Мнениеот +Christian+ » пет яну 02, 2009 4:49 pm

Благодаря , но явно при мен е наистина зла прокоба останал от сатанизма !!!
Искам да ви кажа , че са ме харесвали момичета на които съм казвал -"ако излизаш с някой друг няма да излизаш с мен" и са си зарязвали приятелите заради мен , а в последствие самите те бягат от мен - сякаш ги плаша с нещо . А в конкретния случай с момиченцето обект на темата ще ви разкажа в един средно дълъг пост цялата история , но в момента не искам да минавам през това . Просто на два пъти ми се е случвало такова нещо да изпитам в живота си , като първия път години наред ме беше страх да заговоря момичето , а сега имаш чувството че съм толкова близо да момичето което е подходящото за мен , но явно съм направил нещо нередно , което не мога да го усетя . Жалко наистина , защото още не съм намерил и сили да влезна в църква . И от Христа се чувствам отритнат , не само от хората а дълбоко в себе си ВЯРВАМ че не го заслужавам !!! :??
Потребителски аватар
aktex
Потребител
Мнения: 2764
Регистриран на: нед апр 30, 2006 2:30 am

Re: Любов

Мнениеот aktex » пет яну 02, 2009 6:24 pm

+Christian+ :)

Вярваш в себе си?
Вярваш в нещо дълбоко в себе си ?
Вярваш в Бог?
+Christian+
Потребител
Мнения: 57
Регистриран на: нед юли 20, 2008 3:19 am

Re: Любов

Мнениеот +Christian+ » пет яну 02, 2009 7:02 pm

Май това момиче ми е стана фикс идея - снощи я сънувах !!! Чудя се дали ако дойде при мен още ще съм толкова "зарибен" :shock:
whoami
Потребител
Мнения: 908
Регистриран на: пет фев 01, 2008 12:01 am

Re: Любов

Мнениеот whoami » съб мар 07, 2009 11:42 pm

Любов е да обичаш човека въпреки недостатъците му, а не заради качествата му. Второто си е чист вид интересчийство. Христос ни възлюби не заради качествата ни, нали така?

Любов е да поискаш най-скъпото на човека и да не му го вземеш.

Любовта е преди всичко уважение и желание да не нараниш другия, да се замисляш дали с действията си няма да му причиниш неприятности и страдания.

Любовта е да се лишиш от нещо, което ти се полага, в полза на другия.

Любовта е себеотдаване и искреност, непринудени и недоговорени.

Любовта не се дели на две, защото в нея две е равно на едно. И това едно е неделимо.

Блажени чистите по сърце, защото те ще видят Бога.
Molecule
Потребител
Мнения: 628
Регистриран на: ср ное 05, 2008 1:15 am

Re: Любов

Мнениеот Molecule » нед мар 08, 2009 6:18 pm

Ортодокс
Потребител
Мнения: 215
Регистриран на: нед окт 19, 2008 11:28 am

Re: Любов

Мнениеот Ортодокс » съб мар 21, 2009 5:39 pm

Любовта между мъж и жена е прекрасно нещо. Но човек не трябва да се заплесва и да изпада в крайности. Чувствата и емоциите трябва да се контролират колкото и да е трудно понякога.
whoami
Потребител
Мнения: 908
Регистриран на: пет фев 01, 2008 12:01 am

Re: Любов

Мнениеот whoami » чет юни 04, 2009 12:35 am

whoami
Потребител
Мнения: 908
Регистриран на: пет фев 01, 2008 12:01 am

Re: Любов

Мнениеот whoami » чет юни 04, 2009 11:44 pm

Изтрийте всичко, каквото прецените, но ви моля този пост да го оставите да бъде прочетен.

Аз вярвам, че бракът междъ мъж и жена, и любовта между тях, са непреходни величини, които продължават и след смъртта. Форуми, книги, телевизори, дрехи, обувки, пантофи - всичко това след смъртта няма да го има.

Но любовта и бракът са вечни, защото БОГ Е ЛЮБОВ И МИЛОСЪРДИЕ!
Гост

Re:Но любовта и бракът са вечни, защото БОГ Е ЛЮБОВ И МИЛОСЪ

Мнениеот Гост » пет юни 12, 2009 7:38 pm

Но любовта и бракът са вечни, защото БОГ Е ЛЮБОВ И МИЛОСЪРДИЕ![/quote]

Темата е извечна и заслужава задълбоченото й обсъждане.Много ме вълнува любовта в нейното земно измерение и тази, която Бог ни дава.Може ли да цитираме наравно "любов и брак" и Божията всеопрощаваща любов? Има разлика, върху която следва да се замислим.Ще ви бъда благодарна. :|
whoami
Потребител
Мнения: 908
Регистриран на: пет фев 01, 2008 12:01 am

Re: Любов

Мнениеот whoami » съб юни 20, 2009 9:48 pm

Разбира се, Божията Любов не може да бъде сравнявана с нищо друго, Тя е над всичко и Тя е всичко, което ни трябва. Но Бог ни е дал две заповеди - да обичаме Него и да обичаме ближния. Всъщност двете заповедите като че ли са взаимнодопълващи се. Разбира се, че Господ Бог е над всичко. Но някъде беше казано - как можеш да твърдиш, че обичаш Господа твоя Бог, когото не си виждал, след като мразиш брата си(ближния си), когото си виждал. Земната любов има много проявления. Едно е да обичаш родителите си, друго е да обичаш децата си, братята и сестрите си, приятелите си и т.н. И все пак каква би трябвало да е любовта в брака. Бракът между двама души е неразривен съюз по примера на съюза между Господ и Църквата, т.е. любовта в брака между двама души трябва да има за свой пример любовта между Господ и Църквата. Както Църквата се покланя на Господ, така и Господ принесе Себе Си в жертва за спасението на Църквата Си. Когато двама души се венчават те се вричат във вярност за цял живот. Но какво означава цял живот според православното разбиране. Не означава ли вечност. Защото животът никога не свършва. Земният живот, който изминаваме ние хората е само една прашинка от онова, което ни предстои. След земната смърт животът не спира. И както след смъртта си ако човек на земята е бил кръстен под името примерно Петър, така и след това въпросният човек продължава да се казва Петър. Аналогично е и с брака. Това, че хората са се венчали тук на земята не означава, че бракът им има смисъл и стойност само докато пребивават тук. Духовната му стойност се запазва и след смъртта, именно защото съюзът между Бог и Църквата не може да бъде ограничен във времето, защото той е вечен. Освен това в Библията е казано - "което Бог е съчетал, човек да не разлъчва". Другият смисъл на брака между мъж е жена е този, че той трябва да бъде път към тяхното спасение - "Защото неповярвал мъж бива осветен чрез вярващата жена, и неповярвала жена бива осветена чрез вярващия мъж"(1Кор. 7:14). Знаем, че Бог ни е завещал два пътя, които водят до нашето спасение - единият е пътят на монашеството, а другият е пътят на брака. Още за любовта в брака е казано - "Мъжът да отдава на жена си дължимата любов; също и жената - на мъжа" (1Кор. 7:3). Разбира се, както пътят на монашеството не е лесен, така и пътят на брака има своите трудности, но именно с Божията всеопрощаваща Любов може и двата пътя да бъдат извървяни. Без Бог нищо не става.

Върни се в “разни”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта