За и против икуменизма
Прочети втория пост на Зара в темата за световната молитва и ще разбереш какво е икуменизъм. Готвещите се така трепетно да посрещнат "Месията" всъщност без да знаят чакат антихриста, който ще се обяви за бог. Господ ще дойде неочаквано и като крадец нощем и когато това стане, при величието Му дори неволно ще преклони колена всичко небесно, земно и подземно, няма нужда от милиарди вярващи, които да Го викат,Той и така ще дойде. А хората, които допускат отклонения във вярата заради тази обща църква и пренебрегват истини, подкопавайки основите на самото християнство, са съзнателно или несъзнателно слуги на знаеш кой.
Не мисля ,че Зара искаше да каже "събирайте християни от различните деноминации в една църква", по скоро поиска от нас да се молим за една кауза заедно по едно и също време.
Това са две различни неща.
Ако аз се моля за човекът Х, но и ти се молиш за същия човек Х - то това не означава ,че сме влязли в една обединена църква.
Аз исках да прочета мнението на абц, защото твоето го знам.
Това са две различни неща.
Ако аз се моля за човекът Х, но и ти се молиш за същия човек Х - то това не означава ,че сме влязли в една обединена църква.
Аз исках да прочета мнението на абц, защото твоето го знам.
Върни се в “дебати: икуменизъм”