.....

за отношенията между половете
mi6el
Потребител
Мнения: 7
Регистриран на: пон авг 04, 2008 1:38 am

.....

Мнениеот mi6el » пон авг 04, 2008 10:04 pm

.....
Последна промяна от mi6el на пон яну 19, 2009 5:30 am, променено общо 1 път.
ivo_tehno
Потребител
Мнения: 409
Регистриран на: ср май 28, 2008 7:00 pm

Мнениеот ivo_tehno » пон авг 04, 2008 11:14 pm

Какъв съвет да ти дам..... направо не знам какво да ти кажа, очите ми са насълзени и съм в голяма тъга. Виждаш до къде я докарва човек, когато Господ е принуден да отпусне"юздите" Също ме боли и за това, което са казали от Софийска митрополия, че ги интересувало какъв свещеник, е какъв е нима може някой който не може да свърти семейство, да ръководи паство :?: :oops: Най-лошото е че ги защитават и се правят на "умрялата лисица" Не спирай с жалбите, заплаши ги със Страсбург, в МВР, в Софийска митрополия, говори неспирай, не се отказвай и най-важното моли се , както за вразумяване на баща си, така и за разрешаване на проблема. Нека мъжът ти да поговори с него или и двамата или пък ти сама, но на обществено място и да му кажеш" Татко прости ми ако с нещо съм те обидила или аз съм виновна с моите пътувания за този развой на нещата, как започна всичко, защо стигнахме дотук едно семейство сме, толкова добре се разбирахме, а сега виж докъде стигнахме. Дай да видим може ли да направим нещо и да се разберем по мирен път" Не му казвай "Ти си свещеник" или нещо подобно, за него това е гордост и няма да се стигне до никъде. Пробвай така да завъртиш нещата, че едва ли не ти си била виновна или си допринесла за това, струва ми се че ще го размекне. В момента сърцето му е като камък, но му трябва малко за да се разпука, ако не успееш давай с жалбите и заплахите, но не забравяй, моли се Бог знае най-добрия начин. Всяка неделя по време на литургия хората пишат имена за споменаване, пиши и баща си "само името" без отец еди кой си, запиши и вашите, ако сте кръстени. Не се отчайвай не си сама, помисли и за Богородица, за светиите, мъчениците, ангелите мислиш ли че не виждат какво става, само повярвай и разчитай на тях. Успокой се, поеми си дъх всичко ще си дойде на мястото, нали знаеш, че и косъм не пада от главата ни без волята на Всемилостивия Бог. Така ги чувствам нещата, извинявам се ако нещо не ти е харесало. Сега се сещам към края, че е хубаво и да се изповядаш и причастиш, това също ще те успокои и ще те приближи до духовния мир. Отиди в някоя Църква, където не познават теб и баща ти. Поздрави :D
mi6el
Потребител
Мнения: 7
Регистриран на: пон авг 04, 2008 1:38 am

Мнениеот mi6el » вт авг 05, 2008 12:14 am

...
Последна промяна от mi6el на пон яну 19, 2009 5:31 am, променено общо 1 път.
dshakin
Потребител
Мнения: 238
Регистриран на: вт апр 22, 2008 5:03 pm

Мнениеот dshakin » вт авг 05, 2008 12:42 am

Мишел, мога да ти кажа само това, в което съм сигурен, че ще ти помогне (останалото иска опит, какъвто аз нямам).

Най-важното е да не наливаш масло в огъня, като го обвиняваш (и за нещата, в които е явно виновен). Чистосърдечното признание на вината от твоя страна (даже в многократно по-голям размер) и поискването на прошка ще го разоръжи (това поне лично съм го изпитвал няколко пъти). От постинга ти не ми стана ясно дали водиш живот на осъзнат християнин – в такъв случай мисля, че надеждата ти ще е по-голяма. Иво правилно ти е писал, че е добре да отидеш в църква, къдете не го познават, където според мен е добре да запишеш на баща си (и майка си също) Св. литургия. Виждал съм да пишат в такива случаи „...(името)...- за вразумяване”, даже мисля, че ще е по-добре да ги пишеш като йерей и презвитера (разбира се по-далеч, където не ги знаят). И непременно, ако не се изповядаш (ако не си вярваща), поне потърси съвет от опитен свещеник, а и дано такъв ти даде съвет във форума (но необходимостта от личен контакт си остава). Административните и съдебни средства вероятно ще са по-малко ефикасни от духовните, затова наблягам на вторите. Успех и дано Бог ти помогне!

Сега виждам, че докато пишех текста си в твоя нов постинг нещата са взели ужасни размери - дано някой като prokimen (по-опитен) ти даде по-добър съвет.
_Love_
Потребител
Мнения: 37
Регистриран на: ср юли 16, 2008 10:30 pm

Мнениеот _Love_ » вт авг 05, 2008 1:38 pm

Някой модератор не е зле да изтрие или поне заключи едната тема на Мишел, две идва малко в повече.

Ако всичко това е 100 % истина, най-малкото много хора (които сляпо вярват в разни неща) може да попрогледнат малко и да видят за какво става дума. Не, че могат да направят нещо за конкретния случай. Ама поне да се поосъзнаят (а не всички дружно да ахнат: Какво? Свещеник? Не може да бъде! - Може и още как. Има дори много хора, които стават свещеници само защото не им се работи нищо и си клатят краката цял ден доживотно. )

Подобни истории има навсякъде около нас. И това, че в случая "лошият" е свещеник, е нещо съвсем нормално за света, в който живеем. Ако нещата бяха чисти, нямаше да е свещеник, това е ясно. Ама той си е. С присъди и т.н. C'est la vie.

Нито молитви, нито полиция, нито някой друг ще помогне.

На мен винаги ми е било безкрайно смешно как може в едно семейство да има само един домашен насилник (колкото и зле да е) и другите да не могат да го озаптят по някакъв начин.
Аз лично щях да го скъсам от бой (малко се плаша какво би му се случило, ако го засека в момента, в който прави споменатите неща с майката) и после нямаше да може да върши нищо подобно, било поради непоправими физически, било поради непоправими психически травми. Най-много щях да го закарам в някоя лудница да си го гледат после, докато пукне.

Ако Мишел няма брат или друг близък кръвен роднина от мъжки пол, съпругът й би свършил също добра работа, интересно защо не се е намесил. В крайна сметка дори да не го е грижа за тъща си, като вижда, че жена му страда, трябва да направи нещо по въпроса.

Има много хора, които просто не заслужават да живеят (или поне не сред нас) и всякаква търпимост към тях е просто малодушие.

PS. Мислех да постна това и в другата тема - близнак, ама ще се въздържа, за да не станат много крайните мнения, които не са най-подходящи за този форум.
ivo_tehno
Потребител
Мнения: 409
Регистриран на: ср май 28, 2008 7:00 pm

Мнениеот ivo_tehno » вт авг 05, 2008 6:17 pm

Петрова
Потребител
Мнения: 524
Регистриран на: ср фев 06, 2008 4:14 am

Re: СВЕЩЕНИК ЗА ПРИМЕР

Мнениеот Петрова » ср авг 06, 2008 1:39 am

mi6el
Потребител
Мнения: 7
Регистриран на: пон авг 04, 2008 1:38 am

Мнениеот mi6el » чет авг 07, 2008 6:39 am

...
Последна промяна от mi6el на пон яну 19, 2009 5:32 am, променено общо 1 път.
ven4e
Потребител
Мнения: 2975
Регистриран на: чет мар 27, 2008 8:13 pm

Мнениеот ven4e » чет авг 07, 2008 1:51 pm

hiphopsusel
Потребител
Мнения: 1053
Регистриран на: чет фев 08, 2007 12:45 am

Мнениеот hiphopsusel » чет авг 07, 2008 8:23 pm


Върни се в “жени и мъже”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта