Абортът от друга гледна точка – на бащата

за отношенията между половете
Потребителски аватар
Мария
Модератор
Мнения: 1471
Регистриран на: пон дек 11, 2006 11:34 am

Re: Абортът от друга гледна точка – на бащата

Мнениеот Мария » нед авг 02, 2009 1:15 am

Това е страшен въпрос, сериозен, но май не е говорено по него. :? Касае цялото семейство, а в много случаи бременната жена взема самостоятелно това решение по една или друга причина (за аборта).
Бай Иван
Потребител
Мнения: 375
Регистриран на: чет ное 02, 2006 10:23 pm

Re: Абортът от друга гледна точка – на бащата

Мнениеот Бай Иван » пон авг 24, 2009 4:25 pm

Не мисля, че ще бъде спам, ако изразя моето искрено мнение.
Не знам до колко то ще съвпадне с вашите представи, но аз считам, че не напразно тук науката е в помощ. Има цели книги за използването на контрацептивите. Няма да ги преразказвам, но ще уточня нещо:
1. Въпреки ниския стандарт у нас, ние сме длъжни като родители да дадем според възможностите си, максимума за своите деца. Естествено, всеки има финансови и физически граници, а и не се намираме в 19-ти век.
2. Извънбрачните деца - е, ако имахме достатъчно духовна и сексуална култура и морал, щеше ли да има такова явление? Едва ли!

И всъщност, касае не просто семейството, а индивида, съучастието му в общността, ролевите му функции. Май това стана една голяма загадка: как да дефинираме, как точно да се изявява индивида в обществото, без да е социопат или пораженец! Ролята на семейството е огромна, но не и основна. Подражателството в комерсиалния свят на КРАЯ НА ДНИТЕ е факт. Ролята на медиите, респективно - на улицата е твърде значима и не бива да я отричаме. Същевременно, социума се развива по пазарни маханизми, напълно игнорирайки личностите, рода, семействата, общността, народа, нацията! Така и се стига, до идеята, че нещо което не е видимо, не съществува! Те не виждат ембриона, но той е ФАКТ, Господ е казал своето ДА, оттам нататък е създаден, Божем човек и никой няма право да го лиши от живот! Ето тук е ролята на "несъществуващия" у нас "социум". Ако реално имахме обществен морал и традиции и КАПКА ВЯРА, то тогава всяко живо Българче, щеше да се поеме не от Държавата, а от обществото като свое и ще стане част от друг РОД БЪЛГАРСКИ, който заради благото на ЦЯЛОТО ще го приема като равно, а не с прозвището КОПЕЛЕ!

Върни се в “жени и мъже”Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 0 госта